-
Astma i porod
Drage cure,
ako je koja rodila prirodno, a ima i astmu željela bi čuti kako je sve prošlo, kako su se ponašali babice, sestre i ini tokom poroda.
Čula sam da žene koje imaju astmu najnormalnije mogu rađati prirodno, bez straha od napadaja (nešto u vezi hormona).
Jel ima koja sa takvim iskustvom???
Hvala
-
Moj drugi porod je prošao bez problema, prirodnim putem, naime imam astmu. Sestre, doktori, posebno su bili pažljivi, stalno u blizini. Nisu mi dali drip. A krenulo je tako .. da su me nakon vizite poslali na pregled, gdje je doktorica odmah rekla:Ira,idete roditi curicu i otvorena si pet prsta. Sjećam se kao da je bilo jučer 11.30h, Vinogradska. Odveli me u rodilište, doktorica je bila stalno uz mene, i jedna divna sestra
Imala sam tisuću pitanja u glavi :? .Moj MM, je dojurio sa posla kroz cca 5 minuta pod četiri žmigavca, vjenčana kuma se rasplakala od sreće
. Naime, moj visoki tlak je isto bio ZABRINJAVAJUĆI I ASTMA, jedno sa drugim. Stalno su me pratili, otvoren prozor je bio, jer mi je na momente nestalo zraka. Kad su trudovi krenuli, oko mene se stvorila poprilična gužva, jer nisam mogla disati, ali mog MM, nije nitko tjerao van, nego su ga ostavili pored mene, jer me njegova blizina smirivala.
U tim intervalima je i moje disanje postalo normalno,i eto Lana se rodila 12.1.2005. u 16.45h. Nisu me odmah odveli u sobu ( u sobi gdje sam bila, cure su stalno pitale jesam dobro, da gdje sam, kak je beba) ,nego sam večer i noć provela u boxu, ta divna sestra se brinula o meni, jer je naime moj visoki tlak nekako sam od sebe počeo divljati, nitko ne zna zašto (??)..osjećala sam da mogu popiti bunar vode, nakon prvog gutljaja vode, mi je počeo napad astme, ali uz DIVNU SESTRU
I DOKTORICU (koja je ostala u noćnoj da prati), je vrlo brzo sve došlo u normalu. Normalno sam krenula sa dojenjem, i kad smo došli doma (nakon dužeg boravka u bolnici (12dana), sve je krenulo u normalu u miru i tišini kroz dojenje, beba sretna i zadovljna bila. Napadi astme su malo rijeđi, ali uz svog pulmologa gdje jesam i inhalator koji koristim, sve je PET. ISTINA, da prvih šest mjeseci nisam uzimala inhalator,jer je ASTMA MIROVALA. LANA i dalje sisa, jer imam mlijeka..
Ukoliko ćete nešto zanimati slobodno pitaj .Pozdrav :D
MARKO I LANA
-
Hvala Ira na odgovoru
Ja imam alergijsku astmu i najgore mi je kad cvjeta ambrozija i kad je jako hladan zrak. Onda ja imam napadaje, pa se nadam da ću roditi u miru (termin 20/04) jer je i toplo i nema ambrozije.
Moj mi je pulmolog (stara škola) savjetovao da kroz trudnoću ništa ne uzimam ako mogu izdržati napadaje i ako nisu tako jaki da beba ostane bez zraka i tako ti ja nisam niš uzimala. Sad je počelo cvjetanje svega i svačega, pa "samo" teško dišem po noći i malo piskutam ali sve je izdržljivo i bez lijekova (Seretide, Singulair, Claritine). Jel ti koristiš neke od ovih lijekova?
Nadam se da će porod proći bez nekakvih astma situacija...
U iščekivanju Vite :D
-
-
Evo i mene. Ja sam rodila sa epiduralnom baš radi visokog tlaka i astme. U rađaonu sam ponjela Ventolin ali mi nije trebao. Moj je pulmolog reko baš suprotno, terapiju treba uzimati da koncentracija kisika bude dovoljna za bebu. Ja od lijekova koristim Serevent i ništa drugo (osim Ventolina kod napada). Nakon poroda pa sve do prestanka dojenja (2,5 godine) osjećala sam se super, astma se skroz primirila , a sada se opet budi na žalost. U rađaoni svi su bili jako pažljivi i uvijek prisutni, ma super.
-
Vidite kako svaki doktor ima svoju teoriju, a mi nek se mislimo!!!
Od kad nije hladno meni je stvarno ok i nemam napade, ali se počela buditi priroda pa ću vidjeti kako će to sve izgledati.
Nakon poroda i čim dobijem prvi napad (vjerojatno kad krene cvjetat ambrozija) idem odmah kod pulmologa po lijekove. A problem je što na svim tim lijekovima piše da nisu dobri ni za trudnicu ni za dojilju, pa sam zato ja i poslušala savjet da "trpim" dok sam trudna.
Eh... :?
-
prebacujem na podforum Porod.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma