Page 13 of 30 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast
Results 601 to 650 of 1451

Thread: Što danas kuhate /36. dio/

  1. #601

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Jučer Dolegin recept sa palačinkama, sirom i blitvom zapečene bolonjezom - mrak
    Danas - Juha (meni više varivo) sa slanutkom, krumpirom i tjesteninom (iz Glorije In prije par subota)

  2. #602

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    377

    Default

    Ručak: sarmice od raštike punjene mljevenom junetinom
    file:///C:/Documents%20and%20Settings/4Popovica/My%20Documents/recepti/hercegovacki-japrak.htm

  3. #603
    Dia's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    kun
    Posts
    2,244

    Default

    brudet od ugora

  4. #604
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    Jučer sam pravila falafel, a danas ću ispeći škarpinu i skuhati blitvu. :D

  5. #605
    xenia's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    214

    Default

    danas francuski krompir i salata, možda napravim i neku krem juhu, to ću još vidjeti koliko snage ću imati

  6. #606
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Piletina u umaku od mini rajčica + riža

  7. #607

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,729

    Default

    jučer teleće rolice, njoki i zel. salata
    danas Kentucky piletina, pire i zel. salata
    sutra neki svinjić

  8. #608

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,729

    Default

    u srijedu je bio vinski gulaš (primjećujem da samo po mesini lupamo )

  9. #609
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    zelena juha, pileća prsa, salata krastavci luk s jogurtom, riža

  10. #610

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    377

    Default

    Janjeća juha od jučer, lungić na naglo i zelena salata

  11. #611
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Jučer je bila sarma, a budući da to moje cure ne vole, na brzinu sam smislila zgodan ručkić, koji im se jaaako svidio.
    Skuhala sam žgance, premjestila ih žlicom (tako da budu grudasti) u vatrostalnu posudu, prelila vrhnjem pomiješanim s jajetom, po vrhu posipala sitno nasjeckanu pancetu i naribala sir- stavila na max. temp. u pećnicu na nekih 15 minuta.
    Skroz je fora ispalo, a cure su bile oduševljene.

  12. #612

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    Quote Originally Posted by Linda
    Jučer je bila sarma, a budući da to moje cure ne vole, na brzinu sam smislila zgodan ručkić, koji im se jaaako svidio.
    Skuhala sam žgance, premjestila ih žlicom (tako da budu grudasti) u vatrostalnu posudu, prelila vrhnjem pomiješanim s jajetom, po vrhu posipala sitno nasjeckanu pancetu i naribala sir- stavila na max. temp. u pećnicu na nekih 15 minuta.
    Skroz je fora ispalo, a cure su bile oduševljene.
    ja sam opet prepisivala od tebe i nas dvoje se uuuubili u ovim žgancima

    stvarno su mrak

  13. #613
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    danas poriluk s faširanim (ne posebno, sve u jednom loncu)
    jučer bio ječam.

    sutra, pojma nemam.

  14. #614
    a zakaj's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    2,149

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    danas poriluk s faširanim (ne posebno, sve u jednom loncu)
    kako?

  15. #615
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    u sjeckalici usitnila mrkvu i luk (tri mrkve i glavica luka).
    bacila na žlicu maslinovog ulja.
    dodala mljevenu puretinu (jedan paket, ne znam koliko je bilo).
    narezala 6 strukova (debljih) poriluka, oprala i bacila na ono gore.
    nakon nekoliko minuta,dodala vodu, poklopila i ostavila.)od začina samo sol i papar ovaj put)

    ja volim te ručkove čija priprema traje cca 20 minuta, poslije poklopiš i radiš svoje.
    ovo se kuhalo još cca pola sata.
    unutra se može ubaciti i riža, ječam ili krumpir.

  16. #616
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    e, da, možeš umutiti i jaje i slatko vrhnje i pred kraj preliti pa još malo ostaviti na vatri. ili prebaciti u vatrostalnu i zapeći (ali čuvaj pećnicu, zna iskipiti)

  17. #617

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    pod stresom
    Posts
    1,827

    Default

    prvi put se javljam....

    sutra sam kući pa ću kuhat gulaš na kominu (juneći)... :D

    danas na brzake juhica falsa (samo povrće) ugusto, pečena kokoš s krumpirićima i mrkvicom i selenom....

  18. #618
    romi's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    ZG
    Posts
    877

    Default

    Kalja jučer, danas tijesto u umaku od mini rajčica sa "travama".

  19. #619

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    danas:

    krem juha od poriluka i brokule
    lazanje s puretinom i povrćem
    salata - rikula
    biskvit s pjenom od sira

    sutra:

    lignje s krumpirom u pećnici

    ...ili možda odosmo u neki restach

  20. #620

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    377

    Default

    Pileća juha s ukuhanom rižom
    Pečene skuše + kuhani krumpir + zelena salata

  21. #621
    romi's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    ZG
    Posts
    877

    Default

    Ajme - lignje u pečnici - tooooooo!!!
    Hvala na zaboravljenoj idei za ručak! :D

  22. #622

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    moj sinek izrazio želju /naravno zbog istoimenog crtića/ da mu danas napravim RATATOUILLE i ja napravila, svidjelo mu se, a i meni

  23. #623
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Mi smo jučer imali pileće faširance po receptu Male Sirene - SUPER SU, i pomfrit jer je Lea zaželjela masne nezdrave krumpiriće, a danas imamo kelj cušpajz sa ostatkom pilećih faširanaca. Sutra karfion cušpajz, a u srijedu pileći saft.

  24. #624
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    grah s ričetom
    i crveni kupus na salatu

  25. #625
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Grah čušpajz (vulgaris) , buncek, matovilac salata

  26. #626
    alkemicar's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    suncani jug :)
    Posts
    1,071

    Default

    danas polpete u toću :D

  27. #627
    romi's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    ZG
    Posts
    877

    Default

    Kako radite cvjetaču na čušpajz?

  28. #628

    Join Date
    May 2004
    Location
    varaždin
    Posts
    1,226

    Default

    Čufte i pire krumpir.
    Sutra: gulaš od vrganja

  29. #629

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    mi danas poriluk

  30. #630
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Prženi juneći but+glive i paprike sa češnjakom,peršinom i masl.uljerm

  31. #631
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    lazanje s tikvicama, bez mesa

  32. #632

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    ja ću danas neku laganicu jer se vid oporavlja od crijevne viroze;
    povrtna juha i neka tjestenina s povrćem, salata.
    uglavnom danas sve zeleno

  33. #633
    mali karlo's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1,463

    Default

    jučer smo imali špagete bolonjez, a danas imamo teleće šnicle u saftu i pire krumpir

  34. #634
    a zakaj's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    2,149

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    u sjeckalici usitnila mrkvu i luk (tri mrkve i glavica luka).
    bacila na žlicu maslinovog ulja.
    dodala mljevenu puretinu (jedan paket, ne znam koliko je bilo).
    narezala 6 strukova (debljih) poriluka, oprala i bacila na ono gore.
    nakon nekoliko minuta,dodala vodu, poklopila i ostavila.)od začina samo sol i papar ovaj put)

    ja volim te ručkove čija priprema traje cca 20 minuta, poslije poklopiš i radiš svoje.
    ovo se kuhalo još cca pola sata.
    unutra se može ubaciti i riža, ječam ili krumpir.
    tek sam danas vidjela
    odlicno zvuci, pogotovo ona verzija u vatrostalnoj (sto mogu kad su mi ti nezdravi detalji uvijek najsladji).
    hvala!

  35. #635
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    pa nije to nešto nezdravo, samo malo kaloričnije.
    i malo "finije", pa možeš i pred goste 8)

  36. #636
    a zakaj's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    2,149

    Default

    za muza mi je nezdravo, njemu mozda ostavim nezapeceno (on ima kolesterol).

  37. #637
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Ja sam za danas napravila pileći saft, sutra ćemo imati osliće, a u petak valjda štrukle i paradajz juhu.

  38. #638
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    da se i ja ubacim u ovu skupinu

    gratinirana piletina sa šampinjonima i rižiom.

  39. #639
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by a zakaj
    za muza mi je nezdravo, njemu mozda ostavim nezapeceno (on ima kolesterol).
    tako i mi.
    iako, ja sam SIGURNA kako njemu kolesterol nije od hrane, mi stvarno zdravo jedemo.

  40. #640
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Quote Originally Posted by romi
    Kako radite cvjetaču na čušpajz?

    Na malo ulja popržim luk i mrkvu, dinstam, dodam karfiol natrgan na cvjetiće, zalijem temeljcem i kuham. NEkad dodam malo krumpira, nekad proso. I na kraju dodam vrhnja (onima koji smiju ).

    Ali nekad prije smo drugačije radili karfiol (moja mama) - skuhala bi karfiol, napravila zapršku (ulje+brašno), zalila vodom u kojoj se karfiol kuhao i u to ubacila kuhani karfiol. Na zapršku je dodala malo crvene paprike, i na kraju vrhnje. To je bilo jako fino, ali sa zaprškom.

  41. #641
    a zakaj's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    2,149

    Default

    mojem mozda i je (plus geni, plus stres), mi bas ne jedemo zdravo, pogotovo kad djeca zaspu, ili na poslu.
    ali necu vise oftopicariti.

  42. #642
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    I MM isto ima povišeni kolesterol, a jako je mršav i mi ne jedemo ništa masno :/ Jedino što je prije jeo bile su stvari tipa vrhnje, tvrdi sir etc. (ali u normalnim količinama). Sad je to izbacio, pa je još više smršavio.

  43. #643

    Join Date
    May 2004
    Location
    varaždin
    Posts
    1,226

    Default

    Zapečena brokula danas.
    Za sutra još neznam.

  44. #644
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    danas pileća juha sa širokim rezancima, nagusto.
    i prokulice na lešo.

  45. #645
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Danas radim brancina, ali nemam pojma šta da napravim uz njega, uvijek radim neku salatu, ali danas uopće nemam inspiracije...

  46. #646
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Ja isto nikad ne znam što bih uz ribu, osim blitve a nju mi je teško nabaviti svježu kroz tjedan. Tako danas imamo oslića i ?

  47. #647
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    bilo koje povrće lešo.

    mahune s mrkvom, npr.

    prokulice.

    kelj i krumpir, smiksani u pire.

  48. #648

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,139

    Default

    Danas gusta pileća juha s narendanim povrćem (celer, koraba, mrkva) zaprženim nakratko na maslinovom ulju i luku, glavno jelo blitva i pofrigani oslić.

  49. #649

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Istra
    Posts
    1,374

    Default

    Punjene tikvice u saftu i pire krompir

    Uz ribu ja volim i krumpir u pečnici.

  50. #650
    Dia's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    kun
    Posts
    2,244

    Default

    danas je juneci gulas, makaroni i zelena salata

    meni uz ribu (pogotovo friganu) ide i krumpir salata

Page 13 of 30 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •