Citiraj tileo02 prvotno napisa
Pitam: jel može muessli i jogurt za večeru i može li kajgana, mogu li integralni špageti ili riža.
Može sve što si pitala (ne zajedno, naravno) samo kajgana bez kruha, s nekim povrćem, sirom ili salatom, integralni špageti ili integralna riža može također s povrtnim umakom (povrće dinstaš na maslinovom, dodaš malo sojinog vrhnja ili običnog vrhnja za kuhanje - ako ne želiš rigoroznije), zgusneš mljevenom integralnom rižom ili još bolje mljevenom lećom.

Za večeru ja obično jedem kivi i posni sir (zdrockano sve zajedno), nekad samo voće, nekada ostatke od ručka. Uglavnom, ne radim je posebno. Ovisno je koliko i što sam jela za ručak. Ako sam ručala samo voće (nisam tolika samookrutnica, nego nemam pripremljeno za ponijet na posao od dana ranije) onda je večera bogatija.

Ja jedem meso, ali ne odgovara mi posebno. Ovaj tjedan sam silom prilika na pojačanom mesu radi gore spomenute puretine .
Ispeci si file neke ribe. To je zaista za tren oka.
Ja znam uzeti komad svježe tune (to mi je mljac, samo duuugo je već nisam uspjela naći svježu u ribarnici) komad očišćenog soma ili neke druge morske ili riječne ribe.
Srdelice isto često jedemo, ali one nisu za čas, jer ih treba čistiti. Zato meni moja sveki zlata vrijedi.
One se ne bi trebale umakati u brašno, ali meni veću muku pričinjavaju kada mi se raspadaju i lijepe po tavi, nego to malo oštrog brašna što ga unesem u sebe.
Možeš otvoriti manju konzervu graha i neku ribu iz konzerve (tunu) pa dodati crvenog luka, maslinovog ulja i octa. I to znam večerati.

Često skuham povrtnu juhu i začinim (čitaj:pojačam ) je integralnom rižom. Dio propasiram, pa je tako zgusnem.
To mi je često lagana večera koju imam skuhanu od ranije.