Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 101 to 150 of 150

Thread: Montignac, 4. dio

flower's Avatar

legla si mi kao melem sa svojim komentarom - vaga pokazuje +1. nadam se da je ipak u tome sto ti kazes

summer's Avatar

Tako je i meni bilo. To je normalno, mada me dodatno ozlovolji

Ma i meni se opet zabetonirale,cak bila otisla jedna gore,pa se vratila dole,pa sam sad na istom i prilicno je demotivirajuce.A ja zbilja ne jedem nista cemu Gi prelazi 35-40.Zapravo samo smokve kojima je Gi 40.Jeli moguce da bas one koce mrsavljenje???
    Dodje mi da odustanem ali onda si mislim ako su otisle 4 otici ce valjda jos 4 i ja prezadovoljna.
    BRAVO za curke koje redovno mijenjaju popis,tj skidaju kg.

Suzizana's Avatar

curke, evo i mene.
    konačno danas počela sa dijetom i osjećam se super, zahvaljujući vama. jedva čekam da prva kila ode, da vam se pohvalim

Pozdrav svim novim monticama, a starim čestitam na novim listama. Tjedan dana je bila prijateljica kod mene pa sam jela svašta nešta, da sad ne nabrajam. Uglavnom, osjećam se kao da sam bila na Havajima
    I meni je neopravdano došla jedna kila što sam povezala sa PMSom i evo, ovih dana je ipak nestala.

Hello!!
    Jučer sam jela krumpire i to nakon skoro mjesec dana.
    Koma!I onda malo čokolade(MIlka),pa paštete na kruh...ma treba me killnuti!
    Ali ok,danas sve po starom.
    Super su recepti cure!!!!

AdioMare's Avatar

Quote Originally Posted by marinna
    http://www.net.hr/webkuhinja/page/2007/03/01/0008006.html
    Izgleda savršeno.
    Ja sam se nešto prijetila da ću praviti još za NG, ali nisam.
    Tko je jeo?

lola 24, kad sam ja nakon 3,5 mjeseca probala krumpir u varivu, nije mi bio tko-zna-što.

Neki dan je MM pripremao pureća prsa i skuhao brokulu, mladi krumpir, cvjetaču i kelj na lešo s maslinovim uljem. Probala sam, ali samo probala. I ustanovila, da sam se tako odviknula od njegova okusa, da, kada i hoću - ne guštam ga jesti. Uopće mi više nije fin. :shock:

Vezano uz gornji primjer, davno sam čitala kako je dovoljno neke okuse ne jesti izvjesno vrijeme da okusni pupoljci u ustima "zaborave" njihov okus i mozgu prestanu slati "poruku" kako je to fino. Nakon nekog vremena i mozak zaboravlja da je to fino i ovisnost se prekida.
    Mislim da je rečeno da je rok apstinencije od istoga oko 3 tjedna.
    Ali, to je vjerojatno isključeno ako svakodnevno podsjećamo mozak na to što smo si uskratili .

Suzizana's Avatar

curke, kaj se u prvoj fazi montija smije jesti grah?
    kaj nije zabranjeno mrkva, krumpir, grah i kuruza? vidim da su neki recepti s grahom. s tim grahom sam uvijek u dilemi. na jednom mjestu knjizi piše da se ne smije, aposlije su neki recepti napravljeni snjim. :?

AdioMare's Avatar

Smiješ grah.

Grah smijes,GI mu je izmedju 30-35(ovisno o vrsti).Mrkvu smijes samo svjezu,a kukuruz iszo ne jer mu je Gi 70-ak.Grah mozes i s mesom jer mu je nizak GI.

Elly's Avatar

Evo jedan odlican recept s niskim GI:
    grcka frittata

Ja ga izmislila 8)

Osoblje foruma mikka's Avatar

evo mene natrag doma. ne samo da nisam dobila nazad one 2 kile koje ste mi vracale na zadnjih par listi nego je misteriozno otisla i jos 1 ( :? ali :D ), tako da znate, uz kajmak, bijeli kruh, krumpir, pa cak i reform tortu. stvarno ne znam na koju foru. mozda je trik ipak u tome da ne jedem iza 20-21 sat? ne znam. ali ovo je super. tako da apdejtam listu

1. MGrubi (15 kg) 11 to go
    2. summer (8 kg) 4 to go
    3. Irchi (8 kg) 4 to go
    4. Tiwi (10 kg) 5 to go
    5. Marinna (10 kg) 7 to go
    6. AdioMare (15 kg) 8 to go
    7. cvijetak (10 kg) 7 to go
    8. Marinchi(10 kg) 6 to go
    9. flower (8 kg) 2,5 to go
    10. buby (10 kg) 2,8 to go
    11. mikka (20 kg) 14 to go
    12. Rene2 (17 kg) 14 to go
    13. babyiris (30 kg) najprije 15 to go,
    14. taniaz (8 kg) 4kg to go
    15. lola24 (30 kg) 30 to go
    16. skviki (15 kg ) 9 to go
    17. tiza (5 kg) 3 to go
    18. Suzizana (10 kg) 10 to go
    19. Igor od Ane (6kg) 5 to go

mogu reci da kuzim da mi hlace malo vise. no dobro, jos 10 do predtrudnicke, a 14 do idealne. mozda ima nesto i u tome da se mali vise ne zeli voziti u kolicima ni nositi u marami, samo u rukama. tako da su moje parkilometarske setnje bile prilicno.. aerobne ono, puls konstantno iznad 120 i to. vidjet cemo kako ce ici dalje. uglavnom nemam volje za nista, ali ni ne grickam po cijele dane. mali mi ima vodene kozice. mozda i zbog toga, i zbog vremena. cure hvala za recepte, spasavate me kad sam ovako bezvoljna, imam sve crno na bijelom

flower's Avatar

mikka :D :D :D

meni je D bolesna, a to znaci da mi treba kile slatkoga - nevjerojatno ali istinito, treba mi moja tjesilica - skuhala bih si caj/kavu/kakao i navalila tocati kekse...
    ali ne, istinabog jedem crnu coksu i suhe marelice vise od normalnog, a tjesim se da je to manje opasno od one moje tjesilica kombinacije

danas - dorucak - voce, rucak - manestra s fazolom i repom (ne znam koji je njen gi), vecera - pecena purica+salata s limunovim sokom...

a onda coksa i marelice

sorciere's Avatar

mikka, moraš malo češće kod svekrve! vidiš kako blagotvoran utjecaj ima na tebe!

Da li me primate? ja bih skinula 8.5 kg, uspjela sam čak 4 poslije poroda a dalje ne ide! pokušavam sve i svašta a ne ide. pitaju me da li sam ponovo trudna jer mi se samo stomak vidi

Suzizana's Avatar

Quote Originally Posted by Ana...
    Da li me primate? ja bih skinula 8.5 kg, uspjela sam čak 4 poslije poroda a dalje ne ide! pokušavam sve i svašta a ne ide. pitaju me da li sam ponovo trudna jer mi se samo stomak vidi
    dobrodošla Ana...
    znate kaj sam jučer skužila. ja imam prastaro izdanje Montijeve knjige od prije 12 godina i totalno je drukčija od ove današnje knjige (vidjela jučer kod frendice). zato sam vas i pitala za grah, u mojo knjizi se ne smije ni grah ni mrkva ni krumpir ni kukuruz, a u ovoj novijoj se smije i grah i mrkva sirova.
    ne kužim :?
    kaj je Monti promijenio mišljenje u proteklih 12 godina. :?

AdioMare's Avatar

Quote Originally Posted by Suzizana
    kaj je Monti promijenio mišljenje u proteklih 12 godina. :?
    Bit će da je!
    I ja sam sinu, prije 13 godina, davala Andol protiv bolova. Danas kćeri dajem Lupocet, Andol ni za živu glavu.
    Tako ti je to...

cvijetak's Avatar

Ana, dobrodosla, čika Monti još nijednu od nas nije iznevjerio svojom metodom tako da će sigurno i tebi pomoći

flower's Avatar

jos kad bi monti nas upoznao i nasa tumacenja njegove teorije - odma bi pisao 3 izdanje knjige 8)

Evo ja ručala slijedeće:
    1 poriluk na kockice zdinstala na 1 maloj žličici masl.ulja.
    Nakon 5 min dodala pola kozerve graha,3 žlice pelata,malo vegete,peršina,chillija i pola dcl vode.Prokuhalo i na lagano krčkala 5 min.
    Odlično!

Suzizana's Avatar

Quote Originally Posted by lola24
    Evo ja ručala slijedeće:
    1 poriluk na kockice zdinstala na 1 maloj žličici masl.ulja.
    Nakon 5 min dodala pola kozerve graha,3 žlice pelata,malo vegete,peršina,chillija i pola dcl vode.Prokuhalo i na lagano krčkala 5 min.
    Odlično!
    ne zvuči loše!! ak voliš poriluk, probaj ga sa jajima. zdinstaš ga na ulju i baciš na njega jaja, posoliš. kad su pečena poslužiš sa zelenom salatom.
    u slast

ne treba se dinstati na ulju, moze se skuhati, ocijediti, pa samo malo zaprziti prije dodavanja jaja.. moze i na teflonskoj davi bez ili s malo ulja
    isto mljac

Ana :-)'s Avatar

Ana...dobro nam došla :D

Cure ja ću svaki dan pisati šta spremam mužu, pa me vi ispravite ako griješim jer još uvijek nisam nabavila knjigu.

Doručak- jabuka + int.kruh + marmelada
    Ručak -hrenovke + jaja + salata
    Večera - salata sa tunjevinom

Međuobroke mu ne dopuštam

cvijetak's Avatar

Cure, znate li kako ispadne kad se u kolač točnije muffin stavi umjetno sladilo? Za fruktozu znam da slabo podnosi visoke temperature, ali kako bi reagiralo sladilo stvarno nemam pojma, a bio bi mi bed upropastiti smjesu time. S druge strane, pomisao da natrpam 200-300g šećera u kolače mi je jaaaaaako odbojna.

Cvijetak šta imaš recept za muffine alla monti?
    Daj ga podijeli sa mnom

Dolisa's Avatar

Evo ja vas jos uvijek citam (krenula od Monti 1.dio i mic po mic) i proucavam knjigu (hvala Summer na posudbi), malo-pomalo pocela sam ubacivati pokoje Montijevo pravilo...ali jos uvijek mi je sve to nekako mutno.

Ali vidim da sam sve blize pocetku prave dijete (sad sam na nekoj "svojoj" nazovi dijeti).

Cvijetak, za pecenje mozes koristiti Splendu, inace onda mi je najdraza od sladila.
    Ne znam kako Montignac gleda na koristenje sladova, rizin, jecmeni, itd.
    i njih mozes koristiti za pecenje.

Jutros sam svecano pocela dan s vocem prije dorucka i cekala 30min pa onda jela. I pila Divku Mada jos nisam uvela integralni kruh jer mi je lijeno napravit ga. Zna li tko jednostavan recept za nekoga tko nikad nije mijesio kruh?

Za rucak - leca s gljivama i porilukom. Stvarno dobro, a i nije me umrtvilo.

Ajde, ajde...malo pomalo ucim i primjenjujem. Vidjet cemo sta ce biti.
    Da li je ok da se prijavim na listu iako nisam bas skroz-naskroz Montinjakusa?

cvijetak's Avatar

Ana, morat cu te razočarati - recept nije po sektaškim pravilima, ali ja sam se malo opustila, vidjela sam da kile idu dolje i kad nisam stroga (iako sporije), a kako mi je cilj dugoročan odlučila sam mršavjeti ko svaki pravi Slavonac - na tanane
    Dolisa, samo se dodaj na listu, tako ćeš se motivirati ..... I sretno!

cvijetak, ja normalno radim muffine s fruktozom. i integralnim brasnom. i cokoladom

Rene2's Avatar

Evo da se i vama malo javim. Pekla torte prek vikenda, pa sam onda prkršila sva montijeva pravila, evo i sad sam se najela kuhanog mesa i kopar sosa.
    Kad odlučim opet po montiju, doći ću vam.
    Uglavnom, održavam 80kg.

cvijetak's Avatar

A ja se već danima spremam napraviti onu dekadentnu čoko tortu, ali nekako me frka onog otapanja na pari (koliko li traje?!), a onda onog umješavanja (koji glup izraz, ali skuzile ste me) bjelanjaka. Ohrabrit ću se ja .... moram ... sve za našu stvar ... da javim dojmove

Tiwi's Avatar

Bok montinjakuse moje stare i nove

ne stignem se bas javljati (od posla ali i dijete mi prohodalo pa jurim okolo za njim...)
    no samo da cestitam svima na uspjehu i prijavim jos jednu kilicu dolje (a jos sam i u pms-u - trebam dobit za koji dan)

evo refreshane liste

2. summer (8 kg) 4 to go
    3. Irchi (8 kg) 4 to go
    4. Tiwi (10 kg) 4 to go
    17. tiza (5 kg) 3 to go

summer's Avatar

Tiwi :D

Dolisa, dobro nam dosla! Vidis da i mi 'saramo', samo se upisuj!

Meni je danas bio rodjendan, i zgrijesih prilicno... Ali od sutra jos zesce nastavljam...

Dolisa's Avatar

Sretan rodjendan, Summer

Ajde da se i ja dodam na listu...ovako, ja cu poslusati Montija i postaviti si realan cilj, tako da samo 10kg, mada je, naravno, vise dobrodoslo....
    Jutros je vaga pokazala 0,5kg manje...kao sto sam rekla vec sam i prije bila na dijeti. Sad imam 10kg manje nego prije trudnoce, ali jos uvijek prepreprevise.

2. summer (8 kg) 4 to go
    3. Irchi (8 kg) 4 to go
    4. Tiwi (10 kg) 5 to go
    17. tiza (5 kg) 3 to go
    20. Dolisa (10kg) 9,5 to go

Jutrić !
    Evo moj jelovnik od jučer:doručak 2 naranče,ručak več hvaljen poriluk s grahom,večera hmmmmm 2 sarme sa rižom.Znaći zaje.... sam .
    Ali nisam mogla odoliti,a sveki kaže da nije stavila puno riže.Pa i nije je bilo puno ali je ipak krivo.No dobro.....
    Danas 2 taaanke šnite raženog kruha i light namaz mliječni.Sad pijuckam na poslu kavu sa mlijekom.
    Ručak tuna iz konzerve i salata.Večera poriluk i faširanci (bez kruha).
    E da,dali smijem malo staviti soja ljuspica u meso da kao poveže meso?
    Dobijam vagu danas :D ,pa ću se napokon susreti sa istinom .
    pozdrav

AdioMare's Avatar

Nisam sigurna da li je bio ili jest danas (koliko kužim bio je jučer), ali za lijepe želje nikad nije kasno, zato:

DRAGA SUMMER, SRETAN TI ROĐENDAN!!!

A želje?... paaaa, što god da ti se dogodi do slijedećeg roćkasa - neka bude na skali od lijepog do najljepšeg.

Sad nam pričaj čime si sve griješila...:smajlićucuresline:

migulica's Avatar

sretan vam prvi dan proljeća! :D Redovito pratim što kuhate i kako "nazadujete" te pokušavam sebe nagovoriti da se strogo držim pravila, što za sada i nije slučaj...Ja sam uspjela skinuti 9 kg unutar nekih 2,5 mjeseci i super sam zadovoljna, no moram priznati da neke namirnice ili kombinacije nisu po Montiju. Što se tiče kruha, kupujem u Konzumu švedki ktuh koji je jako taman i ima tonu žitarica. Kakvo je vaše mišljenje o tom kruhu? Dnevno ga pojedem do dvije kriške za doručak s SMS-ovim pekmezom. NIje dijetalan, ali mi utaži želju za slatkim, i nisam poslije brzo gladna.

Suzizana's Avatar

Quote Originally Posted by lola24
    Jutrić !
    Evo moj jelovnik od jučer:doručak 2 naranče,ručak več hvaljen poriluk s grahom,večera hmmmmm 2 sarme sa rižom.Znaći zaje.... sam .
    Ali nisam mogla odoliti,a sveki kaže da nije stavila puno riže.Pa i nije je bilo puno ali je ipak krivo.No dobro.....
    Danas 2 taaanke šnite raženog kruha i light namaz mliječni.Sad pijuckam na poslu kavu sa mlijekom.
    Ručak tuna iz konzerve i salata.Večera poriluk i faširanci (bez kruha).
    E da,dali smijem malo staviti soja ljuspica u meso da kao poveže meso?
    Dobijam vagu danas :D ,pa ću se napokon susreti sa istinom .
    pozdrav

lola24 soja je dobrodošla u Montiju. ima mali GI barem u mojoj knjizi. ja sam radila i nekakav "saftić" od soje. izdinstala sam gljive i pelate, dodala soju na kockice i prelila preko riže ili tjesta. onak nije baš bog zna kaj, al se može pojesti, poanta je u tome da malo jače začiniš da ti malo ubije okus

summer's Avatar

Cure

Pa zgrijesila sam stvarima kojih sam se najvise zazeljela - napravila dvije prebogate pizze , gazirano, gumeni bomboncici (znam, kao dijete sam), kasnije ispunila svoj san i ja i MM nakon uspavljivanja malise stavili Seinfelda, uzela veliku zlicu i sladoled od kila - MM mi ga je skoro trebao otimati iz ruku

Danas imam mini griznju savjesti i nastavljam pravovjerno...
    Rucat cu ili integralnu tjesteninu sa salsom ili nesto s tunjevinom, jos cu skombinirati... A vecere ogranicavam samo na jogurt i svjezi sir.

AdioMare's Avatar

Sve je to za ljude, pogotovo one kojima je rođendan, jeli tako?

Ovo sa strasti za sladoledom mi je poooznaatooo....
    MM je ranije, kada bi sladoleda bilo u fridžu, svako jutro prije posla zagrabio jednu žličicu i pojeo. Zašto? Šta ja znam, rashladi ga, godi mu tako, sada se prebacio na med.
    Tako ja jednu večer sjednem, izvadim neki super sladoled okusa karamele i uz film, žlicu po žlicu .. pojedem ja kilu :shock: .
    Što ću sad? Malo mi neugodnjak, treba moći pojesti kilu sladoleda, pa se odlučim malo našaliti. Napišem na papir "nema pite za guzičare" stavim u kutijicu od sladoleda i vratim u fridž.
    U jutro MM zaboravi na sladoled, ali je zato svekar izvadio kutiju htijući dati malom (još smo živjeli s njima)... još i danas se sjete poruka koje "snajka" ostavlja po frižideru .

skviki's Avatar

Quote Originally Posted by AdioMare
    Tako ja jednu večer sjednem, izvadim neki super sladoled okusa karamele i uz film, žlicu po žlicu .. pojedem ja kilu :shock: .
    Što ću sad? Malo mi neugodnjak, treba moći pojesti kilu sladoleda, pa se odlučim malo našaliti. Napišem na papir "nema pite za guzičare" stavim u kutijicu od sladoleda i vratim u fridž.
    U jutro MM zaboravi na sladoled, ali je zato svekar izvadio kutiju htijući dati malom (još smo živjeli s njima)... još i danas se sjete poruka koje "snajka" ostavlja po frižideru .

A jesi luda!

A što se tiče količine sladoleda koju sam JA u stanju pojesti :shock:
    Uglavnom solidna mjera u slastičarni mi je 8 kuglica.

A ako sam raspoložena ......
    Pa šlag, pa voće, pa preljev...

Jel se jako vidi da mi se jede sladoled

skviki's Avatar

Summer u zakašnjenju sretna ti roćkas

Sretan rođendan i od mene :D

:D Summer sretan ti rođendan :D !!!!

Doručak-jabuka+kruh+marmelada
    Ručak-riba+povrće
    Večera-krema od riccote (ili kako se već piše ) sa ekstraktom od vanilije

Sretan rođendan Summer!
    Mi smo bubani i na prisilnoj dijeti

summer sretan ti rockas

kada padnem ispod 10 to go proslavit cu s kilom sladoleda. ma ustvari nisam ja neki ljubitelj sladoleda. e ne ne, jesam, onog iz slasticarne orijent.. mmmm. on je dijelom krivac zasto opce imam ovih +20!!

a danas? monti na djelu. prvo kivi i pol jabuke, pol sata nakon 2 snite dinkel kruha s pekmezom od bazge, bianka s mlijekom i smedim secerom jer mi nestalo fruktoze.
    rucak-int. tjestenina s paradajz sosom, desert plata sireva (i to kakvih sireva!)
    vecera-ili pecena puretina sa susenim paradajzekima, ili my favorite jogurt sa suhim ribizlicima, a mozda kapne u smjesu i malo crne cokse koju moram ic kupiti. a mozda i sve zajedno strusim. i to uskoro, ne jedem iza pol 9

roby's Avatar

Bog! Gdje mogu vidjeti pravila te dijete?

roby's Avatar

Quote Originally Posted by Ana...
    E sad si me stvarno šoknula? 8 kg? mislim da je to ipak za tebe malo previše.... i tko ti to kaže da imaš stomak?

Irchi's Avatar

Quote Originally Posted by mikka
    ...2 snite dinkel kruha s pekmezom od bazge...
    Baš sam htjela upitati da li smijemo dinkel (pir). Kuham Tinu griz od dinkela na rižinom mlijeku i dodam malo voća i baš mi je mljac i potamanila bih mu sve, ali ne znam koliki je GI. Znači Mikka smijemo?

Summer da ti i ovdje čestitam - SRETAN ROĐENDAN!

Moje kile stoje li ga stoje, čak sam vidjela i neki pomak na vagi na gore, ali se pravim da nisam, he, he 8) .

Sladoled ne doživljavam, to su rijetki petki kad se nas dva družimo.

nas kaj, sad si me zatekla. mislim da je dinkel ok, ali nisam 100%. ja jedem samo taj dinkel kruh iz bio&bio.

roby, imas uglavnom sve na www.montignac.com, a mi smo ti ovdje sve doktorirale, jedino nam dosljednost ponekad fercera

Page 3 of 3 FirstFirst 123