meni uz ribu najbolje ide - ništa.
samo poslije kruhom pokupim maslinovo ulje.
meni uz ribu najbolje ide - ništa.
samo poslije kruhom pokupim maslinovo ulje.
danas: pileći paprikaš
sutra: krpice sa zeljem
mi danas pašta fažol i matovilac na salatu. Evergreen.
i ja sam ga vidjela u crticu al daj nam reci jel fino?anek prvotno napisa
to je neki franc. specijalitet?
nesto s tikvicama?
znam samo da je bio hrana siromasnih i vojnika i da je od povrca, al reci jel to nesto sto se isplati probati?
Danas minestrone juhu i quiche od poriluka a sutra špinat, pire i pureće šnicle.
Varivo od mahuna.
grah s povrćem.
danas pileći perket, sutra grah
srijeda ćušpajz od mahuna + neko meso (najvjerovatnije svinjska rebra)
četvrtak kelj ćušpajz + neko meso (najvjerovatnije faširano)
petak riba + krompir i grah salata
ovo je valjda prvi put da smo se MM i ja dogovarali što ćemo jesti cijeli tjedan, valjda će onda tako i ispasti, "viškove" ćušpajza (ako ih bude) ću najvjerovatnije smrznuti tako da ću biti mirna i za koji dan drugi tjedan a tko zna, možda i rodim ovih dana pa će isto tako dobro doći![]()
za vikend ćemo još vidjeti ali mislim da ću u nedjelju dinstati juneće šnicle u saftu pa neke knedlice od kruha uz to ako ću imati snage
25 dag brašnaLinda prvotno napisa
12 dag maslaca
1 jaje, sol
1 žlica kiselog vrhnja
Od ovog se umijesi prhko tijesto i pusti da stoji na hladnome. Stavi se na dno i sa strane okruglog kalupa, izbode vilicom.
Pola kile poriluka se opere i razreže po duljini, pa se prokuha u kipućoj slanoj vodi. Ocijedi se i nareže na sitne komadiće. Rasporedi se po tijestu.
Pomiješa se dva jaja, 2 dl slatkog vrhnja, sol, papar i žličica sjeckanog vlasca (fakultativno) i prelije po poriluku. Peče se u zagrijanoj pećnici na 200 C oko 35-40 minuta.
Ovo sam radila prvi puta otkad se Lea rodila; nije joj se svidjelo :/ MM-u i meni je to uvijek bilo fino. Mislim da bi mogla ubaciti nekakvu šunku ili sir u nadjev, pa bi bilo privlačnije.
Danas smo imali slanutak sa tjesteninom.
Danas varivo od kelja i ostaci mesa od juče.
Sutra grah sa koljenicom.
Hvala, Mima. Čekala sam jučer recept, ali ga nisam dočekala, pa sam napravila običan čušpajz od poriluka. Drugi put obavezno radim tvoj quiche.![]()
Pileća juha
Rižoto s povrćem (pome, paprike, narendana mrkva, celer i koraba) i piletinom, zapečen u pećnici
Grah varivo s kobasama.
Juha od kuhanih štrukli (cure će samo ovo), šampinjoni s jajima, zelena salata.
jučer: povrtna juha, rižoto sa plodovima mora, zelena salata
danas: bolonjez i zelena salata (volimo salčatu)
sutra: gravče na tavče najvjerojatnije
Danas smo pravili varivo od brokule,poriluka,paprike i krumpira te bečke šnicle i zelena salata
varivo od mahunarki svih vrsta, boja i oblika
domaća cikla na salatu![]()
daj molim te recept, jel bila dobra?bucka prvotno napisa
čitamo svaku večer 3* juhu od bundeve, i naravno da je sad moramo skuhat![]()
Slatko zelje.
Sutra ću pastrve na roštilju s krumpir salatom i juhu od cvjetače.
rjetki petki kad imamo meso+krumpir a ne neku moju bljuzgu![]()
znači teleća juha, teletina lešo, restani krumpir, šalša od poma, matovilac+rotkvica+mladi sir za salatu.
Recept je od irenes ali ne znam jesam li ga zapamtila u potpunosti - uglavnom, ja na maslinovom ulju popržim oko 20 dag šunke narezane na kockice, dodam oko pola kile poriluka koji sitno nasjeckam, malo pirjam dok poriluk ne omekša, pa dodam oko 20 dag riže. Pomalo zalijevam vrućom juhom od kocke (iz DM-a). Negdje na pola kuhanja dodam jednu malu konzervicu graška. Na kraju dodam malo parmezana i pustim da stoji prije serviranja poklopljeno pet minuta.
vrlo slično tako i ja radim, samo što stavim faširano umjesto šunke.
Hvala isprobat ćemo dodala bi u omiljene da si ga prijavila na coolinarici
juha od puretine domaće, šnicle u saftu s bijelim vinom,krumpir s slaninom iz pećnic,dom cikla
moze recept? za sve osim ciklemadi prvotno napisa
![]()
juha od puretine domaće
2x mrkve,celrov korijen,komadić crvene babuške paprike,jedan pureći batak ali bilo bi bolje da je meso os prsa s malo sala i sve kuhaš cca.1 sat, bilo bi dobro da prije prvu vodu baciš od mesa kad baci ključ dva a zatim dodaš povrće pred kraj malo rezanaca za juhu i vegete i to je to.
šnicle u saftu s bijelim vinom
Svinjeske šnicle istućeš namažeš senfom i vegetom,zatim uvašaljaš u brašno stvaiš u tavu za pečenje s režnjom češnjaka i kad se počme peči dodaš malo bijelog vina i podlijevaš s vodom ali ne puno
krumpir s slaninom iz pećnici
Pekač dobro namažeš s maslacem dodoaš krumpir na ploške ili kao ponfrit isjeckan zatim posoliš i na kraju dodaš slaninu i staviš sve peći bilo bi dobro da se slanina doda pri kraju meni se sva sasušila jer sam je stavila skupa s krumpirom
TO JE TO NADAM SE DA ĆE TI SE SVIDJETI DOBAR TEK
Kako cu "odokativno" izvagati maslac i brasno? Ima li neka mjera u kasikama ili soljama?Mima prvotno napisa
I jos nesto - jel bas slatko vrhnje ide u preljev?
Ja sam zadnji put stavila vrhnje za kuhanje (slatko je masnije pa je sa njim valjda i slasnije)
Danima se kanim da probam, ali definitivo cu morati da dodam neki sir u nadjev (MM predlaze i suho meso) pa javim kako je ispalo
ninet prvotno napisa
isto to radim, ali sam zadnji put u smjesu vrhnja, jaja dodala i kravljeg sira, i nije loše
jučer za večeru radila slane maffine sa mrkvom i porilukom
jako fino i ukusno
u brašno se doda naribana mrkva i sitno nasjeckani poriluk (mogu i tikvice), u smjesu se ulije mlijeko pomiješano sa maslacem i jajima
može se peći u kaupu za mafine ili u normalnoj tepsiji
sa nekom salatom (zelena,cikla), super
jučer kelj i piletina
danas rižoto, opet s piletinom, juha i zelena salata
za sutra stvarno nemam ideju za sada, možda napravim neko tijesto
u petak krumpir i grah salata i riba al još nisam sigurna koja
u subotu planiram kuhati sarmu pa da odmah stavim i u zamrzivač jer termin je tu pa da imam malo zaliha u zamrzivaču za poslije poroda
kupus "načetvoro".
sutra, ne znam.
za nedjelju... još manje.
Mi danas paradajz juhu i štrukle, sutra pileću juhu i tjesteninu sa brokulom, u nedjelju špinat, pire i pureće šnicle, u ponedjeljak slanutak, u utorak karfiol cušpajz, u srijedu piletinu sa porilukom, u četvrtak ribu, u petak pečenu piletinu![]()
Znam i dalje, sve do Uskrsa (uključujući Uskrs, a bome i uskršnji ponedjeljak)
blagotise!
meni panika što dućani neće raditi nedjeljom jer ja odlučujem u podne, ako je nedjeljni ručak u 13h![]()
i kupila si svu spizu sve do uskrsa i daljeMima prvotno napisa
![]()
![]()
sala mala, blago ti se, ja odlucujem dan po dan. a di si to sve zapisala?
jel se ti meniji ponavljaju ili kako? samo sam znatizeljna![]()
Ne, ali ću slijedeći tjedan naručivati hranu preko interneta pa sam napravila plan ručaka (ručkova?)tako da prema njemu mogu napraviti popis namirnica. Odlučila sam naručivati dva puta mjesečno, zato radim za dva tjedna (inače za tjedan), namjera mi je smanjiti troškove za hranu jer mi svi govore da previše trošim :/ A di sam zapisala - pa u dokument koji se zove "Plan ručkova (ručaka?) za dva tjedna"Imam i dokument "Shopping lista"
A što se menija tiče .. da, ponavljaju se, vidiš da stalno jedemo piletinu
.. ja ne volim baš crveno meso, a dijete pak ne voli bez mesa ..
osso bucco, palenta, mjesena salata i manima domaca orahnjaca za desert