Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: kada padne ostane bez zraka

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno kada padne ostane bez zraka

da li se to kad dogodilo vašim klincima?

do sada se to dogodilo par puta ali u zadnje vrijeme dosta često-mislim nije da on stalno pada ali kad se desi samo molim Boga da zaplače-sad me strah uopće pustit ga da hoda-a pošto Lucijan ima 14 mj to je nemoguće-neznam zašto tako ostane bez zraka nije da se tako jako udari nego se valjda prestraši,neznam šta da radim kad se to dogodi

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mozda ste me krivo shvatile ili se to stvarno nije nikome dogodilo
    ali to mi je bas nekako postao problem
    nisam mislila rec da je moj L nesto posebno nespretan ili da mi ne pazimo da se udari nego cisto ono normalno sta sva djeca produ dok ne prohodaju kako treba
    no dobro pitat cemo malo doktoricu pa cemo vidit sta ce rec

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

vjerojatno se radi o afektivnoj respiratornoj krizi. kada dijete krene plakati ostaje bez zraka nekoliko trenutaka (može trajati i minutu, dvije čak). nije ništa strašno, iako može djelovati vrlo uznemirujuće. izgubi se najkasnije do četvrte godine. probaj mu puhnuti u lice ako se opet dogodi. u svakom slučaju pitaj pedijatra.

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala na odgovoru
    to djeluje strasno kad se dogodi nadam se da ce brzo proc

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kad sam radila u SOS-djecjem selu imali smo klinca koji je svaki put gubio svijest kad se malo jace udario ili pao. Jednostavno se "navikneš", loviš ga da ne bubne glavom o pod, uhvatis ga, malo sprodrmas i vrati se. Nije nimalo ugodno, no kad znas da tak reagira znas i sto mozes ocekivati...proći će!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I Roku se to dešavalo, i ja sam se već sva kočila od straha. Probaj ga malo pošpricat vodom ili pljesnut pored njega glasno rukama, tak da mu odvratiš pažnju.
    Ja sam pitala pedijatricu za to ona je rekla da je to zacenivanje (iako bi se to Roku događalo samo kad bi pao i udario se a ne kod svakog plača)i da to ne bu napravil nikom drugom (tipa u vrtiću i sl) već samo nama, ali ja se baš s tim ne slažem.

Uglavnom prošlo je do neke 2-2,5 godine.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo,nama se to desilo nedavno,Zarica je pala(u fazi smo prohodavanja)i tako se zacenila od plakanja,ja sam se sjetila da sam bas ovdje procitala da treba ili lagano protrest ili puhnut i na svu srecu sve je bilo ok-tako da mi je jasno kako si se prestrasila

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Rebeki se to dešava od navršene godine dana (sada ima skoro 2 godine)...kod nje je slučaj afektivnih respiratornih kriza, odnosno kad jako zaplače, zaceni se i padne u nesvijest!!! Postupak je slijedeći....položim je na trbuh (najčešće na pod preko moje ruke) i lagano ritmično tapšem po leđima (preporuka pedijatrice). Kod lakšeg zacenjivanja samo puhnem u lice.

Nema straha, proći će )

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala cure na odgovorima isto nam je sve rekla danas pedijatrica,sad mi je lakse kad vidim da nismo jedini i da ce to proc s vremenom

prije nego rodis trebalo bi sve skole svjeta zavrsit

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •