Kao ponosna vlasnica nove sušilice za veš, htjela bi vas pitati: Što NE sušite u sušilici?
Fino rublje? Robu s puno drukera?
Kao ponosna vlasnica nove sušilice za veš, htjela bi vas pitati: Što NE sušite u sušilici?
Fino rublje? Robu s puno drukera?
Veste, fine majice, košulje, dječje majice s osjetljivim naljepnicama, najlon čarape, grudnjake.
ja sušim sve. eventualno kratko i na nižoj temp
ja susim sve...
temperatura se moze namjestiti i za osjetljivije stvari pa onda nije problem... ako je nesto osjetljivije, tipa esti ili gridnjaka, onda okrenem na pola temperature i susim ne sat nego pola sata ....
jos nisam nista unistila
ja sušilicu koristim isključivo za ručnike, posteljinu i pamučni veš.
Par puta sam uništila košuljice (boja je izblijedila, a trapke su mi se stisnule - vjerojatno sam sušila na pre visokoj temperaturi i pre dugo-tako da sad više ne riskiram
)
ja sušilicu koristim isključivo za ručnike, posteljinu i pamučni veš.
Par puta sam uništila košuljice (boja je izblijedila, a trapke su mi se stisnule - vjerojatno sam sušila na pre visokoj temperaturi i pre dugo-tako da sad više ne riskiram
)
pa da -ovako bi trebalodaphne prvotno napisa
![]()
Ja imam neku sušilicu koja nema biranje temperature i trajanja, već programe. Tako možeš namjestiti na Bügelfeucht, Shranktrocken, Sensitiv, itd.
Ne sušim ništa što se može uništiti. A to su košulje, prvenstveno, jer koliko god je bubanj "kvalitetan", svejedno se cufaju rukavi i kragne. A ne da mi se baš kupovati 10 košulja svaka 3 mjeseca.
Ne sušim ništa s naljepnicama, ništa vuneno (bz obzira što mogu i to, jer u Mieleu "garantiraju" da se neće uništiti).
Naravno, i ništa pre-plastično.
sušim sve osim vunenih stvari
a kroz ljeto si posušim veš vani do polovice i onda ubacim u sušilicu na 20-30 min da mi lijepo sve omekša...
ja sušim sve, osim čarapa i štrampli (jako su mi se stisnule), a i majice su mi se stisnule, ali sam ih sušila na pamuk (iako od njega i jesu). sad sušim sve na niskoj temperaturi osim čarapa i štrampli i sve mi je pet.
ja sve direkt iz mašine u sušilicu i sve pet.
Doduše ova je neka pametnqa, sa senzorom, pa kad je unutra sve suho, gasi se, bez obzira na program!
Nebih voljela da mi krepa... :/
Kako imam sušilicu sa senzorom, sušim sve.
Pa čak i vunu, jer imam program za vunu.
Riana- i ja u ljeti tako radim da pustim da se malo posuši a onda u sušilicu! Uštedi se malo struje.
Tako i ja. Traperice s elastinom su mi se izoblicile. Neke majice koje su bile mjesavina pamuka i sintetike su se stisnule.loonalee prvotno napisa
Cini mi se da je najsigurnije susiti odjecu koja je od jedne vrste materijala: npr. 100% pamuk ili 100% sintetika. Ako je mjesavina, moze se izobliciti ili stisnuti. Pod izobliciti mislim da mi se elastin stisnuo, a pamuk ne, pa traperice nekako vuku i malo su cudne.
I još jedno pitanje: kad sušite velike stvari (plahe itd) jel ih prije stavljanja u sušilicu složite ili ih samo stavite unutra (onak bezveze, nesložene)?
U 6 popodne mi dolazi majstor složiti sušilicu i vjreujem da već negdje oko 8-9 navečer suuuuuuuuušim! 8)
Nikako ne sušim muževe košulje, hlače, majice, Matildinu odjeću. Jako mi ga zgužva, ne bi ga ispeglala ni ona tvornička pegla. I stavljala sam vrlo malo rublja na sušenje i sušila do pola, ali gužva i gužva.
Sada sušim bijeli veš, posteljinu, kuh. krpe i sl. I to moram odmah izvaditi iz sušilice i liejpo posložiti kako bi bilo lako za peglanje.
Sušilica Candy 2u1. :/
:/ , sad sam tek skužila da ustvari imam super sušilicu. Od kad je imam puno toga uopće ne peglam,a kamoli da mi gužva robu....
2u1 varijantu navodno treba izbjegavati.
Ja imam bosch- stara je 4god.
sve osim vesti i ništa mi se nije smanjilo.
niš ne slažem.Roza prvotno napisa
Imalm sam sušilicu kod rodtielja i meni se to nije svijdleo, smanjilo dosta stvari. Sada ju ni nemam i nekako mi ne fali. Tko zna, možda bih se predomislila da ju probam.
ne susim nikad kosulje i posteljinu, jer imam 2 u 1 pa bubanj nije veliki i to bi trajalao i trajalo :/ . vunu takodjer nisam susila.
vunu! fino sam si sredila par stvari u neznanju![]()
ja skoro 80% robe iz sušilice ne peglam , samo onak vruće složim. meni je moja mrak. ja sve iz mašine (6kg) utrpam u nju. uvijek je sve bolje kupiti odvojeno a ne 2 u 1. niš ne slažem prije stavljanja u nju, samo protresem
Ne sušim svilu, vunu i ostale fine materijale (npr. rublje od čipke).
Pamučno rublje (mm-ovo i dječje) i grudnjake na kojima piše da se smiju sušiti u sušilici, sušim.
Ništa ne sušim na visokoj temperaturi, sve stavim na najmanju, čak i ako je visoka temperatura dozvoljena.
I da, prema mojim standardima urednog, veš koji izađe iz sušilice uglavnom se mora peglati.
Dodajem: ne sušim ni košulje.![]()
Sintetiku ne nosimo, pa još nisam bila u prilici razmišljati o njoj. Stvari koje imaju u sebi mrvicu elastana, ali su većinom od prirodnih materijala (npr 95% pamuka) uglavnom imaju zabranu sušenja u sušilici, a ja se (nakon par neugodnih iskustava) držim preporuka proizvođača.
Sve osim vune.
Košulje izvadim malo prije ostalog rublja tako da budu taman za peglanje i sve 5.
Kako to izvedes? :? Naime, na uputstvima za moju suilicu pise da se susenje ne smije prekidati. Osim toga (ipak sam par puta prekinula), kada se prekine, onda je ves jaaako vruc i naglo izadje toplina - opasno i neugodno.Tinkili prvotno napisa
Ja košulje sušim na programu "pamuk - dosta mokro" (ona velika kapljica vode je nacrtana). Suši ih oko pola sata s tim da ih 10 min hladi. I taman su mi fino vlažnjikave za peglanje.
Šareni veš sušim na "Mix" (sintetika + pamuk jer je niža temp), a bijeli sušim na "pamuk - skroz suho". I to bijelo ništa ne peglam. Od šarenog peglam samo ono što MM nosi na posao. Ali da stavim na program za ormar, ne bi ni tada trebala peglati, ali me živcira da se ipak na tom programu mora malo prosušiti.![]()
Imam Gorenje i zadovoljna sam, a sušim baš sve.
Čak sam i vunenu deku (nisam trebala), pa mi je s dimenzija 200x220, došla na 200x200. Kako mi je bio problem kupovati tolike navlake, sad sam presretna što stane u normalne dimenzije navlaka. :D![]()