drage mame ,pozdrav...
htjela bih znati dali je mozda netko isao sa djecom astmaticarima u ljeciliste mali losinj i kakva je procedura za to......
bokic
:?
drage mame ,pozdrav...
htjela bih znati dali je mozda netko isao sa djecom astmaticarima u ljeciliste mali losinj i kakva je procedura za to......
bokic
:?
moras imat uputnicu tj preprouku specijaliste gdje se lijecite, i onda to valjda ide na komisiju ...
prenesem iskustvo jedne moje prijateljice (koja nema pristupa forumu).
Zamolila me da djelim njeno iskustvo svama, i voljela bi cuti vase price ako ste vodili djecu tamo.
Isto tako, pita koje su alternative tom lijecilistu.
njena prica:
Pozdrav iz Velog Lošinja
Kako mi je dijete sa 6 mjeseci prvi put oboljelo od bronhitisa, a cijelu zimu smo proveli na ventolinu, šetajući od pedijatrije do hitne, odlučili smo se na korak dalje, korak do Velog Lošinja, tajanstvenog lječilišta tzv. Dječje bolnice s odjelom za odrasle, a zapravo smo završili u hostelu koji odiše penzionerskim štihom u vrijednosti 110 kuna dnevno (jer je lječilište prepuno penzionera koji si za malo novaca krate duge jesenske dane).
Ne zvuči li to divno kad nazovete lječilište u proljeće za rezervaciju smještaja, a onda vam neki mali ljubazni glasić zbori o tome kako dijete ne mora na komisiju, tj. ne mora dolaziti preko HZZO- a jer dijete do dvije godine ionako ima sve besplatno ...
ključne su dvije riječi, sve i besplatno (... ??? ...)
Pitate se zašto?
Dakle, kada dođete u lječilište prvi dan saznate da zapravo nemate nikakve terapije osim šetanja uz more. I sve je to krasno i divno, uživanje u bojama i mirisima Mediterana. Dok se ne razbolite .... E, tu nastaje problem !
To niste smjeli napraviti! Ali nikako!
Mediteran više nije dovoljan, jer uostalom ljetovanje je već davno prošlo, i vi se bez straha i sigurnog koraka uputite u lječilišnu ambulantu na pregled.
A kad ono, ... Ups ..., sestra vam „objašnjava“ da ste vi zapravo došli u privatnom aranžmanu (koji inače iznosi 5000 kuna za šetnju kraj mora ) te kako nemate pravo na inhalacije jer niste došli preko HZZO-a. Dakle, dijete mi se razbolilo nakon dva tjedna boravka u lječilištu, trebao se inhalirati ventolinom, što nam je odbijeno u centru lječilišta gdje smo došli upravo i jedino zbog toga, lječenja bronhitisa!
Svaku inhalaciju moram dodatno platiti 45 kuna, ili se vozati autobusom do Hitne u Malom Lošinju s bolesnim djetetom od 2 godine, po uputnice za doktora i inhalacije u Malom ili eventualno Rijeci. Vi ste u, blago rečeno, šoku jer niste sigurni da li ste vi dobro razumjeli što vam oni govore!
Dakle, došla sam u lječilište radi bolesnog djeteta, lječilište Veli Lošinj, lječilište za dišne organe, u kojem vas doktor odbija inhalirati već vas šalje na osnovne pretrage i lječenje u obližnji Dom zdravlja Mali Lošinj. Oprostite, nisam znala da sam došla u hotel, mislila sam da se nalazim u lječilištu za dišne organe. Nije li to apsurd!
Kada je upitate što je sa besplatnom uslugom za dijete do 2 godine, zapravo dobijete objašnjenje da se to odnosi samo na hranu i smještaj (koji je inače izrazito loš, tipično bolnički), a navodna medicinska skrb 24 sata dnevno odnosi se zapravo na vađenje krvi i spirometriju, i to isključivo prilikom dolaska, a ostale dane šećite, i naravno, što manje pitajte... Ako niste znali što je potpuna medicinska skrb , sad znate!
Nevjerojatno, ali nažalost, istinito!
Ajmo još iskustava i mene zanima.
moj muž se lječio ko mali,mogu pitat njegove starce,ai mislim da se u trideset godina štošta promjenilo![]()
dakle :/
gle pa meni je logicno da ti treba uputnica ili za amobulantno lijecenje ili ides na komisiju pa ti je sve opet besplatno ukljucujuci i smjestaj.![]()
ne kuzzim kaj je ovoj frendici tu cudno. pa u svakoj bolnici moras imat uputnicu od pedijatra ili za ambulnatno lijecenje , ili bilo kakvo drugo. da je tvoja frendica sama nazvala BOLNICU u malom losinju to bi joj rekli ko sto kazu svima drugima
:/ dakle dviju su varijante lijecenja djece u bolnicama bilop losinju bilo crikvi- prvo ili ti treba uputnica za AMBULANTNO lijecenje od pedijatra pa si sam placas hostel ili privatni smjestaj as dijete ide besplatno na inhalacije i preglede , ili ides po prepioruci specijalistze ,pulmo ili alergologa ili orl sa preporukom za takvo lijecenje, kod svog pedijatra koji ce ti dati doznaku za komisiju i onda ides na komisiju koja ce ti dati tj odobriti BESPLATAN SMJESTAJ I LIJECENJE ZA DIJETE, ne i za tebe ko pratnju , . dakle tvoja frendica< JE dozivjela jedan nesporazum , i totalno sam u cucdjenju kako je mislila da ce besplatno imat lijecenje u bolnici a bez uputnice, poa to ne bi imala nigdje. mogla se s njima dogovoriti da im naknadno donese uputnicu za ambulatno lijecewnje i sigurno bi joj kad je vec dosla omogucili lijecenje za dijete, a ovako meni je skroz normalno da su ju trazili da plati :/
dakle objasnila sam postupak dolaska u takve ustabnove i jos da dodam da nikad nisam cula nista lose ili negativno iz takvih bolnica , dapace.
dakle prije odlaska u takvu bolnicu trebala se sama informirat o svemu.
inace i u crikvi i u losiunju su liste cekanja za bolnicko lijecenje sa smjestajem u bolnici no za ambulanto su krace ali se moras telefonom naruciti , no ja se jednom nisam narucila tj dosla sam ranije od narucenog i primili su me bez ikakvog problema u crikvu na lijecenje, a inace mi uvijek daju termin kada dolazim tamo na more , tj kako god kazem da meni pase . maximalno izlaze u susret, druga je stvar bolnicko lijecvenje jer se narucuje a prema doznakama komisije.
dakle alternativa tvojoj frendici je crikvenica za koju nemam nijedne lose rijece, ali proci ce isto ako ne bu imala uputnicu ili za ambulantno lijecenje ili od komisije za bolnicko, . oni nemaju hitnu ambulantu i ne primaju hitne slucajeve![]()
za hitne moras na hitnu ili u rijeku sto je normalno jer oni nisu bolnica te vrste vec specijalizirano ljeciliste.
pretpostavljam da ona nije pricala porije niti sa svojim pedijatrom niti specijalistom, niti sa samom bolnicom u losinju vec sa njihovim hotelom . terba razluciti sto je hotel, sto bolnica jer su i zgrada pored zgrade, i slicno se zovu.
dakle bojim se da ti je frendica sama kriva jer se nije dovoljno informirala i nije imala potrebne uputnice![]()
Jest, problem su bile nepotpune informacije, čuo sam za taj slučaj.lunahor prvotno napisa
Ja mogu Lošinj pohvaliti "cijeli", što se tiče zraka i blagodati.
Naime, sinusi su me zezali pa valjda 2 godine bez prekida.
Kapala sam kapima valjda svakodnevno.
Sve do ove godine i ljeta na Malom lošinju.
Kum koji tam živi, veli da su davnih godina ustavnovili da Lošinj ima najčišći zrak u cijeloj Europi.
Sad jel to samohvaljenje ili ne, ne znam.
Znam da sam se ja preporodila.
Što se tiče lječilišta ne znam niš![]()
Osim da me jedan fizioterapeut spasio kad mi se ukočio vrat![]()
sve je izgledno da ću s klincima umjesto u crikvenicu na lošinj sredinom rujna, moram još što šta riješiti, zanimaju me iskustva, djeca će imati bolničko liječenje.
Kako to jelena da si se odlucila za ml ?
Sent from my iPad using Tapatalk
u crikvi su rekli da nemaju nikakve naznake za smještaj čak i u poznu jesen, i reko čovjek nek probam na drugoj strani , za sad imam samo rezervaciju na Velom lošinju,
Ne nego ljude koji odu prek hzzo svrstavaju kad nemaju kog
Katastrofa to nase zdravstvo![]()
Sent from my iPad using Tapatalk
to ti se zove biznis, ali i utrošak vremena, jedva da prođeš na komisiji, paonda te odbiju jer moraju nekom drugom naplatiti kaj ti imaš badava.
tam ti je super! meni je uvijek zvučalo i bolje nego crikva čisto radi lokacije, manjeg prometa i 80-ak vrta borova koji su posađeni.
mi smo godinama bili u v. lošinju u lječilištu. nekad smo si plaćali sami a zadnju godinu pred odlazak u školu smo dobili od hzzo-a. ja sam tada imala samo riječi hvale za sve tamo. išli smo u proljeće uvijek negdje polovica 4 mj. krenuli radi ad a nastavili radi astme. preporuka duga šetnica uz more od malog do velog i natrag. ne znam da li ćeš moći sama s njih troje al to ti je najbolji dio lošinja i djelovanja aerosola.
e sad, zadnji puta smo bili prije 7 godina pa ne znam kako je sad.
idem s manjima, klinac od 4 i klinka od 8.5
kak je najlakše i najjeftinije doć do velog lošinja
Iz Zg? Autom/ busom. Mislim da su ti to jedine opcije, nema lakše i jeftinije...
Najlakše nije i najjeftinije. Preko sezone ima nekoliko direktnih autobusnih linija od Zagreba do Velog, gdje je bus stanica pored lječilišta. Ako su djeca veća, sa katamaranom od Rijeke do Malog je jeftinije oko 100 kn po osobi, a i zanimljivo. Samo onda opet u sumrak stigneš u Mali,a do Velog je oko 3 km, pa preostaje taxi...
http://www.putovnica.net/prijevoz/br...j-kapetan-luka
Želim ugodan boravak i oporavak!
bako, ka jstvarno taj katamaran ide samopopodne za mali lošinj,tj. samo izjutra za Rijeku,malo mi je to čudno jer ispada da je to namjena samo za turiste, a ne i za lokalce
Bas je tako. To je za nas lokalce da ujutro mozemo u Ri doktoru ili gdje drugdje, a da se isti dan vratimo na otok.
ti si lokalac?
usput mislila sam da ima više tih brodova
a kak klinci idu u srednje škole i neki na posel, ni valjda da svi žive na kopnu?
Posljednje uređivanje od jelena.O : 08.08.2014. at 13:48
Ja sam iz Cresa. Ljudi uglavnom ne putuju na dnevnoj bazi. Skolarci zive na kopnu, a vikendom dolaze. Ako netko radi na kopnu, taj je vjerojatno i prijavljen na kopnu, tj. ne racuna se kao otocan. Katamaran ide jednom dnevno u Ri i po otocima, ostalo su neki turisticki brodovi. Trajekata ima vise, odnosno, voze vise puta dnevno.