-
Filcanje
Sjećam se da je nekad davno bila tema filcanje, ali sad ju ne pronalazim u pretraživanju, pa otvaram novu.
Željela bi napraviti par filc aplikacija, znači u 2D tehnici za početak (ako mi se svidi,možda probam i 3D
) pa me zanima par stvari ako mi netko može objasniti, please.
Kupila bi tanji filc i izrezivala komade u raznim bojama i zajedno ih kombinirala na jednom većem komadu filca-pozadini. E sad, zanima me da li se sa tim izrezanim komadićima može raditi isto kao i direktno sa vunom i iglicama? Znači, da li se taj već formiran filc u "obliku tkanine" može iglicama spajati tu pozadinu da se dobije željena aplikacija? Na filmićima sam vidjela uglavnom da koriste čistu vunu, pa nisam sigurna.
Nekako vjerujem da može, ali opet me zbunjuje to što sam vidjela u dućanu da imaju kod jedne vrste svjetlucavog filca navedeno da je sintetički materijal, pa mi nije jasno, kako se onda taj sintetički materijal može ukomponirati, kaj ne mora biti od vune da bi se iglicom niti utisnule u podlogu?
I još jedno pitanje, da li je taj filc potrebno prije oprati, hoće li se on u pranju stisnuti ako perem na 40 stupnjeva, ili je on već konzistentan - prerađen pa se više ne smanji?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma