možda se i sveki navukla na forum!
mi danas karfiol na lešo i šnicle na naglo
možda se i sveki navukla na forum!
mi danas karfiol na lešo i šnicle na naglo
sinocnji iftar: tarhana na paradajzu, pecene roge na salatu i pileci file s umakom od kikiriki-putera s kikirikijem. somun, pa onda naknadno sladoled.
danas cu nesto s curetinom i vjerovatno integralne spagete.
bog ti da prevedi:wewa prvotno napisa
iftar, tarhana, roge (paprike?), somun... ništa ne razumin...![]()
nije zaista :shock:Janoccka prvotno napisa
zar je to normalna pojava?
iftar - obrokštrigica prvotno napisa
tarhna - ono "kiselo" tijesto za juhu, tarana
roge - špic crvene paprike
somun - ma znaš šta je somun!
apri, hvala...
ne znan šta je somun....
pa ono u šta se stave ćevapi!
http://www.camo.ch/Images/somun2.jpg
aaaaa, lepinja... to mi reci...![]()
dobro me plaćaju
nadoknadicu ti baklavomapricot prvotno napisa
![]()
HA, znam šta je baklava![]()
a ja došla vidjeti kakvu kalorijsku bombu danas spremaš! 8)
danas losos u zavezljaju i kuhana cvjetaca i brokula,
sutra moja verzija bosanskog lonca ali umjesto kupusa stavljam karfiol.
danas mozda napravim i cupavce ali nikako da nadjem recpet po mom ukusujos mi je teze kad sam skuzila koliko verzija ( i diskusije o istim ima na forumu
)
wewa, tarhanu mogu staviti u bilo koju supu ili mora biti poseban? danas sam na trznici vidjela da prodaju i bila je crvenkasta a sjecam se da je moja ujna bas takvu pravila pa bih i ja pokusala ovih dana
juha, teleći šnicli frigani i frigane paprike
Danas mahune.
I zaboravih napisati u nedjelju da su mi kaneloni ispali.
S tim da sam ih punila samo sa bolonjezom i prelila sa >vrhnje+ribani sir+jaje+parmezan> i sve posipala parmezanom.
u biti mozes u bilo koju - no tarhana ima malo kise stih i ako se pravi bez paradajza, a ta crvenkasta je s dodanim paradajzom, pa je jos kiselija - zato ja ne bih koristila juneci ili teleci saft, meni te supe budu ionako kisele. radije nesto povrcno ili pileceMoMo prvotno napisa
![]()
riblja juha, sarun lešo i salata od kumpira...
AM
aha, ti ne čitaš moj topic o spizi koju je kuhala moja baka (a i ja danas)...tamo imaš recept...
![]()
Jučer su bile tortilje, a danas je juha francaise.
Sutra će biti juha iz škrinje, u nju ću ubaciti kuhano povrće, pečena jaja po želji sa salatom od paradajza i luka, bučnica sa sirom.
Ja sam danas dinstala pileće batake u to dodala četvorine krompira i varivo od spanaća. Baš je bilo fino.![]()
Posle sam sa mm olizala malu teglicu eurokrema![]()
Telece pohance, spinat, krumpir pire, jedva cekam![]()
žitna juha i buncek... kiseliš za salatu...
Na kraju sam ipak jučer kuhala prežganu juhu od domaćeg kukuruznog brašna (baka poslala) i bila je fiiiina!! Bučnica je ostala u kombinaciji, a i ona je bila fiiiiiina!!
Danas je lovački dan!![]()
Pohani camembert, domaci kompot od brusnica i kruski, pecene krumpirice, zelena salata.
alkemičar, mrzim te.![]()
Piletina s njokima alla anek.
danas mama kuha juneči saft i njoke, a ja ću napravit neku brzinsku tortu jer je dječaku rođendan :D
Jel se jede ono što tko ulovi u frižideru?MalaSirena prvotno napisa
![]()
Je, to mi je omiljeni danDream prvotno napisa
![]()
Danas smo u berbi pa će biti svakojakih delicija - od slatkog znam da budu muffini od čokolade (ja radila), oblatne i pita od jogurta (mama), a od ostale hrane čula sam za neki buncek, a govorilo se i o roštilju.
Lignje s krumpirom (u pećnici)![]()
Jedva čekam, a sad idem čistiti lignje :/
alkemičar molim recept za zelene rezance u umaku od kozica.
I .... koje kozice kupiti?
Kad smo kod rezanaca, jučer smo ih napravili tonu, cijeli stan je bio sušiona- zeleni, obični široki, tanki za juhu, kore za lazanje.
A za večeru onda friški s orasima. Njamiii.
Danas imamo čobanac i zelene široke.
grah
cijela kuća miriše![]()
Frigani švoji s kaulom na lešo.
I ja ću sutra grah.![]()
Danas pileća juhica i gibanica, prvi put sam ju pravila (gibanica) ali nisam ni zadnji bila je mljac
Ja kupim one manje Ledove, ali ako voliš veće možeš i njihstephanie prvotno napisa
anyway, ide ovako...
Zeleni rezanci u umaku od kozica
Na maslinovo ulje istisnuti 1 glavicu češnjaka, kratko propržiti.
Na to staviti kozice i miješati par minuta da se ne zalijepi. Preliti s 1dcl bijelog vina. Kuhati dok vino ispari pa u to dodati sjeckane pelate. Pre kraj dodatni nasjeckanog peršina, žličicu bosiljka, malo sjeckanih kapara, soli i to je to.
Što se mjera tiče, za nas dvoje uzmem jedno pakiranje kozica i 1 limenku pelati. Ostane nam još malo za večeru. Za više članova obitelji, pojačati doziranje![]()
Rezance naravno posebno skuham u slanoj vodi, ocijedim i dodam malo ulja ili masla dok je još vruće da se ne zalijepi ako ne jedemo odmah