Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 121

Tema: Zimsko-proljetna djeca 2005/2006 (4. dio)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Je l' vi to pišete dok ste na poslu?! Jedva vas stignem polovit...

Sanji pusa ozdravilica da sve što prije prođe! Meni je bio mali septumić pa me valjda zato nije boljelo. Hura za očuvan jajnik!

Ako ne idemo s MM-om za vikend (mora na put), onda sam slobodna u nedjelju, ali neću imat auto. Ako se dogovorite probat ćemo doć s kolicima do tamo - ako će se Ela htjet vozit toliko. Ako ovo, ako ono... Baš sam odlučila da više ništa (osim posla) ne dogovaram u točno vrijeme jer uredno kasnimo ...

Moja kokica je postala malo izbirljiva ponovo oko hrane - od mesa papa samo juhice s smrvljenim komadićima tako da ih zapravo guta. Ako osjeti komadić ispljune! Voće i žitarice papa super i ciku pod obavezno. Ima novu foru - stalno klima glavom za odgovor ''da'' - Idemo se presvuć? - klima po par puta, idemo u sobu? - opet par puta i to joj je fora čak ako hoće da joj čitam nešto uzme knjižicu, dođe do mene i klima glavom par puta dok je ne pitam ''to hoćeš...'' i tako. Baš sam razmišljala otkud joj to klimanje jer mi to ne radimo.
    Svaki dan je s tatom na FA i upoznali su puuuno prijatelja do sada. Čak se igra i u pijesku (ja joj nisam dala - samo s kamenčićima) ali veli MM da ne stavlja u usta. Doma sve s poda uredno pojede pa i dalje rifljam non-stop

Spavanje nam je katastrofa. Neće i neće spavat prije ponoći, noćas je zaspala u 1! Ne plače, samo se igra na krevetu, u mraku, lupka nas po glavi i slično, ceri se i produžava ''dan''... Bit će da je genetski. Eto, ostvarilo nam se ono da se ''dijete prilagođava navikama roditelja...'' Tako da mi jako fali onih dva-tri sata navečer. Danas smo je probudili oko pola deset da ulovi ritam, al zato sad spava... Mislim da će večers biti isto...

Svizac, ovo s engleskim je super, bitno je odvojiti ''situacije'' kad se koji jezik govori - što ti i činiš. Mala je u startu bilingvalna. Pripremi se samo na to da će nešto kasnije tečno progovoriti u odnosu na vršnjake ali će nakon toga govoriti dva materinja jezika!
    Ja planiram uvesti engleski, češki i talijanski dan i slično baš zato jer mi to nisu materinji jezici već naučeni naknadno - neki manje, neki više. Tako da ćemo imat n.pr. talijanski dan - papati talijansku hranu i cijeli dan glumiti talijane! I, sad kad se zezamo, ona uživa i kuži da to nije hrvatski, ali se ne usudim pretjerivati jer imam ''rupa'' u znanju.
    Uh, koji post...
    Ako Ela kojim čudom zaspi ranije večeras možda nešto i skopiram za povijest...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Zvrk - imam dva monitora na poslu, pa je na jednom stalno forum!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

džez - el.aspirator (380kn) i inhalator (630kn) smo kupili u ljekarni. Aspirator smo naknadno skužili kako funkcionira tj P ga je tek nedavno prihvatila i ok nam je, a ja sam se sinoć inhalirala i baš mi je dobro došlo, sitne čestice mora mi prolazile kroz nosić.
    Kad dišem kroz nos, za vrijeme inhaliranja, pomogne mi, ali kad je nos začepljen a dišem kroz usta (što je vjerojatnije da P radi), nisam baš sigurna koliko pomogne.
    A što se tiče Ivorove bake i dede (drugih )- jednom sam bila sa Malom i I. kad su oni dolazili- taj trenutak sam milijun puta prepričala mm-u! Nikad nikad nikad u životu nisam vidila toliko ljubavi i opčinjenosti djetetom kao kod njih tada pri tom susretu, a da ne kažem da su ga viđali svaki dan! Meni je to bilo prekrasan trenutak, i oprosti Mala što ovako iznosim detalje, ali to je zbilja lijepo da ga toliko vole i brinu za njega.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sanja74 prvotno napisa
    E, da.. i inzistirala sam da ej i baka čuva kod nas doma, a ne kod sebe.
    Ma ja ti to ne mogu inzistirati, probala sam ali nije išlo što u neku ruku razumijem jer moja mama treba skuhati ručak i za mog tatu i ta moju baku, a svaka se domačica ipak bolje snalazi u svojoj kuhinji. To da nekoga plaćam, onda bi inzistirala, ovako mi je glupo još i to tražiti.
    Bobaibeba, ista situacija ali identična je i kod nas! ja sam ziher da će sad kad ja predložim tjedno čuvanje sveki umrijeti od žalosti i misliti da ja to radim jer on kod njih neće spavati, ali vidim da se svi slažete da je to bolja opcija. Sveki mi je ok, i što je najvažnije obožava Ivora, ali je bogme tvrdoglava (isto vodenjak, ah), i zabrije si neku priču i to je to. Ja bih najviše da Ivora čuva samo moja mama, ona me niš ne pita, lijepo sve ide školski kod nje (valjda se istrenirala sa mojim nećacima s kojima se jednostavno MORALO tako jer ih je bilo dvoje), no to jednostavno ne mogu učiniti.
    Citiraj Olivija prvotno napisa
    Zvrk - imam dva monitora na poslu, pa je na jednom stalno forum!
    hehehe ovo mi je mrak! ja nemam dva monitora, ali imam otvoren prozor na Forum pa svako toliko refresham stranicu. Svatko se snalazi kako zna i umije.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

obavili test opterećanja... i dalje ne smijemo kravlje mlijeko...
    sistem je da prvo proba kap adaptiranog, pa nakon pola sata 1 gutljaj, pa nakon pola sata 2 gutljaja, pa nakon pola sata 20ak ml...
    F nikako nije htio to u usta, pa smo mu na silu uguravali, a on je tako jako plakao...
    tek nakon što je zadnju turu popio (20ml) izbile su mu fleke oko usta, i povukle se nekih pola sata nakon toga, onda smo ostali još sat i pol na promatranju i otišli dama s napomenom - stroga bezmliječna prehrana (a tako sam se napalila na cappucino) i ponovno isto testiranje za 6 mj...
    za 3 tj neka probamo žutanjak, pa nakon mjesec dana ribicu... valjda će to proći ok...
    kako smo ga izmučili - od 7 do 14 na pola voćne kašice i srećom 2 cicanja, spavanje u čekaonici u klaićevoj meni na cici 40 min (otpala mi ruka)...
    sad spava već sat vremena...

cekana - i mi bi te voljeli upoznati in RW...

vodenjak - testiranje - alergija na kravlje mlijeko

ivček - max

koko - mili

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Magriz- koji bad. Baš mi je žao. Ma znam da bi svi tako kao i ti, ali tolika žrtva. Baš mi je žao da još morate čekati, i ti i on.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Fran i Magriz - a jooooj... baš mi je žao kada ih se tako "muči", a što da radimo?!

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

magriz, skužila sam da je testiranje na kravlje mlijeko, ali neznam jeli Vas poslao pedijatar ili ste to odlučili sami? Postala sam nezadovoljna našom pedijatricom, pa neznam jel' opet nešto zaboravila spomenuti ili??

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Vodenjak prvotno napisa
    magriz, skužila sam da je testiranje na kravlje mlijeko, ali neznam jeli Vas poslao pedijatar ili ste to odlučili sami? Postala sam nezadovoljna našom pedijatricom, pa neznam jel' opet nešto zaboravila spomenuti ili??
    naša pedijatrica nas je 2 mjeseca odkantavala sa - nije to ništa (tragovi krvi u stolici, proljevaste i sluzave stolice, do 10 stolica/dan), jer je F dobro dobivao na težini, pa sam ja potegla svoje veze sa starog posla, i onda inzistirala na uputnici za gastro...
    inače je žena ok, da se s njom...

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Olivija, SUPER ti je vodič za pelene!

Citiraj Zvrk prvotno napisa
    Svaki dan je s tatom na FA ...
    Gdi je to?

