Stranica 29 od 30 PrviPrvi ... 1927282930 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 1451

Tema: Što danas kuhate /36. dio/

  1. #1401
    iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,675

    Početno

    Đizus Anek, ovo zvuči mrak!

    Sutra odmah probam

  2. #1402
    iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,675

    Početno

    Sad sam opet pročitala i samo da pitam, kaj nikakvog ulja ne stavljaš?
    Samo maslac na dno vatrostalne?

    I dal treba poklopljeno u pećnicu ili ne?


  3. #1403

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    po vrhu još nabaci malo komadića maslaca i to ti je to. možeš prvih 10-15 min. peći pod folijom, pa onda skini i peci još pol sata bez.

  4. #1404
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj zhang prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    slatka pita od bundeve i jabuka
    jel ona sa 'dobro jutro, hrvatska' odnosno crochef stranice?
    ako je, ajd javi kakva je. baš sam mjerkala recept da ga isprobam.
    ma nije, skroz sam improvizirala
    tijesto od 400 g brašna, jednim jajetom, maslacem i malo ruma i limunove korice, malo soli i šećera, vanilin šećer
    nadjev: prokuhana bundeva (nisam imala dovoljno, pa dodala i jabuku), dva jaja, vrhnje, šećer, cimet i muškatni oraščić

    ostalo mi tijesta pa sam ga gore naribala
    prefina je bila
    bila
    hvala baš bih idući vikend mogla probati.

  5. #1405
    iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,675

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    po vrhu još nabaci malo komadića maslaca i to ti je to. možeš prvih 10-15 min. peći pod folijom, pa onda skini i peci još pol sata bez.
    Ok, hvala.
    Baš mu se veselim, .

  6. #1406

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    super, javi kako je ispalo!

    ja ću danas juhu od rajčice i quiche s blitvom i parmezanom.

  7. #1407

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    jucer zapeceni maccaroni
    danas loempije (indonesanska verzija spring rolla) i sateh od piletine

  8. #1408

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Piletina s mascarpone/ruzmarinom/cesnjakom, pommed dauphine, mjesano kuhano povrce. Kompot od jabuke na amareti keksicima s mascarpone slagom.

  9. #1409
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Maxime od kuda ti ideje i recepti za tako savršene ručkove svaki dan.
    I još i desert

  10. #1410

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    uf nije da imam izbora, uskupljujem se svojoj obitelji s finom hranom zbog mojeg perverznog radnog vremena

  11. #1411
    alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    suncani jug :)
    Postovi
    1,071

    Početno

    španske ptice danas, prilog riža

  12. #1412

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    23

    Početno

    Anek, molim te mi reci kako radis quiche sa blitvom i parmezanom. Hvala!

  13. #1413

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Danas je nasa kuhinja zaprta, kod Pavela smo na Neretvanskim delicijama :D

  14. #1414
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Citiraj Maxime prvotno napisa
    Danas je nasa kuhinja zaprta, kod Pavela smo na Neretvanskim delicijama :D
    Na žabice, jeguljice

  15. #1415

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Brodet od svega i svacega i palenta, rozata

  16. #1416
    iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,675

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    super, javi kako je ispalo!

    ja ću danas juhu od rajčice i quiche s blitvom i parmezanom.
    Nikak, .
    Ostalo sirovo.

    Bum na popravni, dulje peć pokriveno, dulje otkriveno, ili?

  17. #1417
    iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,675

    Početno

    Danas:
    Juhica od puretine (da ostane i za sutora)
    Brancin u tavi na maslinovom
    Brokula na pari
    Slanutak na salatu sa lukom
    Šnita kukuruznog kruha

    Lea se udavila u tome, trbuščić joj je ko balon.
    l jela je sve, osim brokule.

  18. #1418
    alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    suncani jug :)
    Postovi
    1,071

    Početno

    teleći rižot

  19. #1419
    iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,675

    Početno

    Juha od jučer
    Piletina u kis. vrhnju
    Široki rezanci
    Zelena salata

  20. #1420
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Citiraj iki prvotno napisa
    Juha od jučer
    Piletina u kis. vrhnju
    Široki rezanci
    Zelena salata

  21. #1421
    alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    suncani jug :)
    Postovi
    1,071

    Početno

    zeleni rezanci u umaku od kozica i pomidora

  22. #1422
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    alkemičar, jel kozice otopiš ili ih zaleđene baciš u tavu?
    ja sam jednom davno (još u počecima kuhanja) to pokušala napraviti i kozice su mi ispale žilave. i od tada ih ne radim.

  23. #1423
    alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    suncani jug :)
    Postovi
    1,071

    Početno

    pokušam ih izvaditi na vrijeme da se otope, ali jučer su bile tek na pola odčeđene i super su ispale. samo ih onda pinkicu duže pirjam podlijevajući vinom

    danas imamo juhu, lešo meso i mladi bob

  24. #1424
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    hvala
    baš ću ih probati ponovo praviti.

  25. #1425

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj iki prvotno napisa
    Nikak, .
    Ostalo sirovo.

    Bum na popravni, dulje peć pokriveno, dulje otkriveno, ili?
    možda si ploške krumpira i tikvica rezala malo predebelo? nek ne budu deblje od recimo 3-4 mm. a peci onoliko koliko je potrebno da ti se krumpir smekša - to vrijeme može varirati od pećnice do pećnice, probaj vilicom. peci dulje pokriveno, a onda na kraju otkrij dok ne dobije boju..nadam se da će slijedeći put uspjeti.

  26. #1426

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    620

    Početno

    oslić i krumpir

  27. #1427
    adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    288

    Početno

    juha od povrća, lešo oslić, blitva s krumpirom, bućnica

  28. #1428
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Goveđa juhica
    Ražnjići sa piletinom, tikvicama i patliđanima.
    Riža i matovilac.

  29. #1429

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj kahna prvotno napisa
    Goveđa juhica
    Ražnjići sa piletinom, tikvicama i patliđanima.
    Riža i matovilac.
    njami

    kod mene danas:

    povrtna juhica
    zapečena tjestenina sa špinatom, puretinom, lukom i vrhnjem
    salata

  30. #1430
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    anek kako radiš tu tjesteninu sa špinatom?

  31. #1431

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    popržiš glavicu luka i 2 češnja češnjaka na maslinovom, dodaš puretinu na kockice i propirjaš zajedno. skuhaš 25 dag špinata, ocijediš, malo usitniš i ubaciš u puretinu s lukom. zaliješ malim vrhnjem za kuhanje i začiniš.
    kuhanu tjesteninu promiješaš sa dobivenim umakom i komadićima sira /mozzarela ili neki drugi koji se topi/ i uliješ u vatrostalnu. pobacaš i po vrhu sira i zaspeš s malo krušnih mrvica /kad se speče površina bude hrskava/.
    pečeš na 200 dok ne porumeni, njami!
    puretinu možeš zamijeniti i s kockicama pancete.

  32. #1432
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    popržiš glavicu luka i 2 češnja češnjaka na maslinovom, dodaš puretinu na kockice i propirjaš zajedno. skuhaš 25 dag špinata, ocijediš, malo usitniš i ubaciš u puretinu s lukom. zaliješ malim vrhnjem za kuhanje i začiniš.
    kuhanu tjesteninu promiješaš sa dobivenim umakom i komadićima sira /mozzarela ili neki drugi koji se topi/ i uliješ u vatrostalnu. pobacaš i po vrhu sira i zaspeš s malo krušnih mrvica /kad se speče površina bude hrskava/.
    pečeš na 200 dok ne porumeni, njami!
    puretinu možeš zamijeniti i s kockicama pancete.
    hvala!

  33. #1433
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Jučer sam kuhala, ali bolje da nisam kak je ispalo

    GOveđa juha s povrćem, kuhana junetina, pire krumpir, sos od hrena, crveno zelje na salatu.

    Juha uopće nije imala okus po mesu, a kuhalo ga se 2 kg!!
    Meso je bilo...kak da opišem?? :? ... takvo da smo se još barem sat vremena zafrkavali na tu temu s asocijacijama na CH. Chaplina kad u filmu jede cipelu
    Pire - prije nego što sam krumpir stavila kuhati izgledao je normalno. Tijekom kuhanja se dio pretvorio u kašu, a dio ostao tvrd . Krajnji rezultat je ipak bio jestiv, ali

    Sos od hrena je bio fini, zelje isto, a za desert je bio kolač s kestenima (napravila sam tijesto kao za sachericu, ubacila orahe, a kako je ispalo dosta debelo jer mi je nova pećnica mala pa mi ne stanu velike tepsije, prerezala sam ga toplog popola i premazala rastopljeni pekmez od šipka razrijeđen vodom i s malo ruma. Namazala sam tijesto odozgo kesten pireom u kojeg sam umiksala na 500 g 1 vanilin šećer, žlicu ruma i 5 dag maslaca, prelila pire glazurom od skoro 1 dl slatkog vrhnja u kojem sam otopila oko 10 dag čokolade i na vrh šlag).

    Sva sreća da sam radila kolač jer je bio jako fini pa je uspio isprati okus žilave junetinogovedine iz usta .

  34. #1434

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    130

    Početno

    danas sam kuhala:
    Scaloppine al limone,kuhani krompir mjesena salata

    Telece snicle u laganom umaku od limnovog soka,mogu se praviti na isti nacin i puretina ili svinjske snicle

    bilo je super,ako nekog zanima mogu napisati recpt

  35. #1435
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    danas
    zapečena tjestenina sa špinatom, puretinom, lukom i vrhnjem

  36. #1436

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    Citiraj iki prvotno napisa
    Citiraj anek prvotno napisa
    juha od povrća, složenac od tikvica i krumpira, kolač od jabuka
    Složenac? kak? 8)
    vatrostalnu namažeš maslacem pa redaš:

    red tanko narezanih ploški krumpira
    red tanko narezanih ploški tikvica
    /svaki red krumpira i tikvica malko posoliš i popapriš/
    naribaš sira
    pa opet krumpir, pa tikvice
    preko svega preliješ kiselo vrhnje pomiješano s 1 jajetom, naribaš sira i nabaciš malo origana.
    po želji možeš po vrhu dodati i sitnih kockica pancete.
    pečeš 45 min na 220, tj. dok krumpir ne omekša
    Joj ja ovo obožavam i često leti pravim
    Posipam odgore sa popečenim semenkama susama

  37. #1437

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa
    alkemičar, jel kozice otopiš ili ih zaleđene baciš u tavu?
    ja sam jednom davno (još u počecima kuhanja) to pokušala napraviti i kozice su mi ispale žilave. i od tada ih ne radim.
    Kozice se moraju kuvatu do tačno određenog vremena.
    Ali evo vam još jedan trik za sve glavonošce:
    Dakle lignje, hobotnice, sipice, rakčiće i druge morske živuljke pre pripremanja ostavite pomešane sa jednim do dva iseckana kivija u nekoj zdeli u frižideru ili na radnoj ploči.
    Tako treba da stoji pola sata, ali može i malo duže.
    Posle toga ih očistite/isperite i normalno pripremate. Biće mekani i fini.

  38. #1438

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Danas smo imali varivo mahune + domaći čvarci.
    Za desert puding.

    Ovaj trik kozice+kivi cu svakako isprobati, upravo radi tvrdoce kozica ne radim iste.

  39. #1439
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    jučer: varivo ričet s krumpirom i suhim mesom
    danas mama kuha sarmu

  40. #1440
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    Citiraj iki prvotno napisa
    Citiraj anek prvotno napisa
    super, javi kako je ispalo!

    ja ću danas juhu od rajčice i quiche s blitvom i parmezanom.
    Nikak, .
    Ostalo sirovo.

    Bum na popravni, dulje peć pokriveno, dulje otkriveno, ili?
    meni je isto ostalo sirovo kad sam ih radila 1. x!! :/

  41. #1441
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    danas proljetno varivo sa piletinom (desert: torta iz "torte i to")
    sutra chili con carne, integralna riža i zelena salata

  42. #1442

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    pohani patliđani
    preljev od jogurta i češnjaka
    rižoto od tikvica, brokule i parmezana

  43. #1443
    alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    suncani jug :)
    Postovi
    1,071

    Početno

    juha, svinjski fileti, karfiol

  44. #1444
    Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    2,832

    Početno

    možda i ja skuham danas samo juhu s mesom pa uz to neko povrće, baš nemam ideja (a vremena još manje)

  45. #1445
    alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    suncani jug :)
    Postovi
    1,071

    Početno

    pasta s pomidorama

  46. #1446
    tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    934

    Početno

    lasagne sa mojom varijantom bolognese-a, rižino mlijeko za probu

  47. #1447
    alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    suncani jug :)
    Postovi
    1,071

    Početno

    grah

  48. #1448

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Varivo od kelja i krompira na belo i šnicle svinjskog vrata u grill tavi

  49. #1449

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Sutra, supa koja se sad krčka u ooogromnom loncu (koju ću posle zamrznuti, pa da imam onih dana iza NG ), bećarac i dinstani pileći bataci. Desert: neka čokolada ili palačinak sa eurokremom

  50. #1450
    alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    suncani jug :)
    Postovi
    1,071

    Početno

    špinat, pohani svinjski fileti

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •