Results 1 to 10 of 10

Thread: rolat torta s bananama

  1. #1
    tih

    Default rolat torta s bananama

    jel zna netko kako točno napraviti fil u mlijeku za ovu tortu?meni bude rijedak

  2. #2
    tinkie winkie's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    ZD
    Posts
    2,297

    Default

    pogledaj ovaj topic, možda ti pomogne
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=30994

  3. #3
    tih

    Default

    ma nije taj.ova krema je sa jednim pudingom od vanilije,brašno,mlijeko,šećer,jaja i sve napravim kako treba...u hladno 1 margarin...izradim i pljas!zanima me samo postupak kuhanja,mućenja

  4. #4

  5. #5
    LeeLoo's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Istra
    Posts
    1,654

    Default

    ..uh,mljac.Evo,isprintala i ja.Budem probala to izraditi.izgleda jednostavno-a takvi mi jedino i uspiju...

  6. #6
    LeeLoo's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Istra
    Posts
    1,654

    Default

    dža može par pitanja glede te torte s bananama,danas je radim ( MMu rođendan... 8) ):
    1. u tijesto ide naravno-glatko brašno?a šećer-obični/u prahu?
    2.Jeli se može premazati s džemom ili može i marmelada?
    3. u kremu šećer u prahu?i-šta cijela jaja?i-koliko banana cca?
    4.Za koliki je promjer kalupa ovaj kolač?i-šlag se stavlja gore tek kad je sve ohlađeno?
    eto,toliko pa budemo malo glumili kuharicu.pitanja su možda malo .. he he ali nije baš da pečem kolače svaki dan..

  7. #7
    LeeLoo's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Istra
    Posts
    1,654

    Default

    ...podižem.

  8. #8
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    LeeLoo

    dža može par pitanja glede te torte s bananama,danas je radim ( MMu rođendan... ):
    1. u tijesto ide naravno-glatko brašno?a šećer-obični/u prahu?
    2.Jeli se može premazati s džemom ili može i marmelada?
    3. u kremu šećer u prahu?i-šta cijela jaja?i-koliko banana cca?
    4.Za koliki je promjer kalupa ovaj kolač?i-šlag se stavlja gore tek kad je sve ohlađeno?
    1.Biskvit je bolje raditi sa oštrim brašnom, od glatkog brašna naprave se grudvice, koristi se šećer - krištal
    2. Bolje je topal biskvit staviti na salvetu ili čist papir, smotati u roladu i kad se ohladi mazati đemom ili marmaladom, bitno je da ne curi iz rolada.
    3. U kreme koje se kuhaju isto ide kristal šećer. Šećer prah se mješa sa margarinom ili putrom. Cijela jaja se izmiksaju ,ne previše, i onda umješaju ostali dodaci.
    Banana kupi više 1,5-2 kg, što ostane - pojedete .
    4.Kalup - čini mi se da bi mogao biti od cca 25 cm, ako je veći bit će torta niža, ali možeš dobiti visinu dodatkom šlaga.
    Šlag se dodaje na kraju kad je sve ohlađeno.

  9. #9
    LeeLoo's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Istra
    Posts
    1,654

    Default

    ...bok kalimero-hvala,hvala....-al ja eto uspješno izradila kolač----...jedino što ga nisam biskvit rolala nego izrezala na 4 dijela pa poslagala jedan na drugi i između premazala džemom od breskve pa onda rezala i slagala u kalup.A u biskvit sam stavila glatko brašno i OK je ispalo.U kremu oštro.
    E da,pekla sam točno 13 min na 165 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici ( na programu-ventilator,tako mi s ekolači najbolje ispeku...) i super je ispao, super se ispekao..-jedino mi šlag nije bio baš nešto..ja više volim kad je kolač " samostojeći",da se šlag ne razliva-ali , opet, možda se šlag razlivao jer se kolač nije bio dovoljno ohladio-hladio se svega 2 sata,dulje nije stigao jer nam je bio ručak...-ali eto,sve u svemu-Ok!

  10. #10
    LeeLoo's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Istra
    Posts
    1,654

    Default

    ...bok kalimero-hvala,hvala....-al ja eto uspješno izradila kolač----...jedino što ga nisam biskvit rolala nego izrezala na 4 dijela pa poslagala jedan na drugi i između premazala džemom od breskve pa onda rezala i slagala u kalup.A u biskvit sam stavila glatko brašno i OK je ispalo.U kremu oštro.
    E da,pekla sam točno 13 min na 165 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici ( na programu-ventilator,tako mi s ekolači najbolje ispeku...) i super je ispao, super se ispekao..-jedino mi šlag nije bio baš nešto..ja više volim kad je kolač " samostojeći",da se šlag ne razliva-ali , opet, možda se šlag razlivao jer se kolač nije bio dovoljno ohladio-hladio se svega 2 sata,dulje nije stigao jer nam je bio ručak...-ali eto,sve u svemu-Ok!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •