Fritulica1, ne znam što bih ti rekla. Vitaminčeki, čajeki... MM pije vitamine - bioastin, L-arignin ili tako nekako - izgleda da njemu to pomaže za spermiogram, ali jel' objektivno tako ili nije, ne znam - njemu to jako varira. Antioksidansi mogu dignut jetrene probe - rekla mi jedna forumašica, a i MM na sistematskome imao povišene jetrene probe. Ali, izgleda da za njega to pali.
Eh, sad, da se nešto turbo može povećat kvaliteta j. stanica nisam čula... Ali, ja sam ti osobno malo isto skeptiko a propos čajeva i vitamina itd. Tj., OK kao suport nekoj terapiji, ali ne kao jedina stvar. Ko' zna, možda nakon idućeg IVF-a promijenim mišljenje (vjerojatno hoću). Možda ne bih trebala biti, ne znam... Treba sve probat, ali pažljivo, i bolje krenit s manjim očekivanjima.. U stvari - ovisi ti sve koji si tip - da li si tip "odmaka" ili tip "vjere". Nema ti jednoznačnog principa koji pali za sve, vidiš da ni medicina ne pomaže crno bijelo i jedan plus jedan jednako dva. Meni bolje služi u ovoj fazi odmak - tipa vidit ćemo kak bu to bilo. To je definitivno lakši pristup za preživit negativnu betu. Ali, pristup vjere bolje služi u pripremi za postupak, bildanju nade, pijenju čajeva... Radi ono u što ti osobno vjeruješ, nema ti crno-bijelih odgovora u ovoj priči, kao ni u većini životnih priča. I vjeruj da je onako kako ti radiš - baš za tebe najbolje . Malo sam ga zafilozofirala, ali nadam se da kužiš što želim reći. Ako vjeruješ da će ti čajevi pomoći - pij ih, onda vjerojatno i dođe do poboljšanja.