juhica, blitva pod ulje i polpete od tikvica
danas samo povrće
od ove vrućine nisam ni gladna nešto
juhica, blitva pod ulje i polpete od tikvica
danas samo povrće
od ove vrućine nisam ni gladna nešto
ma baš ništa specijalno, ali brzinski... i s nutellomsasana prvotno napisa
;
lisnato tijesto razvaljaš na tanko, razrežeš na trake, pa na trokute, svaki namažeš s nutellom, dobro zarolaš da ne curi - i u pećnicu dok ne porumene. onako mlake pospeš šećerom u prahu - i navali narode![]()
anek to zvuči tako fino mmmmmmmmmmmmm![]()
moram to probati
![]()
danas toć od junetine sa puuuuuuuno povrća
mislim da će riža biti prilog
špageti milanez i malo tikvica na gril tavi...osim ak mi nesjevne neki super recept sa tikvicama
Kaj nitko više ne kuha?![]()
Danas sam sprtljala nekakvu juhu od povrća (rajčica, mrkva, celer, korabica, grašak i poriluk), a nakon toga štrudle po želji - bučnica sa sirom, bučnica s makom i savijača od višanja.
Sutra će biti piletina s mahunama, još nisam sigurna jedino hoće li biti varivo ili dinstane mahune. Ako budu dinstane, uz njih bude salata od svježeg zelja i pire krumpir.
ja uz bebacha uživam u blagodatima mamine i bakine kuhinje malo za promjenu...još malo, a onda krećem opet u akciju![]()
jučer sam imala musaku od balančana
za danas sam napunila paprike
jedva čekam ručak![]()
oslić pečen u foliji s povrćem + blitva i krumpir
oslić pečen u foliji s povrćem + blitva i krumpir
danas imam nastavak od juce - uljevak od tikvica (domacih), mljac!
kupus s povrćem
odledila iz zaliha teletinu s bižom, još malo poma na salatu i eto
koje povrće???apricot prvotno napisa
Ja se ne znam maknuti dalje od mrkve i krumpira sa kupusom.
Dosadilo mi, a dijete voli kupus pa ga kuham 1x tjedno.
A kupus u paradajzu iliti "kupus na crveno"? To ti djeca obično obožavajulara01 prvotno napisa
.
juhica od poriluka, pohana piletina (volimo avijaciju) sa pire krumpirom, salata od domaćih mahuna - za moje ukućane, a ja ću sebi buzaru od miješanih školjki (jučer ih je moj tata izvadio iz mora)
uz luk, mrkvu i češnjak, tikvica, paradajz, paprika, patlidžan... po malolara01 prvotno napisa
možda dodam i dva krumpira
kupus samo na četvrtine narežem
i zalijem gore sokom od rajčice
To i kuham, samo ponekad ubacim koji krumpir. Najčešće ne.Dream prvotno napisa
Papriku, patliđan i tikvice nisam nikada miješala sa kupusom, ali sljedeći tjedan budem![]()
Hvala.
varivo od povrća (kelj, mrkva, celer, rajčica, poriluk, krumpir ...) i teletinu
Juha od povrća (skoro svaki dan je radim jer mladunac želi, mijenjam samo omjere i vrste povrća, te ga režem svaki dan na drugačiji način da nam ne dojadi), riža smeđa i bijela, umak od šampinjona i piletine u bijelom vinu, zelena salata i za desert torta od čokolade, oraha i naranči sa šlagom.
Kaj je Božić?Ja Alnatura juhu iz vrećice i tako već danima, pa mi sline cure na ove opise.
ulovila sam te. 8)Mima prvotno napisa
danas špagete, preko njih: prodinstala na ulju i češnjaku namočene sušene vrganje, dodala nasjeckanu kuhanu blitvu, malo brašna, mlijeka, kockice raznih sireva i na kraju vrhnje za kuhanje.
MMu je danas rođendan pa zatoMima prvotno napisa
(doduše, i on i dijete su doma pa kuham svaki dan).
jučer sataraš i krmenadle na naglo
danas grašak s junetinom
juha od povrća sa noklicama i pizza sa sirom
jučer: varivo od mahuna (recept moje bake) + mesna štruca
danas: pastrve + krumpir i blitva
sutra: varivo od kelja + neko meso
danas radim musaku od tikvica + piletinu na gril tavi![]()
juha od brokule
picek s mlincima
torta s marelicama i bademima
prekjučer: pileći paprikaš
jučer: musaka
danas: svinjeći but u umaku + njoki
Kak radite te musake od patliđana i tikvica? STavite to povrće umjesto krompira ili?
...plavu ribu u pećnici na buzaru,krumpir na lešo i zapečene paprike.![]()
jucer: mahune na varivo
danas: juha od povrca, kuhani krumpir, pohane tikvice
juhica
pečene punjene tikvice
salata
Patliđane sam oprala, narezala na ploške debele oko 1 cm, posolila i ostavila malo na salveti da puste vodu, te ih popržila s obje strane na malo ulja u Tefal tavi (jednom sam radila s više ulja, ali oni sve popiju i musaka je bila masnaaaaaa...), opet stavila na suhu salvetu da upije višak masnoće.andiko prvotno napisa
U vatrostalnu posudu ide polovica patliđana, zatim mljeveno meso koje je prodinstano na luku uz dodatak češnjaka, soli, papra i muškatnog oraščića te ohlađeno i u njega lagano umiješan snijeg od 3-4 bjelanjka. Na vrh ide druga polovica patliđana i sve se zalije s 2 dl vrhnja za kuhanje u koje su umiješana 3-4 žutanjka. Pečem dok se ne zarumeni na oko 200 stupnjeva, treba oko 30tak minuta.
..puretina s blitvom i bešamelom gore pa to zapečeno u pećnici i mrkva na maslacu plus pomidor salata...![]()
LeeLoo, molim te moze recept zvuci njami...mi danas ribu (rijecnu) i blitvu iz vrta. sutra kuha sveki...plavu ribu u pećnici na buzaru![]()
Pikantnu ribu u listu u banani, riza s povrcem, ananas u slafrogu s umakom od meda i sladoledom od vanilije.
Maxime kako radiš rižu sa povrćemMaxime prvotno napisa
![]()
MM je imao grah od jučer![]()
A ja tjesteninu s račićima i šampinjonima u vrhnju.
YO: ako treba prijevod na HR javi!
Vegetables in coconut milk
1 cup coconut milk
romi, ovaj recept sam ti ostala duzna:
Quick Spinach with Sesame Seeds Ingredients
2 lb Spinach, small leafed 1 Clove garlic, minced
2 tb Peanut or other nut oil 2 tb Sesame seeds, toasted
2 tb Soy Sauce Black Pepper, freshly groun
1 tb Lemon juice
Instructions for Quick Spinach with Sesame Seeds
Rinse spinach carefully, but leave branches attached to roots. Drain thoroughly and pat dry. In small bowl, combine soy sauce, lemon juice, and garlic. Heat oil in wok over high heat. Add spinach. Stir with pancake turner to gently keep spinach moving. Cook about 1 minute, until tender. Remove from heat. Sprinkle with soy mixture and toasted sesame seeds. Season to taste with pepper. Mix to blend.
Danas juhica od janjetine, gulaš od janjetinei njoke,za salatu tko šta želi (rajčice, paprika, krastavci), a za desert idemo na sladoled
danas imamo faširance i krumpir salatu