domaće trgance sa domaćim sirom i kajmakom i salatom od paradajza![]()
domaće trgance sa domaćim sirom i kajmakom i salatom od paradajza![]()
rizoto sa zelenom lecom, tikvicama i mrkvom.
za veceru bruskete s paradajzom i mocarelom.
danas malo vegetarijana.
desert? nemam pojma. nesto sa suhim vocem, probably.
Drage moje, moram vam pohvaliti musaku od patlidžana koju sam prvi puta radila, i kušala, moram priznati.
Zaista fantastičan obrok!
Kako već neko vrijeme ne jedem krumpir, pitam se kako je ikada moglo bez patlidžana![]()
Za moj ukus kulinarkin recept je OK, ako se pojača doza patlidžana i smanji količina mesa na minimum (koju sam već reducirala, ali nedovoljno).
Ja bi ovo papala. Njam.white_musk prvotno napisa
Ja danas idem u restoran. MM jede ostatke portugalske salate od jučer.
danas kalorije-hehe!
dolaze mi gosti pa radim šnicle u umaku od senfa i marmelade te pire i vjerovatno salata od graha!
idem u goste
na jelovniku vege lazanje mljac!
nesto ti cesto navracas na ovaj topic....maria71 prvotno napisa
![]()
juce zelena krem juha, srdele i mjesana salata i za desert vocna salata
danas ostaci juhe od juce, krilca na gril tavi i MM ramstek. prilog tikvice i ptalidzani sa gril tave...ali to tek veceras ...do tada lubenica, breskve i sljive. :D
minestrone i pašta s tunom.
kuhani kukuruz uz kavu.
pečeno pile pomes i salata iz interšpara![]()
ja ću ćušpajz od mahuna od jučer a MM ću napraviti sataraš (ja to ne volim)
sutra knedle sa šljivama i paradajz juhu
Teleća juha, kuhana teletina, njoke i (da isprobamo jel čemu) SMS-ova pašticada.
manistra na pome i jaja![]()
ljudi moji kakva gozba!!! kakva slast!škarpina pastrva i šaran s puuuuno češnjaka peršina maslinova ulja i limuna! jao kako je bilo dobro!
![]()
Ja danas za ručak jedem zrnati svježi sir, paradajz i pureću šunkericu, a za večeru zdinstana pileća jetrica s kruhom.
MM-u sam skuhala varivo od povrća bez mesa, a s obzirom na količinu koju sam skuhala, to ćemo varivo jesti i sutra.
Juha od povrća a domaćim rezancima, meni i L. tijesto sa tikvicama i sirom, MM pileći saft.
Danas sam napokon kuhala :D
juha od gljiva i pravila seljačku pitu![]()
![]()
nemam inspiraciju!inače sam luda za povrćem ali u zadnje vrijeme nekako zavrćem nosom kada pomislim da bih napokon opet trebala praviti karfiol, brokulu ili kelj! :shock:
sutra vjerovatno pohana riba bez ičega!![]()
mi danas kupili pečenu kokoš i pome. prvi dan nakon tjedan krekera i juhe da sam jela, nisam još mogla i kuhat. sutra se nadam povratku u normalu ...
ma meni je ta sms pašticada čisto okej.
nisam je još kupila za doma, al smo jeli kod frendice koja je vegetarijanka, ubacila je to na njoke.
naravno da sam ja sanjala mesinu pod umakom...
nije mi se kuhalo danas.
kupila sam si konzervu špek fileka nakon 100 godina.
muž je jeo na poslu.
imam u frižu tu sms pašticadu a nisam nikada jela domaću pa ne znam s čim da to usporedim. :? mada me malo odbijaju svi oni sastojci- suhe šljive grožđice štoli!? :?
nikad nisi probala?! viruj, te sljive se ni ne osjete, ne bi ni znala da su unutra. grodjica nema.mozarela prvotno napisa
ja pravila lazanje, jako je vruce ali moja cura to voli (i MM) pa eto...
a sta bi mogla sa bolonjezom koji mi je osta od lazanja sutra napravit? ima li netko dobar savjet (da nije manistra, ne volim sa manistrom, nekako mi je presuho...)
Od jučer mi ostalo kuhane junetine i juhe. Zakuhala sam juhu i malo junetine ostavila unutra, a od ostatka mesa + luk, paprika, rajčica, ribana mrkvica, grašak napravila umak. To pomiješala s trobojnim šarafićima, uz to krastavci s lukom i vrhnjem i mrak!!
Za sutra je junior naručio špinat, pire, jaje na oko.
Napuni palačinke pa ispohaj. Posluži sa umakom od jogurta i senfa i zelenom salatom.malena beba prvotno napisa
Mi danas pljeskavice s ajvarom/kečapom, sutra ovo kaj malena beba ne voli.
Jučer varivo od buća sa krompir pireom i junećim faširanim šniclama.![]()
Danas, riža sa povrćem, za MM pećeno pile, i kupus salata.
danas minestrone (za koju su MM i sveki rekli da je odlicna) i kolac od mrkve
a sutra ovisi o inspiraciji a nije da je falisvakih pol sata mi se nesto drugo jede- trenutno vodi pasta sa aritcokama i tunom...ali vidjet cemo.
[quote="brigita2Napuni palačinke pa ispohaj. Posluži sa umakom od jogurta i senfa i zelenom salatom.
.[/quote]
moze ovo malo poblize?? ja bas i ne volim kuhat...
jučer: šalša i integralni špageti
danas: paradajz juha, frigani pišmolji, blitva s krumpirom
sutra: jadranske lignje (najvjerovatnije u pećnici s krumpirom)
Jučer je bila piletina na indijski (moji će me zamrziti - otkako sam otkrila taj recept na forumu radim ga svaki tjedan), miješana salata.
Za desert prefina torta od sira koja se ne peče i gotova je doslovno za par minuta, a po njoj preljev od kupina (domaći).
Danas su bili trobojni makaroni, umak od piletine, paprike, luka, tikvica i vrhnja, zelena salata i desert zadnji trzaji torte.
Ja mislila da si već pojela i javljaš dojmove.malena beba prvotno napisa
![]()
Spečeš palačinke i na svaku staviš žlicu dvije bolonjeza. Zamotaš ko sarmice pa paniraš s jajima i mrvicama (prezlima). Pečeš u dubokom ulju. U čašu tekučeg jogurta umješaš 2 male žličice senfa i pomješaš.
Osim toga možeš izdubiti paradajze, napuniti ih bolonjezom, staviti malo sira gore pa u vruću pečnicu da se nakratko zapeče.
Ili napraviti musaku od krumpira ili musaku od patliđana.
danas lazanje! njamiiiiiiiii!![]()
baš sam fini ručak danas skuhala:
luk, kolutići mrkve, kockice krumpira, cvjetići cvjetače i kockice bundeve - sve na pol dinstano na pol kuhano, na gusto.
uz to pileći file na naglo i krastavci - salata.
ja sam danas rucla ribu s gradela i krumpir - njam, njam
sutra - kupus bili i snice na naglo
Danas Lazanje s doacim bešamelom mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :D
Vinski gulaš.
musaka - krumpir i mljeveno
proljetna juha,pečeni svinjski šnicli i čujspajz od mahuna,kisela cikla domaća izrada,desert kraš krošuljice
Piletina s Mascarpone sirom, ruzmarinom i prsutom, krumpir/hren pire, mahune, zelena salata, rozata za desert i cokoladne trufle uz kavu
Postoji i Što danas kuhate, 37. dio! Ovaj treba zaključati! Ideemooo...
juhica od povrća.
piletina s gljivama u umaku od sira i vrhnja. naribana mrkva za salatu.
savijača s jabukama.
sta je tijesto sa tikvicama i sirom???? Pohane tikvice???Ena prvotno napisa
ja pretpostavljam da su tikvice i sir mješavina kojem se prelije manistra.
manistra?vidra prvotno napisa
![]()
bas me interesuje sta je jel volim i tikvice i sir.
Danas za rucak sam naravila juhu od povrca, pohane tikvice i pogacu![]()