-
Carski rez
Hy! Ja sam nova i sve Vas lijepo pozdravljam!!
Ja sam u 36 tjednu trudnoće, vodi me prof.dr.Podobnik i trebao bi me porodit na Merkuru (ali nakon ove afere o smjeni, ne znam hoće li on). Uglavnom htjela sam pitati ako ću morat na carski rez (jer je beba dosta velika), kakvo je to iskustvo, kada se oporavite od carskog, kad možete samostalno hodat, bebicu nositi, kad zaraste ožiljak? Nakon koliko se smije i uopće može bit u stanju imat spolne odnose? Kad se može ponovno ostat trudna? Kako s dojenjem, jel se odmah ima mlijeka ili ne? Jel bebica s Vama na intenzivnoj,tj.jel uopće vidimo naše dijete i jel nam nose redovito bebice ili ne? Dosta pitanja imam i nadam se da ćete mi pomoć svojim iskustvima. Hvala!!!
-
Evo i ja sam rodila u Merkuru a porodila me na carski dr. Zmijanac. Moj Karlo je imao 5300 g i 55 cm dug kad se rodio. Došla sam s trudovima malo prije termina, točnije tek sam ušla u 9.mjesec trudnoće i onda se tamo i našao Podobnik koji je sam rekao da mi zaustave trudove i da ćemo još malo pričekat za carski. Sve u svemu sam mu zahvalna na tome jer bi se vjerojatno napatila ja a naravno i moja bebica,a pitaj dragog Boga kak bi to bilo da je bio prirodan porod jer se Podobnik bojao kakve bi bile posljedice mogle bit da je pusstio me na prirodan porod. I uglavnom to je sve prošlo ok. U petak ujutro sam rodila, odveli me na intenzivnu do nedjelje popodne i onda me premjestili na odjel s ostalim rodiljama. Dok si na intenzivnoj, onda ti samo donesu bebu pokazati al nemože ostat kod tebe dok ne odeš u sobu. Znači u nedjelju sam popodne došla u sobu i tek u ponedjeljak ujutro su mi ga donjele na prsa i to u 5 ujutro jer mi je mlijeko prek noći krenulo ko ludo. Ja imam samo sve pozitivno reći za Merkur i tamo za doktore, babice i sestre. Sad je moj sinčić star 14 mjeseci i eto ja se spremam opet na trudnoću. Kad je tebi termin?
-
Super! Baš mi je drago da je sve tak super ispalo. Mene je malo frka (prvi porod), curu nosim i dosta je velika,pa ćemo još vidjet da li će biti carski ili ne. Termin mi je 06.05.2007. Zanima me kad si mogla hodat, dići se sa kreveta i kad si mogla svog Karla sama nosit ili kad izađeš iz bolnice moraš bit totalno ovisan o nekom? Hvala ti na odgovoru i iskustvu!
-
Znači u petak sam rodila ujutro,a tek u subotu popodne su me išli prvi put dizat iz kreveta. To mi je još bilo najbolnije i najgore od svega. Vode te na wc a poslije ideš sama. Puževim korakom, čvrsto rukama pritisneš ranu, duboko dišeš i hodaš. Ja sam se jako bojala tromboze pa sam se zato što češće šetala. Kad su me preselili u sobu onda sam znači od ponedjeljka imala sinčića stalno uz sebe. To je malo koma al nisu mi ga prek noći ostavljale. To ne kužim, kao ideš na carski a onda nesmiješ teško dizat a ja nosim i dižem dijete od 5300 g pa si možeš zamislit kak mi je bilo. Gle, ne želim te plašit jer nekim curama carski nije bio ništa i kažu da bi opet tak al ja bi se ipak odlučila za prirodan porod kad bi mogla birat jer oporavak od carskog je dugotrajniji.
-
i mene su poceli dizati sutradan, nakon carskog.
To je fakat najbolnije. Ja nisam uspjela iz prve (vrtilo mi se), ali iz druge jesam. Sestre su bile (sve 4 na intenzivnoj) super pazljive i brizne, tako da je sve proslo ok. Najstarija (zaboravila sam joj ime, ali kako su tri vrlo mlade, znat ces) je bila najjasnija i slusajuci njene savjete kako se najlakse ustati i leci natrag, nije mi bilo problem ni kasnije kad su me premjestili na odjel. Meni nije bilo strasno, Imala sam spinalnu anesteziju, i prosla i bez ikakvih mucnina i glavobolja. Jedino sto me pratilo jos dve-tri tjedna je bol u trtici. Mislim da je to od spinalne bilo. Nije neizdrzivo, ali...popila sam koji Panadol (dva dnevno) (za to su mi rekli da je najblaza zbog dojenja, i bez nuspojava) i sve je bilo ok.
Definitivno moras paziti, ali Dana sam mogla nositi od pocetka. I sad ga nosam a ima 6 kila. Savjetovali su mi jedino da stavim pojas po doma (nakon sto su mi skinuli savove). Pomoc ti je definitvno potrebna. Barem je meni bila mamaservis od koristi. Sve je radila, a ja sam bila samo hranilica za miska. I danas usise i ne daju mi nositi nista tesko, jer se svi boje da cu dobit bruh.
Najgore je to sto te nakon cca 2 tjedna prestane boljeti rana, ali uopce. I onda je problem, jer dok boli znas kad pretjeras i koje su ti granice, a kad ne boli...tu moras paziti.
No, sve u svemu, nije neki problem.
Jel te jos kaj zanima???
-
Hvala Gogga na opširnom opisu. To je to uglavnom kaj me zanima... kad si pokretna, da li možeš svog anđeleka nositi, dojenje, kad se oporaviš,kad prestane boljet,a to si mi ti sve napisala, tako da je to to uglavnom. Thanks!
-
Ja uglavnom potpisujem sve što su ti cure rekle. Nakon carskog najgori je bio drugi dan, dizanje. Kasnije sve puno lakše i bolje. Danas sam 20-ak dana od carskog i sve mi je super! normalno dojim, nosim bebu. Nije to ništa strašno. :D
-
Ja sam rodila na carski prije 15 mjeseci i točno je, isprva je teško, misliš da ta rana neće nikada zarasti ( iznenađujuće brzo), da nikiada nećeš normalno hodati (a ubrzo letiš), imati normalne odnose (bez problema). Sve u svemu, nije tako strašno.Ja sam rodila sa spinalnom i preporučila bih ti je, ako ništa barem odmah vidiš bebača, a to se ne zaboravlja!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma