Je l' vi to pišete dok ste na poslu?! Jedva vas stignem polovit...
Sanji pusa ozdravilica da sve što prije prođe! Meni je bio mali septumić pa me valjda zato nije boljelo. Hura za očuvan jajnik!![]()
Ako ne idemo s MM-om za vikend (mora na put), onda sam slobodna u nedjelju, ali neću imat auto. Ako se dogovorite probat ćemo doć s kolicima do tamo - ako će se Ela htjet vozit toliko. Ako ovo, ako ono... Baš sam odlučila da više ništa (osim posla) ne dogovaram u točno vrijeme jer uredno kasnimo ...
Moja kokica je postala malo izbirljiva ponovo oko hrane - od mesa papa samo juhice s smrvljenim komadićima tako da ih zapravo guta. Ako osjeti komadić ispljune! Voće i žitarice papa super i ciku pod obavezno. Ima novu foru - stalno klima glavom za odgovor ''da'' - Idemo se presvuć? - klima po par puta, idemo u sobu? - opet par puta i to joj je fora čak ako hoće da joj čitam nešto uzme knjižicu, dođe do mene i klima glavom par puta dok je ne pitam ''to hoćeš...'' i tako. Baš sam razmišljala otkud joj to klimanje jer mi to ne radimo.
Svaki dan je s tatom na FA i upoznali su puuuno prijatelja do sada. Čak se igra i u pijesku (ja joj nisam dala - samo s kamenčićima) ali veli MM da ne stavlja u usta. Doma sve s poda uredno pojede pa i dalje rifljam non-stop![]()
Spavanje nam je katastrofa. Neće i neće spavat prije ponoći, noćas je zaspala u 1! Ne plače, samo se igra na krevetu, u mraku, lupka nas po glavi i slično, ceri se i produžava ''dan''... Bit će da je genetski. Eto, ostvarilo nam se ono da se ''dijete prilagođava navikama roditelja...'' Tako da mi jako fali onih dva-tri sata navečer. Danas smo je probudili oko pola deset da ulovi ritam, al zato sad spava... Mislim da će večers biti isto...
Svizac, ovo s engleskim je super, bitno je odvojiti ''situacije'' kad se koji jezik govori - što ti i činiš. Mala je u startu bilingvalna. Pripremi se samo na to da će nešto kasnije tečno progovoriti u odnosu na vršnjake ali će nakon toga govoriti dva materinja jezika!
Ja planiram uvesti engleski, češki i talijanski dan i slično baš zato jer mi to nisu materinji jezici već naučeni naknadno - neki manje, neki više. Tako da ćemo imat n.pr. talijanski dan - papati talijansku hranu i cijeli dan glumiti talijane! I, sad kad se zezamo, ona uživa i kuži da to nije hrvatski, ali se ne usudim pretjerivati jer imam ''rupa'' u znanju.
Uh, koji post...
Ako Ela kojim čudom zaspi ranije večeras možda nešto i skopiram za povijest...

)- jednom sam bila sa Malom i I. kad su oni dolazili- taj trenutak sam milijun puta prepričala mm-u! Nikad nikad nikad u životu nisam vidila toliko ljubavi i opčinjenosti djetetom kao kod njih tada pri tom susretu, a da ne kažem da su ga viđali svaki dan! Meni je to bilo prekrasan trenutak, i oprosti Mala što ovako iznosim detalje, ali to je zbilja lijepo da ga toliko vole i brinu za njega.
mili
prvaaaaaaaaa
prva saaaaaaam :D
to mi je super, ja s F ništa takvo, ili nemam ideje ili se ne sjetim, a i nisam baš takav tip... nadam se da će barem tete u vrtiću biti kreativne, a možda se i ja malo mrdnem...
. Ali sad definitivno hoću. I mi crtamo skupa, čitamo, npr otvorimo slikovnicu i najviše voli da me drži za ruku i upravlja mojim prstom da mu govorim šta je šta.
i :D i
MM-u otkazan sastanak, ne dolazimo u Zgb u nedjelju