Koji bi mi preporučili?
Koji bi mi preporučili?
Nikad cula za ovaj prvi.
Tempur imam vec 5 godina i mogu sve najbolje reci o njemu. Jedina mana mu je ako ga zaboravis u autu, a vani je ispod 0, onda bude tvrd ko kamen, dok se malo ne stopli.![]()
Momze, kakav tempur imaš?
MM koristi onaj za korigiranje vratne kralježnice (L je veličine) jer ima strahovite probleme sa cirkulacijom u tom predjelu, ali ga je nakon godine dana odbacio. Sada žali što nije kupio obični, bez anatomskog oblika već onaj koji se sam prilagođava, jer kaže da mu ovaj samo pojačava bolove zbog neprirodno zabačene glave.
Ja od Billberbecka imam sve popolone i super su mi! Nisam nikad kupila njihove jastuke pa ti ne znam reci. Malac (skoro 4 godine) mi ima Tempur junior i ok mu je a ja sam imala tempur ali sam nakon konstantnih glavobolja odustala od njega i glavobolje prestale.....
I mi smo tempur addicted![]()
Imam ga vec 5 godina, a nedavno smo kupili i malome juniora - ne silazi s njega.![]()
Kod kupnje sam na probu dobila onaj tempur s udubljenjem (kao za korigiranje vratrne kraljeznice), medjutim, nisam ni noc mogla na njemu prespavati. Nije mi bilo svejedno niti dok sam se navikla na obican tempur, al sada stvarno ne mogu bez njega.
Momze, nisam isprobavala to sa smrzavanjem![]()
Za Billerbeck sam cula, al nisam znala da imaju i dobre jastuke.
Znači...tempur nekom' dobar nekom' ne...hm...
Gledala sam Billerbeckove jastuke: imaju anatomske (neke čudne dimenzije - jako su dugi), kod kojih se pere samo jastučnica i imaju normalne jastuke različitih punjenja, od kojih se kod nekih mogu prati i punjenje i jastučnica u veš-mašini.
Imam manjih problema kakvih AdioMarin M ima velikih, pa sad...a njemu tempur nije bil dobar...?
Mony, nisam znala da tempur ima obične jastuke? Gdje si ih kupila?
Zato neka prodajna mjesta daju jastuke na probu na par dana, jer nekome fakat ne pasu.Leelee prvotno napisa
MM je probao spavati na njemu dvije noci, al nije mogao, odustao je. Ja sam se navukla. Bitno je i kako se spava. Jer MM-u recimo i poplun i jastuk sluze za obgrlitiI voli jako visoko spavati na jastuku. Ja recimo sto nize to bolje.
Tako da ako ides na tempur probaj naci ljekarnu koja ce ti dati na probu. Ti uredno platis, samo oni ne provuku racun, pa ga mozes i vratiti.
Leelee prvotno napisa
Ne znam kako si shvatila ovo: obicne, jer sam tu rijec upotrijebila naspram onih s udubljenjem. Tako da mi je ovaj koji imam obican, ali i dalje anatomskog oblika![]()
Ja na svoje oči vidjela obične. Što znači obične? Bez anatomskih udubljenja, jednakog punjenja kao i ostali, obični jastuk za zdravu kralježnicu koji se formira prema osobi koja prisloni glavu, kužiš?Mony prvotno napisa
I sad mi je žao što nismo uzeli takve.
AdioMare prvotno napisa
E, sad ja ne znam sta tebi znaci obicne![]()
Jel to da su oblika kao obicni obicniili nesto drugo?
Ma mora postojati neka web stranica. Idem vidjet.
Surfnula sam. Jel' to taj običan tempurac?
http://tempur.com/page214.asp
imaju i ovaj:
http://tempur.com/page218.asp
Kod ova dva jastuka peru se samo presvlake, dok Billerbeckovih ima različitih vrsta "običnih", neudubljenih jastuka, potpuno perivih...različitih punjenja...
Nisam ni znala da Tempur proizvodi i te obicne jastuke.
Vjerujem da su izvrsni!
JA sam prošli tjedan kupila tempur (anatomski) jastuk! Mmmmm milina! Tih dana (prije kupovine) me počeo boliti vrat i više tog problema nema! JA sam oduševljena.I super mi je to kako se on postupno prilagođava pa se onak lagano spuštam, baš je nekako magično.
![]()
No da.. da ga recimo mogu modificirati i ja bi smanjila tu rupu u sredini koja stvara tu zabačenost unazad.
Ja sam Medium veličinu platila 590 kn.sorciere prvotno napisa
Hajde baš me zanima što ćeš reći za ovo nakon mjesec, dva. Meni to najviše smeta.Anita-AZ prvotno napisa
Molim te svakako javi!![]()
Ja sam si kupila jastuk od Odeje koji je napravljen
od pjene.
Pretpostavljam da je to neka imitacija Tempura,
premda mi je teta prodavačica rekla da je ta "pjena" tempur.
Platila sam ga oko 300,00 kn.
Uzela sam obični ravni jastuk, a imaju i anatomske.
Ja oduševljena!
Sad je i ovo upalo u kombinaciju za kupnju... imaju raznoliku ponudu jastuka:skviki prvotno napisa
http://www.odeja.si/sl/index.php?sv_...0,31,34&tid=41
Teško će biti izabrati...
Anita-AZ prvotno napisa
Ja zbog te rupe nisam ni kupovala taj s rupom![]()
ZAsto nisi probala onaj bez rupeMeni on vise pase zbog razlicitih polozaja pri spavanju.
Ja sam gledal jastuke od PerfectaDreams ovdje je link
http://www.perfecta.hr/index.php?pag...ct_group&id=30
Nesto su povoljniji od tempura (gotovo 50%) a cine mi se vrlo slicne kvalitete (nije tempur ali materijal slicnih osobina).
Da li netko ima iskustva s njima?
MM i ja imamo ovakve Tempur original jastuke:
http://tempur.com/page213.asp
i jaako smo zadovoljni, ne mogu zamisliti da spavam na običnom jastuku. Za navikavanje nam je trebalo cca tjedan dana, a MM je jako smanjio hrkanje od kad spava na takvom jastuku.
Ovakvi jastuk (millenium):
http://tempur.com/page212.asp
je, po savjetu tete iz Tempurovo zastupništva, prikladniji za jako debele ljude i za ljude sa specifičnim problemima vratne kralježnice kojima liječnik preporuči takav jastuk. Za većinu ljudi, bolji je onaj bez rupe.
Baš zbog specifičnih problema sa vratnom kralježnicom, MM kupio (u stvari ja njemu) taj jastuk. Prvo je mislio da je naknadne simptome podobivao jer slijedom bolesti i vremena to tako treba, ali kada je nakon godine i pol maknuo jastuk koji ga je tlačio, ipak se osjeća bolje. :/martinaP prvotno napisa
Uglavnom, zvuk poput piska koji "čuje" dok na njemu leži jasan su dokaz loše cirkulacije vratne kralježnice, a nije imala čim drugim biti potencirana u zadnje vrijeme već tim jastukom.
I meni je taj s rupom koma.
Još smo uzeli i prikladnu veličinu jastuka, pa dodatno i za to platili stotinjak kuna. A nismo ni tko zna koliko debeli ljudi, on cca 83, ja 75.
Žalim, žalim što nisam kupila običan.
...a gdje se prodaju Odejini jastuci? Pa da odem onda i razgledam sve jastučiće uživo...
Meni su rekli da je rupa za ljude koji spavaju na boku pa im malo uđe rame u tu rupu. A pošto ja spavam gotovo isključivo na boku, meni je millenium super!
Meni su rekli da je rupa za ljude koji spavaju na boku pa im malo uđe rame u tu rupu. A pošto ja spavam gotovo isključivo na boku, meni je millenium super!
izvini sto ti nisam ranije odgovorila....AdioMare prvotno napisa
dakle, moj tempur je M velicina i anatomski je (ovaj prvi link koji je MartinaP stavila)
Ja ih vidjela u Lanteinoj prodavanici posoblja u Bakačevoj ulici.Leelee prvotno napisa
A koji jastuk preporučujete za dijete i od kad (uskoro će 20 mj.)?
Mi koristimo sve od Billerbeck-a Faser 321 cart kissen i prezadovoljni smo .. to su jastuci punjeni sa sintetskim pahuljama tzv. airflocks i punjenje se moze i vadit i nadopunjivat + prednost sto ima dvostruku jastucnicu tako da jastuk bude tvrdji ili meksi .... perem ih u vesmasini i upravo sam u kupnji takvih istih jastuka za gostinjsku sobuLeelee prvotno napisa
![]()
Korisnici TEMPUR proizvoda, jeste li još uvijek zadovoljni/nezadovoljni?
Ima li netko TEMPUR madrac?
Ja svoj Tempur prodala za pol cijene.
I skroz sam zadovoljna.![]()
Uh...i ovo je više nego koristan odgovor.AdioMare prvotno napisa
Imam jedan Billerbeck
zadovoljna
ništa posebno
nisam baš puno jastuka promijenila u životu tako da ne mogu donijeti neku posebnu ocjenu, taj billerbeck je najskuplji i kao najkvalitetniji koji sam do sada kupila...
Imam Tempur Tradicional već petu godinu i ne bih ga mijenjala ni za šta (osim za novi).
Ja imam perfectin jastuk, i prezadovoljna sam.tweety prvotno napisa
Znam curu koja ima tempur madrac, znam da je bio straaaasno skup, e sad jel zadovoljna, neznam jer je nisam vidjela duze vremena. Ak te zanima i ne zuri ti se, podsjeti me za cca mjesec dana (tad cu je vidjeti), pa cu je pitati.
Ne, ne toliko mi se ne žuri kad sam čekala ovoliko.
Podsjetiti ću te.
Ja kad sam ovdje otisla u ducan da kupim taj jastuk jer imam problema sa vratom i to mi izaziva uzasne glavobolje, tip mi nije htjeo prodati.
On tvrdi da doktori moraju preporuciti kakav jastuk da se koristi.
Kaze da sad ja kupim neki jer ga reklamiraju dobrim za vrat ko zna jel bi meni odgovarao ili bi stvar ucinio jos gorom. A cula sam dosta puta da anatomski jastuci nisu bas za sve i sviju.
Uglavnom kad sam isla dotoru za kicmu i vrat rekao je da bi u mom slucaju najbolje pomogao vodeni jastuk. Kaze da sam uzela taj od tempure jos vise bi se unistila.
Da se razumijemo, on kaze da je taj jastuk super ali ne za sviju.
Uglavnom sad se spremam po taj vodeni jer mi se vrat koci vec treci put u mjesec dana.![]()
Naravno u svemu tome ne pomazu ni moje kile pa mislim da bi od tempure uzela ovaj za tijelo.
ja zapravo prvenstveno razmišljam o novom madracu.
nataša30, jel ti govorio što o madracu?
meni anatomski jastuci nisu nešto posebno. mislim da je to zato, jer najviše volim spavati na trbuhu, pa me ovaj bok nužan kod anatomskih smeta.
i ja takoVrijeska prvotno napisa
nije loš, ali i nije nešto revolucionarno
kupila sam ga radi glavobolja
koje su se istina prorijedile nakon što spavam na njemu
ali nisu skroz nestale
Za madrace sam cula sve najbolje. Mislim da se za dobar madrac uvjek isplati dati malo vise love. Ali opet ti ovisi o tome kakav madrac bas tebi odgovara. Recimo meni je ovaj od tempure premekan. Za moju kicmu mora nesto tvrdje pa sam se po tome ravnala.tweety prvotno napisa
ja nedavno kupila Billerbeck ali mi kroistimo manjih dimenzija 60x40 jedan 189 kn...zasad su dobri, zadovoljna sam.
MM izvadio malo punjenja jer voli niži jastuk, nije se zgrudalo punjenje, sve je perivo...
Zar nije tvrd :?Natasa30 prvotno napisa
Ja ga razmatram, jer sam mislila da je tvrd. Ok oblikuje se prema tijelu, ali mislila sam da ne utoneš.
Tempur tradicional nema "pojačani bok", već izgleda kao običan jastuk, samo je od njihovog materijala. Taj je i meni jedino bio opcija, jer također spavam na trbuhu/boku (što je najgora opcija za gužvanje lica 8) ).tweety prvotno napisa
Mozda je do mojih kilatweety prvotno napisa
Meni nije odgovarao.
Juce sam bas isla kupiti vodeni jastuk pa sam opet gledala sve od tempure. Muz i ja smo se valjali od smjeha jer kaze muz za jastuke da ima osjecaj ono da bi se probao okrenuti na tom jastuku a glava bi ostala negdje drugdje naspram tijela.![]()
Kupila sam ovaj vodeni i sam odredis koliko ti vode treba. Najvise je pet litara. Najmanje ja mislim litra i pol. Ja sam nasula pola i spavala sinoc ali moram jos koju noc da bi donjela bilo kakav zakljucak.
Ono sto mi je bilo sinoc vazno je da ne cujem vodu kako pljuska i fakat se necuje.
zar se taj jastuk ne mora, kao i vodeni krevet, grijati?
Ne. Zasto bi se grijao?tweety prvotno napisa