Citiraj wewa prvotno napisa
zato sto je nekolicina cura koje znam imala lose rezultate stimulacije, a kupile su lijekove iz madjarske (pretpostavljam da je problem u skladistenju). a i nas je vlaisavljevic upozorio da radije odabremo gonale i pazimo gdje nabavljamo lijekove.
Ja sam kupila Gonale u ljekarni u Novoj Vasi i bili su proizvedeni u Mađarskoj, tako da mi se cini da nikada ne mozemo biti sigurne odakle su zapravo lijekovi stigli i kako se rukovalo njima. :?

Citiraj Lambi prvotno napisa
ina33,hvala
imam 30 g,sve ok sa obje strane ,ne znam zašto sam bila stimulirana sa menopurom 23amp., s obzirom na godine,hormoni po kojima je složen protokol bili stari 6mj.,
tsh-0.9 fsh-9,lh-10,prl-14,e2-98,napravljeni novi prije stimulacije
tsh-0.94,fsh-5.4,lh-4.5,e2-264,prl-14,
dr nije mjenjao protokol,bez obzira kaj su ponovljeni hormoni bolji
Mislim da je ta prva stimulacija cisto pogadanje, bez obzira na godine i hormone. Ja sam s 33 godine stimulirana s tek dvadesetak ampula gonala i nije od mene bilo trazeno da ponovim hormone, iako su bili stari vise od godinu dana i iako je fsh bio 9.4.

Citiraj Lambi prvotno napisa
prezrele stanice uzrok su loše reakcije na stimulaciju,veli ona,treba naći pravu šemu protokola
Zar stanice mogu biti i prezrele? Ja sam uvijek mislila da je bitno da nisu nezrele, a sve dalje od toga da je OK. :/

Citiraj lila_mk prvotno napisa
dobro sto ste podigli ovu temu. moje embrije bile su oceneti kao G2 ( najbolji embriji su G1, znaci bili su odma ispod najbolji ) neznam dali su to iste oznake u svim lab.koje koriste embriolozi. al eto nije uspjelo iz prve. a bila sam na stimulacijom s superfact ( injek) + cisti FSH.kad sam videla na slici nisu mi izgledali ni malo sjajne ( ja se ne razumem al nekako nisi mu bile onako pravilne ko crtani). doc. kaze da je dobar embrij onaj koji ima ujednacene krugove ( t.r. identicne krugove oko sebe) moje nisu bili takvi a oni su ih ocenili eto kako dobri.
Isti je princip u Rijeci ali ih označavaju s npr. 4a, 6b itd. Broj oznacava broj stanica, a oznaka "a" znači da su sve stanice jednake velicine sto je dobro, a "b" znaci da su nejednake velicine sto je manje dobro.

Citiraj lila-mk prvotno napisa
neznam dali za sledeci IVF cu dobiti isti taj protokol ili nesto ce menjeti moj doc. sta vi savetujete ?
meni se cini da si ti dobro reagirala na taj protokol.

sta predlazete da uzimam ovo leto dok se moj organizam odmara i sprema za sledeci IVF?
U vrijeme dok sam otvarala ovu temu duboko sam vjerovala u vitamine, pripravke, cajeve, nacin ishrane... Sada mi se cini da me je sve to samo opterecivalo i da nije toliko bitno koliko je bitno pogoditi terapiju tj. ovo:

Citiraj ina33 prvotno napisa
Moja opća dr., odlična ženska - mi je jednom rekla - nema idealnog doktora i najbolje terapije - ima najbolje terapije i najboljeg doktora za određenog pacijenta u određenom trenutku. Tj. ti i terapija morate "kliknut
Zato lila_mk, mozda je najbolja priprema opustanje i uzivanje u ljetu, a potom u akciju.