Evo, draga Ornela, mene zamrzivačice! 8)

Ponedjeljak:
Jučer sam skuhala puno goveđe juhe, koje će biti za skoro cijeli tjedan.
Za danas nam je ostala govedina na lešo iz jučerašnje juhe, pa sam riješila i današnji ručak. Uz to će biti i blitva na lešo- pravi "bolesnički" objed.
Kod juhe je važno je izvaditi svo povrće prije stavljanja u frižider, jer se inače stajanjem u frižideru dulje vremena, sve razbljecka i juha poprimi čudan okus. Zato svo povrće pojedemo odmah prvi dan, a ostatak bistre procjeđene juhe stavimo u frižider i vadimo samo onoliko koliko nam treba, zakuhamo svježe rezance, noklice ili drugu tjesteninu, posipamo s malo svježeg peršina i uvijek je kao svježa.

Utorak:
Od prošlog tjedna čeka u škrinji mljeveno meso na bolonjski, pa ćemo lasagne ili špagete. Lasagne možete pripremiti i večer prije s već ranije odmrznutim mesom, staviti u frižider i sljedeći dan samo ispeći. I pizza se može napraviti dan ranije i čuvati u frižideru (ili škrinji). Tijesto se digne i ispeče jednako kao da je svježe.

Srijeda- još ne znam, neko varivo...

Četvrtak:
Jučer sam skuhala i juneći gulaš (paralelno s juhom) i smrznula ga-posebno ću skuhati krumpir narezan na kockice i ubaciti. Uz to zelena salata.

Jučer se zaista nisam ubila od kuhanja, stvar je samo količine, vremenski dođe na isto, a uštedila sam si brige za dva dana.