Stranica 5 od 30 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 1451

Tema: Što danas kuhate /36. dio/

  1. #201

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    jučer: pesto trapanese s tjesteninom, salata, jagode
    danas: gusta juha/varivo od slanutka a la goli kuhar, piletina s grilla, salata
    sutra: smisliću..

  2. #202

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    23

    Početno

    Kad smo vec u JDS fazonu:

    J: punjene tikvice i paprike, kristal zelena salata, paradajz salata (odvojeno jer MM ne voli paradajz?!), mladi luk s pavlakom

    D: gregada od grdobine, krastavac salata

    S: spinat, omlet, salata, mozda?

  3. #203

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Za supruga bolonjez sa surlicama a za mene lazanja s povrcem i bolonjezom bez brasna (na dijeti sam ) prilog mjesana salata

    Sutra roladice od puretine punjene sa sparogama i prsutom u safran umaku (za muzica kao prilog palenta)

  4. #204
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    anek,
    molim te je li moze recept za gustU juhu/varivo od slanutka a la goli kuhar? thnx

  5. #205

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Cure, kako pravite umak od tikvica za tjesteninu????
    Hitno je

  6. #206
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    Cure, kako pravite umak od tikvica za tjesteninu????
    Hitno je
    Ja popržim luk dok ne postane staklast, dodam ribane mrkvice i celera, crvene na sitno narezane paprike, kratko popirjam, ubacim tikvice i rajčicu, dodam začine i češnjak i opet kratko prokuham dok tikvice ne omekšaju.

    Druga verzija je slična, samo što sam ubacila još i kukuruz, nisam stavila rajčice, nego na kraju vrhnje za kuhanje.

  7. #207

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Citiraj snorki prvotno napisa
    Cure, kako pravite umak od tikvica za tjesteninu????
    Hitno je
    Ja popržim luk dok ne postane staklast, dodam ribane mrkvice i celera, crvene na sitno narezane paprike, kratko popirjam, ubacim tikvice i rajčicu, dodam začine i češnjak i opet kratko prokuham dok tikvice ne omekšaju.

    Druga verzija je slična, samo što sam ubacila još i kukuruz, nisam stavila rajčice, nego na kraju vrhnje za kuhanje.
    ja sam mislila da to bude tecno. Djeca me malo zezaju cim povrce nije nevidljivo
    Hvala ti, probat cu ovu varijantu sa vrhnjem za kuhanje. 8)

  8. #208
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    Cure, kako pravite umak od tikvica za tjesteninu????
    Hitno je
    popržila luk i češnjak na maslinovom ulju, ubacila malo na trakice narezanog pršuta. Tikvice narezala na male kockice, ubacila unutra, dodala soli, papra, peršina i pred kraj vrhnje za kuhanje.
    Umjesto vrhnja može i pelati, ali ja više volim bijele varijante!

  9. #209
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ja ću danas nešto sa šparogama pa rovarim po netu i iskopavam recepte. Sve nešto s jajima, osim jednog zanimljivog s pršutom i holadskim umakom. Vjerojatno ću to.

    I mafini s jagodama iz današnje emisije Dobro jutro Hrvatska

  10. #210

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Jučer bob sa suhim mesom i manistrom.
    Danas riblja juha, blitva i salpe na gradele.

  11. #211
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Citiraj snorki prvotno napisa
    Cure, kako pravite umak od tikvica za tjesteninu????
    Hitno je
    Ja popržim luk dok ne postane staklast, dodam ribane mrkvice i celera, crvene na sitno narezane paprike, kratko popirjam, ubacim tikvice i rajčicu, dodam začine i češnjak i opet kratko prokuham dok tikvice ne omekšaju.

    Druga verzija je slična, samo što sam ubacila još i kukuruz, nisam stavila rajčice, nego na kraju vrhnje za kuhanje.
    ja sam mislila da to bude tecno. Djeca me malo zezaju cim povrce nije nevidljivo
    Hvala ti, probat cu ovu varijantu sa vrhnjem za kuhanje. 8)
    Možeš ti to naknadno i izmiksat blenderom da se povrće ne vidi

  12. #212

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Ivancica, a da probas sparoge sa posiranim lososom i umakom hollandaise ili bearnaise? Kao prilog mozes posluziti kuhane krumpirice. Meni je to mljac!

  13. #213

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    split
    Postovi
    251

    Početno

    Cure, kako pravite umak od tikvica za tjesteninu????
    ja ga radim kao i svaki ostali umak.... prodinstam kapulu dolijem odma malo vode da se skuha(tako mi ne pada teško na želudac) u to izribam mrkvu (da bude umak gušći) i ostavim da se kuha poslije dodam tikvice i koncentrat rajčice u tubi (isto da bude gušće) naravno začine puste sam zaboravila (sol, papar, vegeta po želji).

    Često radim i rižot od tikvica: na maslinovom uljju prodinstam kapulu dodam vode malo da se skuha, zatim dodam tikvice narezane na sitne kockice i njih prodinstam 2-3 min, dodam začine po želji dolijem vode i rižu, dok se riža skuha i tikvice su gotove. Poslije pospem parmezanom i bude

  14. #214

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    split
    Postovi
    251

    Početno

    ja ću danas umak od mljevenog mesa sa tjesteninom i zelenu salatu!
    mislila sam musaku ali pošto nikad ne znam točno kad će MM doći s posla a hladni krompiri... ne znam baš :/

  15. #215
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ja danas skuhala gustu bistru juhu s povrćem i rezancima (grašak, mrkvica, celer, poriluk, crvena paprika, brokula) i pekla pizzu.

  16. #216
    Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    549

    Početno

    Piletina u Uncle Bens malezijskom umaku i tjestenina (prvo sam skuhala rižu, al mi tak smrdi po starom papiru - riža je iz kutije - da ju ne mogu jesti )

  17. #217

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    105

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    Cure, kako pravite umak od tikvica za tjesteninu????
    Hitno je
    ja to radim ovako a veliku crvenu kapulu nasjeckam i zazutim na ulju skupa sa slaninom na komadiče dodam 2 velike tikvice naribane,dodam začine sol papar vegetu i to dobro prodinstam dok ne zamre prikraju dodam jedan mali tetrapak vrhnja i to jos 5 min prokuha skuham manistru zalijem i moj se muz gusi u tome,stalno me pita kad cu mu to napravit i to će bit večeras

    danas sam radila lignje sa krumpirima zapecene u peči

  18. #218
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj Maxime prvotno napisa
    Ivancica, a da probas sparoge sa posiranim lososom i umakom hollandaise ili bearnaise? Kao prilog mozes posluziti kuhane krumpirice. Meni je to mljac!
    Na kraju sam napravila brzinski- skuhala iskidane šparoge u slanoj vodi, bacila ih na ulje, gore razmućena jaja. Uz to salata od rajčice i slanina i kobasa na fete. Njami!

    Umjesto mafina s jagodama, palačinke s nutelom. Dijete me nagovorilo! Ovo će biti sutra.

  19. #219

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Danas: Tom Yan juha i California sushi (domaci)
    Sutra: kozice na salatu (avokado, grejp, zelena salata, usecereni djumbit i wiskey umak od jogurta i vrhnja) i torta od sira (cheese cake Dr. Atkinsa)

  20. #220

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    23

    Početno

    Danas: Janjetina s bizima, kristal zelena salata, mladi luk s vrhnjem salata

  21. #221

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    105

    Početno

    jeli netko zna sta su to zagrebački jesu li to neki šniceli spravljeni na koji nacin molila bih recept.
    mi smo danas punjene paprike sa pireom

  22. #222
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj luce mala prvotno napisa
    jeli netko zna sta su to zagrebački jesu li to neki šniceli spravljeni na koji nacin molila bih recept.
    mi smo danas punjene paprike sa pireom
    Mi tak zovemo šnicle (obično svinjske) punjene šunkom i sirom pa ispohane (pričvrste se čačkalicama i ispaniraju u brašnu, jajima i krušnim mrvicama)

  23. #223
    Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    549

    Početno

    Trebam neku ideju šta da radim s komadom (malim) hladne pečene svinjetine. Nije dovoljno za sutra za ručak meni i MM-u, a ne bih htjela baciti jer je baš fini komadić. Ne volim toplu svinjetinu, pa bih radije nešto hladno, npr. neku salatu (kao ono s komadićima piletine). Zna li netko šta se dobro slaže sa svinjetinom i imate li neki fini recept?

  24. #224
    Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    148

    Početno

    Leina mama, ja ti hladno meso narežem na kockice i skuham rižu. Dodam jedno jaje (sirovo), malo soli, papra i peršina i sve dobro promješam. Oblikujem u male polpetice, uvaljam u krušne mrvice i pržim na vručem ulju. Izvadim na salvete da upiju masnoću i meni bude fenomenalno. Možda se i vama svidi. I radim to od bilo kojeg mesa.

  25. #225

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    105

    Početno

    [quote="MalaSirena"]
    Citiraj luce mala prvotno napisa
    jeli netko zna sta su to zagrebački jesu li to neki šniceli spravljeni na koji nacin molila bih recept.

    Mi tak zovemo šnicle (obično svinjske) punjene šunkom i sirom pa ispohane (pričvrste se čačkalicama i ispaniraju u brašnu, jajima i krušnim mrvicama)
    hvala ti jos mi samo reci koji dio mesa od svinjetine,mozda kotlet ili nesto drugo :?

    mi smo danas imali punjene paprike od jucer i radila sam rizu na tikvice bija je to neki miks od rucka

  26. #226
    Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    549

    Početno

    Citiraj Mrki prvotno napisa
    Leina mama, ja ti hladno meso narežem na kockice i skuham rižu. Dodam jedno jaje (sirovo), malo soli, papra i peršina i sve dobro promješam. Oblikujem u male polpetice, uvaljam u krušne mrvice i pržim na vručem ulju. Izvadim na salvete da upiju masnoću i meni bude fenomenalno. Možda se i vama svidi. I radim to od bilo kojeg mesa.
    Joj, hvala na receptu, ali budem to radila drugi put kad mi ostane piletine ili teletine. Svinjetina mi nikak ne paše podgrijavana. To mi tak nekak smrdi.

    Napravila sam od ovih mojih ostataka neku "uradi sam" salatu. Skuhala sam tjesteninu (svrdla) i malo krumpira narezanog na kockice, te kad su se ohladili pomiješala ih sa svježim sirom i vrhnjem, dodala još malo jabučnog octa i svinjetinu narezanu na kockice. Kao prilog svježi paradajz. Nije ispalo loše

  27. #227
    Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    549

    Početno

    [quote="luce mala"]
    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Citiraj luce mala prvotno napisa
    jeli netko zna sta su to zagrebački jesu li to neki šniceli spravljeni na koji nacin molila bih recept.

    Mi tak zovemo šnicle (obično svinjske) punjene šunkom i sirom pa ispohane (pričvrste se čačkalicama i ispaniraju u brašnu, jajima i krušnim mrvicama)
    hvala ti jos mi samo reci koji dio mesa od svinjetine,mozda kotlet ili nesto drugo :?

    mi smo danas imali punjene paprike od jucer i radila sam rizu na tikvice bija je to neki miks od rucka
    Mislim da može bilo koji dio svinjetine, samo da nema kostiju, jer kad se na te šnicle složi šunka i sir, onda ih se zarola, učvrsti čačkalicama i poha (panira).

  28. #228

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Zagrebački često radim, al varijacije, ovisno što imamo doma.

    Bitno je da je veća šnicla (odrezak na hrvatskom?), pa da se lijepo može zarolati. Od krmića (kotleta) nisu baš tako veliki komadi, bolje je od buta.

    Prošlu nedjelju sam pureća prsa narezala na odreske, na svaki stavila malo ementalera i parizera, kako su šnicle bile velike ispalo je više kao rolice, pa sam sa čačkalicom na rubovima učvrstila.
    Možeš i sa piletinom, puretinom, svinjetinom, teletinom...
    Junetina je mrvicu prežilava za takvo pohanje, s obzirom da siru malo treba.

    Bitno je da je tanak i velik odrezak pa da ga možeš lijepo napuniti, panirati i pržiti.

  29. #229

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    split
    Postovi
    251

    Početno

    DANAS ĆEMO PILEĆU JUHU I ŠNICLE POHANE! NJAMI!

  30. #230
    Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    549

    Početno

    Pečeni krumpir i lignje.

  31. #231
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    danas bistra juhica, tortelini sa prsutom za MD meni integralne penne u sugu sa paradajzom tikvicma i maslinama + gran padano a za desert tiramisu :D
    sutra kuha sveki to be

  32. #232

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Pasticada, palenta s grand padanom i maslacem (danas ne pazimo na kalorije ) i zelena salata

  33. #233
    Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    549

    Početno

    Pečena piletina i mlinci.

  34. #234

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    split
    Postovi
    251

    Početno

    danas lagano_ blitva, pohana pileća prsa i jaja!

  35. #235

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    105

    Početno

    danas smo i mi lagano blitvu sa krumpirom na lešo i pileča prsa u šugu od naranče.
    za sutra sam uzela filetine jos moram samo neki prilog smislit i to će bit to

  36. #236
    xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    214

    Početno

    luce mala kako praviš taj umak od naranče?
    čini mi se fino

    što se tiče zagrebačkih šnicli moja preporuka je da ih praviš od telećeg buta ili purećih prsa, meni su tako najfiniji

    ako imaš veće šnicle onda ih preklopiš a ako su manje možeš ih zarolati

  37. #237
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    U subotu je bio turbo-kelj i mlado zelje na salatu.

    Nedjelja:

    goveđe-povrtna juha s rezancima, pohani svinjski šnicli, pire-krumpir, popečki od tikvica, malo dinstanog graška, krastavci s lukom i vrhnjem. Za desert baklava domaća.

    Danas:
    juha od jučer, zeljanica, baklava.

  38. #238

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Peceni picek s krumpiricima, mjesano mlado povrce, umak od senfa.

  39. #239

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Danas - tikvice na marokanski, piletina zapečena sa sirom, vrhnjem i jajima
    Sutra - varivo sa lećom, svinjetinom i kukuruzom
    Četvrtak - lazanje

  40. #240
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Citiraj sunce prvotno napisa
    Zagrebački često radim, al varijacije, ovisno što imamo doma.

    Bitno je da je veća šnicla (odrezak na hrvatskom?), pa da se lijepo može zarolati. Od krmića (kotleta) nisu baš tako veliki komadi, bolje je od buta.

    Prošlu nedjelju sam pureća prsa narezala na odreske, na svaki stavila malo ementalera i parizera, kako su šnicle bile velike ispalo je više kao rolice, pa sam sa čačkalicom na rubovima učvrstila.
    Možeš i sa piletinom, puretinom, svinjetinom, teletinom...
    Junetina je mrvicu prežilava za takvo pohanje, s obzirom da siru malo treba.

    Bitno je da je tanak i velik odrezak pa da ga možeš lijepo napuniti, panirati i pržiti.

    Imam jedno pitanjce: koliko dugo treba pržiti odreske (ako su od svinjetine). Ja meso pržim, i pržim i uvijek mislim nije još gotovo...

  41. #241
    Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    549

    Početno

    Ražnjići od piletine i paprike, te pečeni krumpir sa slaninom.

    Dijana, ne bih ti znala točan odgovor, ali znam da je kod pohanja meso prije gotovo nego kod pečenja. A zagrebački je pohani.

  42. #242

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    105

    Početno

    Citiraj xenia prvotno napisa
    luce mala kako praviš taj umak od naranče?
    čini mi se fino

    što se tiče zagrebačkih šnicli moja preporuka je da ih praviš od telećeg buta ili purećih prsa, meni su tako najfiniji

    ako imaš veće šnicle onda ih preklopiš a ako su manje možeš ih zarolati
    hvala na savjetu šnicela

    umak od naranče ovako na malo ulja poprzim pileča prsa,u brašnu sa jedne i druge strane i dolijevam malo vruče vode u sokovnik procijedim jednu naranču i pola limuna i kad su prsa gotova nesmis ih ostavit da se preprzu jer onda budu suha i tvrda ulijem taj sok i narezem jedan bijeli luk na fetice i prokuham gotovo je brzo..uz to mozes bilo sta od krumpira kao prilog

  43. #243
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Prženi pileći filei + pržene bukovače i paprike koje sa naknadno promješaju sa češnjakom, peršinom i maslinovim uljem

  44. #244
    xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    214

    Početno

    luce mala hvala na receptu, morat ću probati, ja možda dodam još i vrhnje za kuhanje jer ga obožavam

    dijana što se tiče pohanja šnicli jedno 10-tak minuta ukupno, znači na svakoj strani oko 5 minuta

    ja ih obično okrećem 2-3 puta da se ravnomjerno ispeku a da ne potamne previše pogotovo kad ih rolam pa su deblje

    i najbolje ti je na slabijoj vatri jer inače isto brzo potamne

  45. #245
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    juha od karfiola, mrkve i leće.

    rižoto s lećom, tikvicama, mrkvom, celerom i peršinom.

    lažne kremšnite, ali ne s keksima nego s vodenim biskvitom dolje.

    kad bolesnik poželi papati

  46. #246

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    italy
    Postovi
    49

    Početno

    molim za ideju
    sta sa pecenim pilecim prsima (bilo je celo peceno pile - pojeli batake i krila, a prsa niko ne voli )

  47. #247
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nasjeckaš i prokuhaš u nečemu (vrhnje i gljive, vrhnje i kiseli krastavci, paradajz pire, vrhnje i kockice sira)...
    ili propirjaš povrće (razno) i na kraju ubaciš nasjeckanu piletinu da se sjedini...

    ili napraviš salatu od svačega i unutra ubaciš kockice piletine (možeš i podgrijane pa imaš toplo-hladnu salatu)

  48. #248

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    Danas;pužići u umaku od gljiva
    štrudla od trešanja
    sutra:roštilj
    povrće na žaru
    petak:lignje s krumpirom
    voćni kup

  49. #249

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    105

    Početno

    danas smo imali lazanje ali sa onom dugom ricastom manistrom stavila sam dosta besamela i sira bila je super,
    a za sutra kupila sam pileća prsa i 3 tikvice,pa cu nesto iskombinirat s tim a u ledu jos imam kostiju od piletine pa cu za malu jos i juhu

    vjerojatno cu pohat meso i pire od krumpira i tikvica sa juhom od koke

  50. #250
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    luce, radila sam tingulet :D prije 10 datak dana i bilo je finooooooo. MD, koji nije ljubitlej piletine bio oduseveljen. sad ce nam biti cesce na jeloviniku. hvala ti puno.

    ja se vec dva dana svercam malo kod svek to be, malo kod frendice (koje je juce radila krpice sa zeljem ) a danas se MD vraca s puta pa cemo juhicu sa puno povrca. on ce i meso iz juhe...a ja pecene paprike. jedva cekam ( a jos nije ni podne )

Stranica 5 od 30 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •