Bok i ciao!![]()
Ovo je moje prvo iskustvo u ovakvom dopisivanju i traženju odgovora, ali kažu: "Za sve ima prvi put".
Trebam odgovore na nekoliko pitanja, za koje sam od raznih ljudi pa čak i knjigovođa dobila različite informacije, pa sam malo...![]()
Nadam se da će među vama čitateljicama i čitateljima naći netko tko će mi znati pomoći.![]()
Dakle, stvari kod mene stoje ovako:
Sutra (31.03.07.) završava mi Ugovor o radu na određeno vrijeme od 3. mj.
Od nedavno sam na Komplikacijama u trudnoći.
Poslodavac mi je rekao da mi nažalost neći moći produžiti Ugovor jer bi mi morao plačati doprinose dok mi ne bude bolje, a to mu je previše rizično s obzirom na dolazeću sezonu...
No, međutim, ja danas saznajem da u ovakvom slučaju poslodavac NE SNOSI NIKAKVE TROŠKOVE, već bi bila na "teret države" (kako kažu).
- DA LI ZNATE ZA NEKI LINK IZ NPR N.N. GDJE TO TOČNO PIŠE? (Mooooožda, ukoliko imam pismeni dokaz za mog poslodavca koji bi potvrdio da on ne bi imao nikakve troškove dok sam na komplikacijama, moooožda bi mi čudom iiipak produžio Ugovor.)
A inače, ...ukoliko ne budem imala sreće sa produžavanjem Ugovora... :
KAKO DA OSTVARIM PRAVO NA NOVČANU NAKNADU...?
Evo, moja situacija je ovakva:
Prije ovog zaposlenja bila sam na Zavodu od 01.07.06.-31.12.06., a do tada u radnom odnosu godinama.
Sada mi je otvoreno bolovanje zbog Komplikacija do daljnjeg.
Neki su mi savjetovali da pod hitno pronađem drugi posao, da moram raditi, kako-tako, jer da neću ništa dobiti, drugi kažu "moožda nekih 800 Kn, a neki super optimisti kažu da dok ne ozdravim / dok se situacija ne stabilizira, da ne radim ni u ludilu i da će mi sigurno pripasti nekakav prosijek posljednjih 6 plaća (a ja radim od 02.01.07.)
UF, OVO JE BILO DUGO, ZNAM, ALI NISAM ZNALA KAKO SKRATITI, A DA NE PROPUSTIM KAKVU BITNU INFORMACIJU.
Nadam se da će se naći netko s razumijevanjem, znanjem i voljom da mi pomogne odgovorom.
Puno, puno hvala unaprijed!
Jedna nova mama