Stranica 5 od 10 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 451

Tema: Blesavi savjeti o dojenju

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sinoc smo bili u gostima i pita mene jedan stariji gospodin da li dojim, kazem da. A kakvo ti je mlijeko, reko tu je negdje u kategoriji 3,2 masnoce Dukatovog, a on onako zadovoljno klima glavom i kaze UUU TO JE DOBRO , MA VIDI SE NA MALOM DA JE DEBEO I PUN MASNOĆE...
    Mislim........

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj roro prvotno napisa
    Sinoc smo bili u gostima i pita mene jedan stariji gospodin da li dojim, kazem da. A kakvo ti je mlijeko, reko tu je negdje u kategoriji 3,2 masnoce Dukatovog, a on onako zadovoljno klima glavom i kaze UUU TO JE DOBRO , MA VIDI SE NA MALOM DA JE DEBEO I PUN MASNOĆE...
    Mislim........

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa

a di su savjeti NAŠIH mama???
    E, moja nije znala pržiti brašno (sama priznaje). Ona je po pedijatričinom receptu pomiješala punomasno KM (kravlje mlijeko) s vodom, dodala šećera i to je to. Kaže da joj je adaptirano SMRDILO :/ pa je zato ovo bilo bolje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moram i ja dodati nešto: neki dan mi je došla u posjet šogorica, muž joj je otvorio vrata jer smo taman završavale s dojenjem, dođem u kuhinju, i ona kaže, skroz iznenađena:
    "Zar ti još uvijek nju dojiš..."
    "Naravno, i dojit ću još duuugo"
    "A daj joj barem juhice, jadna je sigurno gladna..."

da, a juha će ju sigurno spasiti od gladi (a malena je dobila više od 4 kg u 5 mjeseci...)

A kad sam joj rekla da nema ništa od dohrane još barem mjesec dana, pogledala me je kao da sam luda. I onda je naravno slijedio savjet da ako ju mislim dati u vrtić s godinu dana, moram sada prestati dojiti da se malena previše ne navikne na ciku

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa

E, moja nije znala pržiti brašno (sama priznaje). Ona je po pedijatričinom receptu pomiješala punomasno KM (kravlje mlijeko) s vodom, dodala šećera i to je to. .
    malo OT i mene je moja mama hranila punomasnim, tek pomuženim KM pomiješano sa vodom i šećerom od četvrtog mjeseca jer kao nije imala mlijeka( nisu znali što je skok u razvoju) po preporuci doktora, ali je počela nadohranu sa šest mjeseci i nije mi davala preprženo brašno, ali eto valjda od tog mlijeka ja danas imam problema sa alergijama, ali kad me danas gleda kako dojim Gretu puca od ponosa i voli je gledat dok papa jer izvodi gluposti, ceri se, vrti, ma svašta i NIKAD mi nije pametovala u svezi bilo čega, a ipak je ona žena koja je završila samo četiri razreda osnovne škole

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja je nas četvero hranila isto sa punomasnim, uvučene bradavice bile njezin problem. NO danas pročitah da je i na forumu uspješno riješen :D . Nije nam ništa, imunitet odličan, alergije 0 bodova, dok je MM, koji je dojen mislim 15 mjeseci alergičan na sve živo, uključujući i samog sebe . Tako da ni to nije 100% ziher.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    MM, koji je dojen mislim 15 mjeseci alergičan na sve živo, uključujući i samog sebe

Btw. moja mama ima 7 razreda osnovne, i dala mi je odličan savjet o dojenju/hranjenju bebe: "Nemoj slušati ako ti netko kaže da moraš hraniti bebu svaka tri sata, ako je bebica gladna, nahrani ju!" To je bilo prvo što mi je rekla kad smo došli doma iz bolnice.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

E, moja nije znala pržiti brašno (sama priznaje). Ona je po pedijatričinom receptu pomiješala punomasno KM (kravlje mlijeko) s vodom, dodala šećera i to je to. Kaže da joj je adaptirano SMRDILO :/ pa je zato ovo bilo bolje.
    Tako se i radi "domaće" adaptirano, samo je stvar u omjeru sastojaka. To sam pročitala u "bebe - kuharici".

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam pre neko vece navalila na sladoled, pojela skoro celo porodicno pakovanje, i Kiki je te noci imala grceve. Sutradan MM i ja mozgamo da nije to bilo od mlecne kiseline od sladoleda a jedna baba iz nase okoline: da da, prehladilo ti se mleko pa je dete boleo stomak :shock:

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    J, prehladilo ti se mleko pa je dete boleo stomak

da rezimiramo:
    u sisama možeš:
    -pregrijati mlijeko
    -napraviti shake (aerobic)
    -napraviti sladoled
    -vrhnje
    -bijelu vodu
    8)
    jel ima još tko koju ideju

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mislim da si sve pokrila

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    a niste znale da se mlijeko može i usiriti?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam pre neko vece navalila na sladoled, pojela skoro celo porodicno pakovanje, i Kiki je te noci imala grceve. Sutradan MM i ja mozgamo da nije to bilo od mlecne kiseline od sladoleda a jedna baba iz nase okoline: da da, prehladilo ti se mleko pa je dete boleo stomak :shock:
    joj, jadna ti, a jel' su ti cice kihale?

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

"sa četiri mjeseca joj MORAŠ dati sok od naranče, tvoje mlijeko joj neće biti dovoljno". mda.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

"sa četiri mjeseca joj MORAŠ dati sok od naranče, tvoje mlijeko joj neće biti dovoljno". mda.

danas sam bila kod doktorice i jedna majka koja je držala četverogodišnjeg sinčića me upitala jel dojim i koliko moja malena ima.ja velim evo prvi roćkas smo proslavili,o da još uvijek dojim.a ona meni na to a ja ne,morala sam prekinuti imao je jake grčeve,plakao je cijelu noć,odkad ga hranim na umjetnom malom su prestali grčevi...e pa nisam znala što reći,pa sam rekla bitno da je zdrav i da napreduje...a mislim se pa stvarno su žene ne educirane....a mm kaže ma ja čim vidim ženu znam koja će dojiti koja ne.a dok mi je to govorila gleda me kao blago tebi što dojiš jer ti je mljeko uredu... :shock:

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

da rezimiramo:
    u sisama možeš:
    -pregrijati mlijeko
    -napraviti sladoled
    -vrhnje
    -bijelu vodu
    8)
    da, moze da ti uskisne mleko ako ides na plazu, od sunca valjda, nisam stigla da pitam od :shock:

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da rezimiramo:
    u sisama možeš:
    -pregrijati mlijeko
    -napraviti sladoled
    -vrhnje
    -bijelu vodu
    8)
    da, moze da ti uskisne mleko ako ides na plazu, od sunca valjda, nisam stigla da pitam od :shock:

drage moje nismo ni znale koje sve mogućnosti imamo..

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A da bude cokoladno od previse slatkisa, uh to mi je najdraze, jer se apsolutno ne skidam sa slatkog, a kilogramcici samo dolaze i dolaze..... cvil.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da sredim listu superpowersa:

u sisama možeš:
    -pregrijati mlijeko
    -napraviti sladoled
    -vrhnje
    -bijelu vodu
    - sir
    - kiselo mlijeko
    - čokoldano mlijeko
    - (valjda i onda) bijelu kavu, makijato ...
    -

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

u sisama možeš:
    -pregrijati mlijeko
    -napraviti sladoled
    -vrhnje
    -bijelu vodu
    - sir
    - kiselo mlijeko
    - čokoldano mlijeko
    -

provjeri jesmo li što preskočili

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ruža prvotno napisa

u sisama možeš:
    -pregrijati mlijeko
    -napraviti sladoled
    -vrhnje
    -bijelu vodu
    - sir
    - kiselo mlijeko
    - čokoldano mlijeko
    -

provjeri jesmo li što preskočili
    ako ih ne opereš prije podoja, onda možeš malo sastrugat oko bradavice, pa imaš besplatan pac za nedjeljni roštilj

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

u sisama možeš:
    -pregrijati mlijeko
    -napraviti sladoled
    -vrhnje
    -bijelu vodu
    - sir
    - kiselo mlijeko
    - čokoldano mlijeko
    -
    majke ti dalo bi se tu i zaraditi nešto para na jednu napišem čokoladno mlijeko, na drugu makijato pa prodajem svježe izdojeno

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ruža prvotno napisa
    da rezimiramo:
    u sisama možeš:
    -pregrijati mlijeko
    -napraviti sladoled
    -vrhnje
    -bijelu vodu
    8)
    a ak piješ gazirano,onda bude i mlijeko gazirano
    -time mi je sveki i patronažna krv popile,a ja ovisnica o gaziranom...

drage moje nismo ni znale koje sve mogućnosti imamo..

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

[quote="ruža"]
    da rezimiramo:
    u sisama možeš:
    -pregrijati mlijeko
    -napraviti sladoled
    -vrhnje
    -bijelu vodu
    8)

a ak piješ gazirano,onda bude i mlijeko gazirano
    -time mi je sveki i patronažna krv popile,a ja ovisnica o gaziranom...

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moja susjeda (svojih 35 - 40 god): a je ti dobro mlijeko?
    Ja: kako to misliš?
    Ona: pa jesi ga provjerila?
    Ja: :?
    Ona: pa staviš kap mlijeka na nokat. Ako ti se razlije znači da imaš preslabo mlijeko, a ako ostane kapljica, znači da je dovljno masno.
    Ja: ma da?

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

E, da i mojoj susjedi su odmah u rodilištu prvi dan rekli da joj je mlijeko preslabo i neka odmah ode kupiti (kršitelj koda) i bočice.
    Htjedoh je pitati kako to prvi dan, kad joj još mlijeko nije niti došlo, ali shvatih da je to borba s vjetrenjačama...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ive prvotno napisa
    E, da i mojoj susjedi su odmah u rodilištu prvi dan rekli da joj je mlijeko preslabo i neka odmah ode kupiti (kršitelj koda) i bočice.
    Htjedoh je pitati kako to prvi dan, kad joj još mlijeko nije niti došlo, ali shvatih da je to borba s vjetrenjačama...

ovo me zabavlja

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja draga baka je strašno zabrinuta i nesretna (i "ne spava noću od uzrujavanja") što ja još uvijek dojim mog dvogodišnjaka- plus bebu pogotovo ("uništit će te!"), tako da je u nizu njenih "pametnih" savjeta bio i taj da ujutro dočekam dijete sa šalicom mlijeka u krevetu ("znaš, on ti jako rado popije mlijeko iz šalice kad je kod mene") i ne dam mu cicu jer kako će se on inače naviknuti piti mlijeko? "Dokle ti njemu namjeravaš davati cicu? Cicat će ti do škole!"
    Kad sam joj nedavno rekla da mu ne daje mlijeko kad je kod nje, jer je pojačao cicanje zbog bebe, ona se prenerazila, doslovno uhvatila za glavu i rekla da je to za nju previše, ona to ne može slušati, da sam ja luda, te je izletila iz kuće i zalupila vratima. Bože, kao da djetetu dajem arsen, a ne majčino mlijeko.
    A moja svekrva: Namaži bradavice paprikom, vidjet ćeš da više neće htjeti...
    Ja sam se ljudi moji u pritekle dvije godine toliko naživcirala oko svih mogućih glupih komentara, a tek kroz trudnoću i sad sa tandemom još glupljih. Al znate kako je Einstein rekao: samo su dvije stvari bezgranične- svemir i ljudska glupost...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dinna, ono sorry, al ja bih ih nogom u ....

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ive prvotno napisa
    Moja susjeda (svojih 35 - 40 god): a je ti dobro mlijeko?
    Ja: kako to misliš?
    Ona: pa jesi ga provjerila?
    Ja: :?
    Ona: pa staviš kap mlijeka na nokat. Ako ti se razlije znači da imaš preslabo mlijeko, a ako ostane kapljica, znači da je dovljno masno.
    Ja: ma da?
    pre pre pre strašno

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj dinna prvotno napisa
    što ja još uvijek dojim mog dvogodišnjaka- plus bebu pogotovo ("uništit će te!"), .
    tako ti se moja baba zabrine .. da će me iscrpsti
    i onda joj ja očitam malo: jel ja izgledam suha ili ka od brda odvaljena?
    jel iman u frižideru sve šta poželim?
    ako tvojoj materi (prababa) nije ništa bilo a dojila ih je do4-5g i svaki dan išla pješke (10km) na pijacu i kopala i ubijala se od posla .. nije ništa bilo zašto misliš da će meni išta biti? (e da i nije jela meso svaki dan nego soparnu)
    brzo je prođe
    nažalost moja baka je dojila do 9mj jer su tada doktori propovjedali da ne valja dojiti više od 9mj , jel voda ili šta

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

u sisama možeš:
    -pregrijati mlijeko
    -napraviti sladoled
    -vrhnje
    -bijelu vodu
    - sir
    - kiselo mlijeko
    - čokoldano mlijeko
    -
    Možeš i gemišt napravit, ko jedna (već starija) žena iz moje okolice, za koju su komentirali da jako puno pije, pa joj iz cica sigurno išlo vino, a ne mlijeko!
    I tu je još jedan biser: dobila sam savjet da moram piti crno vino dok dojim da ne budem anemična, a na moje zgražanje kak je to alkohol koji je štetan i za mene i za bebu dobila sam odgovor da je ta žena dojila dvojicu sinova, sad su već odrasli, i viš, NIŠ IM NIJE! (samo su maalo čudni, ali takva im je cijela familija)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo, ja sam tandemašica. I prvi mjesec su svi malo skeptično gledali na to što dojim oboje. Naravno, bilo je pitanje koliko će Leda dobiti na kilaži. Kada su čuli da je dobila u mjesec i pet dana 1700 g, samo su zašutili. Ali tu sad kreću priče o tome da se vidi da sam iscrpljena- sve radi dojenja, a ne možda radi toga što se sama brinem o njima. I klasika- kada čuju da Lovro doji odmah se jave s "ti si već velik, ča će ti to"

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa
    "ti si već velik, ča će ti to"
    naučiš ga da odgovara: za zdrave kosti i zube
    ili da narastem još veći

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Najveća je fora kod tih nekih starijih (a i mladih, što je i tragičnije) što njih apsolutno ništa načešće ne može uvjeriti u neke stvari, jer kao da su zabetonirali svoje mišljenje, i ni makac.
    Prvo je bilo- šta ga samo dojiš 6 mjeseci :shock: ccc...(to cmoktanje me inače prati cijeli život)
    Onda- šta ga još dojiš :shock: ccc...
    Onda- pa hoćeš prestati sad kad si trudna? Nećeš :shock: Tooo nije dobro! ccc...(a beba se rodila sa 4310g)
    Onda- pa nećeš mu valjda i dalje davati, šta će bebi ostati?! :shock: ccc...
    Nakon mjesec dana, moja beba ima 5900g!
    Ona: :shock: To nije normalno, predebeli je, ti njega stalno šopaš, moraš mu napraviti nekakav razmak, moj sin je jeo svaka 4 h i spavao 4 u komadu! Nemoj si napravit isto što si s Matejem! (Što to, bako?) Pa, da ti još cica i loše spava i tak je vezan za tebe i stalno je bio na rukama...Ne znam ja...ccc
    Ja i dalje volim svoju baku, al šta mi se ta napila živaca...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vježbaj promaju: u jedno unutra u drugo van
    moja baka još pila sestru (17g) da se dobra cura kući vraća s zadnjim zrakama sunca
    svaku božju subotu to sluša (i ja sam )

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imam i ja bake....dvi...i bome se ne provesele kad mi krenu neš pametno savjetovat!! ova starija je govorila kak su oni dicu povijali tak da nisu rukicama mogli mrdnut...pa bi prestali tak povijat oko bebinog 6miseca...i kaže "da vidiš kak bi se samo plašili svojih rukica"..ja :shock: ...pa naravno kad su "vezali" klince... a jedan mi reče da se u njegovo vrijeme dica do 6miseca nisu dizala iz bešike....
    ajme, odma mi dođe loše...jer moj mačak oće sve sam ne mirovat...i tako puuuuuuno prije svog 6og miseca

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ova starija je govorila kak su oni dicu povijali tak da nisu rukicama mogli mrdnut...pa bi prestali tak povijat oko bebinog 6miseca..
    za tu praksu sam i ja čula. onda se danas čude kako su današnja djeca jako napredna, pogotovo motorički. a mislim da bi i njihova bila da nisu bila tako vezana.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa
    "ti si već velik, ča će ti to"
    naučiš ga da odgovara: za zdrave kosti i zube
    ili da narastem još veći
    on ih sve lagano ignorira

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bože moj sačuvaj me takvih ljudi i njihovih plemenitih savijeta!

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zbilja se ovdje načitah svega i svačega, i naravno da se s guštom nasmijah ( napokon). Ne kužim odakle im takve fore.
    Petit keksi i mlijeko mljac, ali za mene, a beba neka poslije uživa u okusu.
    Popečeno brašno- sorry, ali nikada nisam skužila bit cijele ove priče.
    Batak djetetu od 6 mj.- oK to mogu u šali shvatiti ( nekako je baš veličine za malu ruku), ali ima ih koji to i rade.

a moje sise (male) su mi bile izvor komplexa čitav pubertet
    Ne brini i meni moje iako su ( čini mi se oduvijek) velike, pa zurenje, pa ljubomora frendica isl. Još i danas imam problema s time, pogotovo jer muški vole zuriti kao da nikada nisu vidjeli nešto takvo, u pitanju je nešto vanzemaljsko pretpostavljam.

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj zibba prvotno napisa
    Ne brini i meni moje iako su ( čini mi se oduvijek) velike, pa zurenje, pa ljubomora frendica isl. Još i danas imam problema s time, pogotovo jer muški vole zuriti kao da nikada nisu vidjeli nešto takvo, u pitanju je nešto vanzemaljsko pretpostavljam.
    Isto i kod mene. A najgore mi je bilo u trudnoći, jer su mi samo cice rasle, a kako ljudi nisu znali da sam trudna, samo bi :shock:

Najbolje mi je bilo kad je 1,5- godišnji sin od muževog bratića na pitanje: gdje teta ima bebu?, pokazao na moje cice.

Malo OT, sorry.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj znatizeljna prvotno napisa
    Najbolje mi je bilo kad je 1,5- godišnji sin od muževog bratića na pitanje: gdje teta ima bebu?, pokazao na moje cice.

Malo OT, sorry.
    sorry, ali

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Citiraj znatizeljna prvotno napisa

Malo OT, sorry.
    sorry, ali
    znam, i ja sam se smijala. A svima neugodnooooo.....

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

MM, koji je dojen mislim 15 mjeseci alergičan na sve živo, uključujući i samog sebe

Btw. moja mama ima 7 razreda osnovne, i dala mi je odličan savjet o dojenju/hranjenju bebe: "Nemoj slušati ako ti netko kaže da moraš hraniti bebu svaka tri sata, ako je bebica gladna, nahrani ju!" To je bilo prvo što mi je rekla kad smo došli doma iz bolnice.
    Svaka čast mami!!! Da ih je više takvih!!!

a moja majkica se hvali kako stariju sis nije mogla dojit zbog malo mlijeka - preteško je dojit svaka 2 sata i dijete stalno plače - pa joj je njena mama pomiješala kravlje s vodom, našopala dijete i nije se probudila do jutra :shock: :shock: :shock:

A jeste li čule da se nećete imati snage vratiti na posao ako vam beba s dva mjeseca JOŠ :shock: :shock: :shock: SISA PO NOĆI!!! TO NIKAKO NE SMIJETE NAUČITI BEBU .

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Cure, već druga od vas spominje...Zašto bi netko tko nije školovan trebao imati manje pojma od onoga koji je više školovan :/ . Pa dojenje je prirodna stvra koja se ne uči ni u OŠ, ni u SŠ, a ni na faksu. Takav sam dojam stekla od vas, ne se ljutiti... Pa kak su onda dojile žene prije nekoliko stoljeća kad pola žena uopće nije išlo u školu, imale su više pojma o tome od nekih danas super školovanih? Kao kad je nedavno na jednom forumu jedan dotični gospodin napisao da ako misliš davati savjete o dojenju moraš navesti i svoju titulu. :? .
    No hard feelings!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ana.m, možda netko tko je školovan ne bi trebao automatski više znati o tome, ali se pretpostavlja da bi trebao imati neke malo šire poglede na stvari oko sebe, znati pronaći neku literaturu i sl.
    Ima žena koje u životu nisu knjigu pročitale osim obavezne lektire u školi i takvu je onda lakše uvjeriti u neke gluposti jer će vjerovati ženama iz svoje sredine koje imaju iskustva, a sigurno neće surfati po internetu, čitati časopise, knjige i sl.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Cure, već druga od vas spominje...Zašto bi netko tko nije školovan trebao imati manje pojma od onoga koji je više školovan :/ . Pa dojenje je prirodna stvra koja se ne uči ni u OŠ, ni u SŠ, a ni na faksu. Takav sam dojam stekla od vas, ne se ljutiti... Pa kak su onda dojile žene prije nekoliko stoljeća kad pola žena uopće nije išlo u školu, imale su više pojma o tome od nekih danas super školovanih? Kao kad je nedavno na jednom forumu jedan dotični gospodin napisao da ako misliš davati savjete o dojenju moraš navesti i svoju titulu. :? .
    No hard feelings!
    Stvar je u tome da žene sa manje obrazovanja vjeruju liječnicima kada im kažu da trebaju bebu dohranjivat jer nemaju mlijeka i ostale gluposti, pa pogledajte, danas kad nam je dostupan i internet i literatura i školovani smo, neki još uvijek slušaju doktore ili one koje " znaju" jer su i one othranile svoju djecu pa znaju.Nema veze ako su to krivi savjeti.
    Ja osobno, skidam kapu Romkinjama.One nemaju srama podojiti dijete bilo gdje jer je to normalno, nude dojku ne čekajući kme, bebe su im fascinantno mirne i zadovoljne( bar ovo par beba koje sam srela u čekaonici kod pedice), nije im problem izvući ciku da bi beba povukla par gutljaja jer je žedna i ona najvjerojatnije ne sluša u većini slučajeva glupe savjete školovanih ljudi jer radi onako kako ona smatra da je ispravno.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj nikolicc prvotno napisa
    Ja osobno, skidam kapu Romkinjama.One nemaju srama podojiti dijete bilo gdje jer je to normalno, nude dojku ne čekajući kme, bebe su im fascinantno mirne i zadovoljne( bar ovo par beba koje sam srela u čekaonici kod pedice), nije im problem izvući ciku da bi beba povukla par gutljaja jer je žedna i ona najvjerojatnije ne sluša u većini slučajeva glupe savjete školovanih ljudi jer radi onako kako ona smatra da je ispravno.
    Ja bih tu još dodala, od pamtvijeka nose djecu u maramama i slušaju instinkt. Na stranu to što su im kasnije djeca zapuštena (u većini slučajeva).

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mama sanja prvotno napisa
    Citiraj nikolicc prvotno napisa
    Ja bih tu još dodala, od pamtvijeka nose djecu u maramama i slušaju instinkt. Na stranu to što su im kasnije djeca zapuštena (u većini slučajeva).
    ne znam baš. najgore komentare koje sam dobila kad sam nosila djecu u marami uputile su mi upravo romkinje : "udavit ćeš dijete", "jesi ti normalna", "šta joj to radiš", "ubit ćeš ju" i slično

Stranica 5 od 10 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •