jučer: pesto trapanese s tjesteninom, salata, jagode
danas: gusta juha/varivo od slanutka a la goli kuhar, piletina s grilla, salata
sutra: smisliću..![]()
jučer: pesto trapanese s tjesteninom, salata, jagode
danas: gusta juha/varivo od slanutka a la goli kuhar, piletina s grilla, salata
sutra: smisliću..![]()
Kad smo vec u JDS fazonu:
J: punjene tikvice i paprike, kristal zelena salata, paradajz salata (odvojeno jer MM ne voli paradajz?!), mladi luk s pavlakom
D: gregada od grdobine, krastavac salata
S: spinat, omlet, salata, mozda?
Za supruga bolonjez sa surlicama a za mene lazanja s povrcem i bolonjezom bez brasna (na dijeti sam) prilog mjesana salata
Sutra roladice od puretine punjene sa sparogama i prsutom u safran umaku (za muzica kao prilog palenta)
anek,
molim te je li moze recept za gustU juhu/varivo od slanutka a la goli kuhar? thnx
Cure, kako pravite umak od tikvica za tjesteninu????
Hitno je![]()
Ja popržim luk dok ne postane staklast, dodam ribane mrkvice i celera, crvene na sitno narezane paprike, kratko popirjam, ubacim tikvice i rajčicu, dodam začine i češnjak i opet kratko prokuham dok tikvice ne omekšaju.snorki prvotno napisa
Druga verzija je slična, samo što sam ubacila još i kukuruz, nisam stavila rajčice, nego na kraju vrhnje za kuhanje.
ja sam mislila da to bude tecno. Djeca me malo zezaju cim povrce nije nevidljivoMalaSirena prvotno napisa
![]()
Hvala ti, probat cu ovu varijantu sa vrhnjem za kuhanje. 8)
popržila luk i češnjak na maslinovom ulju, ubacila malo na trakice narezanog pršuta. Tikvice narezala na male kockice, ubacila unutra, dodala soli, papra, peršina i pred kraj vrhnje za kuhanje.snorki prvotno napisa
Umjesto vrhnja može i pelati, ali ja više volim bijele varijante!
Ja ću danas nešto sa šparogama pa rovarim po netu i iskopavam recepte. Sve nešto s jajima, osim jednog zanimljivog s pršutom i holadskim umakom. Vjerojatno ću to.
I mafini s jagodama iz današnje emisije Dobro jutro Hrvatska![]()
Jučer bob sa suhim mesom i manistrom.
Danas riblja juha, blitva i salpe na gradele.
Možeš ti to naknadno i izmiksat blenderom da se povrće ne vidisnorki prvotno napisa
![]()
Ivancica, a da probas sparoge sa posiranim lososom i umakom hollandaise ili bearnaise? Kao prilog mozes posluziti kuhane krumpirice. Meni je to mljac!
ja ga radim kao i svaki ostali umak.... prodinstam kapulu dolijem odma malo vode da se skuha(tako mi ne pada teško na želudac) u to izribam mrkvu (da bude umak gušći) i ostavim da se kuha poslije dodam tikvice i koncentrat rajčice u tubi (isto da bude gušće) naravno začine puste sam zaboravila (sol, papar, vegeta po želji).Cure, kako pravite umak od tikvica za tjesteninu????
Često radim i rižot od tikvica: na maslinovom uljju prodinstam kapulu dodam vode malo da se skuha, zatim dodam tikvice narezane na sitne kockice i njih prodinstam 2-3 min, dodam začine po želji dolijem vode i rižu, dok se riža skuha i tikvice su gotove. Poslije pospem parmezanom i bude![]()
ja ću danas umak od mljevenog mesa sa tjesteninom i zelenu salatu!
mislila sam musaku ali pošto nikad ne znam točno kad će MM doći s posla a hladni krompiri... ne znam baš :/
Ja danas skuhala gustu bistru juhu s povrćem i rezancima (grašak, mrkvica, celer, poriluk, crvena paprika, brokula) i pekla pizzu.
Piletina u Uncle Bens malezijskom umaku i tjestenina (prvo sam skuhala rižu, al mi tak smrdi po starom papiru - riža je iz kutije - da ju ne mogu jesti)
ja to radim ovako a veliku crvenu kapulu nasjeckam i zazutim na ulju skupa sa slaninom na komadiče dodam 2 velike tikvice naribane,dodam začine sol papar vegetu i to dobro prodinstam dok ne zamre prikraju dodam jedan mali tetrapak vrhnja i to jos 5 min prokuha skuham manistru zalijem i moj se muz gusi u tome,stalno me pita kad cu mu to napravit i to će bit večerassnorki prvotno napisa
danas sam radila lignje sa krumpirima zapecene u peči
Na kraju sam napravila brzinski- skuhala iskidane šparoge u slanoj vodi, bacila ih na ulje, gore razmućena jaja. Uz to salata od rajčice i slanina i kobasa na fete. Njami!Maxime prvotno napisa
![]()
Umjesto mafina s jagodama, palačinke s nutelom. Dijete me nagovorilo!Ovo će biti sutra.
Danas: Tom Yan juha i California sushi (domaci)
Sutra: kozice na salatu (avokado, grejp, zelena salata, usecereni djumbit i wiskey umak od jogurta i vrhnja) i torta od sira (cheese cake Dr. Atkinsa)
Danas: Janjetina s bizima, kristal zelena salata, mladi luk s vrhnjem salata
jeli netko zna sta su to zagrebački jesu li to neki šniceli spravljeni na koji nacin molila bih recept.
mi smo danas punjene paprike sa pireom
Mi tak zovemo šnicle (obično svinjske) punjene šunkom i sirom pa ispohane (pričvrste se čačkalicama i ispaniraju u brašnu, jajima i krušnim mrvicama)luce mala prvotno napisa
Trebam neku ideju šta da radim s komadom (malim) hladne pečene svinjetine. Nije dovoljno za sutra za ručak meni i MM-u, a ne bih htjela baciti jer je baš fini komadić. Ne volim toplu svinjetinu, pa bih radije nešto hladno, npr. neku salatu (kao ono s komadićima piletine). Zna li netko šta se dobro slaže sa svinjetinom i imate li neki fini recept?
Leina mama, ja ti hladno meso narežem na kockice i skuham rižu. Dodam jedno jaje (sirovo), malo soli, papra i peršina i sve dobro promješam. Oblikujem u male polpetice, uvaljam u krušne mrvice i pržim na vručem ulju. Izvadim na salvete da upiju masnoću i meni bude fenomenalno. Možda se i vama svidi. I radim to od bilo kojeg mesa.![]()
[quote="MalaSirena"]hvala ti jos mi samo reci koji dio mesa od svinjetine,mozda kotlet ili nesto drugo :?luce mala prvotno napisa
mi smo danas imali punjene paprike od jucer i radila sam rizu na tikvice bija je to neki miks od rucka
Joj, hvala na receptu, ali budem to radila drugi put kad mi ostane piletine ili teletine. Svinjetina mi nikak ne paše podgrijavana. To mi tak nekak smrdi.Mrki prvotno napisa
Napravila sam od ovih mojih ostataka neku "uradi sam" salatu. Skuhala sam tjesteninu (svrdla) i malo krumpira narezanog na kockice, te kad su se ohladili pomiješala ih sa svježim sirom i vrhnjem, dodala još malo jabučnog octa i svinjetinu narezanu na kockice. Kao prilog svježi paradajz. Nije ispalo loše![]()
[quote="luce mala"]Mislim da može bilo koji dio svinjetine, samo da nema kostiju, jer kad se na te šnicle složi šunka i sir, onda ih se zarola, učvrsti čačkalicama i poha (panira).MalaSirena prvotno napisa
Zagrebački često radim, al varijacije, ovisno što imamo doma.
Bitno je da je veća šnicla (odrezak na hrvatskom?), pa da se lijepo može zarolati. Od krmića (kotleta) nisu baš tako veliki komadi, bolje je od buta.
Prošlu nedjelju sam pureća prsa narezala na odreske, na svaki stavila malo ementalera i parizera, kako su šnicle bile velike ispalo je više kao rolice, pa sam sa čačkalicom na rubovima učvrstila.
Možeš i sa piletinom, puretinom, svinjetinom, teletinom...
Junetina je mrvicu prežilava za takvo pohanje, s obzirom da siru malo treba.
Bitno je da je tanak i velik odrezak pa da ga možeš lijepo napuniti, panirati i pržiti.
DANAS ĆEMO PILEĆU JUHU I ŠNICLE POHANE! NJAMI!
danas bistra juhica, tortelini sa prsutom za MD meni integralne penne u sugu sa paradajzom tikvicma i maslinama + gran padano a za desert tiramisu :D
sutra kuha sveki to be
Pasticada, palenta s grand padanom i maslacem (danas ne pazimo na kalorije) i zelena salata
danas lagano_ blitva, pohana pileća prsa i jaja!
danas smo i mi lagano blitvu sa krumpirom na lešo i pileča prsa u šugu od naranče.
za sutra sam uzela filetine jos moram samo neki prilog smislit i to će bit to
luce mala kako praviš taj umak od naranče?
čini mi se fino
što se tiče zagrebačkih šnicli moja preporuka je da ih praviš od telećeg buta ili purećih prsa, meni su tako najfiniji
ako imaš veće šnicle onda ih preklopiš a ako su manje možeš ih zarolati
U subotu je bio turbo-kelj i mlado zelje na salatu.
Nedjelja:
goveđe-povrtna juha s rezancima, pohani svinjski šnicli, pire-krumpir, popečki od tikvica, malo dinstanog graška, krastavci s lukom i vrhnjem. Za desert baklava domaća.
Danas:
juha od jučer, zeljanica, baklava.
Peceni picek s krumpiricima, mjesano mlado povrce, umak od senfa.
Danas - tikvice na marokanski, piletina zapečena sa sirom, vrhnjem i jajima
Sutra - varivo sa lećom, svinjetinom i kukuruzom
Četvrtak - lazanje
sunce prvotno napisa
Imam jedno pitanjce: koliko dugo treba pržiti odreske (ako su od svinjetine). Ja meso pržim, i pržim i uvijek mislim nije još gotovo...
Ražnjići od piletine i paprike, te pečeni krumpir sa slaninom.
Dijana, ne bih ti znala točan odgovor, ali znam da je kod pohanja meso prije gotovo nego kod pečenja. A zagrebački je pohani.
hvala na savjetu šnicelaxenia prvotno napisa
umak od naranče ovako na malo ulja poprzim pileča prsa,u brašnu sa jedne i druge strane i dolijevam malo vruče vode u sokovnik procijedim jednu naranču i pola limuna i kad su prsa gotova nesmis ih ostavit da se preprzu jer onda budu suha i tvrda ulijem taj sok i narezem jedan bijeli luk na fetice i prokuham gotovo je brzo..uz to mozes bilo sta od krumpira kao prilog![]()
Prženi pileći filei + pržene bukovače i paprike koje sa naknadno promješaju sa češnjakom, peršinom i maslinovim uljem
luce mala hvala na receptu, morat ću probati, ja možda dodam još i vrhnje za kuhanje jer ga obožavam
dijana što se tiče pohanja šnicli jedno 10-tak minuta ukupno, znači na svakoj strani oko 5 minuta
ja ih obično okrećem 2-3 puta da se ravnomjerno ispeku a da ne potamne previše pogotovo kad ih rolam pa su deblje
i najbolje ti je na slabijoj vatri jer inače isto brzo potamne
juha od karfiola, mrkve i leće.
rižoto s lećom, tikvicama, mrkvom, celerom i peršinom.
lažne kremšnite, ali ne s keksima nego s vodenim biskvitom dolje.
kad bolesnik poželi papati![]()
molim za ideju
sta sa pecenim pilecim prsima (bilo je celo peceno pile - pojeli batake i krila, a prsa niko ne voli)
nasjeckaš i prokuhaš u nečemu (vrhnje i gljive, vrhnje i kiseli krastavci, paradajz pire, vrhnje i kockice sira)...
ili propirjaš povrće (razno) i na kraju ubaciš nasjeckanu piletinu da se sjedini...
ili napraviš salatu od svačega i unutra ubaciš kockice piletine (možeš i podgrijane pa imaš toplo-hladnu salatu)
Danas;pužići u umaku od gljiva
štrudla od trešanja
sutra:roštilj
povrće na žaru
petak:lignje s krumpirom
voćni kup
danas smo imali lazanje ali sa onom dugom ricastom manistrom stavila sam dosta besamela i sira bila je super,
a za sutra kupila sam pileća prsa i 3 tikvice,pa cu nesto iskombinirat s tim a u ledu jos imam kostiju od piletine pa cu za malu jos i juhu
vjerojatno cu pohat meso i pire od krumpira i tikvica sa juhom od koke
luce, radila sam tingulet :D prije 10 datak dana i bilo je finooooooo. MD, koji nije ljubitlej piletine bio oduseveljen. sad ce nam biti cesce na jeloviniku. hvala ti puno.
ja se vec dva dana svercam malo kod svek to be, malo kod frendice (koje je juce radila krpice sa zeljem) a danas se MD vraca s puta pa cemo juhicu sa puno povrca. on ce i meso iz juhe...a ja pecene paprike. jedva cekam ( a jos nije ni podne
)