posaljem ti svoju sveki wewa, ne znam ni ja sto bi sa svojom![]()
posaljem ti svoju sveki wewa, ne znam ni ja sto bi sa svojom![]()
a neeeeeee, onda ne bih ni recept, fala od srca!Maxime prvotno napisa
![]()
promjena plana - klasik lazanje i kupus salata...
Grah - sa komadićem slanine i dvije kranjske kobasice. Dio ću propasirati, ljuskice odbaciti, a škrobni dio vratiti, pa će varivo tako biti gušće i probavljivije. Stavila sam ga kuhati prije posla, ploča se sama isključuje nakon 2 sata, tako da će biti skuhan i još topal kad se vratim kući.
Biftek, pommes dauphine, mjesano kuhano povrce.
Za desert kompot od jabuka na keksicima od badema i s kremom od mascarpone.
Piletina sa šampinjonima u vrhnju + njoke.
Domaća pileća juhica.
Zelje salata.
Danas rižoto sa porilukom, šunkom i graškom.
Skuhao MM :shock:
Još ima i malu tajnu: u rižoto obavezno dodati malo bijelog vina ili limunovog soka (MM dodao limun) jer se tako riža fino skuha,a ne slijepi se! To mu je savjetovao njegov bratić, kuhar po zanimanju, dok su u parku zajedno čuvali djecu![]()
da se priključim... danas ćemo bolonjez, špagete i sviježe zelje na salatu
danas imamo falšu juhu role od puretine, nešto zeleno (pada kiša :D napokon, pa ne znam šta ćemo - teško se uvalit u vrt)- možda šufigani kupus...
pita od jabuka za desert![]()
Mama je donjela jabuke iz vocnjaka pa sada imamo kreativnu radionicuRadimo kompot od jabuka, kasu (appelmoes) i pite (engleske).
Za rucak danas pileca juhica, rizoto s piletinom, glivama i povrcem.
Sutra lasagne s tikvicama i junetinomn i zelena salata kao prilog
Mima ,može recept ,imam poriluk u frižderu pa da ga iskoristim nekako drugačijeMima prvotno napisa
![]()
Recept je od irenes -> poriluk nasjeckam i popržim na ulju (maslinovom), onda dodam šunku (prešana šunka narezana na kockice, oko 20 dag), sve malo popržim, dodam oko 20 dag riže i zalijevam sa juhom od kocke (Alnatura iz DM-a) dok nije gotovo, a negdje na pola (nakon 10 minuta) ubacim malu konzervicu graška. Kad je gotovo ubacim mrvicu maslaca i pustim da poklopljeno stoji 10-ak minuta.Lambi prvotno napisa
Mima ,hvala ,baš mi slasno zvući ,javim kada isprobam![]()
danas smo imali mladu blitvu pod ulj i pileće filete
mi danas imamo prijatelje na ručku pa spremamo brujet (oboriti), za predjelo ćemo malo slanih inćuna i sira, imamo pogaču ispod peke a desert mi se ne da pravit...
dici ćemo napravit riblju juhu jer brujet uvik samo isprčkaju kumpire![]()
danas mužić radi ručak! :D
kotlovina...s grahom...
danas mužić radi ručak! :D
kotlovina...s grahom...
dans je kod mene riblja juha, domaći oslić milislim da ću ga pohat ,krompir salata djeci mislim pomljšat mahune vidit ćemo ...
tjestenina u umaku od pomidora i tikvica
jedva čekam ručak![]()
Ćufte s pire krumpirom. Isto tak i sutra, samo što ću možda umjesto pirea napraviti palentu. Salate nikakve :/ , desert nikakav :/ :/ (nije mi se dalo guliti jabuke za pitu jer inače ne bismo išli van pa sam radije odabrala parkić).
danas sam svoj majstor... mislim da cu nesto povrckasto, pozelila sam brokulu. mozda samo dodam malo integralnih rezanaca i voila!
Canellonne punjene sirom i špinatom.
Tko li je samo izmislio punjenje canellonna??
Varivo od mahuna (naravno bez zaprske) i pohane pilece snicle.
Za desert topla pita od jabuke, umak od vanilije, sladoled od cimeta.
u potrazi za povrčem naišla sam u kući na smrznuti ledov špinat.kako ga spremiti.tamo piše da se stavi na ulje i brašno.to mi je kao zaprška a to moj želudac ne podnosi.![]()
Ja ga stavim na malo mljeka(to mi je klasika špinat na mljeku), nekad zagustim sa kiselim vrhnjem ili vrhnjem za kuhanje, možeš umutiti i jaje.
Najbolji mi je u kombinaciji sa vrhnjem za kuhanje i nekim topljivim sirom + parmezan pa na tijesto.
danas pileća juhica( to je već u loncu), mislila sam neki rižoto sa porilukom i iskoštanom piletinom, a smišljam gdje tu ubaciti šampinjone.
Jel ima tko savjet, jel bi se slagalo sa porilukom u rižotu ili...moram te gljive potrošit, narednih par dana nismo doma na ručku pa će propast u frižideru
ja radim rižoto sa porilukom, piletinom, graškom i mrkvom.
popržim nakockice narezana pileća prsa, pa izvadim i na tom ulju izdinstam poriluk, dodam grašak i mrkvu, pa zalijem vodom, a kad voda ispari umješam kuhanu rižu i piletinu nazad. začini po želji, ja stavim malo curryja da bude žuto, peršina i papra. i moji svi u tom guštaju, a brzo je gotovo.
A šampinjone lijepo za večeru u omlet, možš opet dodat malo poriluka ili šunke....
da mislila sam tako ali imam rodieljski u 6 i pilates u osam, tako da dečki imaju lovačku večeru... dio šampinjona ću zgrilat, ostatak nasjeckat i u duboki možda budu bili dobri za juhu ili već nešto.
Eto, uz rižoto idu zgrilani šampinjoni
ja stavim na malo maslinovog i češnjakar_i_t_a prvotno napisa
kad dobro prokrčka dodam malo žemlje ili starog kruha namočenog u mlijeko
sol i papar
a zašto ne probaš ovo:
Na maslu i kadulji popržit poriluk na C reckan (prerezat jednom po duljini pa na tanko po širini) te na tome zdinstat piletinu na trakice... kad je meso do pola gotovo ubaciti gljive (isjeckane na trakice ili kockice) i dalje dinstat... začiniti sa soli, malo papra, začinskih trava i bijelog vina te prelit vodom... pustit da iskuha u gusto...
u drugu zdjelu stavi dosta masl. ulja i jednu kapulu prerezanu na pola... kada se dobro ugrije stavi 1 mjeru riže i isprži je malo... zatim ulij dvostruku mjeru vode i pusti da iskuha...
u pravilu bi tada riža trebala biti gotova ali ako nije nadolij još vode...
izmješaj sve u jednu zdjelu, ulij malo (malu žl.) brendija ili viskija te pusti da se malo prožme...
p.s. rižu isto posolt, naravno![]()
je li ovo i za djecu nakako mi ima previše alkohole ??? :?štrigica prvotno napisa
Ja nikada ne solim rižu, tjesteninu i ostalo što se prelijeva umakom....štrigica prvotno napisa
Probaj. meni je puno puno ukusnije ako u vodu dodam soli.Janoccka prvotno napisa
Tjestenina pogotovo, niti ne valja mi ako je neslana. 8)
Ne i ne... prije sam tako i ne vidim nikakve razlike. To mi je bespotreban unos soli u organizam.
Ja rižu posolim, bljutava mi je ako se ne posoli,a tjesteninu zaboravim posolit i ništa joj nefali ako prelijem umakom i pustim da sve to skupa malo odstoji ili još malo prokuha u suprotnom mi nije fina.
Ja sam nakraju ipak sve zbuksala pod rižoto u istu zdjelu i bilo je fino. Klinci su jeli juhicu i povrće i meso iz juhe.
u kuhanju alkohol ispari... valjda :? ....madi prvotno napisa
moji ovo jedu ( a i puno drugih stvari u koje stavljam vino ili žestice) pa se još nisu opili![]()
ja danas frigam jaja i kumpire... imamo totalno nezdravi ručak... čak ni salatu ne spremam :/
mi danas krem juhu od brokule s kukuruzom i komišku pogaču(svekrva mi je solila srdele,njaam)
Da te manje peče savjestštrigica prvotno napisa
![]()
Svinjske šnicle na naglo i pomfrit.
Bez salate i juhe 8)
musaka, salata, štrudla od krušaka i brusnica
Kak radiš štrudlu s kruškama? Isto kao i s jabukama ili ima neki trik?anek prvotno napisa
![]()
Danas turbo kelj. Ali nekako mi je ispalo malo kelja, pa će više biti turbo meso i riža :/
obzirom da smo imali oooooobila dorucak kod forumskih prijatelja za rucak imamo samo gustu pilecu juhu!!