Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 97 od 97

Tema: 'kako su rađale naše bake'

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nevjerojatno!!! pregenijalno!!!!!! bravo za tebe!!!!!!! ljubim te, a ti ljubi malog anđelčića!!!

ČESTITAM OD SRCA!!!!! :D

i zbilja, sad čekamo priču o dojenju na Jelačić placu...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bravo k2007!!! :D
    Znam kako ide ovo sa mijenjanjem stavova... ja sam kao trudnica na forumu branila epiduralnu, ali kad je došao čas za 2. porod nisam ju tražila, i nije mi krivo! I sad tupim protiv nje, upravo radi tog osjećaja ponosa kad sam i svjestan rodiš kako majka priroda zapovijeda.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

:D

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

:D

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pucam od radosnog smijeha!
    Bravo Ženo!

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Što da kažem, nego- ljubomorna sam! Bravo!

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako lijepa priča!!

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čudni su putevi Gospodnji! :D

Čestitke od srca.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Supersonican porod, bravo, bas mi je drago za tebe i bebuljicu, ma mrak!! I zapravo je jedino bilo bitno da znas da mozes, onako kako hoces...

Suuuuuper :D :D

btw: mislim da nas je puno s "onog" topica puuuuno vibralo da ovako i bude hihihi

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Čestitam! Baš mi je drago da si imala tako super porod i da si na najbolji mogući način saznala da postoje i bolje varijante od carskog. :D
    Nego, kako si uspjela izbjeći sve te intervencije? Jesi odbila brijanje, klistir... ili ti to nitko nije ni ponudio, očekujući da ćeš na carski?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidim još jednu prevratnicu (i sama sam jedna)

Bravo! Velike čestitke :D

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

:D čestitam od srca!!!

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

prekrasna priča!!
    Čestitam od !

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Prepisujem sve što su cure ispred mene već izrekle...posebno onoj hihihi (znala sam i nadala se potajno).

Trnci su me prolazili dok sam otvarala topic prvi put ... Ljudi moji pa zar je to moguće?

Genijalno! Super! Bravo :D ! Tako mi je drago zbog tebe i zbog bebača i zbog svih žena koje će pročitati tvoju priču i što si pokazala kako je krhka granica između za i protiv, i kako se naša majčica priroda pobrinula za sve .

K2007 čestitam i očekujem poziv za skupno javno dojenje, Banu pod repom .

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala na čestitkama...!!

...samo da se zna, nisam promijenila stavove koje sam branila - i dalje sam za demokraciju Svatko ima pravo tražiti ono što želi, i to na kraju dobiti. I dalje mislim da je bi carski trebao postati 'izbornom opcijom', ukoliko žena to želi. (igrom slučaja, mene je ova situacija dovela do razriješenja mojih psihičkih dilema, ustvari do toga da sama shvatim zašto sam carski htjela i zašto sam sada sretna što je ispalo kako je ispalo) No ipak me neki anđeo čuvao. Bila sam jedina na cijelom odjelu valjda koja nema ni jednog jedinog šava, primjerice! Doktor je rekao mojima da svo osoblje prepričava priču o ovom zbilja prirodnom porodu. Žao mi je što više žena, koje to od početka žele, nemaju na to 'pravo', odnosno kako ni carski ni neinterventni vaginalni (ovisno o izboru rodilje) nikako da postanu rutina u našim bolnicama. ...to jest, sada tek vidim koliko treba znoja proliti da se dočepaš onoga na što bi, po svakoj logici, trebala imati potpuno pravo, i potpunu kontrolu...

Nego, kako si uspjela izbjeći sve te intervencije? Jesi odbila brijanje, klistir... ili ti to nitko nije ni ponudio, očekujući da ćeš na carski?
    Ne mogu se točno sjetiti, jer sam cijelo vrijeme od kad su trudovi jače počeli bila u nekoj agoniji.......čudnom transu.. znam samo da sam primalju doslovce zgrabila za kragnu u jednom trenutku, i odlučno rekla neka zaboravi na ikakve rezove jer ne želim šavove. I slijedećeg dana pitala sam dr. Matijevića kako to da me nisu klistirali (pošto ostale cure jesu), a njegov odgovor je bio, uz smiješak - "pa vi ste moderna žena. zar ne čitate po internetu kako se borimo za nepotrebne intervencije?"

.....što se tiče Jelačić placa, vjerujem da će priča ipak malo pričekati. Još uvijek sam za "intimu mame i bebe" pri dojenju.

...pusa svima!!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

oops, krivo sam citirala doktora - "borimo protiv nepotrebnih intervencija", a ne "borimo za"

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Čestitke k2007!!! :D Čitala sam tvoje postove i znam koliko ti je bilo važno roditi na carski, i zato mi je jako drago da si kao prvo uspjela i dogovoriti takav porod(iako je sve krenulo drugim tokom)jer bi inače na ovaj prirodni sigurno malo drugačije gledala. A drugo, drago mi je kad već nije bio c.r. da ti je ovaj prirodni bio pozitivan koliko jedan porod može biti. Evo tamo gdje ti je sudbina malo uzela, na drugom mjestu ti je dodala. Uživaj u svojem malom zlatu!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cestitam i ja :D

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tako mi je drago da ti nije išlo po planu! Kažeš, odmah ti se beba nasmijala, kako savršeno... Bravo!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

K2007, jako sam sretna radi tebe. Danas sam baš nešto cmizdrava, pa evo i sada cmoljim

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cestitke

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Stigla sam oko 23 sata sa sve jačim trudovima, sve češćim. No ctg nije pokazivao trudove, rekli su mi neka ostanem ako hoću ali da se neću noćas poroditi. Ostala sam, naravno, jer nisam htjela biti jedna od onih koje je porodio taksist Da ne duljim, oko 3 sam jecala za epiduralnom..... oko 4 su mi objasnili da ako hoću na carski trebam pričekati jutro (za razloge me ne pitajte, to ću ja pitati doktora Klobučara ili nekog nadležnog...čisto iz znatiželje).... točno u 5 poslali su me u box i bilo je jasno da od mog carskog ništa, a bogme ni od epiduralne...U 6:45 na svijet je došao moj mali ljepotan, 3060 g, 49 cm. Kad su mi ga stavili na prsa odmah je prestao plakati, okrenuo se prema meni i nasmijao se.
    Rodila sam potpuno neinterventnim porodom, bez brijanja, klistiranja, dripa, bušenja vodenjaka, epiduralne, operativnih zahvata, ikakvog sredstva za smirenje ili protiv bolova, bez pucanja ili epiziotomije
    jedno svedsko ili norvesko istrazivanje pokazalo je da je u bolnicama broj neinterventnih poroda, brzih i nekompliciranih, koji idu po sistemu "nasih baka" statisticki znacajno veci u nocnim satima nego dnevnim.
    NIsu ispitivali zasto.
    Neki su ponudili moguce odgovore:
    Zato sto su ginekolozi ili primalje vecinom odsutni u vecem broju, ili su pospani ili spavaju ili manje orni da budu u blizini
    Zato sto je mrak, a to sisavkama vise pase za radjanje.

Cestitam!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Prekrasno i idilično, kao da nije u Hrvatskoj. Nakon onog čepa se i činilo da će Majka Priroda to sve uredit, nježno i blago, samo za tebe. Ovo je jedna od najljepših priča na forumu.
    A ovo o intervencijama ponoći je živa istina!

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Super priča! Čestitam od srca!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Saradadevii prvotno napisa

Zato sto su ginekolozi ili primalje vecinom odsutni u vecem broju, ili su pospani ili spavaju ili manje orni da budu u blizini
    Zato sto je mrak, a to sisavkama vise pase za radjanje.
    vrlo lako moguće... čudno je rađati prvi put i biti sam u mračnoj prostoriji. ali tada su definitivno jači majčinski instinkti, nego u prepunoj, preosvjetljenoj prostoriji... recimo, cura koja je rađala prije mene (rodila je otprilike kad su mene primili i smjestili u krevet), rodila je najgorim mogućim vaginalnim porodom. sljedećih dana nije mogla ni na wc, ni do wc-a, jedino su njoj dopustili da posjeta dolazi u sobu...još uvijek je u bolnici i držim joj fige da što prije izađe, iako sumljam :/
    moguće da se njoj to dogodilo jer je osoblju bilo vrijeme "prije spavanja", pa su htjeli sve zgotoviti što prije. tko zna... :?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sumnjam

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cestitam!! tako mi je drago!! sad cekam kad ce jedno grupno dojenje na trgu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma čestitam, bravo, kad sam pročitala sluzavi čep, pomislila sam pa neće valjda ...

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

čestitam na prekrasnom iskustvu poroda!!!

drago mi je da nije bilo onak kak si htjela i da ti se svejedno svidjelo

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

savrseno! cestitam!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Odlicna prica, divno je sto si u sebi nasla toliko snage za koju nisi ni znala da ju imas. To i meni daje nadu, da cu za 2 mjeseca uspjeti i ja pronaci nesto u sebi sto ce me voditi.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

cestitke!

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

super! bravo! čestitam!

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

čovjek snuje, a Bog određuje - stvarno lijepa priča

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Cestitam i :D za tebe i tvoju pricu koja je zaista zanimljiva i posebna!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koja predivna priča! Čestitam !

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cestitam

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ajme, kakav divan porod!
    Ja sam potpuna suprotnost tebi! Od početka sam se pripremala za prirodni porod (svi su mi govorili da će biti carski), izludila Matijevića svojim zahtjevima (na svakom pregledu ga pilila u mozak ), došla na SD u trudovima, odbijala drip i analgetike i na kraju- završila na carskom... Eh, što ti je sudbina!
    Čestitam od srca!

jozefina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sjajno! Sretna sam kaj ima i takvih pororda, previse ima losih iskustava. Zavidim ti i nadam se da ce i meni drugi puta biti lakse.

Pusa bebici!

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

čestitam! prošla sam i carski i vaginalni porod i, vjeruj mi, prirodno je uvijek bolje

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

vidiš,vidiš....bravo

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Cestitam, drago mi je da si imala super porod

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Divno je biti mama. I divno je biti žena. [/QUOTE

Predivna rečenica. SA ovakvom rečenicom zaista je poseban gušt krenuti u novi dan. Iskrene čestitke na lijepom porodu.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Čestitam!

Ja sam sanjala vaginalni i dobila dva carska. Nakon carskog uopće ne možeš sjedit nekoliko dana pa mi jednostavno ne ide u glavu da netko stvarno želi takvu rizičnu operaciju. Nemoj me krivo shvatit, ne napadam te, mislim da svatko ima slobodu izbora, al meni je carski nužno zlo, a ne jednakovrijedna opcija rađanja.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

bravo! i ja sam jako priželjkivala carski,a nakon svega drago mi je što doktori sa SD ipak nisu popuštali i zagovarali su prirodni vaginalni porod.
    Mislim da bi mi taj trenutak uvijek nedostajao...

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

sjecam se ove price od prije par godina i bas mi je drago da ste ju izvukle iz ropotarnice Kad sam procitala naslov bila sam ziher da ce krenuti lamentacije (pa onda cudenje, pa nece valjda i na ovom podf), ali opet me prica uspjela obradovati

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •