Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: KAŠALJ UPOMOĆ NE SPAVAMO PO NOĆI

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno KAŠALJ UPOMOĆ NE SPAVAMO PO NOĆI

Ajme zanam da sam dosadna i da ima puno postova o kašlju al nemam baš virimena čiti sve pa evo treba mi nešto protiv produktivnog kašlja nisam bila kod pedijatra je nemamo temperaturu a mali mi ima godinu i pol i ne zna iskašljat pa nas šlajm udavi ponoći užas Budimo se svaka dva sata turutac,lišaj,šećer karameliziran s limunom ma niš neće da pije počme rigati ajme na sto sam čuda upomoć :shock:

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prospan sirup? Nama je pomogao. jako.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    ja sam protiv prospana za tako malu djecu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    Citiraj mamma san prvotno napisa
    ja sam protiv prospana za tako malu djecu
    Zašto?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Karlo je tako s godinu dana kašljao pa su nam u ljekarni preporučili prospan sirup a doktorica mu je prepisala bisolex kapi iako one baš i nisu bile od neke pomoći.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

probaj mu dodat extra kušin da glava bude što izdignutija i ako nećeš bisolex onda gomile tekućine

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

razrezana kapula u zdjelici pored kreveta plus povisen polozaj, ko sto rece lalah

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bisolex nije od pomoći velike bokušat ću sirup kupiti pa cemo vidjeti inače da bar postoji neki voćni sirup ili sok protiv kašlja lakše bi popili bar mislim

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a sljezov sirup?

što ima u bisolexu?

mm za pola sata ide po sljez pa recite brzo što imate.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Zato što razrijedi šlajm a tak mala djeca ga teško izbace van...odnosno oni još nemaju pojma kako iskašljati nešto...od prospana se sve rastopi i čuči u plućima

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Bisolex isto služi za iskašljavanje i sadrži malu količinu alkohola

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

sljezov sirup

evo malo o sljezu

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

romina, pretpostavljam da si konzultirala pedijatra oko ovoga - pa što onda davati, ako išta?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nažalost nam je prospan pogoršao već dovoljno teško stanje(maureno je imao atipičnu upalu pluća)
    dala sam mu prospan sirup i nakon nekog vremena kad mu se sve otopilo počeo se gušit i tak dalje da sad ne pišem u dugo i široko....na hitnoj u Vinogradskoj,pa na Srebrnjaku su mi rekli da sam napravila veliku grešku što sam mu tako malom dala sirup za iskašljavanje a on siroče ne iskašljava jel je premali.Isto to sam čula od jedne cijenjene doktorice ...eto,opekla sam se nažalost i zato pušem na prospan i ostale sirupe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod zadnjeg Lovrinog kašlja, nama je pomogao prospan. Isklašljao je što je imao, i smirio mu je kašalj. I preporučio nam ga je pedijatar. (Prospan je mislim od bršljana).

Sljez potiče iskašljavanje, pa čak i izaziva kašalj. U zadnjoj našoj boleštini nisu nam ga preporučili.

Postoji i trputac koji smiruje kašalj.

Također postoji i neka mješavina tzv dječjeg sirupa koji u sebi ima i sljez i trputac.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moram reći da se u jednoj stvari slažem sa Rominom. Pedijatar bi trebao preporučiti VRSTU sirupa. Bez obzria da li se može kupiti bez recepta ili ne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je jednom pedijatrica objašnjavala zašto bisolex ne ide na recept

ukratko: jer ima isti učinak ako popiješ pola litra vode-razrijedit će se slina

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ajajaj, romina

pa ne ide mi se radi toga pedici, a andreju se još cijedi iz nosa u grlo i već mi je stvarno dosadilo...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lalah prvotno napisa
    meni je jednom pedijatrica objašnjavala zašto bisolex ne ide na recept

ukratko: jer ima isti učinak ako popiješ pola litra vode-razrijedit će se slina
    i isto i bilo koji drugi sirup - nikakav efekt.

em sam sama skužila em mi je potvrdio frend doktor.

jedino ne kužim zašto mi bisoleks pomogne kada ga stavijm u inhalator (ili bi bilo isto da inhaliram samo s fiziološkom)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nama ni inhalator nije bogznakako pomogao. doduše, andrej 90% vremena inhaliranja diše na usta pa i ne dospije puno u nos...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

pusa bubanim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama je standard kad zaslinimo:

u apoteci nam naprave neki lagani sirup od koromača
    sterimar 100 puta dnevno
    i pastile neke dječje

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    nama ni inhalator nije bogznakako pomogao. doduše, andrej 90% vremena inhaliranja diše na usta pa i ne dospije puno u nos...
    ma daj.

nama je spas, samo kada nam se svima skupa uopće da koristiti ga

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I nama je Prospan zaista pomogao, smirio joj je kasalj a kad bi kasljala progutala bi slinu i stolica je bila sluzava. Sad mi je zlo od ovog sto je Romina napisala za Prospan:shock:, ja sam joj ga davala samo navecer . Od kada se djeci onda moze dati Prospan?

I mi smo spricali Sterimar 100 puta dnevno i spavali s izdignutim madracom.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nama pri prehladi za noć treba sirup koji isključivo smiruje kašalj, inače A. povraća šlajm pri svakom zakašljaju. Zadovoljna sam sa sirupom Apipol
    (sastav:macerat sljezovog korijena, cvjetni med, voda, tinktura propolisa 10%) firme Apipharma.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja ne dajem nikakav sirup, do sada nije bilo potrebe, nego napravim sljedeće: pustim vruću vodu da teče u kadu dok se kupaona dobro ne zamagli (nešto kao turska kupelj), onda tuširam dijete ili se kupamo bar 15-20 minuta. Para i toplina omekšavaju sluz i potiču na kašalj. Onda je prebacim preko koljena tako da su joj glava i leđa nagnute prema dolje i tapšanjem po leđima pomognem joj da iskašlje šlajm. Nama pomaže, obično je nakon toga mirna cijelu noć do jutra, a ujutro ponovimo postupak jer se preko noći dosta toga opet nakupi. I da, stavim joj glavu na povišeno dok spava.
    Preko dana stalno nutkam tekućinu, važno je da joj iz ždrijela ispire sluz koja se cijedi iz nosa i završila bi u plućima, a ovaku je proguta s tekućinom.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Prospan i drugi biljni sirupi nam nikad nisu pomogli, ali otkad imamo inhalator nemamo problema sa kašljem
    čim procuri nos ja ga odmah inhaliram sa ili bez bisolexa i čini mi se da to sprječava i kašalj bar u našem slučaju
    i krema Mucoplant od dr. Theissa

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja mu napravim home made sirup-karameliziram šećer, voda, žalfija /kadulja, korijen bijelog sljeza+iscijeđeni limun..čim počne kašljati to mu dajem kroz dan par žličica...
    i do sada je sve bilo u redu, kašalj bi prestao..je li slučajnost ili stvarno ovaj pripravak pomaže, ne znam...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ajme, svatko ima svoj recept! sad nisam niš pametnija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja isto glasam za Prospan.

On je navodno i za suhi i produktivni kašalj.

Moje cure su nedavno kašljale i po noći smo imali problema sa spavanjem, S. je kašljala skoro sat vremena.

Nama je Prospan pomogao.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi pijemo Cimolan sirup kad god kašlje, pa čak i kad se iz nosa samo slijeva u grlo da spriječimo ono užasno davljenje i povraćanje...
    Ne znam točno dozu, svaki put se iznova konzultiram s pedicom...
    Sirup je odličan, ali ne bih ga dala dok se ne savjetuješ s dr.
    Prilično pomažu i inhalacije...međutim, od inhalatora bježi pa to radimo kad zaspi...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Marcy pa tvoje djeca su puno starija od mojeg Maurena....Maureno je imao godinu i pol kad je imao show sa prospanom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh...nakon cijelog topica, ja skužim da je i početni topic i Rominin vezan uz klinca od 1,5 g.

Dakle, da se ispravim: Lovro je Prospan pio kod zadnje boleštine sa skoro navršenih 3 godine.

Ajvica pita za svojeg miša koji ISTO ima 3 godine.

Bilo bi dobro da svaka od nas kad navede neko svoje iskustvo navede i koliko su klinci bili stari.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi ćemo isto tri godine, a pili smo ga unatrag godinu dana...
    Ipak, moj savjet - pitati dr!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mammice san

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:shock: Ljudi moji totalna zbrka ja sam evo od juce s djecom na bisolvoulu al sam skužila na sadržaju koji obavezno proćitam da se razrjedi s fiuološkom pa me je nekako strah nisu imali bisolex al sam ga uspjela nać doma u kućnoj apoteki ostala mi je bočica pa cu pokušat s njim imamo stvarno sekret iz nosa i slijeva se niz grlo ajem meni najgora je noć

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mi smo do sad bili na sirupima, sljez i islandski lišaj, plus dodaci tipa luk, jastuci (spava kao zvrk-nije išlo), kapi za nos...itd.
    a onda sam otkrila čaj od sladića. nakon 3 dana pijenja ujutro (i malo navečer, al nije baš cijelu šalicu popio) prestao je kašljati, ne samo po noći, nego skroz! još ima šmrklji i curne nosić al više ne hriplje po noći ko neki deda. probajte, to je korjenje kao i sljez, prelije se na 5 min i popije. ima okus sličan bronhi bonbonima. mene je iznenadilo.

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

joj ovo je za polutit nikako se rješit šlajma i skreta koji je ljepljiv a djeca ga ne mogu iskašljat najgore sitacije ujutro i navečer prije i poslije spavanja davala sam bisoleks i bilo je nešto bolje pa sam prestala al vidim da ću morati nastaviti ima li netko kakvi domaći recept a da ne uključuje kadulju,trputac,sljez,islandski lišaj.. HVALA

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno prehlada

mi smo kupili inhalator kad je Dominik imao 1 g., prvi put kad je bio prehlađen dr. nam je dala omjer bisoleksa i strelilne otopine kod začepljenja nosa i od tada kad imamo problema sami liječimo ako nema temperature. važno je da se ne inhalira duže od tri dana i da inhalacija ide samo 2-3 min da se ne bi oštetila sluznica nosa. a prospan imamo u rezervi tek kad ovo ne pomogne. od tada do danas 2,5 g. smo tako uspjeli 3 puta i izbjegli odlazak u ambulantu.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne bi htjela dizat neku paniku...al jel itkom palo na pamet da noćni kašalj može biti znakom alergije, astme...?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

... koda nas je nocni kasalj znak upaljenih sinusa i to 'onih straznjih' iz kojih se slijeva sve direktno u grlo, pa otuda nadrazaj na kasalj i ako to s saniramo na vrijeme, upali se grlo-krajnici i onda se sve spusti na bronhe i eto bronhitisa! zivjeli!

Dakle, mi spricamo nosa sa Propolis sprayom od ESI-ja ili AloeFirst ili propolis spray od Specchiasol-a! I uz to nesto za grlo!
    Sve po preporuci homeopate!
    A, s time se mucimo od eleninih 1.3god. !!!
    Sad ima 3god. i stanje se popravilo, vise nema bronhitisa, upala krajnika, temperatura 39 .... i svih ostalih lijepota!

A, nagutali se antibiotika, bili na choku, na hitnoj svako toliko i nista
    Homeopatija nam pomaze, sveukupno stanje se jako popravilo!

Sve ovisi o djetetu i uzroku kaslja!
    Treba naci uzrok, kasalj je samo posljedica!
    Naravno ni alergije nisu iskljucene! Ali ako je 'zeleno' iz nosa, onda je neki upalni proces! Alergije imaju 'bijele' pjenaste ili prozirne produkte!
    ....

mojoj je od sirupa jako pomogao APIBRONHIAL!
    I to doziranje: 3-4xdnevno 1zlicica, po preporuci dr. naravno !
    I spricati nos obavezno !! moja preporuka propolis spray od ESI-ja, oko 30kn, to je za odrasle ali bez straha moze se davati djetetu (mi to poceli sa 1.3god. ) i to barem 4xdnevno!
    I AloeFirst spray (koji je inace za externu upotrebu) je jako dobar, samo sto pece ko' vrag (brzo prodje to pecenje) i to bez straha isto spricati 4-5xdnevno! Firma je ForeverLiving i prilicno je skupo cca 180kn ali jako dugo traje - velika boca!
    Sterimar, aquamaris i slicno - nikakva pomoc!
    .....

Nadam se da ce stogod pomoci, ovo je napisano iz naseg iskustva!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

... i izbaciti mlijecene proizvode i banane jer stvaraju dodatnu sluz!
    ... i masirati prsa toplim maslinovim uljem prije spavanja
    ....i pileca juhica
    ....i inhalacija cistim etericnim uljem (par kapi u vodu) cajevca
    (Aromatica ima dobro ulje i ok cijenu)

... i sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    Ja ne dajem nikakav sirup, do sada nije bilo potrebe, nego napravim sljedeće: pustim vruću vodu da teče u kadu dok se kupaona dobro ne zamagli (nešto kao turska kupelj), onda tuširam dijete ili se kupamo bar 15-20 minuta. Para i toplina omekšavaju sluz i potiču na kašalj. Onda je prebacim preko koljena tako da su joj glava i leđa nagnute prema dolje i tapšanjem po leđima pomognem joj da iskašlje šlajm. Nama pomaže, obično je nakon toga mirna cijelu noć do jutra, a ujutro ponovimo postupak jer se preko noći dosta toga opet nakupi. I da, stavim joj glavu na povišeno dok spava.
    Preko dana stalno nutkam tekućinu, važno je da joj iz ždrijela ispire sluz koja se cijedi iz nosa i završila bi u plućima, a ovaku je proguta s tekućinom.
    Potpisujem post u cijelosti. Tak i mi, nema boljeg. Plus kaj mi kupimo fiziolosku od litre, spricu i injekciju. Sa spricom izvucemo fiziolosku, svaka 3-4 sata s klincima nad kadu i naglo ustrcamo u nos. Slajm onda ide i na nos i na usta van. Mozda se cini radikalno, ali nasi su se plakali prvih nekoliko puta a sad samo kazemo da idemo na "propuhivanje" i sami dodju.
    I jos nam je pedijatrica preporucila Fluimukan. Za klince od 1-2 godine otopit vrecicu z 2 dl vode i 1dl ujuto i 1 dl navecer. On skroz razrjedjuje sluz tako da se ne prima i cijedi se pa nema potrebe za iskasljavanjem. Jos nismo probali ali kaze pedijatrica da je odlican.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mel od ESI-ja sam nasla samo PROPOLAID sprej za nos.Jesi li i ti koristila taj?
    Na uputstvu ne pise smije li se davati djeci.

Sta si davala za grlo? Pitam se koliko propolisa dnevno smijem dati djetetu od 7 god.,hoce li biti previse ako mu dam drazeje od propolisa,plus sprej za nos?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dižem malo ovu temu... ove jeseni/zime Andrej (3,5 godine) je više noći prokašljao nego prospavao. Na stranu periodi u kojima je prehlađen sa začepljenim nosom, gdje je kašalj obavezna popratna pojava, ali sad, unazad tjedan dana, preko dana je normalno zdravo dijete (ok, malo mu curi nos, ali ništa značajno), a noću kašlje, i to suho, kao da ga nešto iritira.
    Što se onda dešava:
    -počne kašljati usred noći
    -MM ustaje i krene ga namještati u bolji položaj u krevetiću
    -on se od tog pomicanja probudi i počinje plakati
    -MM mu pokušava ispuhati nos, Andrej bježi po krevetiću i plače (zapravo, nariče)
    -MM gubi živce, Andrej doziva "Mamaaaa! Mamaaaa!"
    -ja ustajem u polusvjesnom stanju, brišem mu nos (koji je od plača procurio)
    -on liježe i spava
    I za 2 sata opet.
    Probali smo sa Prospanom, Apipol sirupom, sljezovim čajem... ništa od toga ne pomaže. MM je uvjeren da mu treba kapati Operil prije spavanja, ja sam protiv toga jer mu nos nije začepljen, a ne volim previše koristiti Operil i slična sredstva (osim toga, nisam primijetila ni da Operil pomaže kao sredstvo protiv kašlja).
    Posljedica svega je da se ujutro teško budi i da je prijepodne cendrav i loše volje, da bi se tijekom dana odobrovoljio, popodne se ponaša normalno, navečer je čak živahan. I onda opet - po noći kašlje, plače, itd.
    Ima li tko kakav pametan savjet?

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Na žalost, nemam ti kaj pametnoga za reći. I moj je imao takve epizode do 5,5 god. svaku jesen/zimu. Bio i na testiranju, nije alergičan na ništa. Svaki put smo isprobavali svašta, nekad je nešto pomoglo, nekad ništa. Jednom je kašljao 4 mjeseca!!!???
    Dakle: moja svekrva je negdje čula da se skuha čaj od lovorovog lista, 2-3 lista i 3-4 dcl vode prokuhaš oko 10-ak minuta, toplo pije. Pomoglo nam je nekih 2 puta, ponekad je pomogao sljezov čaj, il bilo koji drugi, samo da se navlaži grlo, od sirupa smo probali većinu na tržištu, svaki put bi pomogao drugi, ako bi, a ako ne, jednostavno je trebalo čekati proljeće. :? Pedijatar je svaku zimu govorio: sljedeće godine će biti bolje, a ono nikak ju dočekati Prije dvije godine je popio jednu turu soka Noni, i od onda, hvala Bogu, mu je super. Prošle godine baš ništa, a ove godine mu je nekih 10 dana curkao nos, stvarno zanemarivo :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •