Stranica 7 od 30 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 1451

Tema: Što danas kuhate /36. dio/

  1. #301

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,884

    Početno

    Ajme, sad tek vidim koju neman je od mene načinila glad - ljudi me pozovu u goste na ručak, a ja im još naređujem što će kuhati!

  2. #302

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Citiraj Linda prvotno napisa
    Može recept (ak nije kupljeno )? Za vikend radimo kineski ručak za društvo, pa su svi prijedlozi dobrodošli.
    Ijuuu, kupljeno (kupljen je samo Uncle Beans)

    Malo sam modificirala recept sa Coolinarike

    http://www.coolinarika.com/recept/proljetne-rolice

    Mljevenu puretinu sam popržila sa sitno narezanim porilukom i naribanim đumbirom i dodala šećer, soja sos i sol.
    Posebno sam popržila sitno nasjeckani kupus, sojine klice i (krupno) naribanu mrkvu, dodala soja sos i umiješala prvu smjesu sa mesom.
    Nisam koristila škampe jer ih MM ne voli.

    A onda je nastupila katastrofa (još se divim kako nisam sve zafikarila u smeće). Išla sam ih raditi s namjerom da potrošim kore za štrudlu. I sve sam pripremila (naravno da sam to radila iza 21 sat kad je dijete zaspalo i nijedan dućan više nije radio) i skužila da su se kore "malčice" posušile.
    I smuljala sam neke rolice ali zbog poluraspadnog stanja kora sam ih posložila na masni papir, malo premazala uljem i pekla u pećnici.

    Bile su fine a drugi puta ću ih probati pržiti u ulju.

  3. #303

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    mama nataša, ja ih malo pokvasim voda/ulje/mlijeko mješavinom pa ih lakše rolam. no, onda se moraju isti čas hitati u ulje jer se inače čekajući zalijepe za podlogu pa se opet raspadaju.
    i treba ih jesti dok su vruće i hrskave, kasnije omlitave.

  4. #304

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Za ove kore je trebalo čudo
    Ah, bit će bolje drugi put

  5. #305
    Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    792

    Početno

    mahune čušpajz i štrudl od višanja

  6. #306

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    juha FRANCAISE

  7. #307
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Jučer bile lazanje s tikvicama, piletinom i šampinjonima

  8. #308
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Pileća juhica i pašta u umaku od brokule sa parmezanom

    Cure imam jako puno višanja i htjela bi napraviti štrudlu,pa bi trebala recept

  9. #309

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Riblja juha i gnocchi sa salsom od patlidzana, tikvice, paradajza, za desert dinja s malinama i sladoledom od vanilije. Hmmm, mala ljetna gozba

  10. #310
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Ana, imam ti genijalan recept za pomalo neobičnu štrudlu. Donio ga je mm s posla i svi se uvijek oduševe.

    Prvo napraviš smjesu tako da izmiksaš sljedeće sastojke:
    -3 jogurta
    -1 i pol čaša (od jogurta) grisa
    -1 i pol čaša (od jogurta) šećera
    -1 i pol čaša (od jogurta) ulja
    - 2 jaja
    - 1 pecilni prašak
    - 1 vanilin šećer

    Potrebno ti je jedno pakiranje od 1/2 kg (12 kora) gotovog tijesta za štrudle i višanja od oka.

    Slažeš ovim redoslijedom:
    2 kore + jednu šeflja smjese premazati po cijeloj kori; na to ide
    1 kora + jednu šeflja smjese premazati po cijeloj kori; na to ide
    1 kora + jednu šeflja smjese premazati po cijeloj kori i na to staviti višnje (ili bilo koje drugo voće, npr. jabuke ili trešnje, ili sir, orasi s ribanom čokoladom i grožđicama...) Zarolati i staviti u nauljeni lim.
    Dakle, sve skupa 4 kore za jednu štrucu. To ponoviti tri puta.
    Peći na 180°C u zagrijanoj pećnici nekih 25 minuta.

    Stvarno je odlično i puno je jednostavnije, nego što možda izgleda ova moja litanija.

  11. #311

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Ako ti ostane smjese slobodno premažeš štrudle prije pečenja

  12. #312
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Citiraj Linda prvotno napisa
    jednu šeflja

    jednu šeflju- i još sam kopipejstala tri puta

  13. #313
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Citiraj Mama Nataša prvotno napisa
    Ako ti ostane smjese slobodno premažeš štrudle prije pečenja
    E, viš, to ne znam. Uglavnom mi (mu 8) ) ne ostane. Ti si to već radila?

  14. #314

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    split
    Postovi
    251

    Početno

    ovaj štrudel je savršen ja radila neki dan... kad se čita recept čini se komplicirano ali za čas se uđe u štos. a šta je najvažnije priprema traje 10 min max i 25 dok se ispeče za pola sata savršen desert!

  15. #315
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Jel' da je mrak? I nikad nije suha kad odstoji, nego baš kako treba.

  16. #316

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Citiraj Linda prvotno napisa
    Citiraj Mama Nataša prvotno napisa
    Ako ti ostane smjese slobodno premažeš štrudle prije pečenja
    E, viš, to ne znam. Uglavnom mi (mu 8) ) ne ostane. Ti si to već radila?
    Jesam, nisam sigurna da li su isti omjeri ali slično je.
    Uvijek si ostavim malo za premazati. Odlična je sa borovnicama

  17. #317

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    split
    Postovi
    251

    Početno

    ma super je to što se može s bilo čim napravit ja jednom radila i sa svježim sirom, umutila jaja, šećer i sir i

  18. #318
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Najtoplije preporučam kombinaciju: mljeveni orasi, naribana čokolada i grožđice. Božanstveno!

  19. #319
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Linda recept je mrak

    Još mi samo trebaš reći što je šeflja

  20. #320

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    172

    Početno

    Krem juha od tikvica i tijesto s mljevenim mesom (puretina).
    Desert voćna riža.
    Sutra se definitivni bacam u isprobavanje štrudle .

  21. #321
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Ana, šeflja je ono čime grabiš juhu- veli mi striček s mora da se veli i kacijola.

  22. #322
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Mi kažemo kacijola, hvala ti

    Danas isprobavam recept pa javim dojmove, ali mogu ti reći da nisam primjetila da ima za kupiti gotove kore :/

  23. #323
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Tih gotovih kora stvarno ima posvuda. Nisi valjda obraćala pažnju. U velikim dućanima (tipa Konzum) imaš 100%, a i u velikoj većini malih, čak i u nekim pekarnicama i na tržnici gdje prodaju domaću tjesteninu. Pakiranje ti je uvijek pola kile, odnosno 12 kora.

  24. #324

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    Ja sam jučer skuhala više umaka za paštu bolonjez i tako mi je ostalo mesa.
    Zato sam ga danas iskoristila,složila u posudu musaku,zalila mileramom i -gotov ručak,samo ću 15 minuta zapeći.

  25. #325

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Piletina na zaru, njoki i salsa od tikvica, patlidzana, pomidora, cesnjaka i bosiljka.

  26. #326
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Domaća pileća juha sa domaćim jetrenim knedlicama, pečeni bataci sa mladim krumpirom i mladom mrkvom, salata i kremšnite.

  27. #327
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Jučer su bile špagete bolonjez s parmezanom, zelena salata i za desert marelice.

    Danas:
    goveđe-povrtna juha sa zvjezdicama
    pileći file mariniran u limunu i pohan sa sezamom
    dinstane mlade zelene šroke mahune
    pire-krumpir
    miješana salata (luk, paprika, rajčica, krastavci)

    desert - muffini od borovnica i čokolade, a po želji sladoled (meni muffini bili predobri!!)

  28. #328

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Filana paprika, napokon. :D
    Tek danas sam je prvi put kuhala ove godine.

    Odmah na dvaput, ostatak seli u škrinju.

    Inače, kupovne kore za štrudle bolje prije malo navlažite, ja ih obično stavim između dvije mokre kuhinjske krpe, da budu savitljivije. Onda ne pucaju.
    U protvan stavim puno maščobe i gore ih dobro nasaftam, ili kiselim vrhnjem ili margarinom, ovisi čime ih punim.

  29. #329

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    191

    Početno

    Danas laganini paštu nakon mora najbržwe gotovo a mala voli sa salsom

  30. #330
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Juha od jučer, samo sam ukuhala tjesteninu.

    Rižoto s celerom, mrkvicom, tikvicama, graškom, rajčicom, lukom i junetinom iz juhe.

    Krastavci s vrhnjem i lukom na salatu.

    Sladoled desert.

  31. #331

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    danas:
    varivo od mahuna s mrkvicom i paradajzom
    sutra:
    fajitas - puretina s povrćem i kukuruzom i ostalo što ide uz to; umaci, salata, ribani sir, tortilje... mljac

  32. #332
    enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,645

    Početno

    Rucak: puretina s povrcem u woku, riza
    Vecera: domaca pasteta od tune na toastu

  33. #333

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Maxime, svaki put kad naletim na tvoje jelovnike naglo ogladnim...Tko kuha te delicije u tvojoj kući :? , Najrađe bih te svaki put žicala da stavljaš recepte, izbor jela je fenomenalan, ali vjerovatno vam treba dosta vremena za pripremu...
    BTW. Kako praviš biskvit od 5 jaja i kremu od vanilije za TORTU U ZDJELI?
    BTW. Mi smo danas frigali arbune, fažolet s mladim krompirom, za desert; knedle.

  34. #334

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb,Špansko
    Postovi
    147

    Početno

    Danas juhica, piletina s rostilja (kucnog), mladi krumpir i z. salata,
    a za sutra trazim ideju na ovom topicu

  35. #335

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Danas - pileći paprikaš i riža

    Sutra - grah s ričetom

  36. #336

    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    420

    Početno

    danas se nadam lignjama s krumpirom(ako dobijem recept na vrijeme ) u suprotnom babure punjene sirom i zapečene u rerni s prelivom od jaja!

  37. #337

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    danas:
    pesto trapanese i salata od svega i svačega, desert sladoled i borovnice

    sutra:
    riža s tunjevinom, i topla salata od patliđana, rajčica i paprike pečenih na roštilju + maslinovo, bosiljak...

    Imam dobar recept za ljetnu cugu :

    VOĆNO-BILJNI BOKAL

    nasjeckati par breskvi i npr. šaku jagoda /može i maline i sl. voće/, ubaciti u bokal, preliti sa prošekom, limunovim sokom, i votkom, ubaciti šaku svježih listova bosiljka ili mente i staviti u frižider da se dobro ohladi.
    cugati u večernjim satima, kad djeca zaspu...
    /točne omjere votke i prošeka imam doma napisane, pa ako koga zanima, napišem/

  38. #338

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,729

    Početno

    mi jučer - lignje s krumpirom i zelena salata. Za danas smišljam.... tj. došla tu krast ideje

    Linda - čini se divna ova štrudla - daj reci jel treba stavljat šećer na višnje ili nije potrebno (bojim se da ne bude kiselo)?? Baš sam zbunjola.. :/

  39. #339
    talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    466

    Početno

    /točne omjere votke i prošeka imam doma napisane, pa ako koga zanima, napišem/[/quote]

    jako me zanima

    E, da ima li neku recept, mislim na omjere za sangriju ili ... nešto slično.
    Ja sam na jednoj zabavi pila fenomenalno ljetno piće, gomila ljetnog voća se preko noći ostavi u malo vina, a onda se prije služenja u onoj velikoj zdjeli za punč doda pjenušac, vino i kockice leda.
    Vino je bijelo i sve je jako, light, osvježavajuće i fino.

  40. #340
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    andiko, ako su višnje jako kisele, onda stavi još malo šećera za svaki slučaj, ali u smjesu ide dosta šećera, pa u principu ne bi trebalo još dodavati.

  41. #341

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    I mene zanima isto što i taliu7, dakle, anek, čekamo!!!

    Kad smo već kod kombinacije voća i alkohola, jednom sam kod prijatelja probala lubenicu svu natopljenu votkom, jedeš krišku lubenice, a osjećaš i votku...Dovoljna je jedna kriška...

  42. #342

    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Pula
    Postovi
    95

    Početno

    jučer-riža s piletinom i pečenim paprikama i tikvicama u pećnici,a za desert banana split.....
    danas-pohane tikvice prelivene vrhnjem sa češnjakom (recept sa rode) i jedva čekam probati jer zvuči famozno....

  43. #343
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Jučer-lignnje punjene sa sirom, češnjakom, peršinom i maslinovim uljem + pečeni krumpir
    Danas-punjenen paprike i pire krumpir

    Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    Kad smo već kod kombinacije voća i alkohola, jednom sam kod prijatelja probala lubenicu svu natopljenu votkom, jedeš krišku lubenice, a osjećaš i votku...Dovoljna je jedna kriška...
    Kako sam ja znala u ovome uživati

  44. #344

    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    sesvete
    Postovi
    233

    Početno

    Prutići od puretine A´LA WILD :? (to je ono što na tv-u reklamiraju onu ženu sa okovima na nozi ),zeleni rezanci i paradajiz salata sa mozarelom.

  45. #345
    enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,645

    Početno

    Zapecene tikvice punjene bolognese umakom i posute parmezanom, salata od domacih rajcica i paprike.

  46. #346

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Postovi
    377

    Početno

    Djeca: kajgana s paradajzom + voće za desert
    Odrasli: salata od tunjevine + voće za desert

  47. #347
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Citiraj enya22 prvotno napisa
    Zapecene tikvice punjene bolognese umakom i posute parmezanom, salata od domacih rajcica i paprike.
    Mmm, ovo mi dobro zvuči. Je li tikvice napuniš sirove? Koliko dugo pečeš?

  48. #348
    enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,645

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa
    Citiraj enya22 prvotno napisa
    Zapecene tikvice punjene bolognese umakom i posute parmezanom, salata od domacih rajcica i paprike.
    Mmm, ovo mi dobro zvuči. Je li tikvice napuniš sirove? Koliko dugo pečeš?
    Tikvice prerezem uzduz (ovisno o velicini, ako su vece onda jos i na pola), pa izdubim sjemenke. Napravim smjesu (par zlicica) od maslinovog ulja, krusnih mrvica persina i malo soli, pa stavim zlicicu toga u svaku od tikvica. Zatim zapecem 15-ak min. Izvadim i punim prethodno skuhanim bologneseom (cesto skuham vecu kolicinu, pa zamrznem u manje porcije, jako prakticno!). Onda pospem parmezanom i stavim peci na 200°C jos cca. 20-30 min.

  49. #349
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Hvala!

  50. #350
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    jucer: punjene tikvice+salata
    danas: tijesto sa ragu umakom+salata
    sutra: trazim inspiraciju medju vasim idejama

Stranica 7 od 30 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •