Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Djeca i gledanje televizije

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Djeca i gledanje televizije

Mislite li da vam djeca previše vremena provode pred televizorom i branite li im to?
    Što vole gledati?

Ja u pravilu ne branim gledanje TV-a, iako vječno upozoravam Leu da se odmakne od ekrana, ali ne volim da bulji u njega od jutra do mraka, pa ju uvijek pokušavam zabaviti i zaigrati nečim drugim... Osobito ako su reklame, koje ona gleda ko hipnotizirana - tada prebacim na neki drugi program ili ugasim TV.

Lea najviše voli gledat Teletubbiese, te samu sebe na DVD-ovima (traži da joj stavimo "dete" ), a ostatak vremena kad ne žica da gleda jedno od ovoga navedenog, kod nas je upaljena Baby TV na satelitskoj, koja ima IZVRSTAN program za djecu do 3 godine (bez reklama u potpunosti). Lea već govori i dosta engleskih riječi, zahvaljujući ovom programu. Evo linka na njihovu Internet stranicu, ak nekog zanima: http://www.babytvchannel.com/ Toplo preporučam

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi imamo kabelsku, pa Baby TV gledamo samo kad smo kod moje sestre.
    stvarno za pohvalit!
    :D

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

H stalno zica....Gledala bi stalno...Nastojim da gleda sto manje, ali obozava gledati crtice. No, ona ne moze gledati usput. Kada gleda, onda je 100% na to koncentrirana. Tako da ne dozvoljavam da je TV stalno upaljen kao podloga.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod nas je gledanje televizije jako ograničeno, jer imam dojam, kad bi mogao, da bi cijeli dan buljio u ekran.
    Ovako smo se ograničili na crtiće s DVD-ova (Tonko Bonko, Bob Graditelj i sl.), i to uglavnom uz inhalacije ili vježbanje stopala (najdulje pola sata, i to ne svaki dan). Znam, policajci smo , ali mislim da je to trenutno najbolje rješenje. Ionako imam dojam da smo premalo vremena zajedno (pogotovo preko tjedna, kad se skupimo kod kuće tek iza 17 h), pa ne volim da nam se televizija pretjerano upliće u život.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gleda ujutro par crtića sa bakom (ako ima dobrih, vole Želeiće a po novom i nekakve Mumine), i navečer ponekad, ne svaki dan, još koji sa DVD-a.

Televizor kod nas nikad nije upaljen kao podloga, pa TV ne gleda uopće.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i bojan bi gledao, valjda satima, bez prestanka

reduciramo mu, naravno; ujutro si pogleda ak ima koji dobar crtić u žutokljuncu i navečer mu znam stavit koji DVD, ak baš inzistira, al to bude dosta kratko gledanje; ne buni se, za sad mu je odabrana minutaža dovoljna

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mi smo TV family ...

donedavno mi je paljenje TV-a bilo prvo što sam radila kad bih se probudila - sad sam to nekako uspjela izbaciti pa ujutro ne gleda.

zapravo, gleda uvijek kad je doma, ali je doma jako, jako malo... ritual su jedino tabisi prije spavanja - uzme oba daljinska (od TV-a i od kućnog) pa mi donese i pokazuje prstom na TV da mu upalim :/ ...

ne znam... kao osoba ovisna i odrasla na vizualu nemam ništa protiv toga...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad smo kod kuce (kao sad, kad je bolesna), onda pogleda Zutokljunca i eventualno popodne crtic, ali rijetko.
    Kako sad ide lijepo vrijeme, nece nas biti uopce kuci i ako stigne, odgledat ce 15-minutni crtic ujutro, dok se sprema za vrtic.

Ja sam se odvikla od non-stop upaljenog TV-a, a s MM-om se borim da ga i on gasi, osobito dok se igra s Emom, da ne slusa TV i igra se, nego da joj se 100% posveti.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moja mala u zadnjih pola godine se odvikla od tv-a. prije je znala gledati crtice sa dvd-a. za sada gleda ujutro zutokljunca (dok se budi) i predvecer spuzvu bob (na njemackoj tv), ne pozeli ostale crtice. tj. usla je fazu kad se svega boji, pa cak i djeda od heidi. :?

a ja sam se bas bojala da sto bude starija, da ce vise piljiti u tv. :? ona definitivno nije mamina kci

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

uf! koliko mene već živcira to gledanje telke. MM i neki dobronamjerni okolokućani su nas zatrpali DVDima. zvjerko uglavnom sam izabire što bi gledao, ali obavezno bar sat vremena provede buljeći u crtić jedan te isti, diznijevi "auti", ili ti po njegovom "TAČI" (skr. od autići). znam da se klinci zapikaju za nešto, pa ih nakon nekog vremena pusti, ali meni izgleda tupavo dok sa svoje 2 godine sjedi sat i pol poluotvorenih ustiju.
    zasad mu ništa ne branim, ali kad me traži da mu pustim probam ga prvo odgovorit skrečući mu pažnju prema svemu drugome. zadnja dva tjedna više ništ ne pomaže. bar 1h našeg kratkog dnevnog vremena otpada na Tače. jedva čekam da ga prođe, ako bude..ikad

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Naš L. je nešto stariji (5,5g.) al evo da vam ispričam našu priču.
    Sa cca 9 mj. je počeo gledati teletubbiese, čini mi se da su bili na nova tv, i postao je opčaran njima. Naravno to je bila moja krivica al to mi je bio jedini dio dana kad sam mogla malo predahnuti, kratko al ipak jesam. Shreka je prvi put gledao sa godinu i pol - dvije i taj crtani je bio u stanju gledati cijeli dan a i mi s njim. Kad bi došao iz vrtića znao je odmah staviti crtani i pogledati ga najmanje dva puta. Meni je to odgovaralo jer sam, nakon što sam došla s posla, morala pripremati ručak i ostalo što slijedi. Tako da se dogodilo da je u biti najviše gledao tv a najmanje se igrao. Kad sam se osvjestila već je bilo kasno. Znala sam ga nagovarati da idemo bojati, igrati se s plastelinom, kockice slagati, bilo što. I ako bismo se uhvatili nečeg to je jako kratko trajalo. Danas je ipak malo veći pa ako mu vrijeme dozvoli najviše vremena provodi vani, tako da se sad crtani gleda ujutro prije vrtića i prije spavanja. Aliiiii... i u vrtiću gledaju crtiće nakon ručka odnosno spavanja dok roditelji ne dođu po njih a to je u našem slučaju još sat i pol gledanja. Znam, napravila sam veliku grešku što sam to sve dopustila. Samo sam gledala kako ću ja biti malo na miru. Naravno to isto ne namjeravam ponoviti s mlađim i nadam se da ću uspjeti.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ne znam koliko će sad ovo značiti
    čitala sam knjigu the no cry sleep solution (for toddlers and preschooleers) gdje sam našla podatak da američka akademija pedijatara preporučuje da djeca ispod 2. godine uopće ne gledaju televiziju.
    Ja koja sam bila totalna ovisnica o TV-u sad ga gledam vrlo malo i to kad A. ide spavati, kad je budna TV je uvijek ugašen, možda će se nekome ovo činiti ekstremno, ali mislim da u toj dobi ( ma ustvari to mislim i za kasnije)ima puno boljih stvari koje možemo raditi zajedno ili ona sama.
    nagledat će se u životu TV-a

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

off topic
    čitam vas i mislim si. jadno moje dijete mi nemamo tv

i nećemo ga kupiti

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja na sreću ne voli gledati TV, imala je sa oko godinu i pol fazu teletubbiesa oko tjedan dana, pa faza žutokljunac, pa faza moomini... ali pogleda oko pet minuta i onda gasi. Tih pet-šest minuta dnevno joj neće naškoditi.
    I kad vidi da mi gledamo onda ode do TVa i ugasi ga i zaključi "gasila sam tejevizol" tako da nemamo brige.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

TV je prošlost, mi "visimo" na kompu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •