-
Pa agda je agda - ukuhani secer - ali prevoditeljica apricot ce vec prevesti
Sarme od kiselog kupusa:
Uzeti glavicu kiseleg kupusa i odvojiti listove. Izrezati onaj "drvenasti" dio iz sredine. Isprati pod toplom vodom.
Fil: fasiranog mesa po zelji, rize po zelji, ja stavim sitno isjeckane mrkvice, malo sitno sjeckanog luka (neko stavi i bijelog - ja ga ne volim), crvene mljevene paprike, vegete, bibera. Da bi fil bio meksi, dodati malo ulja i malo tople vode. Sve dobro izmjesati.
U pretis loncu poprziti masnijeg suhog mesa i redati sarme. Kad poredate sve sarme staviti pritiskivac koji standardno dodje uz lonac. Ako djeca pritiskivac koriste kao volan, moze posluziti i mali tanjir kojim pritisnete sarme da se ne bi razmotale. Preliti vodom dva prsta iznad sarmi, staviti crvene paprike i kuhati 15-20 minuta. Mljaciiiii...
Idem u nabavku kiselog kupusa!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma