Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: priprema pahuljica majcinim mlekom... kako?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno priprema pahuljica majcinim mlekom... kako?

pokusavala sam da nadjem odgovor na ovo pitanje, ali bezuspesno

gledam u prodavnici pirincane i psenicne pahuljice razlicitih proizvodjaca koje se pripremaju sa mlekom, i u svim uputstvima za upotrebu stoji da mleko treba prokuvati, pa ohladiti i onda ga upotrebiti za pripremu...

je l ovo vazi i ako koristim i moje mleko? da li i njega treba prokuvavati?

molim savet...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: priprema pahuljica majcinim mlekom... kako?

Citiraj miljica prvotno napisa
    gledam u prodavnici pirincane i psenicne pahuljice razlicitih proizvodjaca koje se pripremaju sa mlekom, i u svim uputstvima za upotrebu stoji da mleko treba prokuvati, pa ohladiti i onda ga upotrebiti za pripremu...

je l ovo vazi i ako koristim i moje mleko? da li i njega treba prokuvavati?

molim savet...
    svoje mlijeko nemoj nikako kuhati.
    prvo vidim da je tvoj bebac rodjen u 9 mjesecu, sto zanaci da nema ni puna 4 mjeseca. dohrana se savjetuje s napunjenih 6 mjeseci.
    a pahuljice koje se kuhaju s mlijekom se u pocetku mogu skuhati na vodi i onda mozes po zelji u gotove dodati svog izdojenog mlijeka. e da pirinac je ako se ne varam riza :/ . ona je ok za pocetak dohrane, ali psenica nikako radi celikalije. ona u tablicama ide kasnije. prvo startas s rizom, prosom i kukuruzom, tj. pahuljicama od navedenih zitarica. imas topic sa savijetima i listom kad koja namirnica vidi OVDJE

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e da ako su to one instant pahuljice, onda ih smmijesas samo s svojim mlijekom, bez da ga prethodno skuhas.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Odnosno, nije dobro da kuhas svoje mlijeko, jer tako ubijas zive tvari u njemu, a i radis si dodatni posao bespotrebno.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A iskreno mislim da ti je mnogo lakše da kupiš rižu u prodavnici i skuvaš za 5-10 minuta nego da se izdajaš za pahuljice. A i pahuljice su ipak nekako obrađene.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala na savetima
    svakako nisam planirala da pocnem sa nemlecnom hranom pre 6. meseca, samo sam htela da se pripremim na vreme
    moje se pitanje pre svega odnosilo na instant pahuljice od rize i drugih zitarica, naravno bez glutena i secera, a koje bih pripremala sa mojim mlekom...
    tablicu dohrane N. i ja proucavamo vec uveliko, pravimo planove i radujemo se unapred sta cemo sve isprobati... :D
    pisacu vam za jedno dva meseca kakva su nam iskustva...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Znači i ti si mama štreberka kao i ja.
    I ja sam mesecima unapred se informisala o dohrani, sedenju, sad o hodanju i prvim cipelicama (čak sam i vežbala kuvanje kukuruznog griza jer to nikad pre nisam radila )
    Inače ja sam od tih pahuljica odustala zato što mi je stvarno bilo teško da se izdojim toliko za pahuljice. Radije skuvam pirinač pa ako treba malo se izdojim unutra tak toliko da joj zamiriše mlekce. Ali da navučem neku količinu nisam mogla.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    da, ja sam ti "streber" ili sto bi moj bivsi decko rekao "molekul"

tako ti je to kad prvo dete rodis u 31-oj pa ti mozak radi i tamo gde treba i gde ne treba...

volim ja da sve to unapred natenane i do u detalja proucim i tek onda donesem odluku...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa sretno onda streberi . cekamo iskustva za koji mjesec

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo nas strebera da javimo kako nam ide

danas tacno punih 7. meseci, a sa dohranom smo jos uvek na pocetku. krenuli smo pre mesec dana, nudila sam namirnice po redu iz tablice... u pocetku je izgledalo obecavajuce, cak je n. i jeo po par kasicica tih prvih nekoliko dana... a od onda, nista... zero... otvori usta kad vidi kasikicu, ali kad mu hrana dospe u usta ili kaze brrrr ili drzi usta otvorena dok mu sve ne iscuri napolje... probali smo i sa miksanom, i gnjecenom i hranom u komadima, posebno ili u kombinaciji sa zitaricama... i nista...

mene to u principu ne brine, nudim skoro svaki dan, bez pritiska, pa se nadam da ce u jednom trenutku valjda sve da dodje na svoje mesto...

s druge strane imam dilemu, pa molim za savet. uvek se kao jedan od bitnijih uslova za pocetak dohrane navodi da beba treba da moze da sedi samostalno bar neki kraci period... e sad, posto n. to nije u stanju, da li to znaci da sacekamo sa dohranom jos neko vreme? a sta ako ne moze da samostalno sedi jos nekih par meseci, sto je koliko sam shvatila sasvim normalno...

uopste, u kom polozaju da ga hranim? ne mogu da ga drzim u krilu, jer ne vidim sta se desava, a pretpostavljam da stolica za hranjenje i sl. ne dolazi u obzir...

stvarno sam zbunjena... :? ... plz help

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Miljice, u istoj dilemi sam se i ja našla, pa pitanje postavila na pdf "ne puže 4", pa zaviri malo.Mi se tek učimo okretati, kod ft smo pitali za sjedenje i preporuka je ne, dok se sam ne posjedne. S dohranom sam ipak odlučila ne čekati, počeli smo s 6,5 mj. Nije baš oduševljen osim jabukom i ribom, a u dogovoru s ft sjedi kraće vrijeme ili u krilu ili u sjedalici. On može sjediti sam već mjesec i pol, ali ne može u taj položaj sam još uvijek. Nek se javi još netko kompetentniji ak može. Sretno!

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    I ja sam mesecima unapred se informisala o dohrani, sedenju, sad o hodanju i prvim cipelicama (čak sam i vežbala kuvanje kukuruznog griza jer to nikad pre nisam radila )
    Inače ja sam od tih pahuljica odustala zato što mi je stvarno bilo teško da se izdojim toliko za pahuljice. Radije skuvam pirinač pa ako treba malo se izdojim unutra tak toliko da joj zamiriše mlekce. Ali da navučem neku količinu nisam mogla.
    Zato ja već sada imam oko 3 litre izdojenog u frižu . Zalihe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •