Đizus Anek, ovo zvuči mrak!
Sutra odmah probam![]()
Đizus Anek, ovo zvuči mrak!
Sutra odmah probam![]()
Sad sam opet pročitala i samo da pitam, kaj nikakvog ulja ne stavljaš?
Samo maslac na dno vatrostalne?
I dal treba poklopljeno u pećnicu ili ne?
![]()
po vrhu još nabaci malo komadića maslaca i to ti je to. možeš prvih 10-15 min. peći pod folijom, pa onda skini i peci još pol sata bez.
hvalaapricot prvotno napisa
baš bih idući vikend mogla probati.
Ok, hvala.anek prvotno napisa
Baš mu se veselim,.
super, javi kako je ispalo!![]()
ja ću danas juhu od rajčice i quiche s blitvom i parmezanom.
jucer zapeceni maccaroni
danas loempije (indonesanska verzija spring rolla) i sateh od piletine
Piletina s mascarpone/ruzmarinom/cesnjakom, pommed dauphine, mjesano kuhano povrce. Kompot od jabuke na amareti keksicima s mascarpone slagom.
Maxime od kuda ti ideje i recepti za tako savršene ručkove svaki dan.
I još i desert![]()
uf nije da imam izbora, uskupljujem se svojoj obitelji s finom hranom zbog mojeg perverznog radnog vremena![]()
Anek, molim te mi reci kako radis quiche sa blitvom i parmezanom. Hvala!
Danas je nasa kuhinja zaprta, kod Pavela smo na Neretvanskim delicijama :D
Brodet od svega i svacega i palenta, rozata
Nikak,anek prvotno napisa
.
Ostalo sirovo.
Bum na popravni, dulje peć pokriveno, dulje otkriveno, ili?
Danas:
Juhica od puretine (da ostane i za sutora)
Brancin u tavi na maslinovom
Brokula na pari
Slanutak na salatu sa lukom
Šnita kukuruznog kruha
Lea se udavila u tome, trbuščić joj je ko balon.
l jela je sve, osim brokule.
Juha od jučer![]()
Piletina u kis. vrhnju
Široki rezanci
Zelena salata
zeleni rezanci u umaku od kozica i pomidora
alkemičar, jel kozice otopiš ili ih zaleđene baciš u tavu?
ja sam jednom davno (još u počecima kuhanja) to pokušala napraviti i kozice su mi ispale žilave. i od tada ih ne radim.
pokušam ih izvaditi na vrijeme da se otope, ali jučer su bile tek na pola odčeđene i super su ispale. samo ih onda pinkicu duže pirjam podlijevajući vinom
danas imamo juhu, lešo meso i mladi bob
možda si ploške krumpira i tikvica rezala malo predebelo? nek ne budu deblje od recimo 3-4 mm. a peci onoliko koliko je potrebno da ti se krumpir smekša - to vrijeme može varirati od pećnice do pećnice, probaj vilicom. peci dulje pokriveno, a onda na kraju otkrij dok ne dobije boju..nadam se da će slijedeći put uspjeti.iki prvotno napisa
oslić i krumpir
juha od povrća, lešo oslić, blitva s krumpirom, bućnica
Goveđa juhica
Ražnjići sa piletinom, tikvicama i patliđanima.
Riža i matovilac.
njamikahna prvotno napisa
![]()
kod mene danas:
povrtna juhica
zapečena tjestenina sa špinatom, puretinom, lukom i vrhnjem
salata
anek kako radiš tu tjesteninu sa špinatom?
popržiš glavicu luka i 2 češnja češnjaka na maslinovom, dodaš puretinu na kockice i propirjaš zajedno. skuhaš 25 dag špinata, ocijediš, malo usitniš i ubaciš u puretinu s lukom. zaliješ malim vrhnjem za kuhanje i začiniš.
kuhanu tjesteninu promiješaš sa dobivenim umakom i komadićima sira /mozzarela ili neki drugi koji se topi/ i uliješ u vatrostalnu. pobacaš i po vrhu sira i zaspeš s malo krušnih mrvica /kad se speče površina bude hrskava/.
pečeš na 200 dok ne porumeni, njami!
puretinu možeš zamijeniti i s kockicama pancete.
Jučer sam kuhala, ali bolje da nisam kak je ispalo![]()
GOveđa juha s povrćem, kuhana junetina, pire krumpir, sos od hrena, crveno zelje na salatu.
Juha uopće nije imala okus po mesu, a kuhalo ga se 2 kg!!![]()
Meso je bilo...kak da opišem?? :? ... takvo da smo se još barem sat vremena zafrkavali na tu temu s asocijacijama na CH. Chaplina kad u filmu jede cipelu![]()
Pire - prije nego što sam krumpir stavila kuhati izgledao je normalno. Tijekom kuhanja se dio pretvorio u kašu, a dio ostao tvrd. Krajnji rezultat je ipak bio jestiv, ali
![]()
Sos od hrena je bio fini, zelje isto, a za desert je bio kolač s kestenima (napravila sam tijesto kao za sachericu, ubacila orahe, a kako je ispalo dosta debelo jer mi je nova pećnica mala pa mi ne stanu velike tepsije, prerezala sam ga toplog popola i premazala rastopljeni pekmez od šipka razrijeđen vodom i s malo ruma. Namazala sam tijesto odozgo kesten pireom u kojeg sam umiksala na 500 g 1 vanilin šećer, žlicu ruma i 5 dag maslaca, prelila pire glazurom od skoro 1 dl slatkog vrhnja u kojem sam otopila oko 10 dag čokolade i na vrh šlag).
Sva sreća da sam radila kolač jer je bio jako fini pa je uspio isprati okus žilave junetinogovedine iz usta.
danas sam kuhala:
Scaloppine al limone,kuhani krompir mjesena salata
Telece snicle u laganom umaku od limnovog soka,mogu se praviti na isti nacin i puretina ili svinjske snicle
bilo je super,ako nekog zanima mogu napisati recpt
danas
zapečena tjestenina sa špinatom, puretinom, lukom i vrhnjem![]()
Joj ja ovo obožavam i često leti pravimanek prvotno napisa
Posipam odgore sa popečenim semenkama susama
Kozice se moraju kuvatu do tačno određenog vremena.zhang prvotno napisa
Ali evo vam još jedan trik za sve glavonošce:
Dakle lignje, hobotnice, sipice, rakčiće i druge morske živuljke pre pripremanja ostavite pomešane sa jednim do dva iseckana kivija u nekoj zdeli u frižideru ili na radnoj ploči.
Tako treba da stoji pola sata, ali može i malo duže.
Posle toga ih očistite/isperite i normalno pripremate. Biće mekani i fini.![]()
Danas smo imali varivo mahune + domaći čvarci.
Za desert puding.
Ovaj trik kozice+kivi cu svakako isprobati, upravo radi tvrdoce kozica ne radim iste.![]()
jučer: varivo ričet s krumpirom i suhim mesom
danas mama kuha sarmu![]()
meni je isto ostalo sirovo kad sam ih radila 1. x!! :/iki prvotno napisa
danas proljetno varivo sa piletinom (desert: torta iz "torte i to")![]()
sutra chili con carne, integralna riža i zelena salata
pohani patliđani
preljev od jogurta i češnjaka
rižoto od tikvica, brokule i parmezana
možda i ja skuham danas samo juhu s mesom pa uz to neko povrće, baš nemam ideja (a vremena još manje)![]()
lasagne sa mojom varijantom bolognese-a, rižino mlijeko za probu
Varivo od kelja i krompira na belo i šnicle svinjskog vrata u grill tavi
Sutra, supa koja se sad krčka u ooogromnom loncu (koju ću posle zamrznuti, pa da imam onih dana iza NG), bećarac i dinstani pileći bataci. Desert: neka čokolada ili palačinak sa eurokremom
![]()