Prvi IVF nije uspio. Uskoro odlazim samo na FET. Da li će mi se to ubrajati kao pokušaj IVF ili ne?
Prvi IVF nije uspio. Uskoro odlazim samo na FET. Da li će mi se to ubrajati kao pokušaj IVF ili ne?
Hvala na brzom odgovoru! A da li je moguće prije FET-a punktirati postojeću stanicu? Računa li se to onda kao IVF iz prirodnog pokušaja?
Ovisi di si. Na VV-u to ne prakticiraju - tj. ako što punktiraju, to propodne (bar je tako bilo donedavno).
Ja sam na VV. A baš sam mislila kako je to praktično. Jer što ako ne propadne? Šanse bi mi bile veće. I možda bi upravno ta stanica bila ona prava.
Pitaj doktora - i napiši što je rekao. Mislim da oni to bar zasad nisu mogli logistički podnosit - jer u FET-u ti onda odmrzavaju tvoje i prazne svoj kriotank, a šta ako imaš stanicu i oplodi se - onda su u situaciji da vraćaju taj embrij jedan dan, ove iz FET-a drugi dan... To što pitaš definitivno ima logike, ali mislim da VV kao organizacija to logistički ne može podržat... U stvari, mislim da to nitko ne radi (u nas), nisam se raspitivala za Maribor i privatne klinike. Ajde baš pitaj. Meni je FET uvijek s klomifenima jer su mi nesigurne ovulacije, nikad me ne punktiraju nego puste da taj folikul punke i onda kad se endometrij dovoljno zadeblja vrate smrzliće. Jednom mi je reklo da ako folikul ne pukne da će ga morat prije FET-a punktirat i "to onda bacit". Ja sam kod Lučingera (od 2002.-ge), ali sad je bilo puno promjena standardnog protokola, much to my delight jer volim promjene, nek' je muving.
Nadam se da se mijenjaju. Zadnji put su mi radili transfer u dva navrata, znači to ne bi trebao biti problem. Uostalom, punkciju prirodne stanice bi mi ionako naplatili. U svakom slučaju ću pitati dr. pa ću javiti odgovor. To će biti za nekih mjesec dana.
tito, sa mnom je sad u ponedjeljak na punkciji na VV bila cura koja je ovaj mjesec trebala ići na FET, ali je imala dosta folikula u prirodnom ciklusu i Luči ju je poslao da probaju i iz prirodnog ciklusa. Nažalost nije joj se oplodila stanica ( kao ni meni) i ona sad negdje ja mislim u petak ide na FET. E sad, ne znam da li bi njoj, da joj se oplodila stanica iz prirodnog, radili transfer i stanice iz prirodnog i FET.
Ajde, super da hoće tako varirat s curama koje imaju uredne ovulacije.
Cure, hvala na info. Javit ću kako sam prošla.
Cure, hvala na info. Javit ću kako sam prošla.
Evo dužna sam odgovor: iz svega što mi je dr.L. nabrojio mislim da je osnovni razlog bacanja prirodne stanice prije FETa taj što u slučaju tudnoće doktori ne bi znali da li je trudnoća nastala od te prirodne stanice ili iz smrznutih embrija, a to im je bitno znati.
Ali tko kaže da i tu stanicu moraju odmah vratiti. Neka ju oplode i zamrznu. Znači pored ovog gornjeg mislim da je stvar u logistici (nemaju prosotra, nema smisla zamrzavati samo 1 stanicu i sl.)
Što se tiče bitno većeg troška (radilo bi se o prirodnjaku) to je ipak na meni da odlučim, a ne na doktorima da brinu.
Kako bilo da bilo, odoh na FET.
A joj. Ma zašto je njima bitno znati iz čega je nastala trudnoća - ja kao razlog vidim jedino vođenje njihovih statistika? Pretpostavljam da je iz perspektive žene svjedno kako je trudnoća nastalao, tj. za neko praćenje i kontroliranje trudnoće - dal je nastala iz FET-a ili iz prirodnog IVF-a. Znači stvar je logistike klinike i troškova po meni.
Ma bitno im je znati kako je žena zanijela (iz prirodnjaka ili FETa) a ne radi kasnijeg praćenja trudnoće. Tako da i ze eventualne buduće postupke znaju koju metodu primjeniti.
Ma, to mi je baš bezveze razlog.
Ja sam nakon neuspjelog pokušaja na Citu pitala dr isto, i on mi je rekao da bi mogli probati pa ako dobijemo još jedan embrij super, a transfer bi pretpostavljam trebao biti zajedno i smrznuti i novi.
Ja sad čekam M kroz par dana, pa ću i ja u novi pokušaj, a dosta mi daje nade i to da možda baš uspije ta st iz prirodnog ciklusa.
Bit ćete obavještene![]()
Da, onda znači da je to zbog statistike klinike, da znaju u čemu su usjpešniji i prilagode to onda na većinu pacijenata, ali isto mislim i da je to zbog logistike i preopterećenosti. Ali, uvijek postoje iznimke iz pravila i za neku ženu možda je baš prirodnjak bingo. Pozdravljam CITO pristup i želim ti sreću :D.
Hvala, hvala!
To sam se ja dogovarala s dr. preko telefona, nadam se da se neće ništa promjeniti. Jer ima od tada mjesec dana. Znat ću uskoro![]()
A jel se plaća prirodni ???
Plaća, kad budem znala cijenu reći ću kome bude trebalo
Kbegsi, Myra 2 je na CITO-u u Splitu. VV-ovke, evo samo infać da se ni u Mariboru ne radi ništa sa stanicama koje nastaju u ciklusu u kojem je FET, isto pretpostavljam zbog logističkih razloga.
Ma mene ti zanima dali se plaća prirodni na VV , ako da koliko košta ?ina33 prvotno napisa
Mislim oko 3.500 kuna
Navodno je slična cijena i kod privatnika. Čini mi se da se na VV-u žele strateški "riješit" prirodnjaka u korist FET-ova, znam da su jednoj mojoj frendici (prohodni jajovodi) umjesto prirodnjaka predlagali inseminaciju, a navodno postotci uspješnosti slični. Ne znam je li to zbog većih troškova prirodnjaka u odnosu na inseminaciju, biće da je.
Ma što njih brinu veći troškovi. Pa to je na nama da odlučujemo hoćemo li platiti ili ne.
Ma mislim na troškove laba - punktiranje, oplođivanje itd., a za bitno manje šanse nego u stimulaciji. Nigdje u svijetu po klinikama se ti prirodnjaci ne isplate - ne rade ih npr. u Mariboru, prema pino ni u većini američkih klinika itd. Jednostavno su "procesni troškovi" preveliki, ali meni je osobno drago kad se sve nudi, pa da pacijent bira (zasad je još takva situacija na VV-u).