Stranica 3 od 30 PrviPrvi 1234513 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 1451

Tema: Što danas kuhate /36. dio/

  1. #101

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    mamasanić, ja sam totalni pobornik TAKVIH recepata - kod mene u kuhinji samo jednostavno, što jednostavnije

  2. #102
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,959

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    mamasanić, ja sam totalni pobornik TAKVIH recepata - kod mene u kuhinji samo jednostavno, što jednostavnije

  3. #103
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    Ledeni Vjetra s Vocem

    KORE: 9 bjelanjaka
    30 žlica šećera
    žlica octa
    2 žlice oštrog brašna

    Istući čvrst snijeg od bjelanjaka sa šećerom i umiješati lagano ocat i brašno.Veliku tepsiju premazati margarinom,obložiti papirom za pečenje i opet premazati margarinom.Istresti smjesu,poravnati i peći na 150'C oko 1 sat,pa hladiti u isključenoj pećnici.Koru odvojiti od papira i prerezati uzdužno na tri trake.

    KREMA: 9 žumanjaka
    4 žlice šećera
    4 žlice oštrog brašna
    5 dl mlijeka
    3 vanilin šećera
    25 dag margarina ili maslaca
    1 l slatkog vrhnja
    banane,jagode,kivi

    Tući žumanjke sa šećerom,dodati brašno,mlijeko i vanilin šećer.
    Skuhati da se zgusne i u ohlađeno umiješati margarin ili maslac
    Slatko vrhnje istući u šlag,a voće narezati na kolute.
    Na dno duguljaste tacne staviti jednu koru,premazati trećinom kreme,složiti banane i premazati šlagom.Staviti drugu koru,trećinu kreme,pa jagode i šlag.Staviti i treću koru,ostatak kreme te kivi i omazati cijelu tortu šlagom.Rezati na šnite.
    ovako ja radim...recept je s foruma kolaci net ( da nme ne tuze za autroska prava )

    ja nekda na beze kore stavim listice badema, i najbolji mi je sa jagodama i sumskim vocem...a zimi su u kombinaciji banane i kivi nisam dugo radila.

    javite kakav je bio kolac. Imam doma jos slicnih recepata, ali mi nisu u eletroskoj formi mozda natipkam kad uhvatim vremena...rolada sa jagodama i beze korama i jedna fantsticna lagana torta sa jagodama.. [/b]

  4. #104

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb,Špansko
    Postovi
    147

    Početno

    MoMo molim te do slj tjedna receptic za laganu tortu od jagoda.
    rodjendan nam je a htjeli bi tortu od jagoda...

  5. #105
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    suzana_s,
    natipkam veceras!

    luce mala,
    pravo si . Nazalost nisam radila jer su nam se promjenili planovi za vikend tako da sam u subotu uspijeli pobjeci na izlet :D i bilo je divno ( za izlet sam radila zemlje sa ruzmarinom, bosiokom i cesnjakom- koje su mi mojom greskom ispale malo tvrde ali smo pojeli sendvice !!! i hipercokoladne muffins recept s foruma u koje sam stavljala samo integralno brasno, fruktozu i sumsko voce bili su prefini)
    tako da sam tingulet planirala za srijedu ili cetvrtak pa ti javim

  6. #106

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    105

    Početno

    momo takva sam cila od glave do pete

    nadam se da če ti se svidjat

    inače danas smo imali juhu,od junetine,i ono povrče iz juhe,plus kelj na lešo,juha mi je danas ispala skroz smedja ko da sam zemlju kuhala,kažu da stavljam meso u vruču vodu,uvik je tako radim i nikad toliko smedja,uzas ali bar je po okusu bila dobra

  7. #107
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ledeni Vjetra s Vocem

    KORE: 9 bjelanjaka
    30 žlica šećera
    žlica octa
    2 žlice oštrog brašna

    Istući čvrst snijeg od bjelanjaka sa šećerom i umiješati lagano ocat i brašno.Veliku tepsiju premazati margarinom,obložiti papirom za pečenje i opet premazati margarinom.Istresti smjesu,poravnati i peći na 150'C oko 1 sat,pa hladiti u isključenoj pećnici.Koru odvojiti od papira i prerezati uzdužno na tri trake.

    KREMA: 9 žumanjaka
    4 žlice šećera
    4 žlice oštrog brašna
    1 puding od vanilije
    5 dl mlijeka
    3 vanilin šećera
    25 dag margarina ili maslaca
    0,7 l slatkog vrhnja
    banane,jagode,kivi

    Tući žumanjke sa šećerom,dodati brašno,mlijeko i vanilin šećer.
    Skuhati da se zgusne i u ohlađeno umiješati margarin ili maslac
    Slatko vrhnje istući u šlag,a voće narezati na kolute.
    Na dno duguljaste tacne staviti jednu koru,premazati trećinom kreme,složiti banane i premazati šlagom.Staviti drugu koru,trećinu kreme,pa jagode i šlag.Staviti i treću koru,ostatak kreme te kivi i omazati cijelu tortu šlagom.Rezati na šnite.

    Ja radila po receptu kojeg je stavila MoMo, ali sam malo modificirala.

  8. #108
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    suzana_s,

    LAGANA TORTA OD JAGODA

    Beze kore:

    12 bjelanaca
    50 dag secera
    3 žlice oštrog brašna
    10dga listića badema


    Krema:

    70 dag jagoda
    2 vrećice želatine
    25 dag šećera
    1,5 l slatkog vrhnja
    Sok od jedne naranče
    1dl maraskina


    Istući bjelaca pa dodtai šecer i lagano umješati brašno i ocat, Tijesto podjeliti u 4 dijela posuti sa bademin, u namašćenu formu staviti papir za pečenje pa i svaki dio peci oko 5 do 7 min na 180 C (ovis od pecinec) ja pecem u kalupu promjera 28 cm. Izvaditi i sotaviti da se haldi tijesto. ili nparavi tijesto po receptu za ledeni vjetar !!!

    Po recpetu 20dag jagioda treba odvojti za ukrasavanje. Ostatak narezati posuti maraskinom (ili domnacom visnjevacom ili sirpom od visanja koji imate) i sokom naranče. Dodati šećer i lagano grijati na vatri da bude dovoljno tpolo da se otopi želatina ( ali nikako ne smije prokuhati). Tada mikserom jagode smiksati u kašu. Otopiti želatinu u 2 žlice kase te je dodati u jagode. Izmiksati saltko vrhnje pa kad se kaša ohladi dodati je u vrhnje. Izraditi kremu. Na sloj biskvita nanijeti kremu pa isjeckane jagode i opet biskvit. Na kraju ukrasiti jagodama i listićima badema.


    Buduci da ovo radim kad ocekujem veci br gostiju, od žumanaca radim kekesice s bademima koji dugo mogu stjati i kremu za ledeni vjetar koju stavljam izmedju nmaocenih keksa ili piskota i dadam voce preko!! ili mama radi kremsnite bez bijle kreme ili cekske kocke modificirane.

    nadam se da ce ti biti fina torta.

  9. #109

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    NISTA! Bili na rodjendanskom rucku kod familije i papali mladu janjetinu s krumpirima ispod peke i salatu od 'svega i svacega' svijeze iz vrta i za nachtisch kolac od visanja koja je pripremila moja malenkost ...

  10. #110
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Integralna riža sa smeđom lećom, gomashio
    Mladi kupus na lešo s maslinovim
    Juha o mladog kupusa (tvrđih djelova)

    I baš sam se najela.

  11. #111
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Pečena piletina + grčka salata

  12. #112
    Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    549

    Početno

    Teleća juha, kuhana teletina, pire krumpir, paradajz sos i svježi krastavci. Lea to obožava

  13. #113
    cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    mjesto rođenja
    Postovi
    912

    Početno

    fini gulas, bas tako se zove i stvarno je njam!
    (s mrkvom, celerom, persinom, slaninom i govedinom) + domace knedle.

  14. #114
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Srijeda i četvrtak bila je piletina-pizza s tikvicama, kukuruzom i crvenom paprikom (naravno, šunkom i sirom), pire krumpir i zelena salata (domaća, mama donijela) i moram priznati da smo svi oduševljeni ovim receptom (Roza, hvaLA ).

    Jučer su bile krpice sa zeljem, a mišonja se kod frendova ogrebao za ribu s blitvom i krumpirom (budući da ja ne pripremam ribu).

    Danas je bila gusta juha od ribane mrkvice, celera, graška te nasjeckane crvene paprike i poriluka, s noklicama (i moram reći da je stvarno bila super) i knedle sa šljivama. Popodne tko želi ima kompot od šljiva.

    Sutra bude goveđa juha s povrćem, gavellino s mlincima, zelena salata i moram smisliti nekakav kolač.

  15. #115

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Vratina na tavi, peceno jaje na oko, blitva s krumpirom i domaca salata ...

  16. #116
    Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    792

    Početno

    File od nojetine na gril tavi, špinat sa sirom, juha, palačinke

  17. #117

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    105

    Početno

    mi smo se danas izvukli sa ručkom pa smo kod svekrve isli na janjetinu sa bizima bilo je za lizat prste,sutra smo naravno kod druge bake ,vikendi su nam super

  18. #118

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    jučer mahune-ćušpajz. Eva Marija meditirala nad svojim tanjurom, onda se dosjetila jadu: uzela svoj tanjur i spustila se do none. Tamo se mijenjala s nonom za ručak - dala joj svoje mahune (ohlađene), a pojela njene šurlice s gulašom.
    Danas pašta carbonara i kupus salata. Sutra totani u pećnici s krumpirom.

  19. #119

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Sutra nesto fino jer nam dolaze prijatelji na papu ...

    - sampanjac s jagodama
    - proljetna juha
    - lasanje (prilog mjesana salata)
    - rozata s listicima od badema
    - kava i rucno radjeni trufli od cokolade

  20. #120

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Subota - pileća juha, rižoto sa mrkvicom i graškom, pileći file sa sušenim rajčicama, omotan pršutom
    Nedjelja - pileća juha, krumpir pire, junetina na saft, miješana salata sa fetom, šareni kolač s jagodama
    Danas - tjestenina sa ostacima jučerašnje junetine
    Sutra - sirnica (iliti burek

  21. #121
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Riža s bobom.

    Dakle bob: prije sam ga kuhala na varivo, očistila bi od mahuna i kuhala. Pa je bilo prigovora da je tvrdo.
    I sad sam očistila od mahuna, prokuhala i očistila od ljuspica. Sat vremena čišćenja .

  22. #122
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...palenta s brudetom od hmmm.... :? :? kako se kaže na 'rvackom?-grunja ... ...-i za desert-princeze s njami kremom.eto1

  23. #123
    Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    549

    Početno

    Danas - pileći ajngemaht (pišem "po Vuku" jerbo moja mama to baš tak zove, a radi se ustvari o dinstanoj piletini i raznom povrću koje se onda zalije vodom, a kad je kuhano ukuhaju se žličnjaci)

    Sutra - varivo od mladog kupusa u paradajzu i pečena svinjetina.

  24. #124

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    105

    Početno

    Citiraj Leina mama prvotno napisa
    Danas - pileći ajngemaht .

    dok bi ja to izgovorila skuha bi se rucak vjerojatno je to tingulet a ako nije molim recept!

  25. #125
    Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    549

    Početno

    Citiraj luce mala prvotno napisa
    Citiraj Leina mama prvotno napisa
    Danas - pileći ajngemaht .

    dok bi ja to izgovorila skuha bi se rucak vjerojatno je to tingulet a ako nije molim recept!


    Original, njemački, pisalo bi se "Eingemacht". Nemam pojma da l` je to ting.... , pa evo recepta:

    Na malo luka popržiš kratko piletinu (bijelo meso, krilca, a veće komade možeš rasjeći), dodaš mrkve i peršina nasjeckane na kolutiće, celera sjeckanog na kockice i svakog drugog povrća kojeg imaš (ja stavila malo graška i malo mahuna). Podliješ vodom, dodaš začina (sol, biber, vegetu) i ostaviš da se sve povrće skuha. Kad je kuhano, ukuhaš žličnjake od jaja i kad su oni kuhani, gotovo je (umjesto žličnjaka možeš ukuhat i rezance, taranu ili bilo što drugo što bi ukuhala i u juhu). Dobar tek!

  26. #126
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Mi to zovemo ajngenmahtes i jako ga volimo.

  27. #127

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    105

    Početno

    i mi čemo provat taj ajgl.... danas smo imali njoke iz konzuma sa mljevenim mesom to je sve sutra ču nešto nabrzaka kao i aleksandra grdič u mjenjam zenu

  28. #128

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    A mi ajgenmahtec!

  29. #129

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Danas - minestrone sa piletinom i kruh sa češnjakom, origanom i parmezanom
    Sutra - lovački

  30. #130
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Zapečeni šampinjoni sa sirom + piletina + zelena salata

  31. #131

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    177

    Početno

    Citiraj Maxime prvotno napisa
    NISTA! Bili na rodjendanskom rucku kod familije i papali mladu janjetinu s krumpirima ispod peke i salatu od 'svega i svacega' svijeze iz vrta i za nachtisch kolac od visanja koja je pripremila moja malenkost ...
    daj samo malo ove janjetine pliz

  32. #132
    bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    820

    Početno

    Mi imamo "žutu" rižu(sa šafranom) - jednostavnije od toga

  33. #133
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    juce chilli con carne- i nije bas prolejtno jelo ali meni se bas jelo

    a danas imam pilecu juhicu i uz to bi zgance sa jogurtom. ali idem na pauzi na trznicu pa mozda dobijem insipraciju za nesto drugo uz tu juhicu

    luce tingulet jos nije dosao na red nikako da se MD i ja uskladimo u rapsoredima i zeljama za klopicu ali napravim ja to sebi sutra pa on ako stigne pojesti stigne

  34. #134
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    juce chilli con carne- i nije bas prolejtno jelo ali meni se bas jelo

    a danas imam pilecu juhicu i uz to bi zgance sa jogurtom. ali idem na pauzi na trznicu pa mozda dobijem insipraciju za nesto drugo uz tu juhicu

    luce tingulet jos nije dosao na red nikako da se MD i ja uskladimo u rapsoredima i zeljama za klopicu ali napravim ja to sebi sutra pa on ako stigne pojesti stigne

  35. #135
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Juha od pilećeg filea, paprike, mrkvice, graška, poriluka, karfiola....
    Zeljanica
    Ledeni vjetar

  36. #136

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Danas - njoki od bundeve sa pršutom, pelatima i parmezanom - zapečene

  37. #137
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Citiraj Mama Nataša prvotno napisa
    Danas - njoki od bundeve sa pršutom, pelatima i parmezanom - zapečene
    Kako to radiš, može nešto drugo umjesto bundeve?

  38. #138

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Ne znam što bi moglo umjesto bundeva...
    Imam zalihe pečene bundeve u zamrzivaču.
    Recept sam našla na Alnaturinoj stranici i malo ga prilagodila (falilo mi nešto mesnato pa sam dodala pršuta )
    U njoke ide pečena bundeva, ricotta, jaja, muškatni oraščić i brašno.
    Na dno vatrostalne posude se izlije malo umaka od rajčice i posipa se peršinom. Na to se stave kuhani njoki i sve se prelije pršutom koji se malo poprži i zalije pelatima, doda se bosiljka, papra i začinske soli. Sve se bogato posipa parmezanom i zapeče na 20-ak minuta.
    Evo čeka me porcija za ručak pa ti javim kakvi su ispali.

  39. #139

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Bili su odlični (sigurno su bili još bolji jučer navečer kad su bili topli i mirisni)...Ponovit ćemo...

  40. #140
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    Lignje punjene pršutom i sirom te to zapečeno u pećnici u maslinovom ulju,salsi i vinu.dodatak-sol,papar i petersin.mljac.prilog-kuhani krumpir.desert.sladoled Strauss.

  41. #141
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Pužići u saftu od luka, mrkvice, pilećih bataka, paprike (žute, crvene, zelene), tikvica i vrhnja, zelena salata.

  42. #142

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    105

    Početno

    danas smo se snašli na brzake,kupila pečenu koku skuhala blitve i juhu kokošju iz kesice bilo je dobro

  43. #143
    Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    549

    Početno

    Danas pržena škarpina, pire krumpir i špinat.
    Sutra smo na fešti (moj udio u fešti je Nutella Cheesecake Brownies )

  44. #144

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    njoke (od ostatka jučerašnjeg pirea) sam ubacila u dinstane tikvice i na to naribala sir. uz to pohana piletina. jako dobro.

  45. #145
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Lički šnicli, pire-krumpir, zapečeni karfiol, zelena salata, nutella čizkejk braunis s višnjama.

  46. #146

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Lički šnicli, pire-krumpir, zapečeni karfiol, zelena salata, nutella čizkejk braunis s višnjama.
    ja sam dosla da vas pitam kako zepecete karfiol

    cime ga prelijete???? Molim recept Moze i recept za varivo od kelja



    ja sam za sutra planirala tvoj rucak od danas

  47. #147
    Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    792

    Početno

    Jučer teleća koljenica, šampinjoni i zelena salata.

    Danas pita od poriluka, salata od radiča i salata s paradajzom, feta sirom i bosiljkom.
    Vafli u popodnevnim satima za desert.

  48. #148
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Lički šnicli, pire-krumpir, zapečeni karfiol, zelena salata, nutella čizkejk braunis s višnjama.
    ja sam dosla da vas pitam kako zepecete karfiol

    cime ga prelijete???? Molim recept Moze i recept za varivo od kelja



    ja sam za sutra planirala tvoj rucak od danas

    Skuham u slanoj vodi karfiol narezan na cvjetiće. Stavim ga u vatrostalnu posudu malo namazanu uljem, posipam ribanim sirom, malo posolim, povegetim (ali malo jer je sir slan), pobiberim, zalijem vrhnjem i pečem na oko 220 dok ne porumeni.

    I, snorki, ne moraš mi govoriti 'vi' (s obzirom da si samo mene citirala )

  49. #149

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Danas - ajngemahtec
    Sutra - nabujak od kelja

  50. #150

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    split
    Postovi
    251

    Početno

    ja sam dosla da vas pitam kako zepecete karfiol Grin

    cime ga prelijete???? Molim recept Grin Moze i recept za varivo od kelja
    Pitala si za recept Grin ali i ja radim slično pa ti se možda svidi.

    Skuham karfiol u slanoj vodi, nakon što se skuha malo ga zgnječim, stavim u vatrostalnu zdjelu. Odvojeno izmješam: 2 jaja, kiselo vrhnje, naribam gauda sira (može i sa kockicama salame), povegetim, popaprim i stavim origano i to je to.

    Ja karfiol radim i na drugi način, tj, poham ga kao i tikvice: skuham ga malo zgnječim i dodam u prethodno izrađenu smjesu: 1-2 jaja, brašno, prezla, začini(vegeta,sol,papar), u tavi ugrijem ulje, žlicom radim male polpetice, malo ih pritisnem da budu tanje i poham s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju.

    Što se tiče variva od kelja ja ga radim na sljedeći način: prvo dobro skuham krompire, da se dosta raspadnu, da dobiješ bijelu, gustu čorbu (mislim možeš i sama nakon 30 sata kuhanja malo zgnječiti ako imam komad slanine ili suhog mesa kuham i njega sa krumpirom, poslje dodam kelj, začinim maslinovim uljem.
    ako nemam suhog mesa, onda samo skuham krompire (tada mi nije bitna ona gusta bijela čorba) jer nakon što u tome skuham kelj, procjedim (kao blitvu) začinim i na kraju dodam obilato maslinovog ulja, idealan prilog uz pohano meso.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •