Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Sve mlati a proglasen je "neuhranjen"

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Sve mlati a proglasen je "neuhranjen"

Malo me hvata panika. Dijete mi sve papa. Kuhanja, pite, pure, voce (frisko kuhano), povrce isto tako. Sto vidi za jesti mora probati. Meso nece nikako.

Vaga 20 lbs to je negdje slobodno prevedeno oko 9,4 kg. 15 mjeseci mu je. Sa 12 mjeseci je bio 20ti procentil za tezinu sada je van tabele. Ako se moze reci onda je -10 procentil za svoju dob. Sve ispod 5 procentila je 'neuhranjenost'. Po pravilu bi tek sa 20lbs smio u AS za vecu djecu ali je davno visinski prerastao korpu AS. 90 procentil je za visinu.

Dosta kaka. Nije stolica vodenasta moglo bi se reci da je vise vremena zatvoren.

Ili stvarno nesto nije u redu (gastrointestinal problem) ili je neopisivo sretan zbog svog brzog metabolizma. Malo cu gnjaviti pedijatra u ponedjeljak...

Moram dodati da kolicinski duplo jede od Mejre kojoj je 3.5 god.

:? Sve me ovo malo zbunjuje...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bitno da on tebi jede raznoliku hranu.Ja kao mala sam sa tri godine imala 11 kg svi dr.su se zgražali kad su me vidjeli i isto mojoj mamai govorili da sam neuhranjena.Jela sam raznoliku hranu ali u uzasno malim kolicinama i krvna slika mi je uvijek bila ok sto je isto sve zbunjivalo.
    Javi kakao je proslo kod pedijatra
    pozdrav

Početno

mejra's moomy i moja angela ima 15 mjeseci i 10 kg... nis joj ne fali. jede sve, vesela je i zdrava i uopce se ne uzbudjujem oko kila dok god vidim da je s njo sve ok, nije blijeda, nije cendrava, dapace, vise puta pomislim, daj zaspi vec jednom, da ja malo sjednem...
    neumorna je i ima energije za njih troje...

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moj mali ima skoro 14 mjeseci - i po mojoj procjeni nekih 9 kg (možda i mrvu više). Ne brinem - zdrav je, veseo, zaigran, jako aktivan.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Malo ste me smirile. Lakse je kad nisi sam.

Nego me brinulo koliko KOLICINSKI pojede a ne vidi mu se...a jesmo navalili na puru pa djete ko na dijeti... :/

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

moj ima 15 mjeseci 10 kg.
    sve što pojede moglo bi stat u dvije šake. uzme od žličicu-dvije od svega.

vadili krv i malko je anemičan, al sve to me ne zabrinjava, vidim da je napredan, užurban bez ikakvih znakova anemije.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

andrej je imao 9 kila sa skoro 18 mjeseci 8)

sad s tri godine ima oko 13. voli jesti, jede sve... što se ne potroši jurnjavom i skakanjem, izađe na guzu.

srećom, naša pedica nikad nije obraćala pažnju na to - ako dijete napreduje svojim ritmom, zdravo je i zadovoljno, čemu paničariti?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Novi je imao 9.8kg sa 15 meseci, a isto jede kao mecava.
    Sad ima 21 mesec i 10.7kg.
    Isto je veoma aktivan, od rane dobi.
    Ja se povremeno zapitam kolika je to kolicina i kakva je vrsta hrane koju jedu buckasta deca, jer on stvarno jede mnogo, a nije ni probirljiv.
    I on malo zeza sa mesom, ali ga ne forsiramo, jer ni mi ne jedemo meso, ali s debljenjem to ionako nema veze.
    Inace je jako zgodan, nije sto je moj.

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Lea ima 21 mjesec i 11.3 kg (ta joj je kilaža nepromijenjena već 4-5 mjeseci). Jede puno, raznoliko, i vječno žica hranu... Čim je netko u kuhinji, eto i nje... Pedica veli da je sve OK.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moji klinci imaju 2 godine i svaki po 12-stak kila. Krvne slike prvoklasne. Razigrani, znatiželjni, zdravog sna, klopaju sve (i jestivo i nejestivo), probava uredna.

Mejra's, ne daj se smesti. Kloni se tablica, bitno da su ti djeca zdrava i vesela.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Podizem temu.

Ahmed (30 mj 11,4 kg 92 cm) je dobio dijagnozu FTT (failure to thrive-ne napreduje). Krvna slika za 5. Pisala sam tri dana uredno dnevnik koliko papa pa cemo vidjeti. Od marta je porasto skoro 2 cm a izgubio na kilazi. A sve uredno papa...

Nemogu prestati misliti nesto nije u redu s njim. Fakat sada i izgleda premrsav. Non stop mi je to u glavi. U snu i na javi. I ja sam izgubila na kilazi od sekiracije...

Utjesite me, recite da pretjerujem i neka se koja javi ako ima ovakvog mrsavka kao ja...lakse ce mi biti kad znam da nisam sama.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

uhh
    je li ahmedu sada bolje?
    skoro je bila tvoja tema sa problemima sa jetrom,
    jesu li ustanovili dijagnozu?
    ne mogu se oteti utisku da ova FTT ima veze sa time?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja sam se baš pitala šta je sa Ahmedom, je li mu bolje?Nažalost ne mogu ti pomoći što se tiče mršavosti, možda je to povezano s tim što je sve prošao do sada, iscrpljenost organizma...Sigurno će kile opet ići gore, ne brini!

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da te mrvicu utješim... Moj brat je krenuo u školu sa jedva 17 kg ... Mama mi je rakla da je izgledao kao dijete iz Biafre... tapicirani kostur...
    Uvijek je sve bilo ok samo nije dobivao na kilaži... a da ga danas vidiš... sada bi mu dobro došla i koja kg manje

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jetra je sada bolje. Ima jos uvijek suzenje zucnog kanalica ali nije zacepljen. Njegova kilaza bi trebala ici gore jer se jetra oporavila. Neznam sta da mislim osim sto bi voljela da mogu da pustim mozak na pasu al' nisam nazalost takva. Moja briga mu nemoze puno pomoci...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •