Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Hypochondroplasia - Patuljasti rast

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Hypochondroplasia - Patuljasti rast

Moja prijateljica ima djecaka starog 8 mjeseci, prilikom redovne tromjesecne kontrole primjeceno je da nogice zaostaju u razvoju. Od tada, pa do danas, dobili su sledece dijagnoze:
    Susp. hypochondroplasia
    Susp. pes. equinovarus I. sin.
    Kyphosis Thoracalis
    Incipiens

Mozda sam pogrijesila koje slovo pri kucanju, mozda sam i kucala u dva reda nesto sto treba u jedan i sl., nemam papir sa dijagnozom, ali razumjece onaj cija je ovo struka i onaj ko se mozda susretao sa ovim. Svako iskustvo ce nam mnogo znaciti, kao i svaka informacija o tome gdje se ovi problemi mogu (uspjesno) tretirati. Hvala unaprijed!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo susp. znaci da se samo sumnja na to, dakle nije konacna dijagnoza

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Za sada se jos uvijek samo sumnja, ali ipak doktori vjeruju da ce i konacna dijagnoza biti upravo takva kao sada.
    Jos samo da kazem da je beba rodjena sa 4.400 gr i 54 cm, 8 dana prije termina.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kakva mu je ukupna dužina tijela, da li raste brže, sporije ili po krivuljama rasta?
    Naime, moja dva dečka su se oba rodila jako velika - prvi 4600/57, drugi 4520/55. Prvi je nastavio jako brzo rasti, i sad sa 8 godina nosi br. 12 (nije debel, 35 kg na nekih 148 cm, samo visok). Kroz prve 2 godine imao je drastično prekratke noge u odnosu na tijelo, znam po odjeći koju sam kupovala (na pr. 2 za hlače, 4 ili 6 za majcu) a u 1. godini su mu sve tutice bile preduge na nogama (ako su bile ok na dužinu trupa) i to nekad i za 10 cm. Ne moram ni reći da sad ima DUGE noge. Utrpa se u majcu br. 10 ali nema šanse u hlače manje od 12.
    Mlađi je prvu godinu rastao dosta brzo, a onda se počeo uklapati u tablice, tako da sad s 5 godina, iako među najvišima, nije nikakav ekstrem (119 cm, 20 kg). Noge su mu cijelo vrijeme bile proporcionalne s tijelom.
    Ako je cjelokupna dužina premala, jesu li određivali hormon rasta u krvi?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mamazika, hvala ti na javljanju... Ukupna duzina tijela sada (sa 8 mjeseci) iznosi 74 cm, ne odstupa od krivulje rasta. Da li su mu odredjivali hormon rasta u krvi, to ne znam, niti ta moja prijateljica zna, ona kaze da su mu tri razlicite vrste nalaza u krvi radili, ali ona ne zna koje tacno niti kakvi su bili ti rezultati.
    Ja sam joj procitala ovo sto si ti napisala u svom postu, nadamo se da bi i kod nje mogao biti isti slucaj. Medjutim, mene brine ova dijagnoza Kyphosis Thoracalis :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Netko je pisao o kifozi torza (mislim da je to to)...Pogrbljenost u donjem dijelu kičme. To bi se trebalo moći ispraviti vježbama i fizikalnom terapijom...Držim fige

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, ovdje potraži postove od Devotion, ona je pisala o kifozi...Krivo sam pokopčala, njezin sin ima u lumbalnom području, inače je u prsnom...Ima par postova o tome, topic je inače o štetnosti hodalica.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaista je prerano za ovakvu dijagnozu. Ona se u pravilu postavlja izmedju druge i cetvrte godine. Pri rodjenju djeca sa hypochondroplasiom imaju nizu do prosjecnu tezinu i nizeg su do prosjecnog rasta. Koliko vidim, dijete tvoje frendice ne spada u ove kategorije, dapace, rodjen je kao velika beba, ni tezina ni visina mu nisu bile prosjecne. Ono sto je jedino malo sumnjivo je da djeca sa hypochondroplasiom cesto imaju kyphosis thoracalis. Medjutim, mnoga djeca sa kyphosom nemaju hypochondroplasiju. Sve u svemu, zaista je rano da se ista sa sigurnoscu dijagnosticira i vjerujem da ces nam se javiti sa dobrim vijestima.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne znam dovoljno o ovim dijagnozama, mogu samo komentirati pes equinovarus, jer to ima i moj sin, sad ima dvije i pol godine i jako dobro se razvija, usprkos "lošem startu stopala" (rodio se sa skroz uvrnutim nogicama). Ono što mogu primijetiti da njemu stopala zaista sporije rastu nego drugoj djeci, ali to zaostajanje nije tako drastično. Inače, to se stanje ispravlja vježbama i korektivnim mjerama koje propisuje ortoped (ortoze, ortopedske cipelice, ponekad operacija). Ali ako ste u Klaićevoj, oni imaju veliko iskustvo s time. Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

KOd mojih je kičma potpuno ok, ali stariji (ovaj koji je i dalje ogroman) ima od rođenja zbrčkane prste na lijevoj nozi, no to se počelo ispravljati ljetos od kad više ne želi nositi šlape po doma nego hoda bos ( po ljeti i bez čarapa i tad se krenulo ravnati). Stopala su mu klasična spuštena, nasljedio od mene a ja od svog starog.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

KOd mojih je kičma potpuno ok, ali stariji (ovaj koji je i dalje ogroman) ima od rođenja zbrčkane prste na lijevoj nozi, no to se počelo ispravljati ljetos od kad više ne želi nositi šlape po doma nego hoda bos ( po ljeti i bez čarapa i tad se krenulo ravnati). Stopala su mu klasična spuštena, nasljedio od mene a ja od svog starog.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •