-
Jučerašnji ručak. Ništa pametno, ali to je jedna od rijetkih stvari koje Petra voli:
BAKIN PILEĆI PAPRIKAŠ
800 g piletine
malo ulja
400 g luka
1 žličica crvene paprike, po želji lovorov list
sol
po želji vegete
Piletinu izrežite na komade i nasolite. Ugrijte masnoću i kratko sa svih strana popržite piletinu. Izvadite je pa na istoj masnoći kratko popržite kosani luk i papriku. Pospite crvenom paprikom. Vratite piletinu, dolijte malo vode, po želji dodati vegetu (još bolje juhu/temeljac). Pirjajte i po potrebi dolijevajte tekućinu. (Može se umiješati i malo vrhnja za kuhanje i/ili zelenje iz juhe, isto se može staviti i sirovo kada se dodaje tekućina). Izvadite meso pa umak izmiksajte štapnim mikserom. Doradite okus, vratite piletinu. Po potrebi zgusnite brašnom. Poslužite uz tijesto.
Samo da napomenem, nije baš dobro ako se radi samo od prsa, treba biti malo kože i kostiju
.
Ja ga obično radim u expres-loncu pa ne moram razmišljati o dodatnom podlijevanju. Petra ovo zove "bijeli umak" za razliku od "crvenog" koji je grupno ime za sve ostale umake za tjesteninu. Ovi "crveni" su svi bad, "bijeli" je zakon iako nije bijele boje
.
E, ali i ovo i ličke šnicle su mi najbolji sa zeml knedlima. Jel ima netko dobar recept za to? Imala sam jedan u koji je išlo i vino, ali je netragom nestao
.
Apricot, kako preporučuješ servirati ovaj što će se zvati kao ti?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma