Page 2 of 30 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 51 to 100 of 1451

Thread: Što danas kuhate /36. dio/

  1. #51
    Andora's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Posts
    1,076

    Default

    Quote Originally Posted by Ana :-)
    Piletini Fellini (ali na moj način ) + salata
    a da podjeliš svoj način sa nama 8)

  2. #52

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    ja sam danas radila brokule na lešo sa maslinovim uljem i sve sta dodje uz to,cevape i pečeni krumpir sa kapulom,neka mjesavina od rucka ...

  3. #53
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Piletina-pizza s tikvicama i kukuruzom i šunkom i sirom, uz to pire-krumpir.

  4. #54

    Join Date
    May 2006
    Location
    mjesto pod suncem
    Posts
    2,786

    Default

    Integralna tjestenina s salsom (odmrznutom, djelo moje mame ) i s naribanim ovčjim sirom.

    A sad sam gladna...

  5. #55
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    ovaj tjedan jeli smo koješta fino - odličnu maneštru u mm-ovoj interpretaciji, fine tikvice s prosom i tunjevinom po receptu white_musk...

    a danas grčku musaku koja je fenomenalno ispala (hladi se u kuhinji, andrej je degustirao prije spavanja) i krumpir salatu s mladim lukom.

    razmišljam još o hurmašicama 8)

  6. #56
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Piletina Fellini
    Sastojci za 2 osobe
    4 pileća filea
    crvrni i bijeli luk
    peršin
    1 konzerva pelata
    mozzarela
    sol,papar, maslinovo ulje
    Priprema Na masl. ulju, crvenom luku i peršinu popržiti pileće filee. Sve prebaciti u vatrostalnu posudu. File pokrijte mozzarelom, dodajte pelate i sitno narezani češnjak. Posolite i zapecite na 180-200 celzijusa. prije serviranja začinite svježe mljevenim paprom.
    Posluživanje ja ovo jelo obično služim uz rižu. Mozzarelu možete zamijeniti nekim drugim topivim sirom.


    Ja sam dodala još dvije-tri vrste sira i ubacila začina tipa bosiljak, origano i majčina dušica i bilo je odlično

    Ovaj umak se može napraviti i bez mesa pa se onda može staviti na paštu ili rižu, tako sam ja napravila drugi dan.

    Probajte stvarno je fino

  7. #57

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    danas smo bili u babe ona je radila gulas od teletine sa bizima i krumpirima,bilo je super a jos bolje sta me oslobodila kuvanja danas

  8. #58

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    Quote Originally Posted by Ana :-)
    Piletina Fellini
    Sastojci za 2 osobe
    4 pileća filea
    crvrni i bijeli luk
    peršin
    1 konzerva pelata
    mozzarela
    sol,papar, maslinovo ulje
    Priprema Na masl. ulju, crvenom luku i peršinu popržiti pileće filee. Sve prebaciti u vatrostalnu posudu. File pokrijte mozzarelom, do

    Probajte stvarno je fino

    jeli moze malo pojasnjenje ove filete jeli isjeces na komadice ili onako debele stavis i jos kakvu konzervu kupis koja kolicina ili ih vecih ako je ona veca da nebi bilo previse tekuce stanje u vatrostalnoj zdjeli izgleda ukusno provat cemo jednom

  9. #59

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Quote Originally Posted by luce mala
    Quote Originally Posted by Ana :-)
    Piletina Fellini
    Sastojci za 2 osobe
    4 pileća filea
    crvrni i bijeli luk
    peršin
    1 konzerva pelata
    mozzarela
    sol,papar, maslinovo ulje
    Priprema Na masl. ulju, crvenom luku i peršinu popržiti pileće filee. Sve prebaciti u vatrostalnu posudu. File pokrijte mozzarelom, do

    Probajte stvarno je fino

    jeli moze malo pojasnjenje ove filete jeli isjeces na komadice ili onako debele stavis i jos kakvu konzervu kupis koja kolicina ili ih vecih ako je ona veca da nebi bilo previse tekuce stanje u vatrostalnoj zdjeli izgleda ukusno provat cemo jednom
    ja pravim nesto slicno.
    zasijecem nekoliko puta jedan file i onda na to zasjeceno mjesto zguram komadic mozzarele.

  10. #60
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Filee nasjeckam, i stavim pola litre pelata možeš slobodno i više , samo onda dodaš više sira

  11. #61
    haribo's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    deutschland
    Posts
    1,352

    Default

    mene MM oslobodio kuhanja danas i narucio pizzu :D :D

  12. #62
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Mi ćemo danas 'chilli con carne' (naravno bez chilli-ja ), napravit ću tortille, prilog od kiselog vrhnja, mexička salata i kolač 'brzi' (recept sa foruma )

  13. #63
    traktorka's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    A5 - Land Of Shit
    Posts
    3,874

    Default

    Mi danas idemo roštiljati na vikendicu....meso,povrće,mljac... :D

  14. #64

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Pilav sa graškom i mljevenim mesom...

  15. #65

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    1,137

    Default

    grah iz konzerve

  16. #66

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Njoki sa pršutom, pelatima i ricottom

  17. #67

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    ja sam danas radila tingulet od samih krila al bilo ih je dva pakovanja puna teča ,a uz to bijela riža pa prelila šugom od tingula..

  18. #68
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Makarone sa saftom od pilećeg filea, crvene svježe paprike, luka, mrkvice, paradajza i vrhnja. Uz to zelena salata. Bilo je prefino!!

  19. #69

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Kelj varivo

  20. #70

    Join Date
    May 2006
    Location
    mjesto pod suncem
    Posts
    2,786

    Default

    Quote Originally Posted by luce mala
    ja sam danas radila tingulet
    To mi je mljac, a pogotovo u kombinaciji s njokima. Kako ga ti radiš?

  21. #71

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb,Špansko
    Posts
    147

    Default

    Francuski krumpir i zelena salata...
    mljac....

  22. #72

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    Quote Originally Posted by fritulica1
    Quote Originally Posted by luce mala
    ja sam danas radila tingulet
    To mi je mljac, a pogotovo u kombinaciji s njokima. Kako ga ti radiš?


    ja ti stavim na 2 kapule(za one koji nerazume crveni luk),malo ulja i to dobro zažutim,dodam naribanu mrkvu dok ne postane mekana onda krilca ili batke ovisi sta imas,natrljam vegetom,i zabrasnim i dodam u teču nadolijevam toplom vodom,stavim 2 klinčića,popaprim i pred kraj ulijem malo crvenog vina ili proseka,dodam i malo luka isjeckanog i pome pasate,,to jos malo pustim da prokrcka i gotovo.polijem s tim rizu ili tjesteninu a moze se i pire,kako ko voli

  23. #73

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    Quote Originally Posted by fritulica1
    Quote Originally Posted by luce mala
    ja sam danas radila tingulet
    To mi je mljac, a pogotovo u kombinaciji s njokima. Kako ga ti radiš?


    ja ti stavim na 2 kapule(za one koji nerazume crveni luk),malo ulja i to dobro zažutim,dodam naribanu mrkvu dok ne postane mekana onda krilca ili batke ovisi sta imas,natrljam vegetom,i zabrasnim i dodam u teču nadolijevam toplom vodom,stavim 2 klinčića,popaprim i pred kraj ulijem malo crvenog vina ili proseka,dodam i malo luka isjeckanog i pome pasate,,to jos malo pustim da prokrcka i gotovo.polijem s tim rizu ili tjesteninu a moze se i pire,kako ko voli

  24. #74

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    Quote Originally Posted by fritulica1
    Quote Originally Posted by luce mala
    ja sam danas radila tingulet
    To mi je mljac, a pogotovo u kombinaciji s njokima. Kako ga ti radiš?


    ja ti stavim na 2 kapule(za one koji nerazume crveni luk),malo ulja i to dobro zažutim,dodam naribanu mrkvu dok ne postane mekana onda krilca ili batke ovisi sta imas,natrljam vegetom,i zabrasnim i dodam u teču nadolijevam toplom vodom,stavim 2 klinčića,popaprim i pred kraj ulijem malo crvenog vina ili proseka,dodam i malo luka isjeckanog i pome pasate,,to jos malo pustim da prokrcka i gotovo.polijem s tim rizu ili tjesteninu a moze se i pire,kako ko voli

  25. #75

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    pardon veza mi je bila u kvaru pa je dupliralo

    inače danas sam kuhala juneče šnicele u šugu i prilog kaul s krumpirom preliven šugom od mesa ..

  26. #76

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    pardon veza mi je bila u kvaru pa je dupliralo

    inače danas sam kuhala juneče šnicele u šugu i prilog kaul s krumpirom preliven šugom od mesa ..

  27. #77
    haribo's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    deutschland
    Posts
    1,352

    Default

    pa zar nista niste od srijede kuhale

    a ja navratila po neku ideju

  28. #78

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    juhu,njoke s gorgonzolom i pohane šnicle.

  29. #79
    Leina mama's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    549

    Default

    Varivo od mahuna i faširano meso.

  30. #80
    kikic's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    na moru
    Posts
    1,163

    Default

    Polpete u šugu i rižu s gljivama. Za salatu matovilac. A za desert večeras idemo na sladoled u grad

  31. #81
    Leina mama's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    549

    Default

    Quote Originally Posted by kikic
    A za desert večeras idemo na sladoled u grad
    Joooj, i ja bi u tvoj grad na sladoled

    Ne mogu dočekat lipanj...

  32. #82

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    Quote Originally Posted by Leina mama
    Varivo od mahuna i faširano meso.
    kako si to radila pliz kazi uvik vrtim par jela pa se traze novi mastoviti recepti

    koje su to mahune?kako si radila fasirano(jeli to mljeveno)? :/

  33. #83
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    danas varivo od kelja

    sutra cu krem juhu od poriluka i brokule i....nadam se da cu danas na placu dobiti inspiraciju

    petak gulas od sojinih komadica sa suhim vrganjima

    a u subotu cu tingulet po recpetu luce mala (btw je li mogu pileca prsa umjesto krilaca i bataka....nesto mi govore da ne ali ipak da prvovjerim, jer cu prvi put to raditi)

  34. #84

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    Quote Originally Posted by MoMo
    danas va

    a u subotu cu tingulet po recpetu luce mala (btw je li mogu pileca prsa umjesto krilaca i bataka....nesto mi govore da ne ali ipak da prvovjerim, jer cu prvi put to raditi)
    dobro ti to nesto govori ,ipak ti je lijepse sa krilcima i batcima jer su socniji,a bijelo meso je suho i tvrdo pa nebude tako ukusno

  35. #85
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    luce fala ti puno,

    jedva cekam da probam. javim kako je bilo

  36. #86

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Pileca jetrica s pancetom, restani krumpir, cikla s hrenom i zelena salata

  37. #87

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    rižoto s tikvicama i parmezanom zapečen u roli i pureće ražnjiće.

    roladu od jagoda i kiflice od pršuta i sira.

    naravno da sam skoro zakasnila na posao.

  38. #88

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    ja sam danas lazanje ali ne sa onom tjesteninom za njih nego neko pakovanje duge malo sire tjestenine,bilo mi je ukusnije socnije prije sam prokuhala ih savrseno lagano,ono pravo tijesto mi je uvik tvrdoooo

  39. #89
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Ja lazanje cesce radim s tijestom za strudle.

    Tijesto za lazanje ce ti biti mekano ako lazanje slozis pa ih ostavis neko vrijeme da se tijesto namoci. Ili ga prije prokuhas (tijesto).

  40. #90

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb,Špansko
    Posts
    147

    Default

    juhica s noklicama,
    pohani oslic,
    krumpir salata

  41. #91

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    lazanje uvijek radim sa tijestom za lazanje i sve bude o.k. i mekano, ništa prije ne prokuhavam; ALI obično ih složim večer prije, pa se to valjda u frižideru preko noći sve prožme i malo omekša..

    ja ću danas brzinski;

    pohani sir
    rižoto s tikvicama, patliđanima, ricottom
    zelena salata

  42. #92
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    i ja lazanje uvijek radim s tijestom za lazanje i to s onim na kojem pise da nije potrebno kuhati prije ( jer mi je tako lakse)...nisam probla ostaviti preko noci u frizideru za sutra ali budem probala...ja napravim malo rijedja oba suga i bude 5....

    hmmm nisam odavno radila lazanje cini mi se da ce uskoro biti na jelovniku

  43. #93

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    ja sam danas one cekin hrenovke od kile sa sampinjonima sa sirom i vrhnjem bilo je dobro ali bila sam sita jos od doručka pa nisam ni mogla normalno ručat prije posla,al čeka me za večeru onako hladno i smežurano

  44. #94

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    momo javi kakav je bija ručak sutra ,ako zapne šta bit ču na forumu poslije podne

  45. #95

    Join Date
    May 2006
    Posts
    108

    Default

    luce mala moze jedno pitanjce, dali prije nego sto stavis batke dali skidas kozu sa njih, vjerojatno da, ali da ipak pitam?

  46. #96

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    105

    Default

    Quote Originally Posted by mala anica
    luce mala moze jedno pitanjce, dali prije nego sto stavis batke dali skidas kozu sa njih, vjerojatno da, ali da ipak pitam?
    ja dežuram danas

    ne skidam nista začudo ,onakve iz pakovanja samo properem i pobrašnim uvaljam u vegetu i dalje kako je već napisano...

  47. #97
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Prošli tjedan sam se švercala - kuhala sam u četvrtak juhu francaise, u petak ništ, danas krem-juhu od poriluka i zeljanicu po receptu s coolinarike (svi se oduševili!) i za desert ledeni vjetar s jagodama i bananama.

    Sutra bude goveđa juha, kuhana junetina, pire krumpir, sos od hrena, salata i za desert ćemo zijevati jer je ledeni vjetar odvjetrio :/

  48. #98
    sasana's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Osijek
    Posts
    493

    Default

    Sutra mesna štruca sa jajima u sredini, pire krumpir, pileća juhica i kremšnite ( od danas)

  49. #99

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by MalaSirena
    za desert ledeni vjetar s jagodama i bananama
    daj pliz recept; znam da ih je već bilo ranije po forumu, ali daj da čujem i tvoj; kakvu kremu stavljaš između beze kora?

  50. #100
    Osoblje foruma mamma san's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    10,959

    Default

    Quote Originally Posted by anek
    Quote Originally Posted by MalaSirena
    za desert ledeni vjetar s jagodama i bananama
    daj pliz recept; znam da ih je već bilo ranije po forumu, ali daj da čujem i tvoj; kakvu kremu stavljaš između beze kora?
    to to to hoću!!!! Pliiiiiz kad nađete idealnu varijantu zakeljite ju na jedan topic pod nazivom "bez puno truda i muke".

    (pojašnjenje značenja "idealna varijanta" = može napraviti i svako dijete od 7 godina )

Page 2 of 30 FirstFirst 123412 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •