Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Šivanje marama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Šivanje marama

Nama se sve ovo što smo do sad vidjeli u Kamarisu i internet nabavi čini dosta skupo (za naše prilike), pa me zanima da li bi mi se isplatilo šivanje kod nekoga u kućnoj radinosti? Molila bih da mi se jave tete šivalice, ako ih ima. Poželjno bi bilo da ste iz zg, da se možemo vidjeti i dogovoriti.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zaboravih još pitati, da li mi je onda u cilju uštede onda najbolje kupiti rabljenu? Samo što u tom slučaju ne znam koliko je ona istrošena nakon jednog ili više djeteta? Jel to smeta u samoj funkcionalnosti marame, da se ne odvezuje, da ne popuca i sl?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U cilju uštede je definitivno bolje kupiti rabljenu nego pokušavati šivati. Da, definitivno možeš proći jeftino šivanjem ako kupiš neko najobičnije platno, ali nešto bolje... odmah gubiš.

Ja već mjesecima želim sašiti si marame u drugim bojama, da opet ne kupujem, no zaista nema dobrog materijala. Dobrog u smislu - nalik "pravim".

Ne brini da su rabljene marame oštećene ili istrošene, ne troše se baš tako lako, a uostalom vidiš je prije nego kupiš.

Sretno!

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Svedica,

ja sam ti novopecena maramasica, i iako zivim u SAD-u, skrta sam za posizit, bar kad se tice takvih izdataka (jer imam doma sivacu masinu). Ja ti mogu reci slijedece:

1. prvo sam za probu, da vidim da li mi se marama uopce svidja, kupila 5m najjeftinijeg pamucnog platna, koji je bio nekih 10kn po metru (preracunato). Takodjer sam si kupila boje za obojati to platno, ali ih jos nisam probala, ali cu probati cim proucim "tie dye" tehnike na internetu.

2. Nakon sto sam vidjela kako je to udobno, pomamila sam se za tkaninama. Medjutim, platno nije jeftino. Kupila sam jedno lagano ljetno platno za 6$ po metru (sirine 110cm), i jos jedno za 3$ po metru na rasprodaji, sirine 140cm, od kojega su mi ispale dvije marame (naravno iste), ali nije bas za pomamit se za njom. Jedno koje mi se svidja, a tkano je na pruge (umjesto da je uzorak otisnut, pa je drugacije s jedne i s druge strane) (sto je recimo po ljepoti usporedivo s kupovnim maramama), je 7$ nakon 30% popusta. Znaci cijena repromaterijala je 35$ = 190kn.

Tako da ti se u biti vise isplati kupiti dobro uscuvanu maramu (ako ti je stalo do izgleda, uzorka itd.) - a takvih se prodaje po forumu. Ja nazalost to ovdje ne mogu jer jos nisam vidjela nekoga tko ovdje prodaje koristenu maramu. Pretpostavljam da pogledas malo maramu i da li ima istanjeni dio - pogotovo na sredini marame gdje obicno dodje guza djeteta u vecini vezova tj. onima koji se najcesce koriste. Mislim da uglavnom nema bas opasnosti da ce ti marama puknuti - obicno platno puca polako, a posebno ako je dijete na tebi, primijetit ces ako nesto popusta. Vise je opasnost da se istanjena tkanina lakse podere ako npr. negdje zapnes, pa je vise pitanje trajnosti nego pitanje sigurnosti - barem je to moje misljenje (sto ne mora nista znaciti).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

naša marama je kao nova, osim jednog konca kojeg sam izvukla narukvicom sata. nosili smo se nemilice, prala sam je svako malo.... sad ćemo je proslijediti sestričnici.

(to je ona "obična" kamarisova)

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dok je beba manja marame šivane doma su skroz ok.
    Ja bi ti preporučila da kupiš jedan fini, čvrsći i deblji mako. Cijena mu je oko 40 kn za metar širine 140 cm. Materijala treba između 4 i 5 metara, ovisno o visini onoga tko nosi.

Prerežeš ga na pola i dobiješ dvije marame širine 70 cm.
    Još samo trebaš naći nekoga da ti to porubi ili poendla...vidi kod susjeda, frendica, maminih frendica tko ima mašinu.

Takva marama je mekana i elastična i mora se malo čvrće vezati, ali je dobra za male bebe.

Kasnije kad beba pređe nekih 8 kila ipak ti treba "original" marama koja se rasteže samo dijagonalno. Nažalost teško je naći dobar materijal za šivanje takve marame.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Fidji, ja sam se preobratila na maramu sa slinga kad je mala napunila 9kg (sa 6 mjeseci!) i postala teska, a meni trebala marama za nosit na ledjima - moram reci da od materijala koje sam probala - obican nerastezljiv pamuk kao za plahte, nekakav poliesterski blend, chiffon, i jedna prekrasna lagana pamucna s utkanim prugama - nijedan nije izgledao neupotrebljiv, dapace, nosila sam malu u svima i cini mi se sasvim ok. Eh da mi je popipati tu Kamarisovu da vidim kako bi to trebalo izgledati...

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja si zelim sasit maramu, jer mi se Kamarisova koju imam cini predebela za ljeto. Zanima me, vi koji se bolje kuzite u materijale i sivanje, sto mislite o marami napravljenoj od lana?? Prodavacica u ducanu s materijalima mi je rekla da se njoj to cini ok, i da je lan dosta cvrst. Ima cak i neka mjesavina (lan+nesto) pa je onako malo elasticno. Al nisam do sad cula da je itko radio maramu od lana, pa ne znam...??

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Lan je itekako cvrst, svakako mozes od njega raditi maramu. Ja imam maramu od vrlo vrlo tankog pamuka i svejedno je dosta cvrsta i stalno se nosimo u njoj. Nosimo se naprijed u duplom kriznom i na ledjima, beba ima skoro 10kg, i nisam primijetila nikakve lose stvari tipa pucanje itd.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj pino prvotno napisa
    Lan je itekako cvrst, svakako mozes od njega raditi maramu. Ja imam maramu od vrlo vrlo tankog pamuka i svejedno je dosta cvrsta i stalno se nosimo u njoj. Nosimo se naprijed u duplom kriznom i na ledjima, beba ima skoro 10kg, i nisam primijetila nikakve lose stvari tipa pucanje itd.
    Jedna stručnjakinja mi je rekla da lan nije ok za marame jer je krut! I pod pritiskom bi pukao. Pamuk je ipak prirodno rastezljiv pa se bolje ponaša pod pritiskom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •