Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: ostvarivanje roditeljskih prava kod produženog porodiljnog

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    antoneta

Početno ostvarivanje roditeljskih prava kod produženog porodiljnog

Pozdrav svima. Javljam se ako mi netko može dati savjet vezano za ostvarivanje roditeljskih prava kod produženog porodiljnog, ali i kod onog klasičnog dječjeg doplatka. Uopće nemam pojma kako i gdje se to može raditi. Znači -1- Kako se dobiva dječji doplatak - ono kada se ima premalo sredstava po članu obitelji i -2- Ja sam doma sa 16-mj curicom jer je ranije rođena pa ostajem doma po rješenju CzSR zbog kako to oni kažu problema u razvoju i potrebne dodatne njege. to se navodno ostvaruje u Žajinoj ali ne znam kako ide procedura. Pomagajte vlastitim iskustvima.Hvala!

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Re: [b]MOLIM SAVJET[/b]

Citiraj antoneta prvotno napisa
    Pozdrav svima. Javljam se ako mi netko može dati savjet vezano za ostvarivanje roditeljskih prava kod produženog porodiljnog, ali i kod onog klasičnog dječjeg doplatka. Uopće nemam pojma kako i gdje se to može raditi. Znači -1- Kako se dobiva dječji doplatak - ono kada se ima premalo sredstava po članu obitelji i -2- Ja sam doma sa 16-mj curicom jer je ranije rođena pa ostajem doma po rješenju CzSR zbog kako to oni kažu problema u razvoju i potrebne dodatne njege. to se navodno ostvaruje u Žajinoj ali ne znam kako ide procedura. Pomagajte vlastitim iskustvima.Hvala!

meni su sve rekli u uputili me u CZSR. čudi me da tebi nisu. ja sam dobivala prije pet godina naknadu od 2.000 kn mjesečno, ali se više niš ne sjećam, jedino da su mi u CZSR rekli svekam moram ići da to dobijem

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

odi na topik njega djeteta nakon godine dana podforum Pravna pitanja

antoneta

Početno

Hvala. nisu mi ništa rekli jer je socijalna radnica koja me pripada po prezimenu već duže na bolovanju a mijenja je pripravnica koja je defektolog po zvanju i na svako moje pitanje uzvraća potpitanjem i napomenom da je pripravnica i defektolog.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

za ovaj drugi slucaj, kada si dobila pozitivno rjesenje komisije za dopust radi njege djeteta s tim rjesenjem ides u zajinu i imas pravo na 800kn dj. doplatka bez obzira na ostala primanja (te ti imas pravo na 2000kn)

evo, danas meni rekla soc. radnica.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja koristim dopust za njegu djeteta jer imam dijete s posebnim potrebama i to ostvaruješ na czss prema mjestu stanovanja.Moraš proći vještačenje i ipuni ti se obrazac 15 kod pedijatra,a taj obrazac ti daju u czss.Naravno imaš pravi i na osobnu invalidninu u iznosu od 1000 kn ako je dijete teže oštećeno,točnije ako komisija to odluči.Ali slijedom logike,ako koristiš porodiljni dopust do 3.godine djetetova života,odnosno do 7. godine,onda imaš pravo i na osobnu invalidninu.Nemoj nikad tražit tuđu njegu i pomoć,jer to iznosi samo 350 kn,a onda ne možeš imat inavalidninu.A dječji doplatak ti iznosi 831,50 kn i to rješavaš na Žajinoj,ali prije toga kupiš obrazac u Narodnim novinama i ispuniš i treba ti rješenje od czss radi ostvarenja uvećanog dječejeg doplatka.Uglavnom obrati se czss i sve ćeš dobit!Sretno!I javi se ako ti još negdje zapne,jer ja imam dijete s posebnim potrebama,tako da znam iz prve ruke

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I dobivaš 2000 kn porodiljne naknade da ne zaboravim to napomenut!!!!I sad su kao izglasali da će majke teških invalida imat doživotni status majki njegovateljica!!!Kao stupa na snagu od 01.10.2007. pa bile žive pa vidjele

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •