Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 101 to 120 of 120

Thread: Što kuhate danas 2?

  1. #101
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Uf, sad neću ništa, al kad dođemo u Sarajevo...
    Gavrilo će biti mila majka naspram nas dvije!

  2. #102
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    Uf, sad neću ništa, al kad dođemo u Sarajevo...
    Gavrilo će biti mila majka naspram nas dvije!
    dogovoreno! vrlo bih te rado ugostila kad dodjes recimo, jednom tulumbom u Egiptu ili kod Ramisa

  3. #103
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Neću u Egipat - skroz me razočaro!
    Otkako su uveli više okusa sladoleda, a ne onaj njihov jedan jedinstveni... bojkotiram.
    Meni je "Palma" uvijek bila zakon, ali otkako je stari slastičar otišao - kažu da ni tamo više nije ko što je nekad bilo.
    Što je s "Jadrankom" na Grbavici - jel otvorena.
    A "Slatko ćoše" - mislim da su oni standardni. Eh, da mi je sad jedna Havana (ovaj se oblizuje, ne plazi jezik).

  4. #104
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Slatko cose je odavno kafic, ma vise kafana...
    Egipat - sad cu te totalno razocarati, ja ne volim onaj njihov jaki sladoled, vise sam za voce varijante. Jadranke nema ja mislim decenijama, tako da ostaje Ramis ili Demirovic, oba na Slatkom cosetu. a havanu cemo pomnoziti pa podijeliti

  5. #105

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,512

    Default

    Meni u zadnje vrijeme najvise "leze" kolaci iz Metropolisa; (Slasticarna na Titovoj, blizu ex Olomana). Pravi bakini, sa puno kreme, putera, a i gabarit je za pohvaliti. Toplo preporucujem - super su i kad ti dolaze gosti koji ocekuju domace kolace, a domacica ih ne zna ili nece praviti - za podmetnut ubili se - problem ce biti jedino ako ko zatrazi recept

  6. #106

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    Mi sinoc jeli puru sa mirelamom i jogurtom. Vecaras opet isto - osladilo nam se.

  7. #107
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by mayah79
    Mi sinoc jeli puru sa mirelamom i jogurtom.
    Zbog ovakvih lapsusa su me godinama zvali "mileram".

    Za nebosance - mileram je kiselo vrhnje.

  8. #108

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Curke, ne mogu naći one fine 'sirove' sendviče....ne znam ni tko ih je stavio...samo znam da sam čula pohvale pa bi i ja probala ....

  9. #109

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    , apricot sve nas provalis!!!

  10. #110
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Quote Originally Posted by Nani
    Curke, ne mogu naći one fine 'sirove' sendviče....ne znam ni tko ih je stavio...samo znam da sam čula pohvale pa bi i ja probala ....
    Ako misliš na Tost sendviče,ja sam ih stavila. 8)
    Imaš ih na posebnom topicu u Receptima.

  11. #111

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Yes, darling, to su ti!! Idem brzo prepisati..... :D :D

  12. #112
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Mi danas slanutak sa ričetom - da se očistimo od prazničnoh prežderavanja mesinom i kolačima!

  13. #113
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    Mi danas slanutak sa ričetom - da se očistimo od prazničnoh prežderavanja mesinom i kolačima!
    Kako to radiš, i šta je ričeta Baš mi treba neka nova ideja za kuhanje.

  14. #114

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Baš sam si pomislila opet neke nove riječi!!! Škola počinje...

  15. #115
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ričet je ječam, u Bosni geršla ( ).

    Slanutak i ječam namočim večer prije. Dobro ih je zasebno kuhati jer slanutku (ili grahu) dulje treba.
    Možeš skuhati ko običan grah, možeš "na bijelo" s krumpirom.
    Mi za zgušnjavanje ne radimo zapršku nego izgnječimo malo slanutka, graha ili krumpira. Na kraju dodamo maslinovo ulje, jer tako volimo.
    Ma, prosto ko pasulj!

    Ovaj recept sam našla ba "Googleu"


    SASTOJCI:

    1/4 kg bijelog graha (ili slanutka)
    1/4 kg ječma
    1/2 manje glavice lika
    4 žlice ulja
    2 žlica brašna
    1/2 male žlice crvene paprike
    sol, papar

    PRIPREMA:

    Grah i ječam se očiste, operu i svako posebno stave kuhati. Grah je potrebno duže kuhati pa njega prije stavite. Oboje se kuha dok ne bude skoro sasvim mekano. Od brašna i ulja načini se zaprška i u njoj se poprži sitno sjeckani luk. Zalije se hladnom vodom i vodom u kojoj se kuhao ječam. Zatim se grah i ječam stave na zapršku, doda po ukusu sol, papar i crvena paprika te još malo prokuha. Po želji u ričet može se staviti i malo narezanih feferona.

    Vrijeme kuhanja: 45 minuta.

    Poslužuje se uz meso i kobasice.

  16. #116
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Apricot,hvala!
    To mi se čini kao Gravče na tavče,vrlo slično, a to obožavamo.Jedino što ne ide ričeta iliti po "naški" ječam Super mi je ljudi ovo,pa ja ću uskoro propričati i "bosanski" kraj vas 8)

  17. #117
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Čuj, ričet je "čist` zagrebački" izraz!
    A grah s ričetom - najzagorskija hrana. A finooooo!

  18. #118

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    evo mene (naoruzane rjecnikom - jer drukcije ne ide... ) samo da javim da sam na dijeti i da se do daljnjega odjavljujem s ovog topica.

    prelazim na jogurt i nadam se uspjehu.

    drzite mi palceve.

  19. #119
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Sandraf, i ja!
    Došla sam na 65 (punih) - toliko sam bila teška samo kad sam bila trudna (nekih 5 mjeseci).
    Ali, nije to od ovog topica već od... pekare, dva metra od ureda. Pas! Mater!

  20. #120

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Samo se nemojte odjavljivati....mogli bi krenuti u smjeru niskokaloričnih recepata....vjerujem da bi to mnoge razveselilo.....

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •