odojka (kremenadli) i krumpača (krumpir pecen u rolu)(kako bi rekao nas mali susjed)
paradajz salata
za desert: krema od dinje i neki kolac s bananama (imam viska slatkog vrhnja i banana)
odojka (kremenadli) i krumpača (krumpir pecen u rolu)(kako bi rekao nas mali susjed)
paradajz salata
za desert: krema od dinje i neki kolac s bananama (imam viska slatkog vrhnja i banana)
Riblja juhica, zeleni rezanci s gamberima, 'up side down cake' sa sumskim vocem i kruskama
Domaća pileća juhica, pureći ražnjići sa šampinjonima na roštilju, pomrfit.
Za desert - bućnica.
Cuspajz mahune i piletina na saftu
izvadila sam iz zamrzivača toć od junetine i povrća
nisam jučer stigla kuhati
goveđa juha sa njokicima i super sendvici s benzinske![]()
kuhala ja danas!anek prvotno napisa
![]()
jel stavljas nesto od zacina ili samo posolis?
Pileći paprikaš - sa noklicama i graškom.
ovo tek sad vidimzhabica prvotno napisa
odlično izgleda
idem pronaći šta je ovo i kako spremate
Quiche s pomidorima, mozzarelom (prava, ne ona domaca plasticna) pancetom i svjezim bosiljkom i mjesana salata.
Jucerasnje varivo od mahuna je zavrsilo u skrinji nakon sto smo spontano otisli na klopu kod Baltazara![]()
jučer sam punila lignje s pršutom i gorgonzolom (jer sam to imala u frižideru) + blitva s krumpirom
danas radim faširance i krpice sa zeljem + goveđa juhica
za sutra sam bez ideje....
varivo od mahuna (domacih :D ) i kobasice
desert: dinja i banana sa sladoledom i slagom
danas: punjene paprike od jucer + palenta
sutra: rizi-bizi i pohanci, juha i salata
danas nema kuhanja![]()
na poslu smo i mm i ja pojeli malo pizze
moram smisliti šta večeras
kod nas se za veceru kuha kukuruz...
granadir marš (vratio me okus i miris u djetinjstvo)
kuhana buča
šnicli u toću i pire
za prste lizati je ispalo![]()
Povrtna juha, pečena piletina, riža puna paradajza i paprike i luka, salata paradajz i paprike.
Nešto kao ajngemahtec od pilećih bataka, bučnica sa sirom, bučnica s makom (iz škrinje obje, samo trebam ispeći).
Juha od buće (istinabog iz vrecice, ona neka iz dm-a) s przenim bucinim sjemenkama, sampinjoni s bulgurom.
Onda jos i bucnica, kad dodju gosti.
danas su muževi bili kod nas na ručku
imali smo juhu od povrća i pečenje
za desert smo imali rolat od maminog džema od šljiva
Danas - ništa!
Jučer smo roštiljali, ostalo je svega na pretek, danas ćemo samo nastaviti dalje!
e danas smo mi u svekrve - imendan joj je![]()
MS daj recept za bučnicu s makomMalaSirena prvotno napisa
pliiiz.
![]()
Danas dinsana piletina i složenac od ptliđana, tikvica i paradajza.Valja će biti dobar taj složenac prvi puit ga radim, mm j već najavio da će on za prilog kruh i salatu jesti
Ako je to složenac u koji se preko povrća stavlja Travnički sir onda znam o čemu se radi i to je da prste poližeš!Kosjenka prvotno napisa
Ako nije taj, daj recept, pliz!
Juče pravila pitu od prase i šampinjona (mmmmmm), strašno je volim, a vole je i oni koji ne vole prasu (poriluk).
mm ipak pojeo složenac..ništa posebno, red patliđana i tikvica, malo paradajza pa raznih sireva i bijelog luka i poklopila sa patliđanom, to sam pekla pod folijom nekih pola sata zapekla sa vrhnjem za kuhanje i bilo je mljac...najbolje kod složenaca mi je što se može stavit unutra sve što smisliš, voliš ili što imaš u frižideru![]()
Evo mogu ti ja napisati recept (kao origigi Međimurka). To su inače moje omiljene štrukle, i obavezno ih pečem kad hoću neke goste impresionirati bogatstvom međimurske/ zagorske kuhinje. Dakle, mene su baka i mama učile ovako: oguliš i naribaš 1-1,5 kg tikvica ili buće, mrvicu to posoliš i pričekaš 10-ak minuta da puste vodu, pa ih izgnječiš (vodu baciš). U tikvice dodaš 1-2 jaja, par žlica šećera, 1 vanilin šećer, naribanu koricu limuna, malo cimeta, par žlica kiselog vrhnja, 1/2 ili malo više vrećice MLJEVENOG maka. Sve dobro pomiješaš, filaš kore, poslažeš u tepsiju, i prije pečenja ih premažeš ili uljem ili kiselim/ slatkim vrhnjem (ja ih nekad premažem samo uljem i s par žlica vrhnja, a nekad ih zalijem mixom slatkog i kiselog vrhnja tako da plivaju u vrhnju, a kad su ispečene onak "drhte" u njemu... mmmmm samo za pogledati a kamoli za pojesti). Kad se malo ohlade, pospeš ih šećerom u prahu. Za par minuta ti neće ostati ni jedna u tepsiji!thalia prvotno napisa
![]()
Ja nisam oriđiđi Međimurka pa radim drugačijeBecky prvotno napisa
- u tikve pripremljene kak si gore napisala umiješam vrhnje (mileram), rasporedim ih po kori na koju sam nabacala male komadiće maslaca, posipam makom i šećerom i to je to.
Danas mi se ne kuha pa idemo u Nokturno u Skalinskoj: fino & jeftino![]()
Sutra mi se opet ne kuha pa prijatelje i djecicu vodimo na rostilj u Mlinarici![]()
ja ne znam šta ću danas
zaboravila sam izvaditi iz frizera nešto pa sad ne znam šta bih :?
ovako i ja, pa sad smislila nešto i upravo počistila 2. tanjur slijedećeg:alkemicar prvotno napisa
![]()
prodinstala na maslinovom patliđan i tikvice narezane na kocke, dodala paradajz narezan na sitno, suhi bosiljak, papar, sol, žlica aceta balsamica, malo limunovog soka...predivno nešto.
skuhala malo fuža, pomiješala i navalila
Miješane mahunarke pojačane s malo slanutka, ječma i sušenog graška ... kuhane kao varivo u rajčici. Ispalo njam.
Pileća juha. Odrezak s roštilja, cikla salata koju sam dobila od tate. Uz to sam na maslinovom ulju popirjala luk, šampinjone, nekoliko rajčica, 2 češnja češnjaka i dodala u to 2 šake riže. S bosiljkom i origanom, te malo, malo, parmezana ispao je odličan prilog uz odrezak.![]()
Danas nisam ni ja znala što bi, a nije mi se kuhalo pa sam pojela "samo" zelenu salatu s tunjevinom, jajem, crnim maslinama, i kaparima, začinjenu koprom, maslinovim uljem i limunovim sokom.![]()
Musaku - po prvi put u životu, ispalo je njam![]()
Osim mesa, dodala sam (u meso ) tikvice, žutu i naranđastu mrkvu, rajčicu, papriku i naravno luk. + šampinjone kad sam slagala.
Juneća juha sa griz knedlima, polpete od riže i piletina sa tikvicama i mrkvom u umaku od vrhnja
juha od brokula i mrkve, špageti sa škampima, rikula
Jučer jednostavno varivo od tikvica ( od začina samo sol i češnjak )
danas pohani patlidžani i popečci od kukuruznog brašna plus zelena salata
sutra kuhana janjetina s povrćem tvz kalja ili bosanski lonac
( da počela sam redovitije kuhati, opušta me, lijpo je zamišlato da su patlidžani koji cvrče u ulju neki ludi koje te živciraju )![]()
![]()
patlidžani koji cvrče u ulju neki ljudi koje te živciraju
pohani patlidžani, sataraš, pire krumpir, salata od krastavaca
sad sam smislila što ću sutra:
piletina na roštilju, kuhani krumpir & tikvice s maslinovim uljem, grčka salata.
poslije svega borovnice sa sladoledom i lubenica![]()
Može recept pliz. Za polpete i piletinu.Mama Natasa prvotno napisa
Maria71strašna si
![]()
danas sam skuhala krem juhu od tikvica (home made), tjesteninu (pužiće) sa domaćim sirom i vrhnjem zapečene u pećnici, i mješanu salatu.
MM je imao musaku od jučer jer ne klopa sir 8)