-
Mikrocistični jajnici
nikad nisam imala problema sa jajnicima ali nedavno su mi dijagnosticirani mikrocistični jajnici.
Ne znam kakav je problem s njima,što to zapravo predstavlja?
Nisu PCOS i hormonalni nalaz je bio u redu,pa ako tko šta zna?
-
Naziv mikrocisticni vise odgovara ultrazvucnom zargonu i znaci da po izgledu jajnici podsjecaju na policisticne i dok se ne provjeri da li se i ostali simptomi PCOSa podudaraju sa izgledom jajnika na ultrazvuku , do tada je dijagnoza mikrocisticni jajnici .. Za dijagnozu PCOS potrebno je imati sve simptome . Ako ostalih simptoma nema ( debljina , anovulatorni ciklusi , neredovne menstruacije , pojacana dlakavost , hormonski disbalans..) onda dijagnoza ostaje " mikrocisticni jajnici" koji su u biti isto sto i policisticni znaci jajnici su puni malih cistica koje na ultrazvuku izgledaju kao niska bisera recimo ali izostaju ostali simptomi PCOS-a . Nije to nista strasno .Neke zene zatrudne iz prve , nekima treba vise vremena .Vise ti je to sve pitanje srece nego tezine dijagnoze . Ako su ti hormoni u redu , onda nema sta da se sekiras . Trebala bi mjeriti BBT da utvrdis imas li ovulacije .
-
Hvala ti.
-
mene samo zanima..pošto mi je moj ginegolog "dijagnosticirao" mikrocistične jajnike da li se to može lječiti??? i što ako se ima sve navedene simptome PCOS-a???
-
Kaja, hormonska slika će odlučiti da li se radi o PCOS-u, ona je presudna. Sam PCOS se ne može izliječiti, ali se mogu liječiti njegove posljedice tipa izostanaka ovulacija, visokih ili niskih razina određenih hormona i sl.
-
ja sam ih imala i ostala trudna....jer su se ciste nakon nekog vremena same od sebe povukle
nemoj se živcirati, zdravo se hrani, bavi se nekakvom rekreacijom i to je to
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma