Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Pokloni za Uskrs

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Pokloni za Uskrs

Poklanjate li djeci za Uskrs? Koju priču vežete uz to- uskrsni zeko, Isus... tko nosi poklone?
    Poklanjate li nešto simbolično, pisanice, slatkiše... ili kupujete konkretne poklone kao za Božić?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja kupujem poklone, uglavnom su to neke sitnice u gnijezdo.
    Ako ima nekih prethodnih želja (sitnih) uvažim, isto tako i za Božić.
    Jedini dan kad se raspištoljimo s pokonima je Sv. Nikola i rođendan. Onda uvažavamo velike i male želje, ovisno kol'ko imamo love , ali zato ispitamo teren malo ranije, pa eventualno tata i ja prištedimo.

Moja djeca znaju bit Uskrsa, (maloj je još uvijek prihvatljiviji blagdan Božića jer joj je razumljiviji, a sin za mjesec dana ima Sv. krizmu - on je gotovo odrastao) kojem se mi, kroz pojedinačnu molitvu, Sv. misu i obiteljsko okupljanje, zajedno radujemo.
    Naravno da je tu nezaobilazno bojanje jaja, pravljenje gnijezda, svečano ukrašavanje blagdanskog stola, stana, šunkica, kolači i ostale blagdanske delicije.

Nekada su i ljeta bila drugačija, tako sam ja kao djevojčica već za Uskrs od mame dobivala sandalice i lepršavu haljinicu koju bih na Uskrs odjenula.
    Evo, ja se držim te tradicije, pa svoju djecu obavezno "ponovim" za uskršnju sv. misu novom obućom i odjećom.
    Samo što poslijednjih godina teško možeš kupiti otvorenu sandalicu prije lipnja, pa ni tada ne znaš kakvo će biti ljeto.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja jako volim Uskrs - volim i Božić, imam i neke druge posebno drage blagdane, ali taj osjećaj punine koji u meni donosi Uskrs ne može se ni sa čim drugim mjeriti. Taj blagdan za mene znači veliku obnovu. Dok sam bila mala i mlađa nisam voljela Korizmu, a sada jako volim tu pripremu. Žao mi je što ne mogu kao nekad proslavljati čitav Veliki tjedan, jer je M. još premali za noćne obrede. To mi stvarno nedostaje, ali tješim se, M. je tu, on će narasti, pa ćemo svi zajedno ići.

U mom djetinjstvu zeko je bio nezaobilazan - donosio je poklone i, kako je on veliki huncut, uvijek ih je sakrivao. Tako i mi sad sakrivamo. M. mu ostavi mrkvicu i ako ona nestane, to je dokaz da je zeko stvarno bio. A ako je malo odgrižena, znači da smo gotovo zatekli u kući.

Čitav tjedan prije Uskrsa bojimo pisanice, puno njih, jer ih svima poklanjamo. Prije smo bojili prave, a sada plastične, jer poslije više ne znam što ću sa silnim kuhanim jajima. Kuhana jaja bojimo samo za sebe, odnosno za uskrsni blagoslovljeni doručak. Kitimo uskrsne grane, čitamo dječju bibliju.

AdioMare, mi imamo neke iste običaje. Ja upravo danas krećem u obnovu M. garderobice, da može biti u novom na Uskrs. I sebe volim odjenuti u nešto novo.

A za kraj pismo koje je M. napisao zecu (nije baš skromno, objasnila sam mu da je zec mala i skromna životinjica i da ne može ispunjavati takve velike želje, ali on je rekao da mu ipak mora reći što želi): Dragi uskršnji zeče, molim te, donesi mi 5 dinosaurskih jaja, oklopnjaču od ninja kornjača, pravi laptop, sef, Leonarda i pero od sokola. To mi donesi samo ako ga nađeš na podu. (pero od sokola i zadnja rečenica prekriženi) Nemoj mi donijeti pero od sokola, jer bi te on mogao pojesti. Voli te tvoj M.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sad me pukla nostalgija

meni je bio najdraži Božić, i zbog poklona i pjesama i bora, moji još imaju te starinske staklene kuglice u kojima se vidiš cijeli kao u ogledalu

u sv. Nikolu sam vjerovala i moja curka vjeruje
    za Božić mi je poklone donosio mali Isusek, ali kako ga je sada istisnuo Djed Mrazbožićnjak tu tradiciju nismo nastavili

ali se ne mogu sjetiti da sam vjerovala u uskrsnog zeku??? poklončića je bilo, ali ne sjećam se tko ih je donosio? ah skleroza

za Uskrs mi je najveća fora bila ići u crkvu u dokoljenkama, jer su se do tada uglavnom nosile štrample, ako je bilo prehladno za dokoljenke bila sam u komi

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Nemoj mi donijeti pero od sokola, jer bi te on mogao pojesti. Voli te tvoj M.
    Ajme, baš me raznježio ...
    Nego, zašto baš pero od sokola?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    za Uskrs mi je najveća fora bila ići u crkvu u dokoljenkama, jer su se do tada uglavnom nosile štrample, ako je bilo prehladno za dokoljenke bila sam u komi
    Pogodak!
    Končane rupičaste dokoljenke obavezno bijele ili roze, pa ako malo i cvokoćemo, što onda?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

U mojoj obitelji se Uskrs više njegovao iz tradicijskog, nego iz vjerskog aspekta. Poklončića je bilo, ali nije se spominjao zeko, bar se ne sjećam... nikad neću zaboraviti kad sam jedne godine dobila za Uskrs kolica za bebu. I danas ih se sjećam do detalja.
    Kod mm-a je bilo obrnuto. Nije se poklanjalo, ali je Uskrs oduvijek slavio kao duhovnu obnovu i danas mu je najvažniji ona prava vjernička srž Uskrsa, koju ja, na moju veliku žalost, ne doživljavam tako duboko kao on, ali drago mi je da moje djevojčice odrastaju u tom duhu i da naš dom osim tradicionalnih jaja, ukrasa i poklončića, u to vrijeme prožima upravo to vjersko što im tata (a i ja uz njega) prenosi u vidu obaveznog uskršnjeg bdijenja, doručkovanje blagoslovljene šunkice i jaja, nedjeljna svečana misa, posjet Isusovom "grobu", čitanje Biblije (dječije)...

U dilemi sam jer je Megi zaželjela ne baš simboličan poklon, a od srca bih joj to željela pokloniti (iako je rođendan bio prije par tjedana i dobila je brdo poklona), a mm misli da je to pretjerivanje i da bit Uskrsa nije u darivanju (pogotovo tako skupih poklona). Ako to ipak kupim Megici, naravno da i Linda mora dobiti ne manje vrijedan poklon... Kaj velite, da ipak odustanem, bez obzira na to što znam da se Megi ničemu neće tako razveseliti kao tom "velikom" poklonu?

Inače, super mi je ideja s pisamcem za zeku i mrkvicom.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Nemoj mi donijeti pero od sokola, jer bi te on mogao pojesti. Voli te tvoj M.
    Ajme, baš me raznježio ...
    Nego, zašto baš pero od sokola?
    Sokol je opasna, ali pametna ptica koju imaju vitezovi.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pogodak!
    Končane rupičaste dokoljenke obavezno bijele ili roze, pa ako malo i cvokoćemo, što onda?
    Jeste li vi imale heklane haljinice? Uhvati me smijeh kad se sjetim sebe i sestara, svaka u svojoj pastelnoj heklanoj haljinici. Dan kad sam odbacila heklanu haljinicu smatram presudnim u formiranju svoje osobnosti.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    U dilemi sam jer je Megi zaželjela ne baš simboličan poklon, a od srca bih joj to željela pokloniti (iako je rođendan bio prije par tjedana i dobila je brdo poklona), a mm misli da je to pretjerivanje i da bit Uskrsa nije u darivanju (pogotovo tako skupih poklona). Ako to ipak kupim Megici, naravno da i Linda mora dobiti ne manje vrijedan poklon... Kaj velite, da ipak odustanem, bez obzira na to što znam da se Megi ničemu neće tako razveseliti kao tom "velikom" poklonu?
    Teško je odbiti želju djetetu, ali ja bih ipak postavila neku gornju granicu u cijeni. Za eventualne skuplje poklone čekala bih rođendan ili Božić. Vrlo često se dogodi i to da djecu brzo mine ta želja za nekim skupim poklonom.

Ako ti može pomoći usporedba, M. će dobiti 2 dinosaurska jaja, sef i Leonarda, a ovo ostalo će čekati neku drugu prigodu. Zeko je mali i nema veliki novčanik.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jeste li vi imale heklane haljinice?
    mi smo imale "dindrlice" za posebno svečane prilike

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jeste li vi imale heklane haljinice?
    mi smo imale "dindrlice" za posebno svečane prilike
    Ts, ts, kaj ti misliš da mi nismo? Zelene, s bijelim pregačicama.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jeste li vi imale heklane haljinice? Uhvati me smijeh kad se sjetim sebe i sestara, svaka u svojoj pastelnoj heklanoj haljinici. Dan kad sam odbacila heklanu haljinicu smatram presudnim u formiranju svoje osobnosti.
    Ja sam sva bila u heklanom ("gornje" benkice od svilenog konca) još kao novorođenče, a heklane vestice se sjećam da sam nosila, posebno na te lagane, proljetne haljinice. Valjda bi mi još i haljine bile previše.

Dindrlice? Ime mi ništa ne govori. Jel to nešto heklano?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako to ipak kupim Megici, naravno da i Linda mora dobiti ne manje vrijedan poklon... Kaj velite, da ipak odustanem, bez obzira na to što znam da se Megi ničemu neće tako razveseliti kao tom "velikom" poklonu?
    ako ona to jakojakojako želi i misliš da bi se stvarno igrala s tim i nema neka zgodne prilike uskoro ja bih joj ipak kupila

mislim da Linda neće zamjeriti ako joj kupiš nešto jeftinije , na dulji rok će se to izjednačiti

ja se ber tako ponašam kod poklona i za djecu i za odrasle - tko bi to sve uštimao, i da poklon bude pogođen, i da vrijednost bude podjednaka...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dindrlica je nešto slično narodnoj nošnji, sa nabranom suknjom i čipkicama

nemam pojma otkud ta tradicija, to je bilo u vrijeme kad sam bila baš mala (još su mamuti šetali okolo )

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam sva bila u heklanom ("gornje" benkice od svilenog konca) još kao novorođenče, a heklane vestice se sjećam da sam nosila, posebno na te lagane, proljetne haljinice. Valjda bi mi još i haljine bile previše.

Dindrlice? Ime mi ništa ne govori. Jel to nešto heklano?
    Dindrlice su haljinice u "gemuetlich" austrijskom narodnom stilu, s obaveznim ukrasnim pregačicama.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Zdenka prvotno napisa
    Vrlo često se dogodi i to da djecu brzo mine ta želja za nekim skupim poklonom.
    Hm, mislim da to kod nje nije slučaj.
    Radi se o još jednoj haljini za princezu-ima već dvije i po cijele dane je u njima, nerijetko popodne i spava u tim haljinicama. Već je mjesecima drži to presvlačenje i svaka se kuna isplatila, pa bi i ova treća bila pun pogodak. Košta 200kn. To bi joj bilo umjesto nove oblekice za misu (kad se ionako ponovila za ročkas), ali moram onda i za Lindu smisliti nešto suvislo.

Ja nisam imala dindrlice, ali pričala mi je mama da ih je ona imala.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ako je 200 kn, ja bih joj to kupila.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

200 kn nije ni meni velika cifra za to što želi, ali mm to gleda sa stajališta da se za Uskrs poklanjaju simbolični poklončići, tipa čokoladni zečeki i on misli da je takvo darivanje pretjerano.
    Niš, odlučila sam se za (pa makar me u top strpao )
    Ne znam samo kaj ću s Linduškom. Možda kolica za bebu, jer se s Megicom uvijek nateže oko jednih.

A heklane stvarčice sam, naravno, i ja imala. Danas Megi oblači svoju bebu u njih. Inače, i Linda ima par heklanih vestica i kapica i premedana mi je u njima.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja ne gledam vrijednost cijene poklona izjednačiti po svakom ukućanu, niti svakom djetetu jednako.
    Nikada na to nisam gledala, zaista.
    Ravnoteža se već, dugoročno, postigne. Mojoj djeci to uopće ne smeta. Mala je još mala pa je i sebičnija kada se nešto baš mora dijeliti, ali bez problema u kupovini za onog drugog, ovo kojem se ne kupuje ne pravi niti najmanji problem.
    To je kod nas normalno, da svatko dobiva kad mu i što mu treba. A nekad se želi jače, a nekad i ne tako jako .
    Ako možeš, kupi joj. Linda, po meni, uopće ne mora dobiti nešto što jednako košta, jedino ako je i njena želja tako strastvena kao Megina.

Zdenka i Ailish, ja nisam nosila dindrlicu, koja je, vjerujem, usko povezana s krajem i običajima u kojem ste rođene.
    Zato sam ja nosila slavonski jankel, tamnoplavu heklanu (grubi, krupni bod) jaknu sa trobojnicom u pasu, i to bi mi mama isheklala onako, radi fore.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja ne gledam vrijednost cijene poklona izjednačiti po svakom ukućanu, niti svakom djetetu jednako.
    Nikada na to nisam gledala, zaista.
    Ravnoteža se već, dugoročno, postigne. Mojoj djeci to uopće ne smeta. Mala je još mala pa je i sebičnija kada se nešto baš mora dijeliti, ali bez problema u kupovini za onog drugog, ovo kojem se ne kupuje ne pravi niti najmanji problem.
    To je kod nas normalno, da svatko dobiva kad mu i što mu treba. A nekad se želi jače, a nekad i ne tako jako .
    Ako možeš, kupi joj. Linda, po meni, uopće ne mora dobiti nešto što jednako košta, jedino ako je i njena želja tako strastvena kao Megina.
    Slažem se sasvim. Zato sam i mislila kupiti kolica Lindi, kojih ima za 50kn, a znam da bi je to veselilo. One ionako ne znaju koliko što košta i nisam se zato odlučila za kolica, nego sam htjela da svaka dobije nešto što bi i jednoj i drugoj predstavljalo veselje.
    Mislim da ne bi bilo fer da Linda dobije čokoladnog zečeka, a Megi haljinu.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Za uskrs će dobiti nešto tipa štapića i čokoladnog zečeka....ima dovoljno dana u godini kad se poklanjaju veći pokloni

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    Za uskrs će dobiti nešto tipa štapića i čokoladnog zečeka....ima dovoljno dana u godini kad se poklanjaju veći pokloni
    Kao da slušam mm-a.

Romina, reci mi sad otvoreno, kao istomišljenik mm-a, kako bi se ti osjećala da npr. tm, unatoč tvom stavu, bez tvog pristanka kupi klincima malo "veće" poklone?

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod mene ce biti auta,crtića,čokolade zeka....

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kada sam ja bila mala kod nas nije uopce bio obicaj darivanja za Uskrs. B sa uvjerila da zeko nosi samo"pametne"igracke, uglavnom knjige i to je super prihvatio. Tako da si je vec odavno zabezecirao da od zeke ove godine zeli Čarobnjaštvo, dobro ste me sjetile da ju jo nisam kupila.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja budem klincima kupila čokoladne zeke i pisanice. Nikakvih drugih poklona.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

200 kn nije ni meni velika cifra za to što želi, ali mm to gleda sa stajališta da se za Uskrs poklanjaju simbolični poklončići, tipa čokoladni zečeki i on misli da je takvo darivanje pretjerano.
    Ne znam samo kaj ću s Linduškom. Možda kolica za bebu, jer se s Megicom uvijek nateže oko jednih.

A heklane stvarčice sam, naravno, i ja imala. Danas Megi oblači svoju bebu u njih. Inače, i Linda ima par heklanih vestica i kapica i premedana mi je u njima.
    slažem se s tvojim mužem, nije stvar u cifri, nego uskršnji zeko donosi sitnice. ja svojima (odnosno zeko) kupim čokladne zečeke, piceke, jaja i to je to. ne zato što nemam ili ne dam, nego je to kod nas uvijek bilo tako. za sv. nikolu i uskrs sitnice, za božić i ročkase, malo veće poklone, ali opet ne pretjerano. imam osjećaj da su danas klinci naučeni dobiti sve kaj si požele, a to baš i nije dobro.....pogotovo ako im tak ne bude cijeli život. poslije će biti razčarane.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

slažem se s tvojim mužem, nije stvar u cifri, nego uskršnji zeko donosi sitnice. ja svojima (odnosno zeko) kupim čokladne zečeke, piceke, jaja i to je to. ne zato što nemam ili ne dam, nego je to kod nas uvijek bilo tako. za sv. nikolu i uskrs sitnice, za božić i ročkase, malo veće poklone, ali opet ne pretjerano. imam osjećaj da su danas klinci naučeni dobiti sve kaj si požele, a to baš i nije dobro.....

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

slažem se s tvojim mužem, nije stvar u cifri, nego uskršnji zeko donosi sitnice. ja svojima (odnosno zeko) kupim čokladne zečeke, piceke, jaja i to je to. ne zato što nemam ili ne dam, nego je to kod nas uvijek bilo tako. za sv. nikolu i uskrs sitnice, za božić i ročkase, malo veće poklone, ali opet ne pretjerano. imam osjećaj da su danas klinci naučeni dobiti sve kaj si požele, a to baš i nije dobro.....

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Linda

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Linda

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sorry cure nekj mi se zmrdalo sa serverom

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kvragu, sad ste me zbunile... Taman sam mislila da sam donijela pravu odluku, a onda se stvorite vi, "doušnice" mm-a

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja bih još jednom razgovarala s mužem.

Ne treba pretjerivati, ali ako ti dijete inače nije obijesno (traži sve što vidi i dobije sve što poželi) i ako procjenjuješ da će joj ta "skuplja" želja dotrajati do prvog slijedećeg velikog darivanja, ja bih pregovarala.
    Opet, ako misliš da će je slijedeći nalet slične želje oprati za skoro vrijeme opet, ne treba joj podgrijavati uvjerenje da može dobiti sve.

Ali opet, meni je teško prosuditi koliko je riječ o stvarno strastvenoj želji, a koliko je želja mlaka, prolaznog karaktera.
    Naravno, to se pokaže kasnije.
    Ma, ne znam.
    Ja bih i njima i svima i sebi kupila SVE!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi nemamo poklona za uskrs :? jedino cokoladni zecici i jaja, sakrivena svugdje po stanu, pa smo mi to kao djeca trazila, a sada ce zxuja. i naravno kuhana jaja koja smo sami obojili. al to bi bilo to :/

Dan kad sam odbacila heklanu haljinicu smatram presudnim u formiranju svoje osobnosti.
    i moja me baka s tim znala usrecivati. seka i ja u kompletu.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ako procjenjuješ da će joj ta "skuplja" želja dotrajati do prvog slijedećeg velikog darivanja, ja bih pregovarala.
    Opet, ako misliš da će je slijedeći nalet slične želje oprati za skoro vrijeme opet, ne treba joj podgrijavati uvjerenje da može dobiti sve.
    Eh, kad bih ja, nemajka, to znala procijeniti... gdje bi mi bio kraj?!

I jaaaa! I baš mi je Uskrs bio super izgovor da malo poharam Turbač, a sad ste me zmotale, pajcekice jedne.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

MI ne poklanjamo (niti primamo poklone od ikoga) za Uskrs.
    Obicno se odmaramo, posjetimo rodbinu, a cesto si priustimo i neki lijepi izlet.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I baš mi je Uskrs bio super izgovor da malo poharam Turbač, a sad ste me zmotale, pajcekice jedne.
    Pa, ne moraš nas sve uzeti u obzir. Neke zanemari

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ako se dobro sjećam, samo mi je Zdenka2 dala zeleno svjetlo, a ostalih ne znam koliko glasova se priklonilo mom produhovljenom gosponu.
    Niš, idem na vikend, pa bum možda u ponedjeljak pametnija (i produhovljenija ).

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nisam samo ja, nego i AdioMare i Ailish. Možda nisam mjerodavna, jer ja spadam u one koji rado ispunjavaju dječje želje.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I ja bih klincima kupila svega, ali sam shvatila da oni uopće nisu toliko sretni kad dobiju poklon koliko sam ja očekivala da će biti. Valjda su se već zasitili svega. Zapravo su najsretniji kad im se skroz posvetimo, onak opušteno bez stresa i bavimo se samo njima i igramo i mazimo i odemo u šetnju ili u park ili u igraonicu ili slastičarnu ili nešto zajednički crtamo, izrađujemo itd. Igračke se samo pomećeju po kući.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    Kao da slušam mm-a.

Romina, reci mi sad otvoreno, kao istomišljenik mm-a, kako bi se ti osjećala da npr. tm, unatoč tvom stavu, bez tvog pristanka kupi klincima malo "veće" poklone?
    misliš da bi se usudio on mu je isto roditelj kao i ja i ako se on sa mojim prijedlogom ne slaže on ima potpuno pravo napraviti kako hoće...a onda ću ga zatuć

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Zeko je mali i jednostavno nemre vući neke velike poklone

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne kupujemo darove za Uskrs. Ne šaljemo ni čestitke kao za Božić.
    Darujemo si pisanice. Zapravo, razmjenjujemo. Matilda odnese jednu baki, a baka njoj da svoju.

I uživamo u mladom luku, šunki, jajima, hrenu i francuskoj, poslije kava s kuglofom. Tako da taj dan ležimo kod kuće i nigdje ne idemo(osim baki) jer smrdimo po luku.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Linda, evo MM i ja spadamo u grupu koja daje poklone za Uskrs, pored šarenih jaja. Ustvari, kod nas se takvi veći pokloni dobiju za Božić i Uskrs, a sitnice za Sv. Nikolu. Za rođendan nešto između.
    I već traju pripreme za zekana, crtaju se želje, na Veliku subotu naberemo travu i pravimo gnijezda, farbamo jaja.
    Poklanjanje ne znači da zanemarujemo duhovnu dimenziju Uskrsa, ali i darovi u gnijezdu za djecu su mi obavezni.

I muž i ja smo kao klinci dobivali poklone u gnijezdo, kad sam bila mala silno me veselilo ujutro na Uskrs istrčati iz kuće (jer je gnijezdo bilo na pragu) i pogledati što mi je zec donio. a obavezno su me plašili da će mi se zec pokakati u gnijezdo ako ne budem dobra...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Ne kupujemo darove za Uskrs. Ne šaljemo ni čestitke kao za Božić.
    Darujemo si pisanice. Zapravo, razmjenjujemo.
    I mi ovako.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni mi nemamo poklone za Uskrs.
    Jedino će dobiti čokoladna jaja i to je sve.
    Da idem u Italiju bi kupila veliko kinder jaje, ovdje mi se ne da toliki novac dat za njega, dobit će onaj paket od 4 mala kinder jaja i to je to.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Malo je offtopic, ali jesam li ja dobro vidjela da ta velika Kinder jaja koštaju 60-70 kn :shock:

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Malo je offtopic, ali jesam li ja dobro vidjela da ta velika Kinder jaja koštaju 60-70 kn :shock:
    Je, bezobrazno skupo.

No da skočim sebi u usta, danas dolazi MM i nosi krasnog plišanog psa, neki frend mu dao za Vanju.
    A kako smo imali prije toga scene jer sam došla doma bez da joj išta donesem, da ne ispadne sad da tata dolazi s posla i nosi joj nešto, rekli smo MM i ja da ćemo joj psa dati za Uskrs.
    Tako da će neplanirano ipak dobiti poklon.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    ja vidjela zeca sa sto i nekaj i još jednog manjeg za cca 40kn

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •