Mali nam ima 2 godine,imao je temperaturu i kašalj i liječnica nam je dala sirup Silapen,ali ga klinac neće piti,tj sve ispljučka van,jel ima netko ideju kako mu dati sirup,nekako smo mu dali na silu,ali ne znamo koliko je popio?
Mali nam ima 2 godine,imao je temperaturu i kašalj i liječnica nam je dala sirup Silapen,ali ga klinac neće piti,tj sve ispljučka van,jel ima netko ideju kako mu dati sirup,nekako smo mu dali na silu,ali ne znamo koliko je popio?
Pa već je dosta veliki da se dogovorite. Tea isto nije željela piti sirup s godinu i pol i rekli smo joj da je to lijek da joj padne temperatura i da ju glavica ne buba i da bi trebala popiti. I ona je samo rekla "Da" i popila. Onak prek volje i na tri gutljaja jednu žličicu, ali je ipak popila.
ne pali nikakav dogovor sve smo pokušali
Sirup umiješam u neku polutekuću hranu za koju znam da ima sigurnu "prođu".
Tj. u manji (prvi) dio obroka, za slučaj da ipak dobije cijelu dozu ako neće sve na kraju pojesti.
ja dajem na špricu na par puta...jednu drži u rukici onak za igru a u drugu uvućem sirup
Romina i kod mene šprica pali dobila sam je s klavocinom pa je koristim al plicet nam ne prolazi pa su čepići za temperaturu zakon inače imamo problem sa bilo kojim sirupom povraćanje čim se žličica približi ajme meni grozno. Pokušaj ga zavarati nekako s čašicom il mu daj nekako kroz dudu ako duda.![]()
Mi smo isto imali problema, i jedino je nakon puno pokušaja, pa i nakon injekcija, prošla šprica. Nakon šprice brzo voda ili sokić da se ispere onaj okus sirupa.![]()
Ne znam dal ste vidjele kak med. sestre daju ono cjepivo koje se mora popiti. Meni je to katastrofa, ali ak nikak neide, možda tak....?
Stavili smo mu u voćni jogurt i prolazi![]()
Kod nas je isto šprica iz Klavocina univerzalno sredstvo. Samo kad dajemo npr. Ibuprofen sirup, moramo ga dobro razrijediti vodom (cca 1 dio sirupa i 2-3 dijela vode), da ga uopće podnese, jer inače odmah povraća i to jako. Ovako s vodom duže traje, ali bar ostane u bušici.
Na spricu. Kupili smo u ljekarni, jer je u sirupu nije bilo. Nazalost, na silu. H je u fazi kada ne dozvoljava nikakve manipulacije na sebi (prati zube, kapati nos, stavljati cepic, popiti sirup...). Takodjer, ne da se obuci, ne da se umiti...Nikakav dogovor ne pali. Tako da nazalost, kod onog sto se mora, koristimo SILU.![]()
Prije sam joj davala na špricu. I išlo je.
Prošli tjedan je morala piti sirup i promijenili smo tri vrste jer nije htjela niti jedan. Dogovorile smo se da će piti iz čašice (od Prospana) i gutlja sirupa, gutljaj soka. I tako je išlo.
I rekla mi je da je vodim u bolnicu na injekcije, samo da ne pije sirup. A sirup fini sladak, s okusom jagode.
Ni jedno pikanje nije plakala, ali kad joj približim sirup (srećom to je vrlo rijetko), urla i plače, kašlje pa se izriga.
ja sam, specijalno za dramu vezanu uz pijenje sirupa, kupila bojanu nekakvu slikovnicu, "Čarli je bolestan" i, pošto ju je obožavo, čitali smio ju svaki dan i ja sam mu pričala kak je doktor čarliju rekao da će dobiti jedan fini sirup za popiti i da će od toga brzo ozdraviti, jer je sirup, narano, jako zdrav![]()
naravno, imali smo cijele litanije vezane uz tu priču i to ga je totalno oduševilo, tak da si je, kad je slijedeći put trebao popiti nekakav sirup, bio sav prevažan, jer je i on dobio baš takav sirup kakav ima i čarli![]()
od onda nemamo problema :D
ja sam, specijalno za dramu vezanu uz pijenje sirupa, kupila bojanu nekakvu slikovnicu, "Čarli je bolestan" i, pošto ju je obožavo, čitali smio ju svaki dan i ja sam mu pričala kak je doktor čarliju rekao da će dobiti jedan fini sirup za popiti i da će od toga brzo ozdraviti, jer je sirup, naravno, jako zdrav![]()
naravno, imali smo cijele litanije vezane uz tu priču i to ga je totalno oduševilo, tak da si je, kad je slijedeći put trebao popiti nekakav sirup, bio sav prevažan, jer je i on dobio baš takav sirup kakav ima i čarli![]()
od onda nemamo problema :D
ako ništa drugo ne pali reci da će dobit čokoladu kad popije sirup pa svaki put po kockicukod nas niš drugo ne pali, a s ovim nemre dočekat
![]()
kako dati sirup s ovim se borimo još uvijek i još uvijek nisam našla metodu čim ga osjete da idem prema ustima rigoleto![]()
odgovorila sam ti i na onoj temimadi prvotno napisa
probaj dati na špricu u rub obraza, skroz iza u ustima
i rashladi ga da ne osjete okus
i be cool, nemoj od toga raditi dramu, klinci osjete pa pretjerano reagiraju
u to sam se i uvjerila al ovo nisam znala evo sve stavljam u frižider na hladno hvala još jednomImga prvotno napisa
ja isto dajem na špricu, onu običnu medicinsku od 5ml,
i to na pra puta, polako,
nakon jela je najbolje jer onda želudac ne reagira na sirup tako jako pa možda neće doći do povraćanja....
Mi dajemo na zlicu ili spricu a ako bas nece imam dudu sa spricom iz apoteke i kad zaspe ubacim ti dudu sa sirupom u usta i popije.