Results 1 to 12 of 12

Thread: HERPLEX i dojenje

drndalica's Avatar

Default HERPLEX i dojenje

U upiti piše da 'trudnice i dojilje prije primjene HERPLEXA obavezno potraže savjet liječnika!' - e sad, budući sam lijena baba, pitam zaobilazno - na forumu. Imam grozan plik na usni i ne znam smijem li namazati Herplex ili ne budući da dojim. Ima li tko iskustva?

josie's Avatar

mazala ja, ništa mi nije pomogao, našla sam nešto puno bolje.
    u međuvremenu se natrackala običnom pastom za zube.

ms. ivy's Avatar

s www.belupo.hr

Herplex krema:
    Nije poznato da li se aciklovir nakon lokalne primjene na koži izlučuje u majčino mlijeko. Međutim, kako nakon lokalne primjene aciklovira na koži praktički ne dolazi do sustavne apsorpcije lijeka, ne očekuje se pojava značajne količine lijeka u majčinom mlijeku.
    Stoga se HERPLEX krema, prema odluci liječnika, smije primjenjivati tijekom dojenja.

čak za tablete kažu:
    Aciklovir se izlučuje u majčino mlijeko, ali nisu zabilježeni njegovi štetni učinci na dojenče. Stoga se HERPLEX tablete mogu, prema odluci liječnika, primjenjivati u dojilja.

pomaže li taj Herplex i kod onih dječjih "žvala"? znate one krastice u kutu usana? čim da to mažem curici?

drndalica, kad ti je već izbio veliki mjehur na usni, NEMA više smisla mazat sa virolexom/herplexom jer se virus herpesa već nakotio - ta krema sprječava njegovo razmnožavanje.

ja kremicu nanesem eventualno (ako stignem - ako mi je pri ruci) nekoliko puta dok osjetim da mi nadolazi herpes - svrab, peckanje, lagano crvenilo na usni.

kad je mjehur(čina) već tu, meni najbolje paše neka masna krema tipa one purelan ili one dm-ove za bradavice. tako mi najbrže zaraste.

Sun's Avatar

a iskušaj i lijekovita svojstva tvog mlijeka na tom mjehuru

drndalica's Avatar

....a vidim da baš i nema smisla - namazala, a usne i dalje senzualne, kao Severina

Tiwi's Avatar

Ja herpes imam vec uzasno dugo. ALi nista nikad nije djelovalo kao etericno ulje cajevca :D (je je smrducka, ali hepres ode 5 puta brze i u manjem je tj slabijem obliku )

Tiwi's Avatar

Ja herpes imam vec uzasno dugo. ALi nista nikad nije djelovalo kao etericno ulje cajevca :D (je je smrducka, ali hepres ode 5 puta brze i u manjem je tj slabijem obliku )

big milky mum's Avatar

trebala bih pomoć!
    čitam tu o herpesima i sva sam se preplašila!
    situacija je ovakva:dobila sam herpes na nosu- obavezno ga bar
    jednom na god dobim kad se prehladim! a sad sam poprilično jaku prehladu negdje pokupila! nego brine me dal ga moj maleni nebude dobil
    od mene!!!
    jer dojim a i provodim cjeli dan s njim!
    imate možda kakvih iskustva? ili savjeta?

Matko's Avatar

Svaki put kad osjetite blago peskanje na usni,koje prethodi pojavi bolnog herpesa.Treba staviti led,i držati na usnici dok ne utrne,na ovaj naćin herpes mi nikad nije izbio ,niti de proširio.

Ava M's Avatar

Quote Originally Posted by Matko
    Svaki put kad osjetite blago peskanje na usni,koje prethodi pojavi bolnog herpesa.Treba staviti led,i držati na usnici dok ne utrne,na ovaj naćin herpes mi nikad nije izbio ,niti de proširio.
    Hm, ovo je zanimljivo. Probat ćemo sigurno, kad-tad, jer ja sam jedna od onih manje sretnih kojima herpes često izađe.

A kad je već tu, bržem prolasku pogoduje i bepanten krema. Namaže se područje oko herpesa. Koža omekša a "nametnik" se brže povuče.