vidim da se ova tema odavno ugasila, pa evo da je oživim malo.
rodila sam curicu prije 2 mjeseca i ukratko ću vam prenijeti svoj doživljaj rodilišta.
U odnosu na situaciju prije 6 godina (kad sam rodila sina) puno se toga promijenilo, naročito osoblje i njihovo ponašanje. Sestre su jako ljubazne i drage i puno bolje educirane što se tiče dojenja (prije je bila katastrofa). Osjećala sam se jako ugodno u rodilištu, čak sam dobila "apartman", jednokrevetni s wc-om i tušem, tako da sam se dobro odmorila(postoji samo jedan i može se dobiti ako je slobodan, inače su sobe dvokrevetne i trokrevetne i samo neke imaju wc). Što se tiče poroda samog, nisam dobila stolčić iako sam htjela, jer je bila noć i premalo osoblja, ali su me pustili neko vrijeme na loptu iako sam morala biti na dripu i to je bilo jako lijepo. Inače potiče se prirodan porod bez dripa kad god je to moguće, a kod mene nažalost nije bilo jer je dugo curio vodenjak a trudovi nikakvi. Babice su bile drage i gledale su da mi ugode, jedino mi pri izgonu bebe nisu dale niti da se podbočim na laktove nego su zahtjevale da legnem, što mi nije odgovaralo. Srećom nije bilo epiziotomije, babice su se trudile da je izbjegnu, i to je bilo najbolje od svega jer sam se brzinski oporavila od poroda. Bebu sam dobila odmah na dojenje, ali nakon pola sata su je uzeli iako je htjela još sisati. Prvi dan je beba morala ostati na neonatologiji zbog loše termoregulacije, ali odlazila sam je dojiti svaka 3 sata, nekad bi me čak i ranije zvali. Doduše ja sam inzistirala na tome, ne znam što bi bilo da nisam, ali uglavnom bili su susretljivi i poticali dojenje, nijednom je nisu umjetno hranili. Sve u svemu jako sam zadovoljna boravkom u rodilištu, nitko me nije gnjavio, vidjeli su da smo dobro i uglavnom smo se mogle odmarati. Svim budućim mamama želim da vam bude ugodno kao i meni!![]()