-
Previsoka temperatura 41C
Već dva dana se Karlo i ja mučimo s njegovom temperaturom u rasponu od 38.5 do 39.7 pod pazuhom. Hodočastili smo od hitne na Rebru i zaraznoj do naše pedijatrice, da skratim priču, zaključili su da je upala uha (no on se uopće ne žali ni na kakvu bol niti ne plače, a nije li upala uha popraćena jakom boli?!), i propisan je Klavocin. U urinu je nađeno puno leukocita. No večeras je temperatura dosegla čak 41C pod pazuhom. Totalno sam se izbezumila. Istina, dala sam Ibuprufen, i stavljala ga u kupke, pa je sad spala na 38. Ostalih ozbiljnih simptoma nema, osim sekreta u nosu. Sve mi je to čudno. Sutra ponavljamo laboratorij. Ima li netko sa sličnim iskustvom da mi da neki savjet.
-
Moj M.je od upale uha koja se nije ni vidjela, a nije ni boljela bio na pragu sepse. Srećom da su ga ostavili u bolnici pod sumnjom na upalu uha, velikih leukocita i lijećili i sve je prošlo ok.
Mislim da je dobro da ste dobili antibiotik,jer temperatura 41 svakako nije bezazlena. Samo ipak će morati proći nekoliko dana da se stanje smiri.
Prati stanje djeteta, daj mu bioaktiva da papa, juhice i puno,puno ljubiti i bit će sve ok.
-
Osoblje foruma
Nakon 3 dana visokih temperatura, ja bih sigurno bila već na zaraznoj...ali to sam ja. Paničar. :/
-
za brzo ozdravljenje!
-
I ja bih na zaraznu, trenutno sam prošla kalvariju s mamom koja je operirala glavu. Pored nje je lezala zena s meningokokom, necu niti misliti što se sve moglo dogoditi.
-
Sandra, jeste li vadili krv? Kazes radili ste urin. Nakon tri dana ovakve temperature bilo bi dobro da izvadite krv i vidite o kakvoj je upali rijec. Pusa kikicu i javi nam se.
-
u svakom slučaju bih pored takve visoke temperature prvo ju smanjila, a onda opet otišla u bolnicu... previsoko je to za igrat se.
-
Ja vam od sveg srca želim da nije ništa i želim vam da odete u zaraznu čim prije jer ništa ne možete izgubit oni će vas tamo lijepo pregledat i uzet pretrage. I mi smo isto tako 4 dana s visokom temperaturom i na kraju sepsa, nije za igrat se
-
Mi smo nakon 3 dana temp 40 dobili vodene kozice..
-
Hvala curke, ovih no nisam stigla priviriti, kad smo po cijele dane bili po doktorima. Najvažnije je da je sada sve u redu. Onako visoka temp. se više nije ponovila. Kontrolna pretraga krvi i urina u petak pokazala je poboljšanje, pad leukocita, i dalje smo na Klavocinu, a u ponedjeljak kontrola. Pedijatrica i dalje misli da je bila upala uha. Ona se jedino čudi kako dijete uopće nije malaksalo, kad joj s 39.5 trči po ordinaciji i igra se.
Ja inače uvijek trčim na hitnu s Karlom kad ima temp. višu od 39, prvo, on je neurorizičan pa iz predostrožnosti, a drugo iz vlastitog iskustva u djetinjstvu (visoka temp. - gangrenozna perforacija slijepog crijeva, ne daj Bože nikome). No onaj dan temperatura je porasla na 41 nakon što smo se vratili iz zarazne. Ali eto, oblozi, kupke i ibuprofen su ipak relativno brzo djelovali, da nisu vratili bismo se na zaraznu.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma