Stranica 14 od 30 PrviPrvi ... 4121314151624 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 1451

Tema: Što danas kuhate /36. dio/

  1. #651
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    meni uz ribu najbolje ide - ništa.
    samo poslije kruhom pokupim maslinovo ulje.

  2. #652

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Postovi
    377

    Početno

    danas: pileći paprikaš
    sutra: krpice sa zeljem

  3. #653
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno mi

    mi danas pašta fažol i matovilac na salatu. Evergreen.

  4. #654
    nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    529

    Početno

    danas grah i suho meso,
    jučer teleći krmići i mahune

  5. #655
    lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    524

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    moj sinek izrazio želju /naravno zbog istoimenog crtića/ da mu danas napravim RATATOUILLE i ja napravila, svidjelo mu se, a i meni
    i ja sam ga vidjela u crticu al daj nam reci jel fino?
    to je neki franc. specijalitet?
    nesto s tikvicama?
    znam samo da je bio hrana siromasnih i vojnika i da je od povrca, al reci jel to nesto sto se isplati probati?

  6. #656
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Danas minestrone juhu i quiche od poriluka a sutra špinat, pire i pureće šnicle.

  7. #657
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Citiraj mima prvotno napisa
    quiche od poriluka
    Može recept?

  8. #658

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Varivo od mahuna.

  9. #659
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    grah s povrćem.

  10. #660
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Danas-Rižoto od piletine
    Jučer-roštilj

  11. #661
    xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    214

    Početno

    danas pileći perket, sutra grah

    srijeda ćušpajz od mahuna + neko meso (najvjerovatnije svinjska rebra)

    četvrtak kelj ćušpajz + neko meso (najvjerovatnije faširano)

    petak riba + krompir i grah salata

    ovo je valjda prvi put da smo se MM i ja dogovarali što ćemo jesti cijeli tjedan, valjda će onda tako i ispasti, "viškove" ćušpajza (ako ih bude) ću najvjerovatnije smrznuti tako da ću biti mirna i za koji dan drugi tjedan a tko zna, možda i rodim ovih dana pa će isto tako dobro doći

    za vikend ćemo još vidjeti ali mislim da ću u nedjelju dinstati juneće šnicle u saftu pa neke knedlice od kruha uz to ako ću imati snage

  12. #662
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Citiraj Linda prvotno napisa
    Citiraj mima prvotno napisa
    quiche od poriluka
    Može recept?
    25 dag brašna
    12 dag maslaca
    1 jaje, sol
    1 žlica kiselog vrhnja

    Od ovog se umijesi prhko tijesto i pusti da stoji na hladnome. Stavi se na dno i sa strane okruglog kalupa, izbode vilicom.

    Pola kile poriluka se opere i razreže po duljini, pa se prokuha u kipućoj slanoj vodi. Ocijedi se i nareže na sitne komadiće. Rasporedi se po tijestu.

    Pomiješa se dva jaja, 2 dl slatkog vrhnja, sol, papar i žličica sjeckanog vlasca (fakultativno) i prelije po poriluku. Peče se u zagrijanoj pećnici na 200 C oko 35-40 minuta.


    Ovo sam radila prvi puta otkad se Lea rodila; nije joj se svidjelo :/ MM-u i meni je to uvijek bilo fino. Mislim da bi mogla ubaciti nekakvu šunku ili sir u nadjev, pa bi bilo privlačnije.

    Danas smo imali slanutak sa tjesteninom.

  13. #663
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Danas varivo od kelja i ostaci mesa od juče.
    Sutra grah sa koljenicom.

  14. #664
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Hvala, Mima. Čekala sam jučer recept, ali ga nisam dočekala, pa sam napravila običan čušpajz od poriluka. Drugi put obavezno radim tvoj quiche.

  15. #665

    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,139

    Početno

    Pileća juha
    Rižoto s povrćem (pome, paprike, narendana mrkva, celer i koraba) i piletinom, zapečen u pećnici

  16. #666

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Grah varivo s kobasama.

  17. #667
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Vinski gulaš od junetine

  18. #668
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Juha od kuhanih štrukli (cure će samo ovo), šampinjoni s jajima, zelena salata.

  19. #669
    (maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Zg, IR
    Postovi
    2,187

    Početno

    jučer: povrtna juha, rižoto sa plodovima mora, zelena salata
    danas: bolonjez i zelena salata (volimo salčatu )
    sutra: gravče na tavče najvjerojatnije

  20. #670
    madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    245

    Početno

    Danas smo pravili varivo od brokule,poriluka,paprike i krumpira te bečke šnicle i zelena salata

  21. #671
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Danas riba, sutra pureći bolonjez

  22. #672
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,835

    Početno

    varivo od mahunarki svih vrsta, boja i oblika
    domaća cikla na salatu

  23. #673
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,835

    Početno

    Citiraj bucka prvotno napisa
    juha od bundeve (radila ju po 1x u zivotu), pasticada sa njokima i zelena salata! :D
    daj molim te recept, jel bila dobra?
    čitamo svaku večer 3* juhu od bundeve, i naravno da je sad moramo skuhat

  24. #674

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Slatko zelje.
    Sutra ću pastrve na roštilju s krumpir salatom i juhu od cvjetače.

  25. #675
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Danas lazanje sa povrćem

  26. #676
    madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    245

    Početno

    rižot od sipe i totana, domaća cikla za salatu

  27. #677
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,835

    Početno

    rjetki petki kad imamo meso+krumpir a ne neku moju bljuzgu
    znači teleća juha, teletina lešo, restani krumpir, šalša od poma, matovilac+rotkvica+mladi sir za salatu.

  28. #678
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    rižoto od poriluka i šunke

  29. #679
    madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    245

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa
    rižoto od poriluka i šunke
    Daj pošalji recept za ovaj rižot

  30. #680
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Recept je od irenes ali ne znam jesam li ga zapamtila u potpunosti - uglavnom, ja na maslinovom ulju popržim oko 20 dag šunke narezane na kockice, dodam oko pola kile poriluka koji sitno nasjeckam, malo pirjam dok poriluk ne omekša, pa dodam oko 20 dag riže. Pomalo zalijevam vrućom juhom od kocke (iz DM-a). Negdje na pola kuhanja dodam jednu malu konzervicu graška. Na kraju dodam malo parmezana i pustim da stoji prije serviranja poklopljeno pet minuta.

  31. #681
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    vrlo slično tako i ja radim, samo što stavim faširano umjesto šunke.

  32. #682
    madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    245

    Početno

    Hvala isprobat ćemo dodala bi u omiljene da si ga prijavila na coolinarici

  33. #683
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Juhu od govedine i tijesto sa špinatom

  34. #684
    madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    245

    Početno

    juha od puretine domaće, šnicle u saftu s bijelim vinom,krumpir s slaninom iz pećnic,dom cikla

  35. #685
    malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    8,636

    Početno

    Citiraj madi prvotno napisa
    juha od puretine domaće, šnicle u saftu s bijelim vinom,krumpir s slaninom iz pećnic,dom cikla
    moze recept? za sve osim cikle

  36. #686
    madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    245

    Početno

    juha od puretine domaće
    2x mrkve,celrov korijen,komadić crvene babuške paprike,jedan pureći batak ali bilo bi bolje da je meso os prsa s malo sala i sve kuhaš cca.1 sat, bilo bi dobro da prije prvu vodu baciš od mesa kad baci ključ dva a zatim dodaš povrće pred kraj malo rezanaca za juhu i vegete i to je to.
    šnicle u saftu s bijelim vinom
    Svinjeske šnicle istućeš namažeš senfom i vegetom,zatim uvašaljaš u brašno stvaiš u tavu za pečenje s režnjom češnjaka i kad se počme peči dodaš malo bijelog vina i podlijevaš s vodom ali ne puno

    krumpir s slaninom iz pećnici
    Pekač dobro namažeš s maslacem dodoaš krumpir na ploške ili kao ponfrit isjeckan zatim posoliš i na kraju dodaš slaninu i staviš sve peći bilo bi dobro da se slanina doda pri kraju meni se sva sasušila jer sam je stavila skupa s krumpirom

    TO JE TO NADAM SE DA ĆE TI SE SVIDJETI DOBAR TEK

  37. #687
    malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    8,636

    Početno

    hvala

  38. #688

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa
    Citiraj Linda prvotno napisa
    Citiraj mima prvotno napisa
    quiche od poriluka
    Može recept?
    25 dag brašna
    12 dag maslaca
    1 jaje, sol
    1 žlica kiselog vrhnja

    Od ovog se umijesi prhko tijesto i pusti da stoji na hladnome. Stavi se na dno i sa strane okruglog kalupa, izbode vilicom.

    Pola kile poriluka se opere i razreže po duljini, pa se prokuha u kipućoj slanoj vodi. Ocijedi se i nareže na sitne komadiće. Rasporedi se po tijestu.

    Pomiješa se dva jaja, 2 dl slatkog vrhnja, sol, papar i žličica sjeckanog vlasca (fakultativno) i prelije po poriluku. Peče se u zagrijanoj pećnici na 200 C oko 35-40 minuta.


    Ovo sam radila prvi puta otkad se Lea rodila; nije joj se svidjelo :/ MM-u i meni je to uvijek bilo fino. Mislim da bi mogla ubaciti nekakvu šunku ili sir u nadjev, pa bi bilo privlačnije.

    Danas smo imali slanutak sa tjesteninom.
    Kako cu "odokativno" izvagati maslac i brasno? Ima li neka mjera u kasikama ili soljama?

  39. #689

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    I jos nesto - jel bas slatko vrhnje ide u preljev?

  40. #690
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Ja sam zadnji put stavila vrhnje za kuhanje (slatko je masnije pa je sa njim valjda i slasnije )

  41. #691

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Danima se kanim da probam, ali definitivo cu morati da dodam neki sir u nadjev (MM predlaze i suho meso ) pa javim kako je ispalo

  42. #692

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Postovi
    86

    Početno

    Citiraj ninet prvotno napisa
    Citiraj Mima prvotno napisa
    Citiraj Linda prvotno napisa
    Citiraj mima prvotno napisa
    quiche od poriluka
    Može recept?
    25 dag brašna
    12 dag maslaca
    1 jaje, sol
    1 žlica kiselog vrhnja

    Od ovog se umijesi prhko tijesto i pusti da stoji na hladnome. Stavi se na dno i sa strane okruglog kalupa, izbode vilicom.

    Pola kile poriluka se opere i razreže po duljini, pa se prokuha u kipućoj slanoj vodi. Ocijedi se i nareže na sitne komadiće. Rasporedi se po tijestu.

    Pomiješa se dva jaja, 2 dl slatkog vrhnja, sol, papar i žličica sjeckanog vlasca (fakultativno) i prelije po poriluku. Peče se u zagrijanoj pećnici na 200 C oko 35-40 minuta.


    Ovo sam radila prvi puta otkad se Lea rodila; nije joj se svidjelo :/ MM-u i meni je to uvijek bilo fino. Mislim da bi mogla ubaciti nekakvu šunku ili sir u nadjev, pa bi bilo privlačnije.

    Danas smo imali slanutak sa tjesteninom.
    Kako cu "odokativno" izvagati maslac i brasno? Ima li neka mjera u kasikama ili soljama?

    isto to radim, ali sam zadnji put u smjesu vrhnja, jaja dodala i kravljeg sira, i nije loše

  43. #693

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Postovi
    86

    Početno

    jučer za večeru radila slane maffine sa mrkvom i porilukom
    jako fino i ukusno

    u brašno se doda naribana mrkva i sitno nasjeckani poriluk (mogu i tikvice), u smjesu se ulije mlijeko pomiješano sa maslacem i jajima
    može se peći u kaupu za mafine ili u normalnoj tepsiji

    sa nekom salatom (zelena,cikla), super

  44. #694
    xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    214

    Početno

    jučer kelj i piletina

    danas rižoto, opet s piletinom, juha i zelena salata

    za sutra stvarno nemam ideju za sada, možda napravim neko tijesto

    u petak krumpir i grah salata i riba al još nisam sigurna koja

    u subotu planiram kuhati sarmu pa da odmah stavim i u zamrzivač jer termin je tu pa da imam malo zaliha u zamrzivaču za poslije poroda

  45. #695
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    kupus "načetvoro".
    sutra, ne znam.
    za nedjelju... još manje.

  46. #696
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Mi danas paradajz juhu i štrukle, sutra pileću juhu i tjesteninu sa brokulom, u nedjelju špinat, pire i pureće šnicle, u ponedjeljak slanutak, u utorak karfiol cušpajz, u srijedu piletinu sa porilukom, u četvrtak ribu, u petak pečenu piletinu

    Znam i dalje, sve do Uskrsa (uključujući Uskrs, a bome i uskršnji ponedjeljak)

  47. #697
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    blagotise!
    meni panika što dućani neće raditi nedjeljom jer ja odlučujem u podne, ako je nedjeljni ručak u 13h

  48. #698
    malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    8,636

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa
    Mi danas paradajz juhu i štrukle, sutra pileću juhu i tjesteninu sa brokulom, u nedjelju špinat, pire i pureće šnicle, u ponedjeljak slanutak, u utorak karfiol cušpajz, u srijedu piletinu sa porilukom, u četvrtak ribu, u petak pečenu piletinu

    Znam i dalje, sve do Uskrsa (uključujući Uskrs, a bome i uskršnji ponedjeljak)
    i kupila si svu spizu sve do uskrsa i dalje

    sala mala, blago ti se, ja odlucujem dan po dan. a di si to sve zapisala?
    jel se ti meniji ponavljaju ili kako? samo sam znatizeljna

  49. #699
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Ne, ali ću slijedeći tjedan naručivati hranu preko interneta pa sam napravila plan ručaka (ručkova?)tako da prema njemu mogu napraviti popis namirnica. Odlučila sam naručivati dva puta mjesečno, zato radim za dva tjedna (inače za tjedan), namjera mi je smanjiti troškove za hranu jer mi svi govore da previše trošim :/ A di sam zapisala - pa u dokument koji se zove "Plan ručkova (ručaka?) za dva tjedna" Imam i dokument "Shopping lista" A što se menija tiče .. da, ponavljaju se, vidiš da stalno jedemo piletinu .. ja ne volim baš crveno meso, a dijete pak ne voli bez mesa ..

  50. #700

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    osso bucco, palenta, mjesena salata i manima domaca orahnjaca za desert

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •