Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: odpadanje kose

darija

Početno odpadanje kose

Prije dva mjeseca primjetila sam da mi ispada kosa i svakim danom sve više. Negdje sam pročitala da je to normalno nakon trudnoće, ali misli da je ovo pretjerano. Doktorica mi je rekla da je to zbog stresa problemi u trudnoći) i da će se zaustaviti. To već traje dva mjeseca i svakim danom je sve gore. Možda tko od vas ima iskustva u tome pa mi da neki savjet. :?

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Hm ...
    a da nije preagresivan šampon !?!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MIslim da ti je to normalno i da je uzrokovano hormonalnim promjenama. I proci ce.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dojis li? Meni je kosa opadala u pramenovima, pogotovo kad bi ju prala, ali je proslo kad sam prestala dojiti. Pomogao mi je Kerastase šampon protiv opadanja kose. Sretno!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nikako ne bih rekla da bi sa prestankom dojenja kosa prestala opadati - nije samo dojenje uzročnik hormonalnih promjena.
    Ja dojim više od dvije godine, ne opadne mi ni las s glave, a kosa mi je skoro do struka. Uvijek je bila tanka i mogu reći da se po porodu jako popravila. Dakle, nema pravila.
    Traži u apoteci neki šampon za jačanje korijena (Oronazol, npr), zdravo se hrani, pij dodatne vitamine ako treba... sve će to proći i nadoknaditi se.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zar nije Oronazol šampon za prhut?Ja sam ga dobila na liječnički recept kad sam imala strahovito puno prhuti.Jedino ako nema neka podvrsta za to pod tim imenom.
    A što se tiče opadanja kose, ja sam poslije poroda jako dugo imala osjećaj da ću ostati totalno čelava.Stravično mi je opadala kosa.Ujutro bi prvo morala pokupiti šaku kose sa kreveta, a o pranju da ne govorim.Začepio bi mi se odvod.Sve me to jako pogađalo pa sam čak znala i plakati od muke.Inače imam dosta slabu i rijetku kosu.Sada je ok,još malo mi opada ali mislim da je to sad normalno jer je duga i baš je ne češljm pretjerano često čime bi možda odstranila one "mrtve" dlake.Znate ono,do 100 vlasi na dan ako otpadne je normalno.
    E da, ja sam si uzela Bevital kapsule a mislim da su dobre bilo koje B kompleks.Dosta mi je pomoglo.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zar nije Oronazol šampon za prhut?Ja sam ga dobila na liječnički recept kad sam imala strahovito puno prhuti.Jedino ako nema neka podvrsta za to pod tim imenom.
    A što se tiče opadanja kose, ja sam poslije poroda jako dugo imala osjećaj da ću ostati totalno čelava.Stravično mi je opadala kosa.Ujutro bi prvo morala pokupiti šaku kose sa kreveta, a o pranju da ne govorim.Začepio bi mi se odvod.Sve me to jako pogađalo pa sam čak znala i plakati od muke.Inače imam dosta slabu i rijetku kosu.Sada je ok,još malo mi opada ali mislim da je to sad normalno jer je duga i baš je ne češljm pretjerano često čime bi možda odstranila one "mrtve" dlake.Znate ono,do 100 vlasi na dan ako otpadne je normalno.
    E da, ja sam si uzela Bevital kapsule a mislim da su dobre bilo koje B kompleks.Dosta mi je pomoglo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma na "Fitoval" sam mislila!
    "Oronazol" je koristio MM, pa ja pomiješala!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Ma na "Fitoval" sam mislila!
    "Oronazol" je koristio MM, pa ja pomiješala!
    Tako već da.Slažem se s preporukom za Fitoval.To je super šampon za jačanje kose!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Meni je kosa otpadala KATASTROFA nakon poroda /doslovno mi je pola kose otpalo, a u trudnoći mi je bila bolja nego ikad/, sad već opada manje.. preporučujem VICHY DERCOS šampon protiv ispadanja kose, super je!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su rekli da obicno pocne otpadati tri mjeseca nakon poroda i da to traje oko tri mjeseca.
    meni je pocela dva i pol nakon poroda, a prestala nakon tri i pol mjeseca.
    ujutro bi kosu sa kreveta skupljala sa onim ljepljivim valjcicem s kojim skidas dlacice s kaputa i majica.
    8)

sad su mi tevlasi koje su poispadale pocele rasti, pa imam onu krasnu frizuru koju mozes naci u njemackim katalozima (quelle).znas onu.....na vrhu jez frizura, a ostatak kose do ramena, i sve to malo valovito

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    ujutro bi kosu sa kreveta skupljala sa onim ljepljivim valjcicem s kojim skidas dlacice s kaputa i majica.
    8)

sad su mi tevlasi koje su poispadale pocele rasti, pa imam onu krasnu frizuru koju mozes naci u njemackim katalozima (quelle).znas onu.....na vrhu jez frizura, a ostatak kose do ramena, i sve to malo valovito
    Ovo mi nešto zvuči jako poznato!

darija

Početno

Mislite da bi ipak bili pametno posjetiti dermatologa ili izvaditi hormone?
    Ove priče o začepljenju odvoda, branju kose po jastuku, majice pune kose (ne samo moje),, svaki dan po nekoliko dlaka na malenoj. Kada po noći idem spavati bojim se što ću vidjeti ujutro, hoće li mi malena imati dlaku u ustima ili ne? (naučila se spavati između nas).

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je prestala padati tek kad sam dobila mengu (13. mjeseci nakon poroda). Dobro mi je činio Urtekramov šampon od kane.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •