Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 54

Thread: SPRAVA ZA VJEŽBANJE??????

antoneta

Default SPRAVA ZA VJEŽBANJE??????

Išla bih si kupiti neku spravu za vježbanje. treba mi neka da se malo učvrstim. nisam debela upravo suprotno po velikoj većini ljudi, no smeta me što sam se opustila i izgubila onaj svima nama dragi mladenački čvrsti izgled kože. Što mislite o onoj spravici koja ne znam kako se zove ali kombinira pokrete ruku i penjanje odnosno bicikl. mislim da se jedna slična pojavljivala na tv pod imenom ORBITREK.ili možda nešto drugo. otvorena sam za prijedloge.

magriz's Avatar

orbitrek - meni je puno bolji od sobnog bicikla... super za noge i guzu, a djeluje i na leđa i struk
    jedino je bed, ako ti, kao i meni, služi kao vješalica...
    prvo sam ga htjela prodati, ali sad sam odlučila vratiti se vježbanju...

Sanela-Naja's Avatar

orbitrek mi je super..a kao i magriz odlučih umjesto kao vješalicu koristiti ponovno za vježbanje..od ponedjeljka

Orbitrek je i kod mene vješalica za robu.. već duže vrijeme nagovaram mm da ga prodamo.. il da se konačno popne na njega

summer's Avatar

Quote Originally Posted by magriz
    orbitrek - meni je puno bolji od sobnog bicikla... super za noge i guzu, a djeluje i na leđa i struk
    jedino je bed, ako ti, kao i meni, služi kao vješalica...
    prvo sam ga htjela prodati, ali sad sam odlučila vratiti se vježbanju...
    Hm, koliko bi nas samo moglo ovo potpisati.

Ja ga danas planiram ponovo aktivirati...

tinkie winkie's Avatar

orbitrek, ali ima jedna mana.... često zamijeni vješalice

Savski nasip (ako si iz Zg). Odlicna sprava a i cisti misli

Andora's Avatar

osobno ne znam kako mi muž dosad izbacio orbitrek kroz prozor, a toliko sam tulila da ga kupimo.
    zadnje pamtim da je bilo ljeto

Default Re: SPRAVA ZA VJEŽBANJE??????

Quote Originally Posted by antoneta
    Išla bih si kupiti neku spravu za vježbanje. treba mi neka da se malo učvrstim. nisam debela upravo suprotno po velikoj većini ljudi, no smeta me što sam se opustila i izgubila onaj svima nama dragi mladenački čvrsti izgled kože. Što mislite o onoj spravici koja ne znam kako se zove ali kombinira pokrete ruku i penjanje odnosno bicikl. mislim da se jedna slična pojavljivala na tv pod imenom ORBITREK.ili možda nešto drugo. otvorena sam za prijedloge.
    orbitrek ti je za skidanje kila- manje više. Ti moraš ako se zelis učvrstiti raditi vježbe snage. Dakle, klasične trbušnjake, leđnjake, i sl. ako želiš raditi sama doma ili se upisati ne neke vježbe u grupi, recimo pilates. to ti je isto za jačanje. Od orbitreka ces se dodatno "ocijediti".
    I da, ne moraš ništa kupovati, možeš i bez sprave vjebat.

orbitrek je ludnica!svako veče i jutro me trpi :D

Orbitrack je odlična stvar.
    Za mršavljenje bitno je minimalno 40-45 min bez prestanka vrtiti jer tek tada dolazi do topljenja masnoće.
    Uz to 10 min trbušnjaka,malo noge i bučice za ruke i to je prava teretana.

limunada's Avatar

Još da hoće sam....

Moj plan je bio od 01.04. vratiti ga u opticaj, da do ljeta probam malo poravnati trbuh (naravno, dodala bih i malo trbušnjaka).
    Dakle plan je "bio" i nije se ostvario, jer sam sinoć zaspala sa Evom u pola devet, i samo sam se kasnije presvukla u piždamu.

Nabrusila sam se za danas, pa ćemo vidjeti.

Vibriram za čvrsta tijela i ravne trbuhe ovog ljeta na plažama, a i šire!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

a glede trbušnjaka,svako jutro i veče 50...

Quote Originally Posted by lola24
    Za mršavljenje bitno je minimalno 40-45 min bez prestanka vrtiti jer tek tada dolazi do topljenja masnoće.
    Ali ona ne želi topiti masnoće.

Quote Originally Posted by sbuczkow
    Ali ona ne želi topiti masnoće.
    A onda barem 20ak min voziti.
    Iako bih ja antoneta na tvom mjestu išla na pilates ako ga imaš u blizini.
    Navodno je super za mišiće i lijep izgled tijela.

Iako bih ja antoneta na tvom mjestu išla na pilates ako ga imaš u blizini.
    Navodno je super za mišiće i lijep izgled tijela.
    Yes, za jačanje najbolje.

sorciere's Avatar

da ovo malo podignem .

ima li netko orbitrek?

marka
    cijena
    magnetni ili na traku
    koliko stupnjeva prijenosa
    koje ekrančiće ima (brzina, kilometri, puls, kalorije.....)

sorciere's Avatar

ok cure, ponovo čitam - i vidim da imate orbitrekove - dajte pliz neke informacije... imam doma presing... :?

najbolja je traka za trcanje, ali je skuuuupa.

Drugo po redu-orbitrek, no preporucila bi voznju bicikom na otvorenom, radi cuda! :D

(idem u teretanu od annie & njenog muza vec godinu i pol pa sam vec sa svime upoznata)

sorciere's Avatar

annie - da je meni rješenje ovo što si ti navela - ne bi ni tražila info o orbitreku...

@sorciere
    cuj, moje cure su zadovoljne s obicnim orbitrekom-kupljenim u Metrou za 500-tinjak kuna, nije magnetski..vjezbaju na njemu 45 min, 5 dana u tjednu...rezultati su vidljivi :D

Bitno je da ako zelis topiti masnocu, moras vjezbati u kontinuitetu barem 45 min, jer se masnoce tope tek nakon 20 min vjezbanja...[/b]

sorciere's Avatar

ma čitala sam da kod onog na traku / lance nemampojmakaj - zna škripiti, i da te trake pucaju :? . pa sad razmišljam...

btw - razmišljam i o novcima, i na koji dio stropa bi mogla to montirati...

cuj, jedna cura ima 5-6 godina orbitrek, na traku, niti skripi tako puno, niti se potrgao...

bed je kad ti pocne koristiti kao vjesalica...red, rad i disciplina 8)

AdioMare's Avatar

Sorci, moj orbitrek je Sliver, kupljen u Mercatoneu na sniženju za nekih 700tinjak kuna (bio nekih bijesnih 1200,300).
    I škripi, moram ti reći, unatoč cijeni.
    E sad, da li škripi pogonska traka ili konstrukcija - ne mogu ti sa sigurnišću reći. Kada malo pošpricam šarafiće ve-deom - umukne, ali za dan, dva opet. Ta škripa je razlog zbog kojeg sam prestala vježbati u jutro, jer me ukućani grde i malo dijete mi se budi. Nije to zvuk tutnjave kada prolazi vlak, ali je prilično iritirajuće i onome tko vozi, a gdje onome tko sa strane sluša.
    Od kako mi muž ide u teretanu nagovara me da prodamo orbitrek i kupimo bicikl, njemu je bicikl odličan. Doduše, nije probao dulje voziti orbitrek...
    A ja sa orbitrekom imam ovaj problem (valjda ću uspjeti objasniti )
    Kada radim puni krug nogom (dakle, jedna mi je u gornjem, druga u donjem maksimalnom položaju) imam osjećaj da mi se noga nedovoljno isteže, u smislu da mi koljeno tada trpi.. ne znam, možeš li si predočiti?
    Evo, osim škripe orbitreku zamjeram da mu je maksimalni radijus kretanja "pedala" nedovoljnog promjera.
    Držanje ručki orbitreka mi nema smisla jer ne vidim tu neki posebni rad mišića ruku, (osim razgibavanja leđa, eventualno) a kada se primiš za fiksni oslonac kako bi se posvetio pedaliranju (guzi i nogama) - konstrukcija više nije dovoljno fiksna i imaš osjećaj da se sprava previše klima.
    Mislim da bih danas razmislila o sobnom biciklu. Ili kvalitetnijoj spravi? Ne znam... ovaj moj se činio dosta dobar i nisam se zaletjela, gledali smo na više mjesta...
    Neka Kikica obrati pažnju na ove manjkavosti koje sam spomenula, ako je njoj to OK, onda dobro.
    I, da, ima one stvarčice za kojekakva mjerenja (dok držiš fiksni dio za ruke dlanovima) od pulsa, brzine, što sve ne...

Ako te što još zanima - pitaj.

sorciere's Avatar

hvala draga

shvatila sam koji su problemi, pa ću razmisliti...

mislila sam ovih dana ići nešto pogledati (i smisliti financijsku konstrukciju ).

ali sam se u četvrtak fajn razbila nasred savske (neš ti propustit tramvaj, makar s pola stoljeća trčala za njim...). od subote me zaštekala kičma - tak da jedva sjedim, i vučem noge za sobom... kak teško hodam - maloprije sam se stumbala u stanu, i iskrenula nogu...

jel ima neki zvučni vrištavi smajlić????
    VRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIŠŠŠŠŠŠŠŠTTTTTTTT!!!!! !!!!!

a joj

cuvaj se!

ps-sobni bicikl je isto super stvar (iako sam ja ljubitelj obicnog bicikla, pa bicikliranja po prirodi), pogotovo ako ne moras raditi na misicima ruku, on je izvrstan za gubljenje spek zone iliti ljubavnih pojaseva a za noge i guzu tek....

mislim nakon prvog odlaska na more da će orbitrek imati svoje djelovanje trpiti opet koju kilu više

Evo ja prodajem orbitrek
    Kupili smo ga za 700 kuna i koristili možda 2 mjeseca. Oboje smo lijenčine.
    Sada nam se na njemu suše ručnici.

Ja sam dugo nagovarala MM da kupimo orbitrek, ali nikak pa nikak. Na kraju smo kupili veliku vreču za boks (za nekih tristotinjak kuna) i mogu reči da je super :D . Rade svi mišići, oznojim se ful i istresem svu negativnu energiju :D

babyiris's Avatar

Jel netko probao Leg Magic? Čini mi se super, ako djeluje kako govore.

http://www.tv-prodaja.hr/index.asp?t...selectpoptions

Jel još uvijek netko prodaje svoj orbitrek? Ja bih magnetski, ako je moguće.

sorciere's Avatar

ja vidjela nekih 6-7 modela, od 1000 do 6000 . jedan koji košta 2000 mi izgleda prilično dobar - al je ogroman :/ ... (navodno) magnetni, ima displej za mjerenje svega i svačega, podešavanje za vježbanje, ali ga moram detaljnije pregledati... prednji šerafi mi djeluju slabašno u odnosu na ostatak konstrukcije...

čekam da se kikica vrati s mora - pa ćemo ići pogledati ponovo. takve odluke donosimo zajedno .

ja imam orbitrek platinum
    meni je odlican zbog probleme koje imam sa kraljeznicom, vezbam i yogu ujutro, a orbitrek navece. Meni je potreban. i ne sluzi za vesalicu.
    Kupila na teleprodaji, ima takvih i kod vas, samo je oko 200E kod nas.
    Model je broj 4, meri kalorije, metre/kulometre, podesivanje na brzini i visini.
    Rucke se koriste i za misice na ledja i na rucnim...
    Odlicna sprava.

sorciere's Avatar

kako se radi ovo podešavanje po visini?

ima na upute od orbitreka. t.j. postoji jedan sraf/vint ili kako se vec kaze koja povlaci i izvuce cjev nagore/nadolje ovisno o visini. Uh, ne znam objasniti. Ali kako sam ja visoka 180cm, meni to jako pomaze zbog koljena. Ako nije dobro podesena visina onda me bole koljena (a imam operaciju na ligamentima, od treniranja kosarke, pa to je jos veci pritisak).

babyiris's Avatar

Jel ima netko ovaj orbitrek s linka?

http://www.turbo-sport.com/images/pr...e/96812312.jpg

Kettler Verso 100 (1800kn)

Ako da, kakav je? Zapalila sam se baš za taj.

sorciere's Avatar

http://www.idealo.de/preisvergleich/...d=e_j-KNNpha7h

ne mogu otvoriti tvoj link, ali ovdje ima kettlera ko u priči .

Quote Originally Posted by bubica27
    Orbitrek je i kod mene vješalica za robu.. već duže vrijeme nagovaram mm da ga prodamo.. il da se konačno popne na njega
    kaj je to slučaj kod svih? ja svaki utorak kažem u ponedjeljak

babyiris's Avatar

Opet ja s pitanjima.

Jel zna netko koliko je otprilike orbitrek težak?

sorciere's Avatar

Quote Originally Posted by babyiris
    Opet ja s pitanjima.

Jel zna netko koliko je otprilike orbitrek težak?
    kako koji... cca 40 do 50 kg... oni srednji koje obično gledamo su 44-45 kg.

a danas sam još nešto naučila . koji su bolji (obzirom na onaj kolut na koji su montirane pedale) tj. imaju "dublji gaz" pa ne bole koljena, otkrila sam jednog koji se može sklopiti (al mi je za sada preeeeeeeeeeskup ...

opalila ja sva sretna vrtit pedale - i piše cal 108... rekoh sebi - ma bravo! :D

pitam tipa koji prodaje, a on kaže: gospođo, iza nule vam dođe zarez...

babyiris's Avatar

Naručila ja Leg Magic. Stigo danas. Sprava je jednostavna, a tako dobra. Odmah sam osjetila rad mišića. Nadam se da budu se i rezultati mogli primjetiti.

moj glas za orbitrek :D
    ali samo ako imash stvarno čvrstu volju ako si kao mi sto nam je 7 dana zanimljivo i kasnije samo zauzima prostor nemoj uzimati radije uplati fitnes pa vidi koliko dugo ce te drzati.

mi imamo i njega i bicikl i klupu za trbusnjake ,ja bi mogla udarit u to nebi vidjela a kamoli vjezbala.. pored sveg tog idem na fitnes tamo mi zanimljivije imam drustvo
    sva sreca pa je mm uporan on vjezba svaku vece sat vremena

babyiris's Avatar

Trenutno organizacijski ne mogu u teretanu, a nije mi ni blizu pa kad izračunaš... Za studija sam hodala redovito, bilo mi blizu i trener je bio dobar.
    A sad? Tamo ionako većinu sprava moram zaobići pa mi je tako bolje. Imam spravu i onda znam da samo o meni ovisi hoće li se skupljati prašina ili kondicija.

Dakle, zasad.
    -bicikl -MTB
    - pilates lopta
    - obično natjeravanje lopti s klincima
    - vijača
    -Leg Magic
    - možda i hoop, ako se maknem s početničke točke

- a uskoro i orbitrek :D :D

babyiris's Avatar

Ej, Gejsha! Vidim da si iz OS. Ja sam u vrijeme studija hodala u teretanu na Gundulićevoj kod Zrinjevca. Bilo je mrak. Ima posebna prostorija za kardio sprave.

Zapravo, ne znam kak je sad.

babyiris XXL - josh uvijek je tamo i super je dolje se na spravicama zagrijavash gore "se znojiš" dvorana za pilatis,aerobik itd.
    Je da se otvorilo josh jedan.. dva.. fit. koji su naravno moderniji (noviji) od njega meni tamo super ekipa, treneri

babyiris's Avatar

Quote Originally Posted by gejsha
    babyiris XXL - josh uvijek je tamo i super je dolje se na spravicama zagrijavash gore "se znojiš" dvorana za pilatis,aerobik itd.
    Je da se otvorilo josh jedan.. dva.. fit. koji su naravno moderniji (noviji) od njega meni tamo super ekipa, treneri
    I meni je tamo bilo dobro i neopterećujuće, pogotovo što ne smijem sve sprave pa sam većinom visila dolje. Tada još nije bilo pilatesa (prije 3 godine) i baš ti zavidim na tome. Uživaj, curo!
    Joj, probudila si mi uspomene!

zumbulmama's Avatar

A jel ima neka sprava koja će raditi umjesto mene? Mislim, ja ležim ispred TVa, a sprava radi? I skida mi kile...
    Imam loptu, imam vibromasažer, gledam ja njih, gledaju oni mene,... i ništa....

Quote Originally Posted by zumbulmama
    A jel ima neka sprava koja će raditi umjesto mene? Mislim, ja ležim ispred TVa, a sprava radi? I skida mi kile...
    Imam loptu, imam vibromasažer, gledam ja njih, gledaju oni mene,... i ništa....
    mrak si

daj te mi pomozite,jel netko zna gdje mogu kupiti cindy dvd,ali ne onaj što je večernjak prodavao na kiosku,jer taj imam...nago u crnom bikiniju-uglavnom nešto novi izazov se zovu vježbe....taj imam na video kazeti,a kazeta se pokvarila ,od silnog vježbanja

Maslačkica's Avatar

Da ne otvaram novi topik....

Uglavnom.... ja glasam uveliko za bicilo!!!! Zašto? Imala orbitrek, vježbala na njemu i klela se u njega, ALI sam prestala JAKO brzo, tj. nešto mi nije bilo ok na njemu, tj. premalo kondicije i preveliko opterećenje mi je bilo ma kako sporo ja pedalirala.
    U teretani (davnih godina - kada sam ODRŽAVALA težinu, a ne željela je izgubiti - tj.uvijek željela, a bila slijepa) sam uvijek vozila onaj koji se vozi sa nogama ispred, uvijek mi je obično biciklo bilo užasno!

I sada sa ovoliko kila i kada sam skontala da mi je kondicija stvarno nula, da me bole stopala, noge, kukovi, promijenila hod itd. odlučila kupiti biciklo iako su me svi odgovarali - mm koji je obećao da će ga baciti kroz prozor ako ne budem vježbala, s obzirom da je orbitrek skupljao prašinu mjesecima.

Vježbam 2 sedmice i ne mogu vam opisati koja promjena. Promjenu sam osjetila nakon 1. vježbanja, ali sam danas bila u trgovini i čekala 30 min. red - ništa me zabolilo nije stajala na svojim mišićima. Lakše se krećem, nisam toliko lijena, ne spava mi se preko dana, lakše mi se ustati i čučnuti... ma sve! Doduše - malo sam smanjila hranu, tj. kada se vježba ne možeš se prežderavati, jer se onda ne može vježbati (preteško je, srce lupa ko ludo).

Uglavnom, na svim spravama mi je puls bio previsok, na ovom biciklu - gdje mijenjam sama opterećenja i nema potrebe da bude veliko opterećenje uživam!!!!! NIsam mogla vjerovati da ću u 22h sjesti na biciklo tek toliko da izvježbam, namjestiti na 20 min. i onda još i PRODUŽITI 8 minuta sam... (a danas ću kao 20, jer sam dobila, pa rekoh...nisam čak ni htjela vježbati nego mi mišići i tijelo tražilo).

Ne znam koliko će me ovo držati - jer je sve tako kod mene kratkog vijeka i vraćam se prežderavanju, ali želim vam reći da bi možda bilo najbolje da prije kupovine odete u teretanu par puta i probate orbitrek i biciklo i vidite šta vas više ZADOVOLJAVA!

Ja sam super zadovoljna biciklom...i glasam za biciklo!

I podržavam vježbalice početnice, jer sam i sama takva... ALI treba mi malo više ideja za streatching!!! Mišići mi žude za rastezanjem....

big milky mum's Avatar

svaka čast!
    moj orbitrek isto služi ko vješalica

a da bi mi dobro došao..
    trebali bi svi mi lijeni početi vježbati isti dan
    pa bi se sramili priznati da zabušavamo

Page 1 of 2 12 LastLast