Citiraj hanumica fata prvotno napisa
imam jos jedno pitanje - smatras li da je 600IU FSH (u penu rasporedjeno na vise dana) previse stimulacije za nekoga sa ionako povisenim FSH?
malo me iznenadilo da mi moja MPO doktor predlaze da sa tim protokolom probamo jedan obican AIH? (inace nikada jos nisam imala stimulaciju sa FSH)
Nope, unfortunately, to ti je standardno - što je starija žena, što je veći FSH, više treba ampula za odreagirat minimalno. Recimo, starija žena će npr. na FSH 12, sa 60 ampula gonala, dobit 3 stanice, dok će mlađa, još neka je PCOS, isti broj dobit na 20-tak ampula. Unfortunately, zbog raznih aspekata, uključujući i veću cijenu ako se u stimulaciju ide s višim godinama. Visok FSH ne znači da ti je onda potrebno manje FSH-a u stimulaciji, na žalost. Tj., ako se ide u punu stimulaciju, kao npr. u Mariboru, stimulirali bi te s puno ampula FSH da se dobije makar minimalna reakcija.

Postoje ti onda i ti prirodnjaci ili kombinacije klomifen i gonal ili menopur ili femara (inače citostatik) plus menopur ili gonal, neke žene u starijim godinama na to dobro reagiraju, neki liječnici to ne običavaju raditi (npr. opterećena klinika a la maribor koja za sve fura slično, uglavnom), i tako.