Jučer Dolegin recept sa palačinkama, sirom i blitvom zapečene bolonjezom - mrak
Danas - Juha (meni više varivo) sa slanutkom, krumpirom i tjesteninom (iz Glorije In prije par subota)
Jučer Dolegin recept sa palačinkama, sirom i blitvom zapečene bolonjezom - mrak
Danas - Juha (meni više varivo) sa slanutkom, krumpirom i tjesteninom (iz Glorije In prije par subota)
Ručak: sarmice od raštike punjene mljevenom junetinom
file:///C:/Documents%20and%20Settings/4Popovica/My%20Documents/recepti/hercegovacki-japrak.htm
Jučer sam pravila falafel, a danas ću ispeći škarpinu i skuhati blitvu. :D
danas francuski krompir i salata, možda napravim i neku krem juhu, to ću još vidjeti koliko snage ću imati
jučer teleće rolice, njoki i zel. salata
danas Kentucky piletina, pire i zel. salata
sutra neki svinjić![]()
u srijedu je bio vinski gulaš (primjećujem da samo po mesini lupamo)
zelena juha, pileća prsa, salata krastavci luk s jogurtom, riža
Janjeća juha od jučer, lungić na naglo i zelena salata
Jučer je bila sarma, a budući da to moje cure ne vole, na brzinu sam smislila zgodan ručkić, koji im se jaaako svidio.
Skuhala sam žgance, premjestila ih žlicom (tako da budu grudasti) u vatrostalnu posudu, prelila vrhnjem pomiješanim s jajetom, po vrhu posipala sitno nasjeckanu pancetu i naribala sir- stavila na max. temp. u pećnicu na nekih 15 minuta.
Skroz je fora ispalo, a cure su bile oduševljene.
ja sam opet prepisivala od tebeLinda prvotno napisa
i nas dvoje se uuuubili u ovim žgancima
stvarno su mrak
danas poriluk s faširanim (ne posebno, sve u jednom loncu)
jučer bio ječam.
sutra, pojma nemam.
u sjeckalici usitnila mrkvu i luk (tri mrkve i glavica luka).
bacila na žlicu maslinovog ulja.
dodala mljevenu puretinu (jedan paket, ne znam koliko je bilo).
narezala 6 strukova (debljih) poriluka, oprala i bacila na ono gore.
nakon nekoliko minuta,dodala vodu, poklopila i ostavila.)od začina samo sol i papar ovaj put)
ja volim te ručkove čija priprema traje cca 20 minuta, poslije poklopiš i radiš svoje.
ovo se kuhalo još cca pola sata.
unutra se može ubaciti i riža, ječam ili krumpir.
e, da, možeš umutiti i jaje i slatko vrhnje i pred kraj preliti pa još malo ostaviti na vatri. ili prebaciti u vatrostalnu i zapeći (ali čuvaj pećnicu, zna iskipiti)
prvi put se javljam....
sutra sam kući pa ću kuhat gulaš na kominu (juneći)... :D
danas na brzake juhica falsa (samo povrće) ugusto, pečena kokoš s krumpirićima i mrkvicom i selenom....
Kalja jučer, danas tijesto u umaku od mini rajčica sa "travama".
danas:
krem juha od poriluka i brokule
lazanje s puretinom i povrćem
salata - rikula
biskvit s pjenom od sira
sutra:
lignje s krumpirom u pećnici
...ili možda odosmo u neki restach![]()
Pileća juha s ukuhanom rižom
Pečene skuše + kuhani krumpir + zelena salata
Ajme - lignje u pečnici - tooooooo!!!
Hvala na zaboravljenoj idei za ručak! :D
moj sinek izrazio želju /naravno zbog istoimenog crtića/ da mu danas napravim RATATOUILLE i ja napravila, svidjelo mu se, a i meni![]()
Mi smo jučer imali pileće faširance po receptu Male Sirene - SUPER SU, i pomfritjer je Lea zaželjela masne nezdrave krumpiriće, a danas imamo kelj cušpajz sa ostatkom pilećih faširanaca. Sutra karfion cušpajz, a u srijedu pileći saft.
grah s ričetom
i crveni kupus na salatu
Čufte i pire krumpir.
Sutra: gulaš od vrganja
mi danas poriluk
Prženi juneći but+glive i paprike sa češnjakom,peršinom i masl.uljerm![]()
lazanje s tikvicama, bez mesa
ja ću danas neku laganicu jer se vid oporavlja od crijevne viroze;
povrtna juha i neka tjestenina s povrćem, salata.
uglavnom danas sve zeleno![]()
jučer smo imali špagete bolonjez, a danas imamo teleće šnicle u saftu i pire krumpir![]()
tek sam danas vidjelaapricot prvotno napisa
![]()
odlicno zvuci, pogotovo ona verzija u vatrostalnoj (sto mogu kad su mi ti nezdravi detalji uvijek najsladji).
hvala!
pa nije to nešto nezdravo, samo malo kaloričnije.
i malo "finije", pa možeš i pred goste 8)
za muza mi je nezdravo, njemu mozda ostavim nezapeceno (on ima kolesterol).
Ja sam za danas napravila pileći saft, sutra ćemo imati osliće, a u petak valjda štrukle i paradajz juhu.
da se i ja ubacim u ovu skupinu![]()
gratinirana piletina sa šampinjonima i rižiom.
tako i mi.a zakaj prvotno napisa
iako, ja sam SIGURNA kako njemu kolesterol nije od hrane, mi stvarno zdravo jedemo.
romi prvotno napisa
Na malo ulja popržim luk i mrkvu, dinstam, dodam karfiol natrgan na cvjetiće, zalijem temeljcem i kuham. NEkad dodam malo krumpira, nekad proso. I na kraju dodam vrhnja (onima koji smiju).
Ali nekad prije smo drugačije radili karfiol (moja mama) - skuhala bi karfiol, napravila zapršku (ulje+brašno), zalila vodom u kojoj se karfiol kuhao i u to ubacila kuhani karfiol. Na zapršku je dodala malo crvene paprike, i na kraju vrhnje. To je bilo jako fino, ali sa zaprškom.
mojem mozda i je (plus geni, plus stres), mi bas ne jedemo zdravo, pogotovo kad djeca zaspu, ili na poslu.
ali necu vise oftopicariti.
I MM isto ima povišeni kolesterol, a jako je mršav i mi ne jedemo ništa masno :/ Jedino što je prije jeo bile su stvari tipa vrhnje, tvrdi sir etc. (ali u normalnim količinama). Sad je to izbacio, pa je još više smršavio.
Zapečena brokula danas.
Za sutra još neznam.
danas pileća juha sa širokim rezancima, nagusto.
i prokulice na lešo.
Danas radim brancina, ali nemam pojma šta da napravim uz njega, uvijek radim neku salatu, ali danas uopće nemam inspiracije...
Ja isto nikad ne znam što bih uz ribu, osim blitve a nju mi je teško nabaviti svježu kroz tjedan. Tako danas imamo oslića i ?
bilo koje povrće lešo.
mahune s mrkvom, npr.
prokulice.
kelj i krumpir, smiksani u pire.
Danas gusta pileća juha s narendanim povrćem (celer, koraba, mrkva) zaprženim nakratko na maslinovom ulju i luku, glavno jelo blitva i pofrigani oslić.
Punjene tikvice u saftu i pire krompir
Uz ribu ja volim i krumpir u pečnici.
danas je juneci gulas, makaroni i zelena salata
meni uz ribu (pogotovo friganu) ide i krumpir salata