Citiraj Zvrk prvotno napisa
    Ja planiram uvesti engleski, češki i talijanski dan i slično ...
    :klanj: :klanj:

Mala, a da napomeneš objema bakama da nije da su "isključene" tjedan dana.. i da slobodno navrate, odu s njim u park, i sl? Mislim da će tako lakše prihvatiti..

Magriz, a ja se nadala da je malom mišu ipak prošlo..

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mala,isto,isto kod nas.Meni je isto muka kaj da napravim,sveki ga isto voli i Grga nju jako i sve je to super kad se ona s njim onako prošeće i poigra par sati ali kad se tu radi o čuvanju sa jelom,spavanjem i svime što ide to nekako ne funkcionira.
    Ali mi samo nije jasno kad od tolike ljubavi ne pomisle te bake čije je zadovoljstvo važnije-njihovo ili od djeteta?Meni to ide na živce.Kaj ja tu moram nešto oprezno i pažljivo...pa čujte,pa nije baš....pa jel mi važnije moje dijete ili kaj?
    Ne znam,kod nas je trenutno situacija da si je sveki našla neki privremeni posao pa ga ne može čuvat a kaj će biti dalje ne znam?Nije se baš izjasnila ali vidim da joj nije baš pravo.
    A ja sam im već rekla i jednoj i drugoj da ga mogu vidit i prošetat se s njim i kad je kod druge bake (jer njih dvije žive dva ulaza dalje jedna od druge) ali one svaka hoće exlusivu.
    Ali da ne davim više s tim,htjela bi ti samo reći,Mala,da ipak napraviš kako je Ivoru najbolje.Mislim da mu je svakodnevna promjena ipak malo previše.Dovoljno kaj tebe nema a onda još nema neke rutine koja bi mu ulila dodatnu sigurnost kad te nema.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Dobro jutro

Ja sam prvaaaaaaaa prvaaaaaaaaa prva saaaaaaam :D

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja druga, ja druga, ja druga
    Jutro draga Ceksa, kak je? :D
    Jutro svima

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sanja – Emina teta cuvalica ti npr. za Bozic su radile cestitke, sada za Uskrs opet rade cestitke. U skoli sam Emi uzela one male skare za djecu s kojima se ne moze porezati pa polako uci rezati. S platelinom tj. fimo masom rade razne figure. Beru cvijece u sumi i vrtu i rade herbarij, ja sam kupila knjigu sa znakovnim jezikom za bebe pa onda vjezbaju znakove, plesu na raznu glazbu, pjevaju i recitiraju, slazu puzzle, slazu vrlo jednostavne origami figure, bojaju slike na kompjuteru, rade kolaz od Eminih slika, po sumi skupljaju svakojake stvari kao male kamencice, lisce, granje i onda rade kolaz od toga sa slikama, od slanog tijesta rade figure pa ih farbaju, od raznog tekstilnog materijala rade dekice za bebu igracu (Ema voli pipati razne materijale), uzmu veliki komad papira preko cijelog poda i onda sa finger paint namazu ruke i noge i slikaju, na velikom papiru je isto tako teta cuvalica ocrtala Eminu figuru i onda su crtale oci, nos itd (na taj nacin mjerimo koliko je narasla jer svakih dva mjeseca se ocrtavaju). Evo nadam se da ti je to dalo malo ideja.

Zvrk – ja uvijek pisem na poslu jer doma s Emom nemam sanse doci do kompa.

Magriz – zao mi je sto ste ti i Fran i dalje na bezmlijecnoj prehrani. Ali izdrzi sigurna sam da ce to proci.

Ja sam druga, druga saaaammmm!

He, he dobro jutro svima. MM odputovao i ja sam bijela udovica 7 dana. I nakon 11 godina zajedno rastanci su mi jos uvijek jako bolni. Ali tu je sada Ema pa je onda ipak lakse, jer kada ju pogledam ona mi se nasmije i vidim MM-a u njenim ocima.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ajme podjetinjile ste

ja treća!!! treća sreća!!! :D

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

svizac - pretekla si me...

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Svizac treća,
    Magriz četvrta

I drage moje, jučer smo bili u šetnji, od jednom se razvedrilo, izašlo sunce, upeklo.....mmmmmm prava milina. Jutros nepada kiša, malo je oblačno, ali se lakše podnosi :D

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sanja74 prvotno napisa
    Mala, a da napomeneš objema bakama da nije da su "isključene" tjedan dana.. i da slobodno navrate, odu s njim u park, i sl? Mislim da će tako lakše prihvatiti..
    Tako sam i mislila učiniti. Odluka je definitivna, moram im samo to obrazložiti i s njima razgovarati,. Vjerujem da će shvatiti da je to za Ivorovo dobro. Javit ću vam rezultat promjene. Mislim da ćemo krenuti od onog tj poslije Uskrsa.

Cekana, kad ono ti dolaziš? Nedjelja? Rekli su lijepo vrijeme u nedjelju...
    Snoopygirl-baš ti zavidim na moru , suncu (ne i buri, ali dobro, pustimo sad to )

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

svizac - čitam što sve lijepo radite s Emom wow! to mi je super, ja s F ništa takvo, ili nemam ideje ili se ne sjetim, a i nisam baš takav tip... nadam se da će barem tete u vrtiću biti kreativne, a možda se i ja malo mrdnem...

malo sam prespavala jučerašnji dan... sad kad malo bolje razmislim, F lijepo jede i super napreduje, i koliko god mi je ovo bilo razočaranje (bila sam se uvjerila da će sve biti ok), s druge strane mi daje poticaj da ga nastavim dojiti još barem do novog testiranja, a nakon toga dok on bude htio
    barem neću slušati - pa on uopće ne pije mlijeko

sad idem radit, zatrpaše me s papirima...

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Magriz - ja sam ti totalni anti-talent za bilo sto kreativno osim plesa. Ali nekako mi je Ema inspiracija. S njom pjevam i radim svasta a ideja skupljam od svuda. Najvise mi pomaze teta cuvalica koja je turbo kreativna. Pocni sa nekim laganim stvarima kao npr. farbanje jaja sada za uskrs ili igranje sa vodenim bojama i kistom.

Snoopy dok sam ja pisala svoj dugacki post ti si me prestigla. Jos samo ovaj sutra i onda do cetvrtka sljedeci tjedan i ja sam opet na praznicima. Jedva cekam da opet budem s Emom cijelodnevno.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Svizac - Od nas dva kreativca, ama baš ništa takvoga ne radimo s Gabom. Ne u smislu idemo sad xy raditi. Gab radi fingerpaint dok mi ručamo s vlastitim ručkom po stolu, sam od sebe skuplja štapiće i kamenčiće. Ajd dobro: zajedno crtamo, pjevamo i čitamo. Jako voli MMove stripove i vrlo je pažljiv prema njima. Mislim da je stvar u tome da se ja ispucam na poslu, a vidm da i MM teško izbacuje ideje...

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Svizac baš si mi ideju dala, nije mi uopće palo na pamet da s D farbam jaja . Ali sad definitivno hoću. I mi crtamo skupa, čitamo, npr otvorimo slikovnicu i najviše voli da me drži za ruku i upravlja mojim prstom da mu govorim šta je šta.
    Mala01 - uvjek ste dobrodošli . Jel vi ono ljetujete na Jelsi? Mogli biste ovo lito skoknut do nas, ipak Brač je lipši
    Joj, zaboravila sam priupitat, do kad ide ono pola litre mljeka dnevno? D više uopće neće papat ujutro, marenda u vrtiću u 9 a kod kuće neće ništa jesti :/ . Tako da nam ostaje mljeko navečer, oko 2,5 - 3 dcl i jedan jogurt dnevno. Jel to dovoljno?

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Snoopy - Ema meni isto voli upravljati prstom. I super mi je kada ju ja pitam "Gdje je mrkva?" a ona svojim ili mojim prstom upre u crtez mrkve. Ona ju pitam "Where is the dog" i ona opet tocno upre u crtez psa. I tako se igramo 15 minuta dok joj ne dosadi ali uspjesno vec zna pokazati na sigurno 20-tak stvari i to na oba jezika. Zato ja svaki dan i i :D i svojoj teti cuvalici jer se ona uistinu jaaakkkooo puno bavi sa Emom. Pa ipak je ona po struci teta u vrticu.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i MM-u otkazan sastanak, ne dolazimo u Zgb u nedjelju

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

A joooj Ceksa
    bit ću sebična pa ću se ipak radovati jer dolazite k nama :D

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Sad ne smijem više ništa najavljivati, kad se tako izjalovi, bljak...
    Ali lako za Zgb, dofurat ćemo mi već, pa vas sve skupiti, bit će i ljepših i toplijih dana, pa ćemo se valjati po travi :D

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Vidim da najviše pišete dok te na poslu. A ja mogu samo dok Ana spava. A to je sad.

Inače evo napokon nadam se da ćemo se češće viđati na forumu. Upravo sam napisala doktorat i sad mogu malo da odahnem. Joooj bilo je na prišu. Najgore je što moram hvatati nekakve rokove za predati jel ta silna administracija ti produži cijeli taj proces. Eto nadam se da ću uspijeti obraniti radnju do lita. Ipak sad je sve na toj administraciji i u Božjim rukama. Atko je zaboravi, mislim da sam davno pisla, morma doktorirati do lita, jer će mi raspisati natječaj za radno misto nosioca kolegija na mom fakultetu. Moram imati sve uvijete. Eto toplo se nadam da ću se ove godine napokon zaposliti nakon 8 godina honorarenja na fakultetu.

Eto to je o meni. A moja Ane vam je prava mala maherica.
    Priča na telefon s bakama, drži telefon u jednoj ruci pa šeta s njim, pa sodne na svoju foteljicu i hoće prekrižiti noge dok sjedi i priča, pa se objašnjava s rukicom sve nešto daje mote. Ma nemogu to niti opisati to treba viditi. Trće, skače, non stop nešto radi nema mira.
    Dobro jede, sve jede, osim cice (to ima već 20tak dana da ne radi), spava popodne oko 1,30h, a navećer oko 20.00 ide spavati i ujutro oko 7.30 do 8.00 buđenje. Spava u krevetiću a noću se mođda jednom malo trzne, pa joj stavim dudu i odmah zaspe.

To je zasad to i češće se sad čujemo

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Vidim da najviše pišete dok te na poslu. A ja mogu samo dok Ana spava. A to je sad.

Inače evo napokon nadam se da ćemo se češće viđati na forumu. Upravo sam napisala doktorat i sad mogu malo da odahnem. Joooj bilo je na prišu. Najgore je što moram hvatati nekakve rokove za predati jel ta silna administracija ti produži cijeli taj proces. Eto nadam se da ću uspijeti obraniti radnju do lita. Ipak sad je sve na toj administraciji i u Božjim rukama. Atko je zaboravi, mislim da sam davno pisla, morma doktorirati do lita, jer će mi raspisati natječaj za radno misto nosioca kolegija na mom fakultetu. Moram imati sve uvijete. Eto toplo se nadam da ću se ove godine napokon zaposliti nakon 8 godina honorarenja na fakultetu.

Eto to je o meni. A moja Ane vam je prava mala maherica.
    Priča na telefon s bakama, drži telefon u jednoj ruci pa šeta s njim, pa sodne na svoju foteljicu i hoće prekrižiti noge dok sjedi i priča, pa se objašnjava s rukicom sve nešto daje mote. Ma nemogu to niti opisati to treba viditi. Trće, skače, non stop nešto radi nema mira.
    Dobro jede, sve jede, osim cice (to ima već 20tak dana da ne radi), spava popodne oko 1,30h, a navećer oko 20.00 ide spavati i ujutro oko 7.30 do 8.00 buđenje. Spava u krevetiću a noću se mođda jednom malo trzne, pa joj stavim dudu i odmah zaspe.

To je zasad to i češće se sad čujemo

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Sorry dva puta otišao post i puuuno grešaka u pravopisu. Joooj :shock:

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

svizac - svaka čast teti čuvalici! nadam se da će još dugo uveseljavati malu Emu.
    ja svako malo pokupim ideje, pa ih prilagođavam. al nemamo nažalost puno vremena kad je Keti odmorna (kad dođem doma nakon posla), vikendi prolete.. zato bi rado da sam s njom više, pogotovo sad kad je ko mala spužvica.

ni naša teta čuvalica nije uopće loša. puno vremena provode vani, pjevaju, plešu.. malo mi fali dio s crtanjem.slaganjem i sl. al cura se trudi. i njih dvije se vole. to mi je najbitnije..

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    Mala01 - uvjek ste dobrodošli . Jel vi ono ljetujete na Jelsi? Mogli biste ovo lito skoknut do nas, ipak Brač je lipši
    hehe o tome bi se dalo raspravljati. Meni je mama iz Jelse pa mi je Jelsa kao drugi dom i jako sam vezana uz Hvar općenito. Ako ovo ljeto dođemo, sigurno ćemo skoknuti preko da vas vidimo.
    Što se tiče mlijeka, Oli je jednom spominjala neki link gdje piše koliko mlijeka kada...

Cekana- a baš sam se veselila lijepoj nedjelji

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Max opet s temperaturom. Bio je zdrav punih 7 dana.
    Doktorici nisam ni išla. Svaki put ga izmuči sa vrećicom, pikanjem, brisevima, provedemo tamo 3 sata pa još sat kod moje dr. i tako bar još 2 puta u tjedan dana a nikad mu ništa ne nađu i svaki drugi put dobije antibiotik i od toga proljev i gljivice. Taman mu se jučer oporavila guza od prošle ture. Pročitala sve živo na "zdravlju djece" i naoružala se prirodnim lijekovima. Kuhala sam mu luk s medom (pojeo je :shock: ), luk narezan po sobi, za doručak češnjak na kruhu s maslinovim uljem, sljez za nos i odlučila da nećemo ovaj put po antibiotik. Ako ima tko kakav savjet, recite.
    Ima li tko aspirator od Samsunga, zanima me jel ok, kod mene u ljekarni imaju samo taj (330 kn).
    Magriz, baš mi je žao što ne smiješ mlijeko, znam koliko se već veseliš kapučinu i sl.

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Doktorici nisam ni išla. Svaki put ga izmuči sa vrećicom, pikanjem, brisevima, provedemo tamo 3 sata pa još sat kod moje dr. i tako bar još 2 puta u tjedan dana a nikad mu ništa ne nađu i svaki drugi put dobije antibiotik i od toga proljev i gljivice. Taman mu se jučer oporavila guza od prošle ture. Pročitala sve živo na "zdravlju djece" i naoružala se prirodnim lijekovima. Kuhala sam mu luk s medom (pojeo je :shock: ), luk narezan po sobi, za doručak češnjak na kruhu s maslinovim uljem, sljez za nos i odlučila da nećemo ovaj put po antibiotik. Ako ima tko kakav savjet, recite.
    Ima li tko aspirator od Samsunga, zanima me jel ok, kod mene u ljekarni imaju samo taj (330 kn).
    Magriz, baš mi je žao što ne smiješ mlijeko, znam koliko se već veseliš kapučinu i sl.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Ivček prvotno napisa

nemam što pametno za reći, samo sam jako tužna zbog Maxića... nadam se da će proći bez medicine. vibrammmmm ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sad sam ja prva, ja prva!!! :D (Samo, ne gledajte na sat!)

Pusa Maxiću da ozdravi što prije! Meni su također draži prirodni pripravci. Češnjak i je neka vrsta antibiotika. Naša pedica je homeopatkinja pa mi pijemo otopljenu kuglicu za bolju apspsorbciju željeza. I zbilja, otkad uzima kuglice, kakica joj nije crna kao kad pije željezo samo.

Magriz - fućkaš kapućino, ionako nije zdravo mlijeko u kavi - zbog želuca. Samo da mišeku bude dobro! Koliko sam skužila, ta netolerancija prolazi s navršene dvije godine.

Sanja, FA je Flora art, kraće. Ne klanjaj previše, češki zaboravljam brzinom munje, a na talijanskom mi najbolje ide glupiranje - taj talijanski mi je uvijek bio veseo jezik, za Elin rječnik sam super! Možemo mi i kineski dan uvest - znam se potpisat! A MM glumi Kineza tako da stavi dva zuba od peperminta i brblja visokofrekventnim cingalicama pa je veselo!

Svizac, bravo za čuvalicu. Moramo i mi probati s ovim bojama za prstoslikarstvo ako se smiju olizat prsti. Doma sve trpa u usta, jedino vani ne, na sreću. Evo, jučer je pojela tijesto dok je mijesila - radile smo pogaču ja veeeliku i ona malu - i bilo je veselo dok nije počela jesti. Tako da to slaganje raznih kreativnih uradaka baš i nije za nas. A vodene boje tek, na što bi to ličilo!

Danas nam je počela skrivat stvari po kuću, gdjegod otvorim, nešto njeno ili nešto moje tamo gdje ne stoji... nisam vidjela kad je to radila... hm, zbilja je postala brza.

Jesu vam više bolesni klinci otkad su u jaslicama? Ili je to malo legenda...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Ivček prvotno napisa
    Max

češnjak, luk - mm sve to konzumira i zaista, od kad ga znam (9god) nikad nije bio bolestan...
    ja F dajem ehinaceu preventivno, pa se nadam da nas neće zadesiti previše boleština sad u jaslicama, da probaš davati Maxu kad se oporavi...
    temp spuštaj paracetamolom, eventualno ibuprofen sirupom ako bude jako jako visoka...

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Max. Neznam ništa pametno za savjetovat...

1/2 L dnevno? a joj, znači uvodimo još jedan mlječni obrok....ali kad???
    D je produžio navečer spavanje oko 8 a buđenje u 8.30 ujutro. Prije smo imali 7 i buđenje u 7, 7.30. Frajer baš sad spava kad ga ja hoću vidit ujutro....zloćko mamin.

Jučer smo imali komediju: mama moja šeta po dvorištu i mojoj noni pokazuje cvijeće. a onsve hoda za njima i sve rukicama nešto pokazuje prema vijeću i mrmlja neš na svome jeziku jooj kako smo se iskidaliii . A taj jezik zvuči: ptćipa, pućpa, papita, pita, bammm, pućipaaa

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ivček, ni ja nemam ništa pametnije za reći od onoga što si već sama probala, ali te podržavam da ne idete dr (ako vidiš da mu nije gore) i da probate na prirodnjaka nekako podići imunitet.
    Baš ga je zadesilo...

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ivček, a homeopatija? Ja sam tudum za te stvari, znam da je to prirodnjak i da je svako malo spominju na forumu. Bile su nekakve kuglice ili sl protiv temp...joj ispravite me ako griješim :/

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jutro!
    Max - ozdravilica!

Snoopy - mogu si ga misliti! Sigurno ih je oponašao, to mi je tako slatko Što se mlijeka tiče - mislim da se konta i jogurt i sve mliječno... Malo pročačkaj po te dvije stranice...

Jutros kasnimo turbo: noćas se opet vrtiguzio, tako da je tek pred jutro čvrsto zaspao. Presvukla sam ga cijeloga još je spavao, onda se ipak šrpbidio pa dok se nancicao... Na svu sreću imam trudnu poslodavku

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joj i mi smo stalno bolesni! Evo prolaze joj koze ali ima takve napadaje kašlja, sinoć je pola noći samo kašljala, al je i spavala pa sam je uzela dojit da joj bude lakše i na kraju namazala joj po leđima dr. Theiss Mucoplant- Eukaliptusov balzam protiv prehlade, i tek tada zaspala.Zdravlje djece smo odavno proučile, jede i ona luk sa medom, spava uz luk, a jučer ga je malo i zagrizla kao jabuku (vidila ga na krevetu i ćop), i odmah nosić procurio
    Popodne idemo pedijatrici na kontrolu kozica, pa ćemo vidit kakav je ovo mokri kašalj. Ja zbog otvaranja /zatvaranja bolovanja moram svaki slučaj prijavit pedici.
    Ivček- naš aspirator je Living lab, i ok je, zapravo odličan, jučer sam joj cijeli dan ispumpavala n., sad smo to već savladale i stoječki, ležeći.. l vjerojatno su svi dobri..mi smo dobrili tri nastavka uz njega, kao za mele bebice i šmrkljice i za veće, pa je to zgodno.
    Inače sam P za imunitet počela davat Acidosalus, žličica dnevno, a to joj je dobro i za mok.infekcije.
    http://www.hok.hr/pa/marinalab/proizvodi.html
    Pedi je preporučila matičnu mliječ ali to ćemo kad budemo stariji..
    pusa svima
    p.s. evo Zvrk, vidiš iz naših postova da li je legenda povezanost vrtića i bolesti

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ivček stari "lijek" za skidanje temp je obloge od sirceta(octa) na nogice
    tako je nama mama skidala temp.
    Maxu

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Oli, prva stranica nema taj file, a na druoj sam malo čačkala ali niš određeno nema.....ali držim se toga pola litre dnevno, pa ćemo ubacit još jedan jogurt negdje između.... thx
    E imamo i još jednu novost...D neće u kadu ni pod razno :shock: . Prije 2, 3 mj smo se borili da izađe van a sad nema šanse da sjedne! Jer, na donjem katu ga kupam a gore se tuširamo, jer je takva kada. I dok je bio jako prehlađen a to je trajalo i mjesec dana, nismo se kupali, već samo tuširali gore, da ga ne nosam vani-unutra onako okupanog. i sad neće u kadu, stoji nogicama, drži se mene i plače mama, mama, mamaaaa, malo se smiri, ja probam ga posjest ali no way . A baš sad kad nam ljeto ide, kupanjac i sl.....
    joj al je ipak smješno, kako stisne nogice, pa jednu digne, pa nekako čudno tuli... kupam ga i na momente nemogu a da se iskidam od smiha..
    a mog brata zove 'cicaa' jer nemože izgovorit puno ime...zamislite u dućanu u kojem radi kad ga vidi i prodere se 'ciccccaaaaa, cicccaaaa'

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bubica, pa vama još koze nisu prošle? Ajme pa koliko dugo to traje inače? po 2 tjedna?

Oli, blago tebi što imaš poslodavku punu razumijevanja 8)

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Snoopy - za Dokija bi bilo ovo: "It's best to limit the amount of cow's milk that your child receives to 2-3 cups (16-24 ounces) per day, since too much cow's milk in a child's diet can put him at risk for iron-deficiency anemia (because milk can interfere with the absorption of iron) and may decrease the child's desire for other foods."

16 oz = 0,47 l

ali imaš dalje i listu hrane bogate kalcijem kao nadomjestak mlijeku:
    "dark greens: broccoli, spinach, collards, kale, turnips, bok choy, parsley, mustard, dandelion
    tofu and other soy products
    beans: chickpeas/garbanzo beans, navy beans, pinto beans,
    nuts & seeds: sesame seeds, sunflower seeds, almonds, filberts/hazelnuts, cashews, nut butters, tahini, walnuts
    sea vegetables: nori, kombu, wakame, agar-agar
    grains: tapioca, quinoa, tortillas
    seafood/fish: shrimp, salmon with bones, mackerel with bones, sardines with bones
    herbs: borage, lamb's quarter, wild lettuce, nettles, burdock, yellow dock
    calcium-fortified orange juice
    Total cereal (calcium fortified)
    Gerber Graduate juices (calcium fortified)
    Sunny Delight Calcium orange drink (calcium fortified)
    Rice milk (calcium fortified) "

... tako da možeš i to ubaciti u prehranu. Nadam se da sam pomogla..

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala , jesi!
    Bubice Petrici, woow, još ganjate koze! Ma super što ih sad odrade, mene su groooozno iznapadale u 7. raz osnovne...brrrr kad se sjetim.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    Bubica, pa vama još koze nisu prošle? Ajme pa koliko dugo to traje inače? po 2 tjedna?
    Traju dva do tri tjedna, al ne pojave se sve istovremeno, nego bi neke već bile u krasticama, a druge se javljale. Zanimljivo da je prva koza ostala i zadnja, najjača je. Danas nam je dva tjedna, lice joj je skoro čisto, a glava puna krastica.. tako da ne znam oće li u pon smit u jaslice, još i ovaj kašalj..ma ima li tome kraja.
    A o poslu da ne govorim, očekivali su da ću ostajat i nakon radnog vremena popodne i dolazit subotom.. a ispalo da ja ne mogu dolazit nikako.. btw, koliko vm rade? (pitanje pogotovo Maloj, zbog iste struke)

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo ću ti ja reći: MM radi veleprodaju (igračaka 8)) , ide na posao u 8, a doma je najranije u 6. Treba mu 15-20 minuta do posla... :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •